Snygga men elaka

Av , , 2 kommentarer 7

Snygga men elaka

Snygga men elaka!
Ja, så kan man sammanfatta mina nya skor.. använde dem för första gången igår och jag fick hiskeliga skavsår på fötterna. Men som tur var så serverade personalen på invito både plåster och kylda drycker haha.. :-D

Jag hade i alla fall på mig mina gamla jeans (som jag av nån anledning bara använder när det är utgång) och min fina skjorta från Mango som jag använt så mycket så den börjar falla sönder och gå hål på.. hålet dolde jag med ett av mina bästa Secondhand fynd: prasseljackan från Only som jag betalade tjugo spänn för.

En perfekt outfit för häng på stan.

Men jag fick halta mig iväg till en taxi och åka hem redan före kl ett.. skavsår gör ONT! På hälarna och i öronen haha.. (Någon tjatar att jag ska kliva UPP NU!)

Nåväl, Nu ska jag i alla fall pallra mig upp och börja dagen. Nagelfix och lite annat ytligt står på agendan.

Hej Söndag! Kul att du är här igen :-D

Ha det bra alla som läser!

2 kommentarer

Den ofiltrerade verkligheten

Av , , 2 kommentarer 10

jimp

Den ofiltrerade verkligheten..

Igår kom vi hem sent efter att ha åkt bil i många timmar och många mil. När jag gick och la mig så riktigt längtade jag efter att få kliva upp och äta frukost hemma hos mig själv :-D

Kolla bara: Mina egna smulor överallt, mitt eget Te i muggen som jag sparat efter en kär vän, legogubbar huller om buller på bordet, Jimpa som läser tidningen i mobilen och rent allmänt mys..

Borta bra men hemma bäst heter det ju och det är så sant som det är sagt.

Och på tal om ofiltrerat.. är det inte så att det andas lite ångest över alla tillrättalagda och tjusiga bilder på trendiga ”detta-äter-och-dricker-jag-just-nu” som Internet svämmar över av..?

Och så undrar jag lite över hur människor har tid och kolla på sånt? Har inte vanliga människor med kids hemma massor av egna smulor att kriga mot varje dag? Haha…

Just sayin..

2 kommentarer

Sommarens enda fjällfie levereras från…

Av , , Bli först att kommentera 12

Sommarens enda fjällfie levereras från...

Sommarens enda fjällfie levereras från Dundret i ca tio graders ”värme” och en hiskelig blåst.

Utsikten är som vanligt magnifik och här uppe kan man verkligen låta hela sin existens andas ordentligt.

Tänk att ha den här vyn alldeles inom räckhåll! Fantastiskt :-)

Nästa gång jag är här uppe på Dundret så har jag nog skidor på fötterna och solsken i blick haha..

(Somriga…?!) Hälsningar från Lappland!

Bli först att kommentera

Ingen är som han

Av , , 4 kommentarer 11

Ingen är som han

Ingen är som han… min man :-) som fyller hela trettisex år idag.

Grattis till min stora älskling <3
Idag ska vi bara ha det jäkligt bra.. något varmare än igår också. Hela tolv grader för den som undrar haha.. Gällivare levererar alltså :-D
vi har det så himla bra så vi stannar lite till..
Vi har blodpalt, renkött, kaffeost, myggfritt och varandra så det går ingen nöd på oss!

4 kommentarer

Sju grader i luften

Av , , Bli först att kommentera 11

Sju grader i luften

Sju grader i luften.. Tre roliga hundar, glada barn, en impulsiv make och allmänt fina människor i Tjautjas av alla ställen…

Kan det bli mer sommar än så här? :-D

Haha.. jag tror faktiskt inte det och trots att det är KALLT så har vi det så himla bra!

Jimpa och Viggo var i alla fall de enda av oss tvåbenta som hoppade i plurret..

Älska svensk sommar var i landet du än är :-)

Bli först att kommentera

New friends..

Av , , 4 kommentarer 16

New friends

New friends..

En mycket orädd och synnerligen social ankmamma bor vid Nydalasjön med sina fyra små dunbollar till allas vår stora förtjusning :-)

Tänk att man får bo så här alltså.
Det behövs egentligen bara två ord för att beskriva det hela:

Fantastisk vardagslyx… helt utanför huset också :-)

Trevlig helg!

4 kommentarer

Bus i baksätet…

Av , , Bli först att kommentera 11

…när någon får tag i mammans lilla rosa kamera. Då hittar man plötsligt smygtagna bilder på sig själv när man kör bil haha..

IMG_0811

Wroom..

IMG_0829En tur till havet så där i förbifarten är inte dumt..

Jag inser att jag varit dålig på att ta riktiga bilder med kameran och ruckat på min princip att ”min telefon ska vara en telefon och min kamera ska vara en kamera”.

De flesta av sommarens bilder ligger tråkigt nog i telefonen och just det är ju en riktig fälla egentligen. Jag vill verkligen inte vara en sån som ständigt sträcker mig efter telefonen x antal gånger per dag för att fota / dumscrolla / surfa / spela spel osv.., men nu inser jag hur snabbt man blir fånge i sitt eget telefonbeteende som för det mesta inte är särskilt bra. Jag är i alla fall medveten om det och vill absolut inte bli en av dessa gamnackade människor som inte kan lyfta blicken från sin telefonskärm oavsett vad som pågår i den verkliga omgivningen.

Jag försöker verkligen att vara medveten och lägger alltid min telefon på hatthyllan i hallen när jag kommer hem. När jag är borta hemifrån små stunder så tänker jag ibland efter och väljer att lämna mobilen hemmavid. Jag tror inte att det är bra för oss människor att vara tillgängliga hela tiden.

Under ca 10 timmar per dygn har jag också ett ”det-går-inte-att-nå-mig-läge” inprogrammerat i telefonen. Så jag gör i alla fall vad jag kan för att minimera det ”onödiga” användandet av telefonen. Men ännu finns det mycket att jobba med och jag försöker göra medvetna och hållbara val (för mig alltså) vad gäller mobilanvändande. Det är lätt att halka in i dåliga mönster och ingen annan kan säga vad som är rätt eller fel förrns man själv kommer på det.

Jag kommer ofta på mig själv att tänka att ”vissa saker var bättre förr” och visst.. det låter väldigt bakåtsträvande, men vissa saker som har med mobiltelefonerande faktiskt VAR bättre förr.. När telefoner användes just som.. telefoner och inte som en tingest som kontrollerar vissa människors all vakna tid. Sånt är bara sorgligt!

På tal om ”det var bättre förr” förresten… Jag har hittat ett mycket roligt loppisfynd i form av en gammal tröja som verkar vara rätt gammal… 50, 60 eller 70 tal? Jag vet inte riktigt… men tvättlappen vittnar om att den är ganska gammal i alla fall (och dessutom made in Sweden) Den är riktigt cool och jag borde ha fotat den när jag har PÅ mig den istället men det här får duga så länge eftersom den ligger i tvättmaskinen för tillfället :-)

IMG_0836

Tant brun får ny tröja :-D

Igår hälsade vi på en gammal vän som jag känt sedan jag var femton år. Vi blev sittandes i flera timmar och pratade om hur det var ”förr” och vad som hänt sen sist med tanke på att vi bara träffas någon gång per år. H*n är verkligen en person att beundra på många sätt och en mer klok och behaglig människa får man leta efter. Det tråkiga är att H*n och dennes familj bor liiite för långt bort för att vi ska kunna ses lite oftare, men man får ta tillfället i förbifarten helt enkelt :-)

Nåväl, nu ska jag försöka få ordning på mig själv och min tillvaro så gott jag kan med tanke på att semesterhjärnan kan spela en små fula spratt i form av vad det är för veckodag och vad klockan är haha.. Men vi har det så himla bra allihop och på söndag ska vi ge oss iväg på en liten bilburen tripp igen.

Ha det så bra alla som läser! Vi hörs :-)

PS: Jag fick ett sms en dag av en fin person som skriver så här: ”Att leva i det förflutna gör oss sjuka och att leva i framtiden gör oss ännu sjukare. Du gör det bra som kan och vill leva i nuet. Det är som du säger svårt men det blir lättare när man blir påmind då och då”

heart

Bli först att kommentera

Det är något särskilt med vissa män

Av , , 2 kommentarer 13

Det är något särskilt med vissa män

Det är något särskilt med vissa män..
Speciellt min man :-)

Jag är partisk, absolut.. men det kan inte hjälpas. Han är verkligheten världens bästa..

Om inte annat så är ju våra två pojkar levande bevis på det. I alla fall så ska vi nu försöka ha lite semester med bara Lille B i nästan en vecka innan vi hämtar den stora sonen efter hans semester. Vi har det oförskämt bra och inte ens vädret känns trist :-D

PS: Sean Penn på tv just nu.. kanal 12 närmare bestämt.. och Jäklar vilken vacker karl alltså.. nästan lika snygg som min snubbe.. Fast bara nästan hihi… Hälsningar från ett Hotellrum i en stad nära Dig ;-)

Ha en skön vecka tills vi hörs igen!

2 kommentarer

Alldeles tyst..

…blev det hemma hos oss idag.

Vi har haft besök i en hel vecka och det har varit ett gäng vuxna och barn i en salig blandning. Det har varit intensivt som tusan och vi har ju inte kunnat vara ute så mycket eftersom det varit isande nordanvindar som fått oss allihopa att bara vilja kura hemmavid.

Men idag åkte gästerna hemåt och ett av mina barn har passat på att åka på semester utan oss. Det andra barnet åker iväg imorgon och jag och Jimpa blir alldeles ensamma i tystnaden… haha… HUR ska det gå? :-D

Vi är verkligen inte van vid att vara utan kidsen men när det väl händer så kan man riktigt höra hur tyst det är.

I alla fall så tar vi dagen som den kommer och framöver så ska vi åka både söderut och norrut. Frågan är bara i vilken ordning… Men en sak är säker: Familjens ledighet tillsammans är så efterlängtad och trots att det är rena rama vintervarningen på vädret vissa dagar så njuter vi av sommaren ändå.

Vi var i valet och kvalet om vi skulle ha farit på en sista minuten resa igen, men hur kall och jäklig svensk sommar än är så känns det ändå som ett bättre alternativ att spara utlandsresorna till vår / vinter / höst.

Annars då? Ja, vi har det bra allihopa och det har hänt galet mycket för samtliga familjemedlemmar här hemma, men inget av det som händer lämpar sig för bloggen. Varken det som varit positivt eller det som varit negativt men att saker och ting händer i rätt ordning är det inget snack om och jag är glad över att fula och dåliga saker kommer fram i ljuset utan att jag själv behöver vara delaktig.

Numera ids jag inte heller tycka så jäkla mycket i det offentliga rummet utan läser mest vad alla andra tycker och tänker. Jag träffar ibland människor som undrar ”varför jag så sällan skriver numera” och självklart blir jag både glad och smickrad över det, men just nu så har jag liksom fastnat i mitt ”IRL” och det händer så pass mycket där att jag inte har tid att skriva.

Jag har fått många nya insikter och även omvärderat gamla vilket såklart gör att jag ibland känner att jag vill skriva om det, men eftersom jag lovat både mig själv och min familj att bli lite mer hemlig och tillbakadragen så här på internet så får jag ju stå för de valen helt enkelt. Även de gånger som det kliar i fingrarna då jag vill skriva och berätta om vad som pågår.. . Livet och tillvaron förändras ju för varje dag. Ibland till det bättre och ibland till det sämre.

Men just nu befinner jag mig i ett flow där mycket har förändrats till det bättre och den vågen vill jag fortsätta surfa på. Jag har också många tankar om hur jag ska förhålla mig till mitt skrivande här på internet och jag inser att jag fortfarande har massor att lära mig trots att jag har bloggat i många år. Dessutom är mina kids numera väldigt stora och har väldigt många egna åsikter om precis ALLT och jo, jag vet och förstår att jag inte ska eller vill skriva om dem i samma utsträckning som förr på grund av många orsaker.

Det blåser många vindar och det innebär att förändring är på ingång. Det känns både lite läskigt och spännande på samma gång men jag känner att jag har rätt mycket medvind just nu och vissa av mina val känns både självklara och tillfredsställande.

När dåliga saker händer och man måste omvärdera både människor och situationer så medför det oftast i slutändan att det dåliga försvinner för att göra mer plats för det som är positivt.

En klok person sa till mig sa här om dagen: ”Det är ju egentligen helt självklart att ingen har rätt att stjäla tid och energi från dig, men det är bara du själv som kan säga ifrån men om du inte sagt ifrån förr så får du räkna med att folk blir arga på dig när du väl börjar göra det”

Ja, det är nog sant men ibland kan det ta lite tid innan man förstår hur man ska göra och vissa rullgardiner går snabbare än andra att dra upp.

Det är en konst att leva i nuet och det finns nog ingen som behärskar den konsten till fullo. Ibland går det bättre och ibland går det sämre. Framtid och dåtid kan ibland dominera vårat nu och förblinda oss för det mest enkla och då får man vara glad att man har kloka personer i sin närhet som påminner oss om var vi är och varför. Jag är tacksam just NU för att NU blir mer och mer tydligt och inget annat spelar någon roll.

I alla fall inte för mig… Inte här och inte NU!

:-)

Mäh… så flummigt” kanske ni tänker nu..?

Men det är helt okej. Det är liksom meningen haha…

IMG_3710

”Maj gadd wat a pörsånälity”

(Ja, jag vet!)

Vi ses!

:-)

 

 

 

Bli först att kommentera

Span på stan

Av , , 2 kommentarer 7

Span på stan

Span på stan?
Haha.. ja, med skräckblandad förtjusning ska jag ge mig ut bland lördagsfirande och (förhoppningsvis) sommarglada umebor ikväll.
Med absolut rätt sällskap, svart outfit och L’dir på fötterna så tänker jag mig att det inte kan bli misslyckat!

Jag känner mig riktigt Superpepp och om det här nu blir enda gången med span på stan under denna sommar så är det väl helt rätt helg för ändamålet :-D

Wheels är i alla fall helgen då man ser flest bekanta eftersom ALLA verkar vara ute.. så.. vi kanske ses på schtan?!

I vilket fall som helst: Ha kul! ;-)

2 kommentarer