Johanna Bredén, aupair

Jobbsökarna – jag är en av dem!

Mina tår har aldrig fel, det var en riktigt bra dag – mitt senaste inlägg. Jag fick då klartecken att jag var med bland reserverna för arbetsförmedlingens/avstamps nya projekt Jobbsökarna. Så jag var i Stockholm torsdag – söndag förra veckan på introduktionsdagar. Det innebär kortfattat att man ska blogga om att vara arbetssökande. Projektet startade idag och på www.jobbsokarna.se håller de fem första jobbsökarna just nu på att blogga för fullt.

Men här kommer det ballaste – det var 1437 personer som skickade in sin ansökan! Jag skrev en text på ca 200 ord och skickade med mitt CV och de valde mig utifrån det. Det är beyond häftigt alltså, jag kunde med ca 200 ord, konkurrera ut 1429 andra!

Men jag är alltså ’bara’ en av tre reserver (som i och för sig inte är fy skam 🙂 och det innebär att jag bara får vänta tills någon av de ordinarie jobbsökarna får ett jobb. Sen kommer jag upp på sidan med en egen blogg och foto och hela alltet. Om jag nu inte får ett jobb innan dess vill säga!

Dagarna i Stockholm var alltså väldigt intensiva. Vi höll på från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Det var information, nya människor, saker vi skulle göra och fundera på och ja, jag var kraftit körd i huvudet där på söndageftermiddagen. Men det var ändå väldigt väldigt roligt och även om jag kanske inte hinner vara med så har jag lärt mig hur mycket som helst!

Vi får ingen lön för det vi gör och en del som jag surrat med tycker att det är orättvist. Men saken är den att jag skulle ju söka jobb lika mycket även om jag inte var med bland jobbsökarna. Så jag tar den här chansen att dels få synas, kanske få bra tips från andra och så har vi ju alla en grym chans att påverka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.