Försäljningsdebatt forts.

"Fast, det var ju inte "vår linje" att du måste gå på alla deras försäljningsknep. Enligt dina argument så är man rasist om man är majoritet. Jag tänker inte ens argumentera hur dumt det påståendet är. Kan det vara så att du försöker vara lite väl mycket PK, Joakim?"

Fast nu argumenterade du just och kallade mig indirekt dum. Och det ska på något sätt göra så att ditt argument blir starkare? Men jag förstår vad du menar. Du har rätt, jag överreagerar. Egentligen handlar det inte om segregation för mig utan att det senaste tiden har ringt en massa telefonförsäljare och jag börjar bli så jävla less på deras försäljningsteknik. "Det är klart att du vill byta" "En sån som du vill förstås" "Du vill ju ha det så här istället". Det kommer också folk och knackar på dörren och skriver på baksidan av sina pärmar "såhär ser det ut, du är här nere och du skulle ha kunnat vara här uppe". Och när jag säger att jag inte är intresserad då blir de stötta och svarar "Meh, du vill alltså inte ha ett bättre alternativ" med en besviken och förolämpande ton som säger underförstått "du är dum i huvudet, jag har argumenten på min sida, byt så jag kan tjäna pengar och gå till nästa dörr."

Därför är jag less på att sitta här och ta emot samtal och irriterade telefonförsäljare som blir förbannade när jag inte köper det de vill.

Jag hade kanske inte brytt mig om de inte hade skrivit "Här är du".
Ja, där är jag. De kanske inte är rasister, men de spelar på att det är negativt att vara i minoritet. Tillsammans med olikfärgade gubbar på ett papper. Så faktiskt ja, med alla de elementen tillsammans så blir det faktiskt ett förtryck för jag känner mig förolämpad.
Och därför överdriver jag och säger att det är rasism. Jag hade tänkt be om ursäkt men jag har faktiskt rätt. Sen kunde jag ha formulerat mig på ett bättre sätt men jag har aldrig varit bra på att argumentera.

Fakta är:

"Nu ändrar vi elpriset för dig. Till det bättre."
För det är dåligt att vara grön och i en liten grupp.
Jag menade inte att "man är rasist om man är majoritet".
Jag tycker att man är på farlig mark när det börjas dela in folk i grupper och säger att de har olika värde.

Så anledningen till att jag försöker vara PK är för att jag är så jävla less.
Jag var tvungen att skriva av mig och det känns bra. Sen kommer jag aldrig att vinna några debatter och du har rätt i att jag överdriver men jag hoppas att du förstår varför jag skriver som jag gör. Jag förstår din åsikt, de flesta kommer inte att bry sig om den här reklamen, det hade inte jag heller gjort om jag inte redan hade fått höra det här försäljningsargumentet ett femtontal gånger och jag känner mig tvungen att reagera.

Jag vill inte bråka med dig, från din synvinkel har du rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.