Hjorts Bekännelser

Skön seger!

Det är svårt i ord att beskriva känslan när Svahn satte det avgörande 5-4 målet i sudden. Men det var i alla fall enormt skönt. Lite skillnad att åka ner till Göteborg med 1-0 i matcher istället för 0-1. Nu kan vi spela avslappnat där nere och har ingen press på oss. All press ligger nu på Pixbo.

Periodsiffrorna 1-1, 1-1, 2-2, 1-0 tycker jag speglar matchen rätt bra. Dock var det väldigt onödigt av oss att släppa in 1-1 med fyra sekunder kvar av den första perioden i numerärt överläge. Det får inte hända. I sista perioden gör vi dock två mål i power play och visar att vi är ett av seriens bästa lag i den spelformen. Uppladdningen inför fredagens bortamatch kan vi absolut inte klaga på. Flyg ner på fredag och flyg hem på lördag. Kan inte bli mycket bättre än så.

Ska bli  intressant att följa de kvartsfinaler som spelas under onsdagskvällen. Två matchserier som känns väldigt ovissa. Den första matchen kommer bli väldigt viktig. Falun har gjort det svårt tidigare för AIK och Täby kan man aldrig räkna bort.

Jag tycker att det är lite tråkigt att den första tv matchen i kvartsfinalerna inte blir förrän i kvartsfinal tre på måndag mellan Täby och Storvreta.

Kent Göransson till Helsingborg. Det var väl ett av de få lag som jag på förhand kunde se mig Kent i under nästkommande säsong. Kändes som att de var ett av de få lag som har plånbok till att ha en heltidsanställd tränare. Han borde kunna få fart på laget och åtminstone ta dom till slutspel. Dom har många duktiga spelare och borde kunna få till det. Blir Mikael Karlberg landslagstränare då? Kanske inte huvudtränare men en av dom två.

Nu måste jag bege mig på jobbet. På återseende.

/GB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.