Gissa vem..?

Av , , Bli först att kommentera 13

Jag fick ett mail en kväll från en person som kände mig för sisådär trettiofem år sedan.. Hon skickade den här bilden till mig och jag minns exakt det här tillfället när bilden togs. På dagis.. Jag var fem eller sex år och jag hade den mest hiskeliga frisyren som inte ens sjuttiotalet kan förlåta mig för haha… Men vad sägs om outfiten? Den var i plysch och jag gillade den.

Däremot gillar jag inte mitt fejs.. Varför så allvarlig liksom? På alla andra bilder ser jag ganska glad ut, men inte på denna bild.

Det KAN ju förvisso ha med håret att göra. Det var längesedan jag hade en sådan ”bad hair day”

Det kan ju också ha att göra att jag kände på mig att det skulle bli jobbigt att en dag måste bli ”vuxen”

En sak är i alla fall säker:

Jag ser likheten mellan mig och lille B

:-)

IMG_0379

”Vaddå le? Jag ä ju sne så låt mäj va IFRE!!”

Bli först att kommentera

Snart över!

Av , , 2 kommentarer 11

Tack och lov.. Jag talar om den smått oändliga Januari som håller oss alla i ett järngrepp och som kastar oss fram och tillbaka mellan iskyla och smutsigt slask som innebär att ex antal kilo jättegrus följer med in och repar upp parketten. Mörkret håller sakta på att lätta men än så länge vågar jag mig inte riktigt fram ur idet.

Januari har innehållit så otroligt mycket negativt och jobbigt, dock inte för min egen del utan tyvärr för andra.. Tyvärr alltför många som jag gillar faktiskt. Jag försöker att inte låta mig påverkas, men när man ser någon som står en nära bli drabbad av allt möjligt skit så är det svårt att stå helt oberörd och titta på.

Samtalen har varit många och långa och vi kommer gång på gång fram till samma sak:

”Vi skall icket slösa vår energi på Dem som inte förtjänar den”

 

En logisk tanke, men ibland tar den ju tid på sig att mogna!

Ja, denna Januari kommer att gå till historien sedan den absolut sämsta och värsta sedan Januari 1997. Den var nästan lika hemsk och har för alltid etsat sig fast i mitt minne på grund av tusen anledningar. Men skit samma… Nu är nu och då är över för längesedan. Det är nya tag och nya infallsvinklar som gäller nu och jag har, som alltid när det hänt svåra och jobbiga saker drabbats av ett slags klarsynthet som alltid slutar med att jag vet exakt vad jag behöver i mitt liv och vad jag inte behöver!

Det jag inte behöver eller vill ha gör jag mig av med och det jag behöver och vill ha ser jag till att ordna. Tankens kraft är stor och det gäller att inte underskatta sig själv och sin förmåga.

Vi har inte jättemycket tid på jorden och nu när jag kommit till ”halvtid” så ser jag saker så klart som jag egentligen skulle ha behövt göra redan för tjugo år sedan, men å andra sidan så är det ju tiden sedan dess som ändå format mig och som lärt mig hur jag faktiskt vill ha det!

Jag har under några mörka januarikvällar också läst igenom de gamla dagböckerna (igen) från 1997 fram till 2002 och tro det eller ej, men jag har skrivit E-X-A-K-T varenda dag under dessa år. Det var ganska jobbig läsning och något som var återkommande var att jag ofta var ledsen, arg och frustrerad över vad andra gjorde. Till exempel så var jag ofta upprörd över hur vänner och bekanta supit och knarkat i tid och otid. Jag var ofta och hämtade folk på diverse ställen och jag tycks också ha varit någon slags jour mitt i nätterna då folk ringde och mådde dåligt.. När folk velat ta livet av sig så har de ringt mig mitt i nätterna (!!)

Shit alltså, hur ORKADE jag? Idag är jag bättre på att säga Nej och det finns inte på min karta att jag ställer upp på någon som inte ger ett skit tillbaks. Jag skrev ofta att jag dessutom var mörkrädd (!!?) något som jag absolut inte är, eller har varit under de senaste tio åren. Ont i skallen hade jag ofta också! Ja vojvoj.. fatta att jag lät folk parasitera på min energi alltså. Helt galet.. Fast å andra sidan så omgav jag mig också frivilligt med diverse människor som tog fram det allra sämsta i mig så det var kanske inte konstigt att det blev så? Sjukt hur vissa har betett sig mot mig och min familj alltså.. och då inte ”bara” dem som missbrukat utan även andra som fanns i min närhet på den tiden. Jag ryser när jag läser om vissa människor alltså!

Det är så stor skillnad från nu och då, så vissa datum har jag fått läsa några gånger och verkligen försökt förstå hur jag tänkte då!

Vissa människor verkade jag ha sett som ”projekt” på den tiden och när jag snyggat till dem och fått dem på fötter igen så har de ju bara orkat supa och knarka mer än nånsin. Snacka om onda cirklar alltså! Nä fy fabian.

Nog är det absolut mest logiskt att undvika somliga människor och istället omge sig med de som både kan och vill ta fram det bästa i en istället.

Något som också har tett sig märkligt är att flera av dem hört av sig under årens lopp och velat komma tillbaks in i mitt liv och det har varit enormt befriande att bara kunna säga: ”Nej tack, men lycka till med Ditt liv i framtiden” Dessa stackare får i framtiden klara sig helt utan mig.

Jag är jag och jag är min egen bästa vän. Alla de andra fantastiska vännerna hamnar näst överst på listan och de är verkligen speciella var och en och alla bidrar de med precis det som faktiskt tar fram det bästa i mig. Varken mer… eller mindre!

”Annars då sen sist?”

 

Ja, som sagt.. Januari flöt ihop i ett töcken och jag både fryser och myser om vartannat! Jag har umgåtts med kidsen en hel del och de lyser ju upp vilken kall Januaridag som helst. Kolla bara:

IMG_2601

Monstret i Pollypyjamasen!

Och igår hade vi en trevlig middag med den bästa familjen jag känner. I vanlig ordning så pratade vi om barnuppfostran och diagnoser A till Ö och hur saker utvecklats på den fronten bara under de senaste åren! Diskussionen ”Snoppar å snippor” kom ju också upp och det var längesedan jag skrattat så mycket! Och så käkade vi Tacos efter barnens önskemål.

IMG_2569

Gött!

Sedan har vi konsumerat en skrämmande mängd äpplen under veckan som gått. Ungarna äter äpplen så det står ut ur öronen på dem och jag har burit hem något kilo var och varannan dag! I Fredagskväll räknade jag till 22 st äpplen och idag finns det bara fem kvar (!?)

IMG_2545

Och en kul grej hände när jag bar hem en påse äpplen.. Kolla bara… DETTA kallar jag absolut precision alltså!!

IMG_2539

Kanske skulle jag ha köpt en lott?

Haha..

(Jamen vaddårå… JAG tyckte att det var kul iaf) :-D

Och slutligen så lägger jag upp en bild som är tillägnad min bloggkompis Maria! En mycket klok och inspirerande kvinna som har både hjärnan och hjärtat på rätt ställe. Hon har en grymt skön stil hela hon och jaa.. Jag gillar henne som tusan helt enkelt.. Kolla Maria.. Jag har också en bröstpryl hemma till allmän beskådan :-) Ett loppisfynd för en tia om jag inte minns fel:

IMG_2550

Rätt tjusig tjej..

(Eller är det månne en HEN..?!)

Haha..

IMG_2553

Och så.. Månadens stora händelse och snackis: Jimpa har blivit med ”avancerad tällefån”.. Ja, nu har han ju till stort förtret måstat överge sin gamla Nokia med knappar och då blev det en smartphone denna gång. Stenålderstelefonen har ju varit en trogen vän men nu fick den åka till telefonhimlen och in flyttade denna svarta, blanka lilla intressanta sak. :-D Ganska kul.. och det fattar alla som känner vår familj! Haha..

Till sist så ska jag bidra med en liten självupptagen selfie och visa min fina Jacka som väldigt många, både kända och okända människor ger mig komplimanger för: En grön dunparkas från KariTraa som håller mig garanterat frysfri. Canada snow bootsen hänger med ytterligare en vinter och den nya mössan som det så talande står: ”NOFILTER” på har jag köpt för en tjuga på dussinbutiken Glitter. Ganska rolig faktiskt (Det fattar också alla som känner mig varför) och lille B fick en precis likadan eftersom han är storkonsument av just mössor!

IMG_2557Varmt å skönt skare va…

IMG_2563

På insidan av jackan läser jag ett trevligt:

”FROM NORWAY WITH LOVE” varje gång jag tar av eller på mig jackan.

Trevligt tycker jag!

Och nu har jag inte annat att förtälja än att jag ska hoppa i säng med en bok. Imorrn blir det upp tidigt och dra iväg med familjen på diverse innebandyståhej. Det blir kul.. :-)

Hoppas att Ni andra mår bra och kom ihåg att snart får vi åter värme, ljus och energin kommer att återvända till oss med full kraft.. Var rädda om alla De människor som är viktiga just för DIG och strunta helt enkelt i alla andra!

Vi ses & hörs!

:-)

2 kommentarer

Lugn och lycka i mitt land..

Av , , 4 kommentarer 12

..typ!

Vad jag tror, vill och vet i alla fall.

Jag har bara blivit så trött och slut av denna galna värld just nu. Har inte mycket att berätta eller säga annat än att jag gömmer mig i pojkarnas mjuka, roliga och glada värld just nu. Här existerar inget annat än nuet.

Deras nu är fantastiskt! Här finns inga måsten eller andra knöliga förväntningar som inte går att leva upp till hur mycket man än försöker.

Alltså är det ingen idé att ens försöka…

IMG_1154

Leksaker på rad, sagoböcker och mys är allt vi behöver just nu..

Saker och ting är inte alltid helt lätt att förstå sig på. Och det svåraste är alla dessa ”vuxna” människor som SÄGER en sak, men menar något HELT annat.. *suck* Shit.. Varför försöker jag ens? Och varför bryr jag mig?

Jag menar absolut inte att vara deprimerande på något sätt.. Jag är bara helt jävla utmattad av att ens försöka förstå mig på allt och alla som bara smilar, ler och ljuger mig rakt upp i ansiktet för att sedan vända sig om och spy galla över den jag är och det jag står för… fy fasn vad svårt det är att bemöta sånt.

Spar på min OCH din energi och bemöda Dig inte från början… Så enkelt ÄR det faktiskt!! Japp *nickar* Faktiskt!! Säg inte att du ska ställa upp när du ändå inte gör det, och säg inte att du ska hjälpa mig när du ändå inte gör det… Svårare än så är det faktiskt inte!

Det stavas:

ÄRLIGHET!!

Det är väldans glest mellan blogginläggen just nu på grund av att jag inte kan sätta ord på allt om snurrar.. För jag vägrar ta åt mig av allt det negativa och därmed har jag minimalt med positivt att dela med mig av… Tyvärr! Jag önskar att det vore annorlunda, men när dessa perioder dyker upp så blir prioriteringslistan ganska tajt som Ni säkert förstår.

Familjen går alltid först och jag LOVAR.. att nästa gång jag bloggar så ska det vara glatt och positivt på alla sätt. För det är sådan jag vill vara (för det mesta)..

Och fram tills den dagen dyker upp så säger jag bara:

Ha det fint!!

heart

Jag hoppas att det inte dröjer SÅ länge :-)

*Hejdå*

4 kommentarer

Vissa ungar…

Av , , 2 kommentarer 12

…är bara så otroligt underbara! Och Nej, jag talar INTE om mina egna barn just nu.

Jag hade ju ett inlägg på lut tidigare som helt glömdes bort och idag kom jag på att jag måste lägga upp det medans julen är hyfsat aktuell och i färskt minne, även om den ligger bakom oss!

Min äldsta son är en kille som är snäll mot alla. Han låter alltid ALLA få vara med och om han leker med någon och en tredje unge ringer eller knackar på så säger han helt utan betänkligheter: ”Jag leker med den och den just nu, men kom och va me du också”

Och DET… kan jag säga, är inte vanligt bland kidsen idag. När han själv ringer eller går till någon som redan har en kompis så är det sällan och aldrig att han kan vara med eftersom vissa barn tydligen bara kan / får leka med en åt gången! Mycket sorgligt när man tänker efter för det här beteendet följer ju såklart med i vuxen ålder. Dock blir jag så förvånad att det här verkar vara lika vanligt förekommande hos pojkar som hos flickor… Men jag ska vara ärlig och säga att jag trodde det mest var tjejer som inte kan ”leka fler än två” men det har visat sig att det är minst lika vanligt hos småkillar!

Anyway… jag ville bara visa ett fint julkort som sonen fick av en kompis som går på samma skola. Kortet är väldigt fint och har nog tagit lite tid att göra. En fin snögubbe i filttyg, klippt och klistrad på blå papp.

Men det finaste var julhälsningen tycker jag:

IMG_2208

Kylskåpskonst när den är som finast! :-)

IMG_2212

”Till min kompis du är snäll!”

Och så adresserat till Vilde V :-)

Visst var det fint? Jag träffade den här kompisens mamma nyligt och hon berättade att han alltid blir glad när han får vara med Viggo! Något värmande för mammahjärtat eller vad?

Eller som den gången vi var på badhuset och en kvinna kom fram till mig och frågade om det var jag som var mamma ”till den där pojken med det långa håret”? Jag hann ju (dumt nog) såklart tänka att han hade hamnat i något slags trubbel, men det enda den mamman ville säga till mig var att hon tyckte att min son var så snäll med de andra barnen och hon hade sett honom hjälpa en mindre kille som inte kunde simma så bra.

Nog är han en snäll kille och jag är såklart ofantligt stolt över honom (som jag naturligtvis är över alla mina barn) men ibland känner jag ett litet sting av… oro..?! Att vara snäll innebär ju också att det finns dem som vill vara taskig mot honom just på grund av det faktum… att han är snäll!! Visst är det lite läskigt att det kan vara så?

Men det är klart… ungar som själva inte mår jättebra och som behöver någon att avreagera sig på finner ju oftast att det är tacksamt att vara taskiga just med de ungar som är deras raka motsats!

Det är en knepig värld vi lever i och det är inte ens säkert att man förstår sig på den när man blivit vuxen ens.. men det är en bra egenskap att vara snäll.. Dock mot rätt människor, vid rätt tidpunkt och vid de rätta tillfällena. Och sådant är ju inte alltid helt solklart.. eller hur?!

;-)

2 kommentarer

Extrem längtan…

Av , , 2 kommentarer 10

…efter sommaren får jag när jag sitter och bläddrar i gamla album.. *suckar längtansfullt*  Och inte blir det ju bättre av att folk stup i minuten reser till varmare breddgrader. Meen… om jag får som jag vill så sticker vi någonstans redan i Februari. OM vi kan pussla och smussla med jobbtider och byta lite hit och dit och dessutom kan locka hit en barnvakt som orkar med barnen i en hel vecka… Ja, då åker vi iväg!! BARA jag och Jimpa :-D

Hur skönt låter inte det?!

IMG_1709

Jimpa klär ju rätt bra i solbränna och det är ju skäl nog att sticka iväg haha…

I somras i Örsten med kaffekoppen i högsta hugg!

:-D

Hoppas Ni andra har det jättebra och att Ni också har något att se fram emot!!

Tjohooo…

2 kommentarer

Jag som sällan spenderar pengar på den här…

Av , , 6 kommentarer 11

Jag som sällan spenderar pengar på den här...

Jag som sällan spenderar pengar på den här typen av prylar kunde absolut INTE låta bli att pröjsa en hel tjuga för det här roliga halsbandet! En slags manifestation kan man väl säga..? För det här med ”normalt” vad innebär det E-G-E-N-T-L-I-G-E-N?

Ja, inte vet jag.. men jag vet att jag tilltalas av det faktum att precis vem som helst i hela världen kan förmedla just det här budskapet! ;-)

6 kommentarer

Something New..

Av , , 2 kommentarer 9

..Today! Första dagen på året :-)

Dagen började kl 05:55 då jag hör minstingen tassa upp och säger till sin fullt påklädda mormor som är på väg till jobbet:

-”Häj mommor ää de DU? Ha du kläder på däj?”

*skrattar* Fatta hur söt han är alltså! Ja, Jimmie skulle ju också upp och jobba idag så dagen började tidigt! Men Jag låg hela morgonen i sängen och läste Keplers nya bok ”Stalker” (som för övrigt är hur läbbig och spännande som helst) och VAD händer? Joo.. *suck* jag spillde kaffe i sängen och jag hade inte ens någon att skylla på eftersom jag helt enkelt var.. ensam och klantig!! Grr.. Men å andra sidan… Om året börjar på det viset.. *funderar* Jaa.. då kan det alltså bara bli bättre! :-D

Och vad gjorde vi igår? Ja, först hade vi brakmiddag med familj och vänner @myplace. Två vovvar rök ihop och det var väl kvällens pulshöjare men det var snabbt överstökat. Inte lätt när alla vovvar på Sagovägen vill visa vem som bestämmer haha..

Sedan skulle vi traska iväg på ett litet nyårskalas inte långt från oss, Vi skulle komma dit efter middagen men i sista sekund fick vi veta av herrn i huset att vi inte ALLS var välkomna (!!) eftersom både släkt OCH vänner i huset tydligen sagt ifrån.. Något snopet.. och aningens obehagligt. Men, så där kan det ju bli. Fast å andra sidan så blev det väl bra att vi slapp hänga runt där vi inte är önskvärda! :-D Det var i alla fall en… pinsam situation. Nåväl, vi haffade en taxi och drog iväg till Marieberg där vi var både välkomna och efterfrågade och det är ju helt klart en väsentlig skillnad. Vi hann bli bjudna på drinkar, kaffe och glass.

Här fanns en stackars liten krabat som redan mådde pyton över för tidiga nyårsraketer. Hunden hoppade från famn till famn och vibrerade av återhållen skräck.. stackars liten! Men oändligt söt var hon i alla fall.

IMG_2536

”Vibrating dog”

Sedan blev det taxi hem igen strax efter elva eftersom Jimpa skulle upp tidigt. Vi spanade raketer genom fönstret hemma i vardagsrummet och vid halvett sov vi allihopa! En stillsam och trevlig nyår.

Jag hann fixa fina lockar och tjusig look inför nyår.. Haha.. dvs: Klänning och nya skor. Det hör inte till vanligheterna, men nu har jag klätt mig i klänning hela två gånger på en vecka. Och på tal om håret.. Har fått många komplimanger för mitt hår och jag får berätta om balsammetoden sisådär var och varannan dag. Jättekul att folk är intresserade och de som testar brukar säga som jag sa: ”Varför har jag inte gjort detta tidigare?!:-)

Hårbild från igår:

IMG_2533

Jag har också insett att den blonda tonen som numera är snäppet mörkare än tidigare klär mig SKITBRA!!

:-D

Annars har jag intet nytt att förtälja annat än att det åter är grått, slaskigt och eländigt ute.. Igen!! *suck* Ljuset som följde med kylan är ett minne blott.. Jag kan faktiskt tänka mig sträng kyla när det blir så här vackert:

IMG_2441

”Bright ice”

IMG_2444

Mysigt, men frysigt…

Och nu så återstår ju bara att önska alla som läser ett gott nytt år!

Må 2015 bli det bästa året hittills!

i A-L-L-A kategorier!

 

:-D

 

2 kommentarer

Summera mera!

Av , , 4 kommentarer 17

Jag tror att detta möjligtvis kan bli det sista blogginlägget för 2014! Så jag gör väl en liten summering helt enkelt… En liten blixtvisit bakåt under året som varit i mitt fantastiskt spännande och grymt glamourösa liv (nåja.. nog finns det väl en och annan stund som varit lite extra glansig åtminstone?!) :-D

Januari gled förbi utan att jag knappt märkte det! Februari likaså. I Mars smällde ju lille B´s födelsedag ganska högt förstås, men i övrigt så var det ganska lugnt och skönt! Mars var också den månad då kreativiteten vaknade på allvar och jag filurade på massor med hemmaprojekt och förbättringar i min lilla boning!

I Mars firade även jag och Jimmie elva år tillsammans och vi bestämde oss för att sikta på elva år till. (Försöka i alla fall) :-D

helenajimpa

”Shiny happy people”..?1

:-D

Kring månadsskiftet april/ maj blev det stor dramatik när Svärmor och Svärfars bil brann upp tio minuter efter godkänd besiktning. Änglar vakade över kära svärmor som i sista sekunden tog sig ut ur bilen.

IMG_1123

Min mormor inspekterar den utbrunna Volvon med stor bestörtning!

Och TACK till högre makter som såg till att inte barnen var med i bilen!!

I Maj blev jag adopterad av en ny pappa som egentligen inte är så himla ny… Jag har ju haft honom i över trettio år och han har gjort det otacksamma jobbet som pappa åt mig trots att han egentligen hade kunnat dra vidare så hemsk som jag var! Men han gillade mig trots allt i alla fall och i Maj blev det officiellt. Den första pappan fick ju sparken för flera år sedan så platsen var ju ledig. På köpte fick barnen en perfekt morfar så det blev årets största win-win kan man säga! :-)

IMG_2429

Min farsa är lik Harrison Ford :-D hihi..

Och sedan hände det som jag aldrig trodde skulle inträffa: Jag fyllde fyrtio!! Chock.. med tanke på att jag trodde och tyckte och kände mig som… tjugofem… typ..?! Men fyrtio bast blev jag och det var helt okej! Jag är mig lik inifrån och ut och jag är stolt över mig själv, mitt liv och min fantastiska familj!

015

40 + funkar :-)

Juni var en månad som blev ganska tuff på många sätt. Inte för mig, men för människor runt omkring mig. Självklart påverkas man mer än vad man tror, men i slutändan så vinner man en hel del på att bära andra då de inte alltid orkar bära sig själva. Man lär sig en hel del om sig själv och även om relationen man har till vänner och bekanta! I vissa fall är det en av de bästa investeringarna man kan göra och i somliga fall blir det rent av en förlustaffär. Men likafullt så har man lärt sig något!

IMG_1314

Juni månad visade sig från sin bästa sida varje kväll och närvaron av högre väsen visade sig mer än ofta denna månad!

Livet hos oss var oerhört spännande men ändå väldigt harmoniskt!

Juli blev ju den varmaste Juli på många år och alla njöt vi i fulla drag av kärlek, gemenskap, värme, långa sommarnätter och en enorm känsla av inre frid… vilket jag inte riktigt haft på länge. Många bitar föll på plats vad gäller både bra och dåliga saker. En person som funnits i min närhet visade sitt rätta ansikte på fler än ett sätt och kulmen kom väl när h*n försökte lägga sina egna värderingar och åsikter på mig trots att jag inte har något med något att göra. En bra insikt och några skrattretande erfarenheter rikare. Falska, lismande och Jag-svaga människor som går i andras ledband och som har låg självkänsla går inte att kombinera med något alls i mitt liv. Fri sikt och full fart måste det vara för att jag ska trivas! :-)

Juli var också den månad då mina barn fick sin första kusin! En liten bebisflicka föddes som numera lystrar till det vackra namnet Eleonore!

I Juli anammade jag också balsammetoden för mitt hår som snabbt blev helt avprogrammerat av kemikalier och andra trista saker som silikoner och sulfater. Jag slutade även helt med gluten och jag lärde mig massor om mat och kosthållning som funkar otroligt bra för mig!

rosas

I Juli romansade vi en hel del på den inglasade balkongen ;-)

Juli bjöd även på en hel del spökerier och oförklarliga händelser. Men ingen obehaglig närvaro, snarare tvärtom. Hunden som bor hos oss vissa nätter väljer i alla fall att sova med minstingen i det rum som det spökar mest i. Intressant och spännande!

IMG_2433

”Jag skrämmer bort alla spöken med min eldfängda blick!!”

*WOFF*

I Augusti hände inte så jättemycket i mitt eget liv förutom att jag fick sörja lite då fantastiske ”Brasse” gick bort. Jag tror att fler än fem myror blev jävligt ledsna över denna insikt och en del av min barndom gick i graven med honom. Min favorit i hela världen som var lika udda och knasig som jag själv var som barn.

September bjöd på öronoperation, den andra i ordningen för min minsting som numera hör precis som han ska. Språket utvecklas mer och mer och jag är så stolt över min lille krabat som kämpat så hårt (och oftast lyckats) för att uttrycka sig på tusen olika sätt! Varje dag dyker nya roliga ord och ibland behöver vi ett eget lexikon haha.. Han fick även glasögon i samma veva så nu är han en som ser & hör ALLT!!

Och i September så blev även jag med glasögon. Jag trivs riktigt bra i dem och jag vande mig snabbt!

brillz

Inte så tokigt!

Oktober smög förbi med mycket tid i skogen. Både ensam och med sällskap, springandes, sittandes och promenerandes. Oktober var en fantastisk månad på många sätt.

November var en tuff och seg månad. Mörkret kom med en förlamande känsla som fick mig att sova bort så mycket tid att jag knappt minns November. Det var mörkt när jag gick till jobbet, det var mörkt när jag gick hem och det enda jag minns är mörkret. Men under all min lediga tid så har jag hunnit hänga med mina vänner och jag har prioriterat hemmet en hel del. Även om projekten tog sin lilla tid så fick jag ändå en del gjort! Jag trivs bättre och bättre hemma och November var en riktig hemma-kura-inne-månad!

December då? Vojvoj.. Denna månad har gått så snabbt och jag kan knappt fatta att både året och månaden är på sluttampen! Äldsta sonen gjorde otäck vurpa och vi fick snällt stanna hemma i stillhet under några decemberdagar! Ändå rätt mysigt och vi hade det ganska mysigt under våra dagar i stillhet och alla som känner Viggo fattar nog hur svårt det faktiskt var att hålla han och hans huvud ”lugnt och stilla” haha..

Tur vi har en mysa-i-soffan-kompis:

IMG_2289

Oförskämt mysigt!!

Jag var också till Norrbotten en sväng och tankade upp mig på ljus och värme. Ljuset från himlen och snön och värmen från min mormor och morfar!

1417685210971Mitt barndoms paradis!

Sedan så kulminerade ju December i en fantastisk jul @myplace och det faktum att min äldste son fyllde hela TIO år! Och imorgon då? Jaa.. det BLEV ju så turligt att vi fick barnvakt så det blir fest hos en av min mans pojkvänner… Det blir förhoppningsvis hur lajbans som helst! ;-)

Passar på att önska Er alla ett superdupigt GOTT nytt år!!

Vi ses & hörs & syns & störs ;-)

4 kommentarer

Ett helt decennium…

Av , , 2 kommentarer 9

…fyller min äldste son imorgon. Världens mest fantastiske grabb som norra halvklotet någonsin skådat!

Jag kan bara inte fatta det! För exakt tio år sedan så var jag tjockast i stan och jag förstod, trots att jag var beräknad den första Januari att den här skojiga krabaten i min mage skulle komma före beräknat förlossningsdatum. Och så blev det. Han har ju alltid bråttom och är alltid på språng och så började naturligtvis hans jordeliv också :-D Jag var nästan säker på att det var en pojke jag väntade och både jag och Jimmie väntade med stor spänning.

Att han var superfantastisk förstod vi redan när magen började växa och jag kände en enorm närvaro under hela graviditeten. Nästan lite märkligt, men jag fattade ju att denna hemliga person var något utöver det vanliga, vilket han också har visat sig vara under åren som gått.

Jag har träffat få människor som besitter en sådan värme, närvaro och godhet som min virvelvindspojke. Han är helt enkelt en underbar person att ha i sin direkta närhet!

Han föddes ju bara några dagar efter det hemska som hände med jordbävningen och tsunamin och jag gömde mig i min bebisbubbla och var så glad och tacksam över min perfekta son. Jag orkade knappt ta in det hemska som hände i en annan del av världen. Inte när jag själv hade en av de lyckligaste dagarna i mitt liv… Kontrasterna var knivskarpa!!

Han föddes i alla fall mitt i natten och jag låg först hemma och läste en galet spännande bok som jag knappt kunde slita mig från när jag insåg att helt plötsligt fick jag värkar och att det dessutom var MINDRE än en minut mellan värkarna… 40 minuter senare är han född! En perfekt förlossning och ett perfekt barn. Jag behövde inte ens smärtlindring och jag minns knappt att det gjorde ont (!) Ja, han har ju alltid varit en snäll kille.. haha..

Den smidigaste och enklaste av mina tre graviditeter och förlossningar faktiskt. :-)

Nåväl.. Imorgon börjar vi i alla fall dagen med GLASS till frukost och sedan beger vi oss till grannstaden Eagleshieldsbay där vi ska bada och bo på hotell. Det kommer att bli hur mysigt som helst.

När jag frågade vad han önskade sig så svarar han, anspråkslös som han är att han kanske skulle vilja ha en puck och en klubba som han kan lira med utomhus.. Jag frågade om han inte kunde komma på något mer som han önskade sig och då svarar han bara: ”Näe.. jag tror inte det”

Vilken skön kille alltså! Nåväl, jag hittade i alla fall förutom klubban och pucken nya finbyxor åt honom plus en cool armbandsklocka som är vattentät och stryktålig. Sedan blir det några biobesök för alla pengar han fått från nära och kära Tror han kommer att gilla allt! Han är alltid så himla tacksam när han får saker och han är alltid rädd om sina prylar. En toppengrabb från topp till tå och som morsa så kan man inte önska sig en bättre son!

viggo 032(1)heartmammaviggoGrattis till min bebis..

som inte är en bebis längre!

IMG_1978

Virvelvindspojken fastnar inte ofta på bild men här har jag lyckats fånga ett kodakmoment där han myser på golvet med en av sina bästisar.

Viggo & Pollyn är Best Friends Forever and EVER!

heart

 

 

Grattis till min fina pojk!

2 kommentarer

Dagens första kopp te med medföljande visdomsord

Av , , Bli först att kommentera 5

Dagens första kopp te med medföljande visdomsord

Dagens första kopp te med medföljande visdomsord.. ja, så här i jultider så var det ju lite huvudet på spiken!

För visst verkar ju saker mest handla om vad folk vill ha och vad de ska få osv…

Men kanske lätt fixat ändå om man försöker tolka den kloka tepåsen?  :-)

Typ.. om man slutar vara egoistisk så behöver man inte lida.. let’s try it! I think we’ll like it!

Vi testar!

Ha en skön dag..

Bli först att kommentera