LATA UNGDOMAR ….

 

ÄR UNGDOMAR LATA I SVERIGE .. ?

Under samtalet idag till Hallå P3 så blev det diskution om ännu en mycket knepig lag från Svenska regeringen, ännu en lag som gör att folk som känner sig kränkta ska få anmäla ännu mer än tidigare, denna gång handlar det om ålder.

Jag trodde att det skulle vara unga som var mer ivrig att anmäla men tydligen var det inte så, det är helt enkelt äldre som vill anmäla att det inte får jobb det sökt.

Men det är ändå unga som är mest förbannad över att det inte får jobb som det söker, men det kanske inte är så konstigt eftersom det finns massor av unga som inte tycker att det är viktigt att komma i tid eller ta längre raster, med mera, med mera.

Samtidigt kommer det nu rapporter från bland annat försäkringskassan att unga sjukskriver sig bara för att det troligen vill vara hemma och vara ledig eller tycker att det känns lite jobbigt just nu.

Tänk om det personer som byggde upp "vårt Sverige" förr i världen skulle ha varit hemma när det kändes lite jobbigt, svårt eller mådde lite dåligt, då skulle vi sitta i grottor och landet skulle troligen inte heta Sverige, lite mer respekt åt det äldre generationer som verkligen kan jobba.

Men som vanligt så är det så att jag kan ha fel, eller kanske helt rätt, såklart gäller detta inte alla unga idag, vissa kan även idag jobba hårt & bra !!

Ha nu en bra helg !!   

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

 

4 kommentarer

  1. Helena

    Tyvärr så är det som du säger.. Många ÄR lata idag och det kanske har lite att göra med att föräldrar idag ställer för få krav på sina barn. Idag är det så enkelt redan som barn att ”känna efter” för mycket och föräldrar låter sina barn vara hemma för minsta lilla. Ungarna lär sig så tidigt idag att det är ok att vara hemma för minsta krämpa och det märks i arbetslivet tyvärr.. Jag skulle gärna se att folk ger sina ungar mer ”GO!!” Arbetsmoral grundläggs tidigare än man tror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.