Hjärta är smärta

Av , , Bli först att kommentera 9

Hjärta är smärta

Hjärta är smärta..
Jo, men så är det ju!

Idag på alla hjärtans dag måste det bli fokus på allt det jag har och allt det som fyller mitt hjärta med värme och kärlek..

Och allt det där andra, som tidigare skapat kyla, tomhet, smärta och sorg får helt enkelt krympa ännu mer och ta mindre plats än förr. Inte för att det någonsin kommer försvinna helt.. men ändå. För varje dag tar svåra saker mindre och mindre plats i mitt hjärta och i mitt sinne.

Det är ändå allt det där tunga och svarta som till slut ändå har gjort att jag uppskattar mitt liv så himla mycket idag.

Svåra förluster verkar, (hur konstigt det än kan låta) kunna få mig att liksom glädjas åt det allra minsta som andra kan tycka är helt utan betydelse. Märkligt, men ändå så jävla fantastiskt. Livet pågår varje minut och här är jag.

Mitt i livet. Mitt och ingen annans :-D

Glad alla hjärtans dag till alla Er! <3

Bli först att kommentera

En dålig hårdag måste kombineras med roliga…

Av , , Bli först att kommentera 7

En dålig hårdag måste kombineras med roliga...

En dålig hårdag måste kombineras med roliga kläder för att orkas med..

Jag lånade tröjan med extralivet av Viggo idag och matchade den med långkoftan som jag hade på mig när jag gifte mig med Jimpa :-)

Plus att jag äntligen har kunnat börja använda mina fina Ldir igen eftersom de faktiskt gick att laga med superlim :-D

En outstanding outfit om jag får säga det själv!

Dessutom tog den dåliga hårdagen slut klockan två när jag äntligen fick gå till frisören. Så nu känner jag mig rätt så nöjd och glad av många anledningar..

Tänk att ibland behövs det så himla lite för att man ska känna sig tillfreds: Lite blankt och nyklippt hår, en rolig tröja och sköna skor. Kan det bli bättre?

Jo förresten.. jag fick en fantastisk komplimang idag av någon som jämförde mig med solsken. Det var en väldigt fin sak att säga och jag blev genuint glad.. vi alla borde verkligen bli bättre på att bekräfta våra medmänniskor på positiva sätt. Varje dag!! :-D och med det sagt så säger jag Tack o Hej!

Bli först att kommentera

Äntligen är det februari

Av , , Bli först att kommentera 12

Äntligen är det februari

Äntligen är det februari!! Jag börjar så smått vakna ur min vinterdvala och inser att hur jobbig Januari än var så minns jag knappt något alls och nu helt plötsligt så känns allt bara.. bättre! Lättare liksom.

Tycka och tro vad man vill om vissa saker, men just vad gäller hur vissa månader och tidpunkter på året påverkar mig negativt så vet jag i alla fall med största säkerhet att från och med NU.. så blir det bara bättre :-)

Jag kämpar på för att hålla mig frisk på alla plan: fysiskt, psykiskt och andligt.. ibland är jag ju som bekant snabbare än Lucky Luke och har energi så det räcker till allt och lite till.. och vissa dagar så liksom bara vissnar jag och orken räcker knappt till att göra det mest vardagliga. Men som tur är så blir just ”neråtdagarna” mer sällsynta och jag inser att jag trots allt har bra vind i mina segel.

Jag har tack och lov mina nära och kära som burit mig under mina mörkaste och tyngsta dagar och för det kommer jag att vara evigt tacksam. Jag inser hur lyckligt lottad jag är och vilken kvalité jag har på det mesta som finns i mitt liv.

Och på tal om livet: ”Vi spenderar första halvan av våra liv genom att göra oss oersättliga och den andra halvan av livet behöver vi för att ersätta oss själva”

Shit alltså.. nu när jag är halvvägs i livet så behöver jag alltså återupptäcka mig själv. Kan det vara så? :-)

Ja kanske.. men i alla fall.. redan Februari! Snart är det sommar. Håll UT! kram

Bli först att kommentera

Loppisfynd är alltid roliga

Av , , Bli först att kommentera 9

Loppisfynd är alltid roliga

Loppisfynd är alltid roliga.. :-D

Speciellt den här koppartavlan som jag betalade 30 spänn för. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om den är obscen eller bara kul.

Och det ligger ju alltid i betraktarens ögon det här med vad man ser och hur man väljer att tolka det.

I alla fall.. idag åker jag hem med alla mina nygamla prylar. Jag hade en väska när jag kom och jag har två väskor när jag åker hem :-)

Men det finns så mycket roligt här i Gällivare och jag har handlat lite roliga kläder på röda korset också..

Men, hoppas just Du mår bra.. det gör i alla fall jag. Varma Hälsningar från kalla 29 minusgrader i Gällivare. Vi ses :-)

Bli först att kommentera

Efter den gamla vanliga förseningen med SJ och…

Av , , Bli först att kommentera 11

Efter den gamla vanliga förseningen med SJ och...

Efter den gamla vanliga förseningen med SJ och en extremt tidig morgon så får jag äntligen slå mig ner framför brasan hemma hos mormor i Gällivare :-)
Nu blir det pensionärsliv i dagarna tre och jag ska bara mysa på alla plan: sovmorgonar, gnistrande snö och vita dagar, dejt med svägerskan, thaimassage, inga tider att passa och inga krav..

Hur skönt som helst! :-D

Tågresan idag förresten! Den var av det intressantare slaget då konduktören vid biljettkontrollen stannar upp och utbrister: ”Men.. det är ju Helena Springare.. va gör du nu för tiden??” Haha..

Ja, tydligen så har vi hängt i samma kretsar under mina vilda år i Göteborg och jag kunde dra mig till minnes vissa gemensamma nämnare även om det mestadels handlar om sådant jag gärna skulle ha glömt för alltid..

Jag fick veta både lite trevliga men också väldigt sorgliga saker om en och annan gemensam bekant och konstaterar ännu en gång att världen är kusligt liten och att vi alla hänger ihop på märkliga små sätt som inte alltid går att förklara men som ändå ter sig logiska.

Ja, det var en händelserik resa och sista sträckan hade vi sällskap med en jättetrevlig kvinna som gjorde att resan gick i ett huj.. även mötet med henne visade hur liten värld vi ändå lever i med tanke på hur många gemensamma nämnare som ofta dyker upp i möten med andra människor.

Intressant är dagens ord.. och nu har jag inte så mycket mer att berätta. Känner mig mest slö :-D

Ha en skön kväll alla!

Bli först att kommentera

Olämplig bild?

Av , , 4 kommentarer 10

Olämplig bild

Olämplig bild? Ja, kanske.. haha.. men å andra sidan så är den kanske liite rolig ändå? :-D

Tänkte att det kunde vara bra att visa upp Jimpa lite mer här i bloggen eftersom en och annan tror att vi separerat. Det har vi alltså inte gjort. Men bara under senaste månaden så har jag fått frågan några gånger.. lite skumt ändå haha..

Men i alla fall, Jag kan absolut förstå att sådana rykten uppstår ibland.. men livet tillsammans rullar på.. typ.. nästan som vanligt. Ibland ses vi ju knappt eftersom vi bägge jobbar under dygnets alla timmar och precis som vilken annan Svenne-banan som helst så har vi ju bägge två också egna saker som vi vill göra utanför familjen vilket också blir lättare och lättare i takt med att smågrabbarna blir större och större..

Vi har det alltså så bra som det går allihop. Och dessutom så har vi ett eget badkar! Som vi faktiskt BADAR i ibland!! (Wow!) Så ja, bättre än så kan det väl knappast bli i en helt vanlig, men ovanlig familj. :-D ha det bra. Nu går jag och sover. Godnajt!

4 kommentarer

Sist det begav sig på krogsväng var i…

Av , , 2 kommentarer 10

Sist det begav sig på krogsväng var i...

Sist det begav sig på krogsväng var i Stockholm i oktober och jag trodde helt seriöst att jag var 25 år i dagarna tre.. haha..

Men ikväll befinner jag mig i Umeå och får nog behärska mig lite. Jag vet inte ens var vi ska och vad vi ska göra, men det får nog börja med MAT för jag är hungrig ;-) jag och Jimmie är barnlediga för ovanlighetens skull.

I alla fall. Jag tänkte visa min outfit ikväll och berätta att min svarta polotröja är nästan tjugo år gammal. Jag köpte den på vero moda för en femtilapp år 1999 inför millenieskiftet om jag inte minns fel och resåren i kragen är numera helt trasig. Men fasn.. den är sjukt snygg ännu och har en perfekt längd på ärmarna. Brallor kommer från HMs Herravdelning (minsta storleken) och skorna är ett par ”airstep 98” som jag köpt helt nya på Tradera för under 400 Spänn (Galet fynd)!
Mina handledsvärmare med svarta pärlor har en gammal tant i Grönfjäll stickat och INGEN i hela världen har så coola värmare som jag har.. jag älskar dem och de tog förmodligen många timmar att knåpa ihop!

Jag kom på att jag borde lägga lite mer tid och energi på ett och annat ytligt inlägg här i bloggen eftersom det är det folk gillar :-D

Ps: har någon Umebo något roligt tips på var man ska gå ut och roa sig på en lördag? Let me know please! :-D

2 kommentarer

Var god stör ej

Av , , Bli först att kommentera 9

Var god stör ej

Var god stör ej! Livet pågår!

Ja, livet pågår för fullt och nu när jag haft två nattveckor på jobbet så har jag också haft massor med ledig tid då jag har kunnat göra en del trevliga (och mindre trevliga) grejs.

Jag har träffat folk jag gillar och hängt en del över en och annan kopp kaffe med hejdlöst mycket intressant skvaller, jag har hängt på gymmet rätt mycket, jag har myst med mina underbara ungar, jag har lyckats städa ur både kyl & frys… så ja, kort sagt så kan jag ju bara meddela att jag och mitt crew på Sagovägen mår finemang helt enkelt :-)

Däremot så har jag drabbats av ett par i-landsproblem som i och för sig bara pekar på hur bra jag har det: Min älskade Champion-klocka som jag köpte till mig själv när vi skulle gifta oss är paj. Jag har lagt ut 900 spänn på reparation och ändå måste den in på rep hos urmakaren igen.

Dessutom har mina älskade skor från Ldir gått sönder och troligtvis går de inte att laga :-( fånigt kanske, men eftersom jag är en väldigt aspig männscha så älskar jag faktiskt MINA saker väldigt mycket och lagar dem hellre än att köpa nytt så känns det verkligen sorgligt.

Och så det värsta av allt: Jag har fått navelbråck efter att ha kört lite för hård magträning. Jag känner mig som 25 år, men naveln envisas med att vilja gå i pension. *Suck* ont gör det också..

Men… jag har i alla fall förstånd nog att inse hur privilegierad jag är på alla plan.

Mina löjliga problem kan inte ens mäta sig med de problem som till exempel alltför många NordKoreaner upplever i de fångläger som regimen ägnar sig åt att stänga in folk i. Läs boken ”Flykten från läger 14” så kommer du (förhoppningsvis) att bli en mer tacksam person och kanske till och med uppskatta dina små ”problem”?

Sedan har jag just läst Magda Gads reportage om småpojkarna som lever som sexslavar i Afghanistan också. Jag mår illa och blir både förbannad och ledsen. Kultur och religion verkar kunna ta fram riktigt vidriga saker i människor rent allmänt och det enda jag kan göra just nu är att åtminstone ta del av de här stackars människornas berättelser.. det är min förbannade plikt kan jag känna.

För mina små fjuttiga problem rör ju bara en massa lyxprylar och ytliga ting. Jag behöver inte slåss för mitt liv så jag säger bara: Tacksamhet ska prägla min tillvaro ännu mer framöver. Vi ses :-) kram

Bli först att kommentera

Vi är alla bara tillfälliga..

Av , , Bli först att kommentera 15

IMG_20190103_085817

 

Våra liv är bara tillfälliga och tiden som vi människor får leva och existera är utmätt..

Tillfälligheterna styr våra sköra små människoliv och varje morgon när vi vaknar så BORDE vi egentligen vara tacksamma.

Tacksamma för varje ny dag som vi får uppleva här på jorden. Men ändå är det så mycket vi bara tar för givet varje dag.

Jag har (som vissa kanske märker) sett Jonas Gardells miniserie ”De dagar som blommorna blommar” och ja, den gick ju rakt in i hjärtat och jag grät några tårar.

Tårar av så många anledningar!

Jag som är född på 70-talet kände igen så mycket av miljön i serien, jag kände igen den fasansfulla känslan kring någon man älskar som väljer drogerna framför människorna..

Jag vet också hur det känns att bli kvar med frågorna när någon man älskar väljer att ta sitt liv.

Det var också ganska känslosamt att serien också skildrar Estoniakatastrofen. Jag träffade en av mina stora kärlekar på just den båten bara några år innan den sjönk och med tanke på att hela den relationen var en katastrof i sig så kändes just de scenerna från båten som en riktig smäll rakt in i mitt känsloregister. Sorg och vemod bara vällde över mig. Både för vad som hände med karaktärerna i tv-rutan, men även som en påminnelse om de tillfälligheter som ledde mig ombord på just den båten och som på många sätt har fört mig hit, där jag är idag: dvs.. exakt just här och nu med de tankar och känslor som jag upplever just idag.

Ja, om Ni inte redan sett serien på svt så rekommenderar jag Er verkligen att se den!

Den kommer garanterat att lämna några avtryck och väcka både känslor och tankar på vad vi gör med våra liv och i våra liv… jag själv är i alla fall oändligt tacksam för varje ny dag. Jag är tacksam för allt jag ÄR och allt jag HAR för jag vet att när som helst kan så kan det ju faktiskt bara försvinna.

För vi alla är ju bara tillfälliga…

Bli först att kommentera

Review?

Av , , Bli först att kommentera 12

Då vare dax igen.. ännu en liten nyårskrönika så här strax innan årsskiftet.. Here we go:

Januari:

pool

Januari var kall och jobbig. Jag jobbade mest, men vi hann ta oss iväg på en skön resa till solen med goda vänner varav en av dem fyllde jämt! Hur trevligt som helst.. (som alltid)

Februari:

Minns jag knappt om jag ska vara ärlig.. Jag minns att det var ganska kallt och att jag hängde med näsan i olika böcker all min lediga tid. (Tråkig? Inte alls!) Jag hade min vintermånad i ide typ.. Och snabbt gick februari över :-D

1519460030_46702573322Vintermånad + massor av böcker= sant!

Sen blev det…

Mars:

I mars månad hann jag dra iväg på till Gällivare och hänga runt på Dundret och ägna mig åt skidåkning en hel del. Det var galet mycket snö och jag skottade taket hos min mormor. Jag var ledbruten i några dagar efteråt. Jag har ju vuxit upp bland snö och is, men såna här snömassor som det var detta år har jag fasn aldrig sett haha…

IMG_2013

Och så äntligen:

April:

IMG_2109

I April började vi alla så småningom tina upp ur vinterdvalan. Det var fokus på kidsen och alla positiva förändringar som vi stod inför. Vi var alla glada och nöjda över allt det som erbjöds till hela våran familj. Oro kring framtiden skingrades äntligen och vi kunde alla börja leva och vara precis så som vi ville vara! Fantastiskt på tusen olika sätt  :-)

heart

Maj:

I Maj så bestämde sig en viss person för att han ville klippa bort sitt långa hår. Det är nog det jag minns bäst… Och att det var väldigt varmt för att vara Maj!

IMG_2222

Och så äntligen sommar…

Juni:

En av de bästa månaderna i hela mitt liv.. Vi drog iväg till Teneriffa hela familjen och det var ju såklart HELT UNDERBART!

IMG_2318

Först var vi tvungna att åka tåg för att komma till flyget.. Trötta var vi, men mysigt hade vi..

heart

IMG_2820

Playa el Duque. Superhärligt! Lille B lärde sig simma också..

IMG_2853Jag samlar på solbränna och leker rockstjärna.. :-D

Juli:

Trots att jag jobbade hela sommaren så hann jag dra iväg till Gällivare och njuta av den varmaste sommaren på länge. Jag hann hänga runt i Sammakko och leva lite härligt stugliv.. himla mysigt! Påminde mig själv om att det är något jag ska göra oftare i framtiden.

IMG_2964

Sommarens bästa bild på lillkillen tror jag..

:-D

IMG_2980

Jag badade i hav, älv, pool och sjö inom loppet av några dagar…

Augusti:

Ja, det här var var verkligen MITT år. Jag hade sjukt roligt under hela Augusti och jag åkte iväg på min tredje utlandsresa med min bästa vän. Vi stack till Rhodos och hade det bara så… himla BRA! Jag myste dygnet runt och ville aldrig åka hem :-D

Vi bodde dock INTE på HOtell Helena..

IMG_3247

:-D

Jag smygfotade en snubbe på stranden som påminde om Jimmie.. hihi..

IMG_3271

Han var ganska göllig.. hehe..

IMG_3297 (2)

Jag har nog aldrig varit så brun som denna sommar..

Helt galet!

IMG-20180828-WA0004~3

September:

Jag hittade Jimmies stulna cykel ensam och övergiven på stan. Det var nog det mest minnesvärda som hände i september. Annars jobbade jag mest och förberedde mig på att gå i ide för vintern.

1536763795_46702573322-1024x1024

Jimmies gröna bebis som betyder så mycket för honom :-D

Oktober:

Jag och Jimmie åkte på kryssningen 90-talsvågen, men tyvärr finns det inte så många ehrm.. rumsrena bilder från den helgen haha.. Men ja, det var sjuuukt kul i alla fall!

unnamed

(Å snart kommer kapitel 2..)

November:

November var en galet jobbig månad för mig på tusen olika sätt för hela mig och för hela min familj. Jag tänker inte ens ladda upp någon bild, för November 2018 vill jag helst bara glömma. Det var en mardrömsmånad… men som tur är så blev det ändå äntligen…

December:

Och jaa… här är vi nu helt enkelt  :-D

Det största och bästa som hände var att en person jag tycker om blev friskförklarad från långvarig sjukdom och två andra som jag också tycker jäkligt mycket om kom med ett efterlängtat bebisbesked…

Plus att jag fick åka utomlands för fjärde gången detta år  :-D

Underbar månad! Vi träffade så många härliga människor på Gran Canaria som för alltid etsat sig fast i våra hjärtan..

heart

IMG_3408

Stor & Liten

Ja, 2018 var ganska snabbt summerat och det var väl skönt för nu e jag TRÖTT!  :-D Kl 22-gränsen är passerad med råge… haha…. Men i alla fall:

Gott Nytt år till alla!

Bli först att kommentera