Sommarfinal..

Av , , Bli först att kommentera 9

eller vad ska man kalla det?! Minisemestern är över och nu rullar vi snart hemåt.

Vi hade ju inga måsten och ingen planering under tiden vi var här och ändå har vi hunnit göra massor:

004

Sprungit oss svettiga bland mygg och myrmark!

021

Fixat trädgårdsarbete i kallingar

:-D

026

Trädgårdsfix med finaste mormor & morfar

010

Mimmi har gröna fingrar..

å rutig skjorta haha…

027

Morfar pratar med sin kompis igelkotten…

Ser Ni den?

029

Jag fick komma nära och fota den söta kompisen!

030

Minstingen fick låna grannens studsmatta (Tack o lov)

094

Vi har fotat en ”före-krogen-selfie-i-Gällivare”

:-D

104

Vårat mystiska partysällskap bestående av män i varierande ålder och storlek..

140

På väg hem efter nattliv i ”city” (nåja) så hittade vi ett hus som vi höll på att garva ihjäl oss åt.. Jag menar.. kan man verkligen skriva ”SEX” på ett hus och tro att man ska komma undan folks snuskiga fantasier? Är det en laglig bordell kanske? Förlåt, men jag tror att folks humor tillåter den sortens tankar… Eller är det bara jag..?!

:-D

109

Å en efter-krogen-selfie-i-regnet

Å nu återstår bara att packa bilen, packa in oss själva och styra kosan söderut… Hej då Gällka! Vi ses snart igen!

Borta bra, men hemma bäst?!

 

:-)

Bli först att kommentera

Memory lane in a bad way!

Av , , Bli först att kommentera 9

Tiden före internet känns ju som rena stenåldern och tänk, INNAN blogg och instagram och facebook så fanns det faktiskt människor som dokumenterade saker med, hör och häpna: Papper och penna!

Under de värsta åren i mitt liv så har jag skrivit dagbok exakt varje dag. Det tackar jag min lyckliga stjärna för idag… Dels därför att jag förstår saker bättre nu. Både mig själv och andra som fanns i mitt liv på den tiden. Och dels att det är lättare att bemöta snart tjugo år gamla anklagelser om vad man sagt, gjort och varför… Vojvoj att det finns människor som aldrig kan släppa det förflutna alltså! Numera duggar det förflutna ganska tätt i min tillvaro och jag känner att jag kommer att göra vad jag kan för att stänga igen kapitlet som handlar om i princip hela nittiotalet… *suck*

Kanske fanns det ändå en mening att jag sparat alla dessa dagböcker och jag har ju förvisso hängt kvar kring det förflutna genom att behålla dessa handskrivna böcker… Men nu förstår jag att det fanns en mening med det hela!

Ibland är det nödvändigt att ta sig en resa down ”The memory lane” och denna gång är det inte för att jag VILL det, utan för att jag måste. Det är i alla fall skönt att jag har människor som jag kan bolla innehållet i dessa dagböcker med som vet hur det var  och tyvärr så finns det även saker där i som behöver komma upp till ytan och ljuset. Definitivt inte här i bloggen, utan för människor som det berör på ett eller annat sätt… Och jag måste faktiskt slå ett slag för dagböcker och riktiga pennor.

Utan dessa kanske jag inte hade suttit här. Tro det eller ej, men skrivandet höll mitt förstånd i schack när saker var som värst och som sagt… Jag ser saker i ett helt nytt ljus idag och jag kan bara säga så här:

Underskatta aldrig de skrivna orden. På gott och på ont! De skrivna orden finns kvar vare sig man vill eller ej och de skrivna orden är långt svårare att ta tillbaks! Jag älskar skrivna ord.

De är så enormt mycket mer betydelsefulla än de ord man säger när man talar!

helenass 048

Kanske man ska börja skriva dagbok ”på rikt” igen?!

:-)

Bli först att kommentera

Mäktiga makter..

Av , , 2 kommentarer 10

Ibland får man vara med om saker som helt saknar motstycke! Som inatt..  Inatt vaknade jag i mitt barndomshem hos mormor och morfar i Gällivare av att jag befann mig mitt i ett slags energifält. Otroligt svårt att förklara, men på en bråkdels sekund var jag helt klarvaken och kände hur energi i form av ett vibrerande ljud fortplantade sig genom huset, sängen, min kropp och mitt medvetande, för att tona ut liksom uppåt och ut, bort genom taket.. Väldigt svårt att förklara, men jag hade svårt att somna om och tänkte att naturen talat till mig på ett märkligt sätt. Verkligt, men ändå overkligt! Det kändes mäktigt i alla fall..

Imorse frågade jag familjen om någon annan märkt något särskilt under natten? Morfar trodde att han känt något ovanligt men var inte säker på om han sovit eller varit vaken och jag tänkte att kanske var det en dröm ändå? Som varit så verklig att jag lurats att tro att jag varit med om något extraordinärt?! Lite snuvad på min upplevelse satte jag mig för att bläddra runt bland dagens nyhetsskörd på internet…OCH… Så läser jag om jordskalvet i Gällivare som mätte hela 4,0 på richterskalan!! WOW!!

Då var det verkligt ändå och hela min upplevelse gick som en rysning genom kroppen igen.. Dock en behaglig sådan. Jag kan inte fatta att jag fick vara med om något sådant. Att min kropp och mina sinnen svarar på den här typen av händelser i naturen känns helt enormt. Jag förstår om oinvigda människor tycker att det låter knasigt, men jag var där.. mitt i det hela, men ändå inte och idag känner jag mig märkligt fulladdad! En pampig känsla som jag ska bära med mig länge.. länge!!

Igår kom vi i alla fall hit och denna gång fick jag till och med mig min käre make. Vi stannade till i Sikfors och lämnade av en av grabbarna som ska ha en liten semestervecka till innan skolan börjar! Farmor och farfar är ju där med husvagnen…

helenass 053

Far & Son

helenass 055

Me & my babe

Här är det i alla fall precis som det ska vara. Vi lever stillsamt hemmaliv hos mormor och morfar och imorse var vi ute och sprang i skogen bland pyttesmå hjortronkart och jättemyggor. Nu ska vi klippa häcken och sedan ska jag belöna mig med en timmes thaimassage och ikväll blir det gooomat och ett glas vitt vin!

Just nu ÄR det verkligen semesterkänsla för mig för första gången på länge och jag ska tillåta mig att njuta av varenda sekund. Jag har inga ”måsten”, jag har inga projekt, jag har inga tider att passa och jag har inga moln som skuggar min himmel.

Livet är njutbart och trots jättemyggorna och för lite sol så känner jag att exakt just NU så är jag på helt rätt ställe vid rätt tillfälle och jag hoppas att Ni alla andra har det lika suveränt!

helenass 120

Jag e ju snygg me mustasch!

:-D

PS: Om någon har varit med om något liknande så berätta gärna!!

 

2 kommentarer

Man kan tycka..

Av , , 4 kommentarer 10

…vad man vill om allt och inget..

Men något som verkar läskigt är ju det här resonemanget kring Hagamannen. Och då menar jag INTE det faktum att han blir frigiven idag, utan det faktum att det pratas/skrivs på nätet om vad ”folk” i allmänhet ska göra med honom om de stöter på honom i en mörk gränd etc.. att processen skall göras kort och att han ska få stryk och att han ska kastreras och att folk ska skada honom, ha ihjäl honom etc etc…

Sjukt obehagligt och det innebär ju att individer som beter sig / tycker / skriver så… Inte är ett dugg bättre… än ”Hagamannen” himself.

Och det mest läskiga är att det bevisar att i de mest fridfulla av ”Svenssons” som sitter och spyr ut sitt hat på internet så kan obehagliga och mörka saker gro i tankarnas och fantasiernas djupa vrår.

Att vara människa är verkligen inte alltid lätt och det kommer alltid att finnas dem som tycker att just DERAS våld är mer rättfärdigat än andras. Och vem ska döma vad som är rätt och fel?!

Vem / vilka har mest ”rätt” att utöva våld? I vilket syfte och varför?

dalai-lama12

www.geckoandfly.com

4 kommentarer

Hångel i badrummet

Hångel i badrummet

Hångel i badrummet.. hos oss är det Pridevecka varje vecka! Är det inte legogubbar så är det Spindelmän och diverse actionfigurer som myser överallt i lägenheten.. Fast på denna bild är det enligt lille B: ”Spajdermän å pappa!” Haha… Ja, jag ser likheten i alla fall :-)

Vi har ju faktiskt barbiedockor i familjens leksaksbestånd också men de får inte vara med på kramkalas lika ofta haha..

Men nog är det trevligt med kärlek! Gärna mycket.. och åt alla! Tjejer Me snopp i galopp och killar med bröst som behöver tröst! Tur att vi alla är olika och att vi inte längre UT behöver kika.. ut från en garderob.. för nu är garderoben inte längre stängd och ingen oavsett läggning behöver vara trängd.

Vi får älska vem vi vill och och vi behöver inte tiga still..

Haha.. jamen det var väl ett fint Priderim?!

:-D Ha en skön dag i regnet oavsett aktivitet…

Bli först att kommentera

Dagen efter kvällen före

Dagen efter kvällen före

Dagen efter kvällen före…

Vi hade som vanligt himla roligt! :-D kvällen började förvisso som en herrmiddag men utvecklades senare och även vi tjejer fick vara med på ett hörn! Vi fick vara med på allt från söta igelkottar och skojiga taxichaufförer till spännande dejter på krogen och intressanta konversationer!

Jag vimlade med fantastiska människor och höll alkoholhalten på en lagom balanserad nivå. Invito var kvällens mål och det var riktigt bra, men det var helt klart sällskapet som gjorde kvällen!

Tyvärr så råkade det slinka ner en drink med red Bull inatt vilket resulterade i ett extremt tidigt uppvaknande.. suck! Bortkastad sovmorgon alltså! Haha.. men å andra sidan så har det tagit mig en halvtimme (!!?) att reda ut håret och få bort all färg. Badkaret ser ut som en lerpöl :-) Tack och lov för bodyshops godkända hårinpackning rainforest radiance! Min favoritprodukt vad gäller hela balsammetoden!

Kan dock säga att det här med hårkritor var en riktigt bra idé som gör att håret i sig blir hela grejen. Man behöver inte ens klä upp sig desto mer heller, utan kommer undan med jeans och t-shirt. Regnbågens alla färger i håret är riktigt snyggt.

Och idag? Vad händer idag? Jo, det ska jag berätta: pizza, ostkrokar, portello och soffhäng.. kan inte bli mycket bättre! Vädret passar dessutom utmärkt för lata aktiviteter på Sagovägen!

Livet är skönt.. hoppas Ni också har det bra allihopa :-)

Bli först att kommentera

Intensiv inspiration…

Av , , 2 kommentarer 11

…har jag ju haft i ex antal veckor nu! Det började på jobbet där jag har målat, tapetserat, byggt hyllor och gjort diverse annat fix i alla hörn. Och gissa om jag har haft det otroligt roligt och kreativt?! Jopp! Som ni säkert förstår så smittade det av sig BIG tajm och jag har äntligen tagit tag i hemmaprojekt som legat som pyttesmå dåliga samveten (läs: Dåliga samveten som extrema i-landsproblem! Alltså inget som ”måste göras inom de närmsta hundra åren” Men ändå!) Det började med tanken på att tapetsera över lille Bs röda kritstreck under bardisken, men växte sedan till: ”Asch.. lika bra att gå all-in och fixa väggen i vardagsrummet också”

Så nu har jag under några lediga dagar inhandlat färg, tapeter, klister, konsoler i trä, billig limfog i furu och dörrfoder (dörrfoder går att göra billiga och finfina hyllor av) samt gipspluggar i massor. Allt för en hyfsat billig peng. Ca 1700 spänn för alltihopa och det får man ju säga är en väl investerad summa med tanke på den stora skillnaden som blev hemma hos mig! Kolla bara:

 

gammal

Före bild: Första julen på Sagovägen 2011

fedrixojimpa

Före bild: Varmaste sommaren 2014 på Sagovägen. Lillebror och äkta man!

heart

Jag vill ju ha det så enkelt och praktiskt som det bara går, eftersom vi har några barn hemma som tar extremt med plats och som behöver en enorm svängradie i det mesta de företar sig. Alltså har jag funderat länge hur jag skulle kunna göra det på bästa sätt utan att det blir för dyrt eller märkvärdigt! Dessutom är det ju så himla roligt att göra saker alldeles själv och man behöver ju inte köpa svindyra lösningar utan det går helt enkelt att knåpa ihop fantastiska resultat med små medel. Kolla bara in efter bilderna:

IMG_3596

Tjohoo… den gråa tonen stämmer överens med befintlig tapet!

 :-)

Då kör vi!!

IMG_3599

Gissa vem som hjälpt sin mamma att måla?

Sammanlagt tio små konsoler…

IMG_3601

Jimmie och jag är det bästa teamet… Precisionsarbete deluxe!

IMG_3605

Vem i helskotta har dumpat sina sockar mitt i allt tapetstök?! Lille B?

Okej.. som vanligt då! Haha…

IMG_3607

Vägghängt databord gjort av billig limfog i furu som jag sticksågat i lämplig form samt målat i vit lackfärg. Stora konsoler i trä från Clas Ohlsson!

Klart!! Ny soffa i beige skinn kommer också inom kort och ser Ni att till och med hunden passar in rent färgmässigt? Haha..

IMG_3611

Bara en kabel som ska fästas och ”gömmas” i hörnet och allt är som klart!

IMG_3616

I mörker ser det ut så här med en orange (loppisfynd) och en grön (reafynd) ikealampa i olika former och storlekar dock är bägge av glas och det ser verkligen mysigt ut.

På bilden skymtar även Jimpas rosa yogamatta… och han passar också finfint in i vårt nya, harmoniska vardsagsrum..

IMG_3613

Jimpa är så söt på Yogamattan!

:-)

IMG_3617

Och idag var han extra söt så han blev bjuden på banoffeepaj med jordgubbar och glutenfri öl!

Haha…

Ja, det var en liten update inifrån mitt lilla hem! Imorgon ska vi dessutom ha fest hemma hos oss så det var ju trevligt att vi hann klart med vårt lilla hemmaprojekt! Och… jag vet att det låter skumt… men helt ärligt så är det otroligt avkopplande och nästan meditativt att tapetsera. Konstigt?! Joo.. men sån är jag! :-D Älskar att se så direkta resultat och att få vara kreativ i sin vardag gör att jag känner mig märkligt tillfreds! Tusen gånger bättre än att supa och knarka i alla fall! ”Hej, jag heter helena och är en home-make-over-addict”

Typ…

Nåja, det var allt från mig idag. Nu blire läsning av bok i typ tolv minuter och sen: ZZZzzzZZzzz…

Haha… Godnajt!

2 kommentarer

En mammas sommar..

Av , , Bli först att kommentera 10

”Hej barn,

Känn er fria att lägga era grejer var helst ni vill nu i sommar. Halvdruckna smoothies i vardagsrummet? Inga problem. Jag tar hand om det. Strumpor i hallen. Jag tar det också. Disk i diskhon. Kör bara på. Lego? Överallt? Älskar det. Och ja, känn er fria att släpa runt era täcken i huset och lämna dem i samma ögonblick ni inte längre behöver dem. Jag kommer kärleksfullt att vika ihop dem och återlämna täckena till era rum.

Dörrar? Att stänga dem är valfritt. Jag är alldeles bakom er, så, allvarligt, oroa er inte över det. Jag älskar när getingarna kommer in och luftkonditioneringen åker ut. Varför ska vi vara isolerade i vårt klimatkontrollerade hus? Öppna dörrar är policyn som gäller i detta hus. Vi har oändligt med pengar.

Och det är helt okej att lämna era blöta badkläder och handdukar på vilka ytor som helst, från golvet till trappräcket. Jag älskar högar, men var kreativa! Och just det, att lägga dem på målade träytor är det bästa. Jag tar hand om dem så att inte sliter på träet. Ni är upptagna. Stopp. Återvänd till ert Netflix. Vänner blir inte sett på av sig självt.
Och låt mig veta när ni är hungriga. Känn er inte begränsade av normala mattider. Och snälla, koordinera inte mellan er. Köket är öppet dygnet runt och jag kommer gladeligen att slänga ihop vad helst ni vill ha, när helst ni vill ha det. Jag har en examen i att laga mat fort.

 Och om ni gör något själva, lämna varenda grej precis där ni sist använde det. Även mjölk. Om det slutar illa… Köp bara mer. Pengar? Snälla, jag jobbar bara lite mer. Och städningen tar jag hand om. Jag kommer att gå i era fotsteg och städa undan allting. Det är roligt för mig att fungera som en vikarie i er matlagningsvärld. Typ: Wow, hur lyckades de få så mycket riven ost på bänken? Imponerande.

Och varje gång ni är törstiga… ta ett nytt glas. Vi har massor. Och jag älskar verkligen att fylla och tömma diskmaskinen. Och så vitt jag vet har vi oändligt med elektricitet och vatten. Världen ligger för våra fötter.

Och om något plötsligt dyker upp med era vänner – jag är på. Jag kör er dit eller hämtar er, eller äsch, både och. Jag menar, jag har ju både en bil och ett körkort som ligger och skräpar. Och snälla, ni behöver inte ge mig någon förvarning. Jag kan enkelt avbryta med vad jag nu har för mig, till och med att jobba, för att skjutsa er. Jag vet ju hur värdefull er tid är. Behöver ni pengar till bio? Inga problem.

Och till minstingen, när du känner för det, jag kör dig till poolen. Och innan vi åker kan du klaga och vrida på dig medan jag smörjer in dig med solskyddsfaktor. Håll inte igen, var bara dig själv. Uttryck hur du känner. Det är ju kallt, eller hur? Jag älskar utmaningen när du kryper undan centimeter för centimeter medan jag smörjer in dig. Bra stretching för mina armar och min rygg. Snällt av dig att tänka på mig.

Och en sak rörande simglasögon. Jag har koll. Bry dig inte om att hålla koll på dina. Min huvuduppgift i sommar är att veta var dina simglasögon är, hela tiden (på den vänstra sidan av bilen, fastkilade mellan sätena). På natten sover jag med dem under min kudde. Vi kan inte vara nog försiktiga. Hur ska du kunna simma utan dem?
Och så några grejer rörande hemfriden såhär i sista-minuten: Rulla med ögonen? Ja! Jag älskar den omedelbara feedbacken jag får på mina tankar och idéer. Hur kan jag annars avgöra om jag tillfredsställer era behov eller inte? Duscha? Valfritt. Ni vet vad som är bäst. Jag litar på er. Att bära solhatt? Inte en chans. Ju mer sol desto bättre. Sysslor? Säg bara till mig när ni har tid. Ogräset och oredan kommer inte att gå någonstans.

 

Och en sista grej… Snälla, bär alltid era hörlurar så att ni inte kan höra mig när jag pratar med er. Kommunikation är så överskattat. En sak ni inte visste om mig? Jag älskar att skrika så lungorna nästan spricker tre eller fyra gånger utan att få något svar. Det är väldigt befriande.

Kalla mig galen, men om ni följer alla dessa instruktioner tror jag att sommaren kommer att bli kanon för oss alla.

Men om ni inte förstår sarkasm kommer ni inte att klara er till juli. Det är ert val…

Älskar er.”

 

Blogginlägg skrivet av M Blazoned

Väldigt hög igenkänningsfaktor..

:-D

IMG_3561

”Undrar om det där rör mig..?! Jag som är så hjälpsam…”

:-)

Bli först att kommentera

Ett kvarts sekel senare…

..eller låter det bättre med tjugofem år?!

Ja, i vilket fall som helst så har jag fått några foton skickat till mig av en god vän (och före detta svägerska).. :-) Hon var storasyster till mitt livs första kärlek: Den snällaste, finaste och gulligaste kille jag någonsin haft faktiskt (joo… det är helt sant!!) Livet och tillvaron var ganska oskyldig (nåja) och jag trodde att jag visste ALLT om allt… De vuxna var mina värsta fiender…  jag levde på glass, chips, öl och cig (!!?)

*uuurk*

Jag trodde också att jag kunde göra VAD jag ville NÄR jag ville och jag var inte lätt att tampas med *host* Jag sket i skolan och jag gormade och levde om jämt och ständigt. Jag brydde mig inte om någon annan än mig själv…

Men som tur var…

Så blev det ta mig tusan (och tack och lov) folk av mig med!

:-D

Och jag var ju faktiskt ganska söt om man tittar riiiiktigt noga bakom håret och attityden!!

*fnissar*

helena

”Om tjufem år?? Tss.. Inte jag.. jag är evig fjortis”

Haha…

 

Tack finaste H för bilderna heart

Bli först att kommentera

Hundar och barn kan man inte misslyckas med att…

Av , , 2 kommentarer 10

Hundar och barn kan man inte misslyckas med att...

Hundar och barn kan man inte misslyckas med att fotografera. Däremot så har jag misslyckats med en pytteliten men irriterande grej ikväll!

Ett av de jobbigaste i-landsproblem jag stött på denna vecka faktiskt:

Efter att ha fått överskott i energibanken så bestämde jag mig för att smälla upp tapeterna som snällt legat på en hylla och väntat i någon vecka och vad händer? Jo.. ynka 4 cm ställer till det så till den milda grad så att jag helt enkelt måste köpa en till rulle tapet haha.. Va?! Kan det bli mer snopet? Näe.. faktiskt inte!

Men å andra sidan så kan det ju vara ödets sätt att säga att det ändå är sent och att det är läggdags! :-D

Så nu hoppar jag i säng och tar nya tag imorrn. Dessutom utlovas bildbevis på tapetseringen. Så här i dunkelt kvällsljus så ser det i alla fall fantastiskt ut!

Godnatt allihopa och sov gott. Må tapetgudarna vaka över Er alla! :-)

2 kommentarer