Hjorts Bekännelser

Slutspelsdags!

Vi avklarar gårdagens match kort. Mullsjö bjöd upp bra i de två första perioderna och ledde välförtjänt med 5-4. I den sista gick vi ner på folk och fick upp ett helt annat tempo och kunde trycka ner Mullsjö med längre anfall och högre press. Lika välförtjänt var det att vi stod som segrare efter tre perioder med 9-6.

Att vi fick Pixbo i slutspelet känns bättre än ifall det skulle blivit Täby. Nu har dock Pixbo avslutat serien på ett mycket bra sätt och har många rutinerade slutspelsrävar i sitt lag. Jag tror att alla är överens om att det kommer bli en stentuff kvartsfinalserie och något annat är fem matcher tror jag inte att det blir. Förhoppningsvis avgör vår hemmaplansfördel.

I övrigt tror jag Warberg vinner enkelt mot Linköping i tre raka. Intressant att läsa "Bagarns" analys om att de tänker väljer Pixbo i semifinal. Borde funka bra som tändvätska. AIK bör vinna sin kvartsfinal mot Falun. Falun kniper nog en eller två matcher. Vill ändå utfärda en liten skrällvarning för Falun. Presterar Rehn på sin absoluta topp kan Falun skrälla. Storvreta får gälla som favorit mot Täby. De har haft förhållandevis enkelt mot Täby genom åren. Storvreta har skador på nyckelspelarna Mika Kohonen och Fredrik Holtz. Rykten säger att Mika bara kommer att spela ifall det är absolut nödvändigt. Kan ingen av dessa två herrar spela i kvartsfinalen så ramlar plötsligt favoritskapet över på Täby.

Gästbloggarna på innebandybloggen bjuder på stor show. Linnea Ivarsson avslutar sitt inlägg med den största kängan som utdelats sedan Sundsvall brann. Enormt rolig läsning. Namita bjuder även hon på ett par kängor dock ingen i klass med Ivarsson. Däremot tycker jag att Namita har fel när hon säger att "bortaklacken" enbart ska koncentrera sig på att heja fram sitt eget lag och inte bua ut motståndarlaget. Naturligtvis ska det primära fokuset från klacken ligga på att heja fram sitt eget lag. MEN varför ska Innebandyn vara så förbannat juste hela tiden. Jag blir förbannad när bortalaget presenteras i gammliahallen och vår hemmapublik applåderar när det sker. Ofta samma visa när vi spelar borta med applåder från hemmalagets publik. Det ska kännas att man spelar borta det ska fan buas när bortalaget beträder planen. Ursäkta språket. Sedan att en del klackar går över gränsen och fokuserar mer på att håna bortalaget med de mest vulgära visorna det är absolut inte heller det ok. Fokuset bör ligga på att heja fram det egna laget men man ska definitivt inte heller applådera för bortalaget. 

/GN 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.