Lärodomar och svordomar, same shit

 Jag har idag lärt mig följande: 

Om du ska koka sylt, marmelad eller liknande så måste du inte köpa en av varje syra som står i olika recept. Dem tar ut varandra litegrann. Det upptäcktes då jag idag har köpt askorbinsyra, citronsyra vinsyra och vad den 4;e syran nu hette… Man behöver inte en av varje sort, tydligen så kan man använda antingen vinsyra eller citronsyra osv. 

Ett äpple väger inte ens 100 gram sedan du skalat och tagit bort kärnhuset, det vill säga att 1,4 kg färdig "rensade" äpplen är väldans många äpplen. 

Kanelstänger är riktigt fina och så, men dem avger ingen smak till äppelmarmeladen, hur mycket du än vill att dem ska göra det.

Äpplen är godare än jag tycker.

Börja inte med att göra om recept som du aldrig provat. Det kunde ha gått katastofalt.

En burk som legat och kokat i vatten i 15 minuter är varm även när den varit uppe ur vattnet 1 sekund. 

Sista lärdomen är att jag är bra på mycket, men att koka marmelad är inte en av dem sakerna. Men två burkar marmelad blev det allt, ska ge mig på att göra must och cider en annan dag då jag fått lite nya krafter. Pjuh!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.