Johanna Bredén, aupair

Besserwisser

Jag vet allt att ni sitter där hemma i stugvärmen och uppdaterar min blogg här en gång i kvarten. Det märks på alla kommentarer om inte annat, haha.

Nej, skämt åsido, jag kommer inte på så mycket att skriva, men nu har det hänt grejer här ska ni veta.

1. ’Eller’. Folk här nere använder det hela tiden. Ungefär som ’typ’ eller ’liksom’. ’Var han där eller?’. Men det är inte eller som i en fråga, det är mer som ’eller’ bara för att. Så uttalas det mer som [älläää]. Min favoritmening är: ’Är du gó ällää’. Jag har ingen aning om vad jag ska svara på det för jag vet inte alls vad det betyder. Så det blir mer ’nja, joo, eller, vaddå. God eller go som i glad? Eller uhm, ja, njä, kanske’.

Jag vet fortfarande, 6 månader och 1 dag senare inte vad det betyder. Men mitt mål ska bli att ta reda på det.

2. Idag gick jag ut och fotade snödroppar. Livs levande blommor den 21:a februari har jag aldrig sett, inte utomhus med mina egna ögon i alla fall. Det är liksom vår här, jag är redan kär i halva världen och sådär fjantig som man kan bli på våren. Ett säker tecken är att Ville förutom blöja kör texas under täckbyxorna.

3. De håller på att bygga ett jättestort Coop Forum bredvid Willys i Mariestad. Vårens hemlighetsmakeri är vilka mer affärer som ska flytta in dit, och jag skojar inte. Vi pratar om det på öppna förskolan och ingen vet. H&M skulle ju vara en given favorit, men det kan lika gärna bli ÖB som Rusta som ptja, vadsomhelst. I maj ska det invigas och i samma veva så då får regionen ha något annat som snackis.

Men nu, det var nog allt, för nu.
Över och ut.

Ps. Jag är fortfarande inte klar med väggen, men det är inte länge kvar nu. Huh!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.