Veckan är räddad

Av , , Bli först att kommentera 7

Veckan är räddad

Veckan är räddad! Jag har några helt nya böcker som ska plöjas varje ledig sekund..

Om en vecka åker jag till Grekland men för det ändamålet så har jag en bunt pocketböcker som jag bara kan lämna på hotellet när jag åker hem.

Den här sommaren har jag läst ovanligt lite, men nu ska jag köra igång med läsningen igen.. Nu är min norra balkong dessutom hyfsat inredd så jag kan ligga där ute och läsa samtidigt som en viss make kollar tv och så är vi ändå ”nästan” i samma soffa.. bara det att jag slipper se på tv. En winwin kan man säga. Jag blir som bekant extremt trött av tv och film. Min hjärna gillar mer det tysta och stillsamma och låter fantasin göra allt jobb.

Finns det något bättre än böcker? Näe.. jag tror faktiskt inte det :-)

”Läs en bok, det gör dig klok”

Ps: Tips om spännande böcker tas gärna emot.

Vi hörs :-)

Bli först att kommentera

En känsla av 90-tal

Av , , 1 kommentar 10

En känsla av 90-tal

En känsla av 90-tal!

Idag fick jag uppleva lite skön nostalgi ute på Norrbyskär :-) tänk att det fanns en tid då man var fri och obunden till mobiltelefoner. När jag tänker efter så var det en ganska härlig tid faktiskt. Och jag kan inte direkt minnas att jag kutade in och ut ur telefonkiosker heller haha.. :-D

Vissa saker var ändå rätt så bra förut.. och en av de sakerna var väl att en telefon ”bara” var just en.. telefon!

I alla fall så har jag spenderat helgen helt utan familjen och det gick ändå rätt så bra. Jag har faktiskt inte ens ringt någon av dem. Jag övar mig på det här med frigörelse..

Det går ganska så bra (tror jag) men Jimmie kunde jag inte låta bli att ringa till en gång! Haha.. och vad mer då? Jo! Jag har haft ett litet återfall på socker idag: en bit cheesecake och en liten bit sockerkaka. Men vad gör väl det om hundra år?

Hoppas Ni också haft en skön helg <3

1 kommentar

Plötsligt är jag ensam

Av , , Bli först att kommentera 9

Plötsligt är jag ensam

Plötsligt är jag ensam!
Ingen man.. inga barn.. bara en tyst och tom lägenhet. Inga välbekanta ljud..

Bara jag!

Tur att jag inte är mörkrädd i alla fall :-D

Alltså, jag skulle ju kunna göra massa olika saker som till exempel sova, eller läsa, eller slå på teven, eller ringa till nån, eller koka en kopp te och sätta mig och glo på balkongen..

Men näe.. jag skriver ett litet inlägg här på bloggen och tänker på hur lyckligt lottad jag är som har en fin familj att få längta efter. Så helt ensam är jag ju faktiskt inte nu när jag har pratat en stund här i bloggen. Så Tack :-) för att just DU läser. Nu känns allt lite bättre! Godnajt.

Bli först att kommentera

Jag har äntligen fått ett helt eget rum

Av , , Bli först att kommentera 12

Jag har äntligen fått ett helt eget rum

Jag har äntligen fått ett helt eget rum! Även om det ”bara” är glas och betong just nu så kommer det att bli så fint i slutändan.

Jag har köpt trall och har tänkt att börja med golvet såklart. Men först måste jag nog försöka sanera golv och väggar från pollen och smuts..

Jag vet inte riktigt heller hur jag ska inreda, men det lutar åt att jag bygger något lämpligt :-D

Det som är så kul den här gången är att jag inte har ett dugg bråttom. Det här projektet kan lika gärna få ta hela hösten, men hade det varit för några år sedan så hade jag gjort klart allt på en endaste gång!

Nu ids jag inte stressa eller skynda på något. En härlig känsla ändå, att veta att jag har ett litet lagom projekt som känns kul att påbörja men att det inget jag MÅSTE göra.

Jag gör vad jag vill, precis när jag vill :-) Jag prioriterar efter min egen lilla logiska ordning och bara det är en skön känsla.

Den andra balkongen då? Ja, den blev ju aldrig mitt eget rum eftersom alla andra också trivs väldigt bra där haha.. men nu kanske det blir en liten oas för den här gamla morsan när hon vill ladda batterierna alldeles för sig själv! *hoppas hoppas hoppas*

Och nu ska vi dra iväg på äventyr allihop i familjen.. och kanske kan det hända att jag hittar en å annan lastpall längs vägen? Haha.. ha en fin dag allihop!

Bli först att kommentera

Can you keep a secret..?

Av , , Bli först att kommentera 12

Det här med att hålla en hemlighet tillräckligt länge för att lyckas med ett överraskningsmoment är ju inte alltid en lillebrors starka sida haha…

Idag fick vi ju äntligen hem våran fina tonårspojke som varit borta i flera veckor. Han har varit iväg på egen semester utan oss i familjen. Lillebrorsan har verkligen längtat och väntat och frågat: ”När kommer Viggo hem igen?” Många, många gånger… varje  dag  :-D

Vi har varit och köpt en ny cykel till Viggo idag och imorgon var det tänkt att vi skulle överraska honom genom att helt sonika släppa av honom utanför butiken och säga: ”Det finns en cykel där inne till dig! Bara att gå in och hämta den o cykla hem”

Vi sa till lillebror att det ska bli en överraskning och att Viggo inte ska få veta förrän imorrn… Meeen… vad hände? Jo, lille B blev så till sig över Viggos hemkomst att han nästan direkt sa nåt i stil med: ”Imorrn blire överraskning för dig å de är en ny cykel”

Haha.. Jimpa försökte rädda situationen och sa: ”Näe.. Inte blir det väl det. Vi har ju bara kollat på en cykel men vi vet inte om vi ska köpa den än”

Varpå Lille B säger: ”Joho pappa, du ljuger! Han ska ju visst få en ny cykel. Vi har ju köpt den!!”

:-D Ja, han ville ju göra sin brorsa glad direkt och han kunde helt enkelt inte vänta till imorgon!

Alltså, de här två grabbarna! Olika som natt och dag. Som vått och torrt. Som upp och ner. Som hit och dit. Som svart och vitt.

Men en sak är då helt säker och de är att de verkligen trivs tillsammans och att de har saknat varandra. Jag är ovanligt varm i hjärtat ikväll på grund av de där två killarna.

Sen satt och jag förde över bilder från datorn till en extern hårddisk och hittade en mapp från en gammal mobiltelefon och där hittade jag den här bilden. Så otroligt fin bild på bröderna bus.

telen 186

My babies!

Vilde V & Busiga B

heart

Helgen är över, familjen är samlad och jag är skittrött! Nu ska jag hoppa i säng. Kram å godnajt!

:-D

Bli först att kommentera

Sagolika sommar..

Av , , 8 kommentarer 10

..snart är den över.

Men vad gör väl det när den här sommaren har varit den bästa någonsin i mitt liv?

Inte bara den varmaste och längsta sommaren, utan också den bästa sommaren som jag har upplevt? ALLA kategorier. Ja! Det är helt sant och tro mig. Jag vet! Jag har trots allt levat hela 44 somrar så jag vet vad jag snackar om haha… Superfantastisk på så många sätt att jag inte kan förklara dem alla. Men jag kan ju visa små glimtar av min sommar… Jag har trots allt tagit ca 800 foton med min lilla rosa kamera under ca tre månader så en och annan bild kan jag ju dela med mig av  :-D

Och innan jag visar dem så kan jag ju berätta att jag har spanat igenom sommaren 2010 när lille B var en bebis..Och jag säger bara: WoW! Vilken resa vi gjort tillsammans under de senaste åtta åren… och vilken gudomlig familj jag har!

heart

Det enda som känns lite läskigt är att tiden går så förbenat snabbt.. Nåväl, det är tidens tempo helt enkelt och inget som går att påverka.

IMG_2521

Sommaren började med en tripp till Teneriffa där vi hängde runt med spanjorer, kanarier, engelsmän och brasilianare. Inte en enda svensk så långt ögat kunde nå= Fantastisk semester!

IMG_2328

”Bröst å bringa som en frukostflinga”

De tre männen i mitt liv…

heart

Den stora pojken fastnar numera inte så lätt på bild. Men som Ni kan se så är han snart längre än sin mamma och en hejare på parkour. Han har ju alltid varit en minitarzan, men numera är han en riktig manboy och han är faktiskt på god väg att (redan) bli lika vältränad som sin farsa:

IMG_2503

Like father, like son..

IMG_2868

I alla fall så är ju en vecka som vanligt för kort… men snart åker vi dit igen!

:-D

IMG_2878

Vi fick åka nattåg från Arlanda till någons stora förtjusning..

Vi missade ”vårat” tåg pga miss från Arlandas personal *morr* men det kostade oss inget och vi fick en bättre resa än vad vi trodde. Ett oväntat äventyr är ju alltid kul och vi hade så himla roligt tillsammans. Och hem kom vi ju oavsett haha…

IMG_2908

Vi har förresten träffat himla många djur denna sommar också. Det kanske inte låter som en big deal, men faktum är att vi kommit ovanligt nära precis alla djur som vi har träffat: Nyckelpigor, fjärilar, trollsländor, harar, renar, ankor, grodor,hundar, igelkottar och till och med fiskar.. sjukt coolt egentligen och vad gäller lille B så verkar han ha en särskild relation till de flesta djur han möter. De blir BFF direkt alltså :-D De svärmar kring honom och han får klappa nästan alla djur trots att de är skygga för oss andra.

IMG_2938

Killarna på stranden. Min bebis och hans pappa.

(Jag är numera strängt förbjuden att kalla 13-åringen för ”min bebis”. Tur att jag har en åttaåring hihi..)

IMG_2964

Lille B lärde sig att simma (Med kanariska pojken Pablo) redan på Teneriffa och här kastar han sig rakt ut i Sammakosjön med stor glädje . Jag kan för övrigt berätta att han även hoppar från högsta höjden på Navet också. (3-4 meter upp typ? Modigt i vilket fall som helst) Jag är sjukt imponerad av min yngste son!

IMG_2974

Jag är också ganska imponerad av mig själv denna sommar eftersom jag äntligen har lyckats (till 97% åtminstone)  göra mig fri från saker som skadat mig och tyngt mig i så många år. Med risk för att vara klyschig.. men alltså… Fy fabian vad bra jag mår! *äntligen* Jag har insett att det inte går att klänga sig fast vid tankar på hur det ”KUNDE ha varit” och att jag faktiskt behöver fokusera på hur det ÄR! Stooor skillnad. Och livsvikig. För mig!

#BefriaDigfråndetförflutna

PS: Jag har jäkligt snyggt hår också, eller hur?

IMG_3016

Lille B och en av hans nya kompisar.. de lekte lite på avstånd med varandra och ibland tror jag nästan att ungen besitter magiska krafter. Något visst är det med honom i alla fall, det är ett som är säkert!

IMG_3023

Förhoppningsvis så blir det en tripp till Gällivare & Dundret innan vintern igen.

IMG_3041

Toisella puolella…

”Tänk att man kan nå andra sidan via…. Gällivare!”

(Vad finns på andra sidan?)

Jag har i alla fall kommit ut på… andra sidan. Andra sidan kommer alltid att vara förknippat med en nystart för mig i framtiden.

:-D

Det har en helt ny innebörd för mig numera!

I alla fall: Sommaren har varit i det närmaste gudomlig.. och det bästa av allt är att sommaren inte ens är slut ännu! Dessutom ska jag avnjuta semestervecka nummer två om några veckor då jag ska åka till Grekland med världens bästa vän. Och förhoppningsvis så lyckas jag (kanske) åstadkomma en och annan rumsren bild även då.

Vi får väl se helt enkelt hehe..

Å tills dess: Ha det superbra!

*kram*

”Dream a dream… and what you se will be…”

8 kommentarer

Ikväll har vi varit uppe på Dundret och spanat

Av , , Bli först att kommentera 13

Ikväll har vi varit uppe på Dundret och spanat

Ikväll har vi varit uppe på Dundret och spanat.
Lille B träffade en väldigt vacker ren som han lekte med på avstånd en stund..

Han är som vanligt populär bland djuren :-)

Själv har jag mest jagat runt med den lilla rosa kameran. Och tänk.. trots att jag vuxit upp i de här trakterna så kan jag fortfarande vara helt förundrad över hur vackert det är här uppe :-)

Magiska vyer och fantastiskt sällskap ikväll. Bättre än så här kan det inte bli. Eller Jo.. förresten: Det är ”Papphammar” på TV just nu :-D jäkla kul kille! Haha..

Bli först att kommentera

När jag vaknade till ljudet av regn så kunde…

Av , , Bli först att kommentera 12

När jag vaknade till ljudet av regn så kunde...

När jag vaknade till ljudet av regn så kunde jag liksom inte låta bli.. jag var bara tvungen att hoppa rakt ut i det efterlängtade skyfallet.

Det är en svårslagen känsla att få stå barfota i gräset under ett svalkande sommarregn. (Jag sprang några varv runt huset också till grannarnas underhållning haha..)

Det här är i alla fall en känsla som jag ska bära med mig länge. Jag samlar ju på känslor och numera mest positiva sådana :-)

Hoppas Ni får en toppendag alla som läser. Jag ska fortsätta njuta av min gudomliga start på dagen och ge mig ut i Gällivare på lite äventyr.. vi hörs :-D

Bli först att kommentera

Mitt eget lilla naturbarn som lärt sig simma…

Av , , Bli först att kommentera 12

Mitt eget lilla naturbarn som lärt sig simma...

Mitt eget lilla naturbarn som lärt sig simma denna sommar. :-)

Vi är i stugan och varvar bad med solhäng på bryggan.

Fast dagen knappt har börjat så kan jag ändå säga att det här är sommarens hittills bästa dag… alla kategorier.

Livet är så otroligt skönt just nu och speciellt dessa dagar sparar jag som små minnespärlor i livets brokiga väv. En väv som för övrigt börjar gå lite mer i de färger som JAG gillar! Kryptiskt? Haha.. ja, men jag vet vad jag menar och det är ju huvudsaken :-D

Varma hälsningar från stugan i Sammako.

Ps: Sammako betyder groda! Haha..

Bli först att kommentera

I Piteå är det rätt så blåsigt idag

Av , , Bli först att kommentera 13

I Piteå är det rätt så blåsigt idag

I Piteå är det rätt så blåsigt idag.. men det hindrar som vanligt inte de här brödernas framfart. Själv njuter jag av det faktum att bägge två numera kan simma och att det är långgrunt på Pite havsbad :-)

Vi har spanat runt på PDOL (Piteå dansar och larvar sig) haha.. och där har jag gjort de mest fantastiska inköp: En Mexicohatt, en tub Aloe Vera samt två flaskor kombucha.

Nåja, Piteå är inget ställe som höjer pulsen direkt och egentligen så är det inte ens slutdestinationen.

Precis.. på väg mot Gällivare och sommarens sista minisemester.

Varma Hälsningar inifrån en trött mamma liggandes i en husvagn någonstans i Pitä.

Bli först att kommentera