Multipla känslolägen..

Av , , Bli först att kommentera 6

Jaa… *suck* av hyfsat stora mått faktiskt. Det är märkligt hur mycket vardagen kan innehålla egentligen och hur mycket man kan kastas mellan olika känslor på en och samma dag… Vojvoj.. Jag är ju egentligen ingen gnällig typ men jag måste konstatera att den här dagen var lite väl magstark även för mig haha… Jag som ändå är van vid kaos i allmänhet alltså *skrattar*

Dagen började i alla fall FANTASTISKT bra… Jag tog en tidig löprunda FÖRE regnet gjorde entré och luften var helt gudomlig. Jag sprang nästan 8 km och formen var ovanligt bra. Jag hade bra flås och snabba steg, jag var himla glad och nöjd.

Sen… Från ”glad & nöjd” så missade jag ett samtal från en av de bästa vännerna som ville ses vid lunchtid. Läget slår om till ”irriterad” för jag ville verkligen träffa henne också.

Nåväl, det var helt enkelt inte meningen idag helt enkelt. Och då, efter ”irriterad” får jag plötsligt ett telefonsamtal från ett nummer som jag inte känner igen. Jag blir skeptisk, men svarar ändå trots att jag borde låtit bli.

Det var en person som jag inte pratat med på många, många år. H*n lät inte helt kry och hela samtalet blev av en ganska olustig karaktär. Jag sa att jag ansåg att jag och personen i fråga var helt färdiga med varandra och fick till svar att denne ”ville höra min röst trots allt jag sagt och gjort” (!!?) 

Ja vojvoj… Jag blev bara… mållös! Det var ett ganska sorgligt samtal och jag avslutade med ett: ”Nu har du hört min röst, ring inte mer är du snäll. Ha det bra nu! Hej då!”

Ja, efter det samtalet så kändes vissa saker bara så tragiska. Dock inte min tragik och inte heller dramatik som tillhör mig som tur är.

Och sedan.. få se nu… JO! Sen smet Bastian iväg i ösregnet och rymde helt sonika från gården, men som tur var så hann jag se åt vilket håll han smet men jag hann ändå få hjärtat i halsgropen och blev smått orolig innan den (som vanligt)  kalsongklädda pappan fick springa i ösregnet för att bestämt hämta hem den lille rymmaren som förvisso kom hem, dock arg som ett bi eftersom han ville cykla till sitt nya spännande ställe som tyvärr är lite för farligt för en sån som han att vara ensam på. Men han är ju modig i alla fall.

Och sen kan man ju tycka att det vore nog med drama för dagen… men icket! Sen kom Viggo hem och var förtvivlat ledsen eftersom någon stulit hans cykel på skolan. Inte roligt alls, men jag försöker se det positiva i att vi inte hunnit köpa en ny cykel åt honom ännu och den stulna cykeln var ju förvisso gammal och snart uttjänt, men ändå… Vilken kränkning att bli bestulen. Det känns ju bara så för jäkligt så för första gången på dagen så kände jag mig lite arg. Arg på den J**LA cykeltjuven och förbannad rent allmänt på folk som inte kan skilja på ”Ditt & Mitt”!

Ja, och hur slutade dagen då? Ja, den slutade bra. Lite lätt förvirrad på stormarknad i staden, men i slutändan ändå glad och nöjd! Sen så kom ju faktiskt pappan hem idag också efter att ha jobbat sedan igår morse. Så nu sitter jag här i soffan och känner mig lite kär.

Haha…

Vilken dag va?

Jag var bara tvungen att skriva om denna minnesvärda dag!

Den började och slutade BRA…

Och allt däremellan har jag snart glömt :-)

Förresten ska jag passa på att skryta om min fantastiska karaktär: FEM dagar hittills utan kaffe samt två dagar utan gluten och laktos! Hejja mig *klappar på axeln*

IMG_1584”Ajm dö bäst”

Och nu drar jag till ett av mina favvoställen…

IMG_1860

Dejt med Mr John Blund coming up..

Godnajt! :-D

Bli först att kommentera
Etiketter:

Ganska självupptaget..

Av , , Bli först att kommentera 6

..men det kan inte hjälpas. Jag SA ju att jag skulle ta en bild då och då eftersom håret i det närmaste varit ett projekt sedan i Maj. Jag har varken klippt eller tvättat håret och summeringen efter denna sommar är att håret förvisso är något slitet i topparna (såklart) och klipptid ska raggas så fort som möjligt, men förutom det så är håret hur bra som helst. Det växer, fort och mycket och jag har nog aldrig haft så tjockt hår som nu.

Dock så har en av mina flickvänner hittat några gråa hårstrån på mig, så det är väl bara att acceptera att tidens tand gnager även på kalufsen. Inget att göra åt liksom. Men balsammetoden funkar riktigt bra för mig och fler som har inspirerats att testa har även de sagt att de tycker att det (hittills) känns bra.

Några har rynkat på näsan och tyckt att det verkar ofantligt äckligt att aldrig tvätta håret, men… man GÖR ju faktiskt det… fast på mekanisk väg. Med balsam. Man använder ett, av balsammetoden godkänt balsam och masserar det genom hårbotten i ett par minuter och sedan sköljs ”smutsen” bort tillsammans med balsamet.

Jag kör även ett lite kraftigare balsam efteråt för topparna, eftersom jag har ett ganska kraftigt hår som inte alltid är så lätt att trassla sig igenom.

Funkar JÄTTEBRA!

:-D

En annan sak som också var ett stort plus är ju att mina hårstrån inte längre invaderar soffan, sängen, golvet, avloppet etc..etc.. För det mesta sitter numera KVAR på huvudet haha…

IMG_1853”Sitter styrkan sitter i håret?”

Jaa.. det vet man ju aldrig, men det är väl lika bra att odla håret om det nu ÄR så…

Det är också ganska skönt att inte behöva ”hålla på” med håret. Jag borstar igenom håret en gång om dagen och det räcker. Jag använder aldrig några produkter förutom ett godkänt värmeskydd om jag lockar håret, vilket händer knappt en gång i månaden.

Mitt hår är numera ganska naturellt och jag rekommenderar ALLA att testa detta! Man som kvinna, stor som liten, ung som gammal..

Nå, jag fortsätter mitt hårprojekt och om DU också testar… berätta gärna vad du tycker!

:-)

Vi hörs & störs! Godnajt alla!

Detox light

Av , , Bli först att kommentera 10

Då var det dags igen för detox light. Det smyger sig liksom på en känsla av olust när årstiden växlar och kroppen reagerar på det mesta. Det kliar och svider i skinnet, magen är orolig, maten smakar inte så bra och jag sover halvknackigt och är ganska trött. Jag reagerar ovanligt mycket på socker, koffein och snabba kolhydrater och hela min kropp skriker efter nyttiga saker.

Så, jag har som inget annat val än att låta kroppen få som den vill. Jag menar: Jag är ju trots allt medelålders numera och det krävs mer och mer för att hålla kropp och själ nöjda. Framförallt kroppen.

Jag har gjort en hel del förändringar i vardagen vad gäller maten och jag äter inte längre kött. Jag dricker inte heller mjölk och jag äter sällan pasta och bröd. Helt enkelt eftersom jag inte mår bra av det. I början var det ganska svårt att vara konsekvent, men ju mer jag ser BRA resultat i mitt fysiska mående, desto lättare blev det att äta vissa saker och undvika andra saker som tidigare var självklart att äta i tid och otid.

Socker i form av godis och glass var det svåraste att avstå från, men ju längre tid man varit utan desto lättare att fortsätta avstå. Men självklart så händer det att jag tar mig ett återfall då och då, men det verkar som att det behövs eftersom det ger mig än mer motivation att vara utan eftersom jag mår pyton efter ett återfall på sockret. Dessutom får jag extremt mycket negativ energi i kroppen av socker och koffein och då är det inte roligt. Varken för mig eller min omgivning (..haha…)

Så idag har jag har jag varit utan kaffe i två dagar och jag älskar ju kaffe. Så varför plågar jag mig så? Jaa.. *suck* bara för att jag behöver låta hela mitt system få vila från allt. Speciellt det som är vanebildande. Jag försöker att äta så ”ren” mat som möjligt bara för att få känna mig fräsch igen. Inifrån och ut. Jag får lätt hudproblem när jag inte sköter kosten och det känns inge vidare.

För nu när solbrännan börjar blekna så gäller det att behålla någon slags fräschör när hösten närmar sig så varför inte köra en detox light i några veckor? Man behöver inte ens vara fanatisk, utan kan bara göra pyttesmå justeringar i kosten och faktiskt må otroligt mycket bättre på någon vecka.

 • Skippa kött
 • Undvik halv och helfabrikat
 • inge socker–> glass, läsk, godis
 • Strunta i kaffet helt
 • Drick mycket vatten
 • Håll dig från alkohol
 • Nej till mjölk och mjöl

Men det som funkar för mig kanske inte funkar för Dig? Vad vet jag.. alla är vi ju så olika, men jag delar gärna med mig av mina handfasta tips som är:

 • Jag äter kanel varje dag. Kanel är stabiliserande för blodsockret och minskar sötsug.
 • Jag lägger i blöt och kokar sedan bönor i olika färger, former och storlekar och har i kylen så äter jag det när de andra i familjen envisas med kött flera gånger i veckan.
 • Jag gör olika sorters smoothies av frukt/bär/jordnötssmör/kakao/ och sötar med honung när jag blir toksugen på glass.
 • Jag dricker kroppstempererat vatten med citron i varje morgon när jag kliver upp och jag äter frukost först när jag varit vaken i några timmar.

Så ni ser, det är inte så märkvärdiga, eller ens ansträngande saker man kan justera i sin vardag vad gäller maten. Det går att göra det lilla och när man varit sin egen ”matdetektiv” i många år så brukar man kunna identifiera rätt bra vad som är bra och vad som är mindre bra för en.

Visste ni förresten att om man äter för mycket av ”fel” saker så kan tarmen på sikt få pyttesmå hål i tarmen som gör att slaggprodukter / gifter sipprar igenom och vidare ut i huden. Så har man hudproblem så hjälper det sällan med den yttre hudvården, utan man måste börja titta på vad man äter och vad som faktiskt passerar i tarmen varje dag. Gluten till exempel.. Fler personer än vad man tror är intoleranta mot gluten och det kan faktiskt visa sig i diffusa hudproblem som aldrig går att få bukt med förrns man slutar äta det man inte tål. (utan att veta att man inte tål det)

Ganska intressant (tycker jag i alla fall) Och kanske du med eftersom du läst ända…HIT…!! :-D

Nåväl, jag ska inte babbla mer här ikväll och jag ska INTE lägga ut bilder på mat… haha… Nä, jag ska visa en kul bild på en färgglad kompis som satt en helkväll på utsidan av min fönsterruta i somras. Jag tyckte att h*n var jättesöt!

IMG_1823

”En fluga på min stuga”

Sov gott alla. Nu gör jag tidig kväll med en ny bok!

:-D

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Varmt frysläge…

Av , , 2 kommentarer 13

…det var ju så varmt en dag så att frysen hemma bara la av. Bara så där liksom… *suck* MEN.. Nu funkar den igen och en kul grej var ju att vi hade trevliga middagsgäster i dagarna tre och fick tokfrossa i mat utan att det gjorde något.

Vi fick dricka massor med smoothies också och det kan ju inte heller vara fel. Till råga på allt så är nu frysen helt fixad OCH tömd och urstädad, så jaa… det var nog inte så hemskt ändå.

Ironiskt nog så hände detta samma dag som de pratade på radion om att det är ”ont om kyltekniker i landet och att det kommer finnas många jobb i den branschen framöver” Haha… jag antar att min frys tjuvlyssnade på samma radioprogram :-D

IMG_1835

Smoothies á la Bastian: Blåbär, hallon, grapefrukt, honung och mandelmjölk!

*schluurp*

Och på tal om Bastian.. Tyvärr har vi fått reda på att hans hörsel har pajjat igen :-( så nu är det bara att knacka på hos farbror doktor och be om nya rör i de stackars små öronen igen. Och just när han har börjat prata för fullt och allt.

Han citerar Alfons Åberg och hans pappa varje dag och han sjunger poplåtar och han läxar upp oss alla här hemma emellanåt: ”Nuuu räckere! In på rrrummet merej” Haha… Han är så otroligt härlig den lille parveln.

Fast… inte just i söndags kanske, när han klev upp klockan fem på morgonkvisten och roade sig med att kasta ner tidningar på grannarnas uteplats. *suck* Då kunde man beskåda mamman i morgonrock domdera och peka med hela handen, medans lille B moloket plockade upp alla tidningar. Just då tyckte han nog inte att idén var så bra trots allt… haha…

Killen har dock den skönaste stilen av alla just nu. Kolla bara… (och dagen till ära är skorna på RÄTT fot) Men jag menar… Pyjamas och den finaste hatten… Kan man bli mer trendig än så här? Jag bara undrar :-D

IMG_1846

Bastian goes basic!

And chic!

Ja, vad mer kan jag säga? Vi chillar rätt bra all ledig tid på vår adress för tillfället och vi har det ganska bra. Jag och Jimpa möts ofta i dörren på väg till eller från jobb så vi har inte jättemycket tid tillsammans just nu men det verkar som att det vankas en resa till något varmt ställe snart igen.. Jag drömmer, tror, hoppas och längtar! :-)

Man måste ju ha en liten morot i all strävan i det här som kallas livet!

Hoppas Ni andra också har det bra och att era frysar inte pajjar!

:-D

Lejter alligejter!

2 kommentarer
Etiketter: ,

Inte riktigt än…

Av , , Bli först att kommentera 10

…men SNART (om sisådär några veckor kanske) så ska jag städa!

Detta SKALL göras: (kanske… typ…)

(Dock i lämplig ordning)

 

Alla fotavtryck och fingeravtryck skall putsas bort. Alla sandkorn från diverse stränder och som nu ligger i drivor (nåja) i lägenheten ska bort. Alla sängkläder ska tvättas efter x antal besökare denna sommar. Mattor skall dammas. Kyl och frys ska saneras. Golvbrunnar ska rensas (*yack*) Barngarderober ska sorteras  (Vaffaaen gör kallingar och vinterskor på samma ställe?!)  och för små kläder ska rensas ut till förmån för den nya kusinen. Gällivareresa skall planeras in snarast. Brev skall svaras på. Bord ska målas klart. Bokhyllor med glasdörrar skall säljas. Hyllor skall byggas. Klipptid skall inbokas snarast (Men HUR ser du UT männscha..?!) Massagetid skall inbokas. Paket skall skickas. Barn skall klippas. Operationstid skall inbokas. Viktiga möten skall planeras. Äkta man skall pussas på. Vänner skall prioriteras OCH… så tänkte jag faktiskt också hinna läsa en och annan bok.

Ja härrägu… Hur skare gå?

Haha…

Men, det får som sagt bli senare… När andan faller på!

Och sommaren är ju inte på riktigt slut än och det förstår man genom att se detta på min adress:

IMG_1638

”Jag FÅR egentligen inte köra kicken inne, men jag bär upp den för trappen å göre ändå för mamma ska ändå inte städa förrns till hösten… Wohooo”

Haha…

:-D

Kom ihåg: ”Var sak har sin tid!”

En av få sommarbilder tagna med mobilen

Av , , Bli först att kommentera 11

En av få sommarbilder tagna med mobilen

En av få sommarbilder tagna med mobilen..
Jag intar ofta lunchen ensam på bryggan med fötterna i vattnet medan jag filosoferar om viktiga och oviktiga ting. Ibland skymtar jag små söta fiskar och ibland flyter någon enstaka död lax förbi med en glad fiskmås som makabert surfar på liket.. (brr… )
Men idag flöt bara en dunig liten fjäder förbi när jag satt och funderade på hur coolt det faktiskt ser ut när himmel möter hav helt enkelt…

Life is beautiful. If you chose to see it!

Bli först att kommentera

En särskild hälsning till min söta mormor:…

Av , , 4 kommentarer 12

En särskild hälsning till min söta mormor:...

En särskild hälsning till min söta mormor:

Jag har cyklat elcykel på lunchen… det gick snabbt som f-n OCH… Jag hade hjälm på mig. Det kändes tryggt och jag ska försöka göra det till en vana. Varför är man så slarvig med sin egen säkerhet när man är toknoga med barnen?! Så dumt… egentligen!

Nä, nu blire skärpning för mig alltså! *Lovar*

Jag vill verkligen inte spräcka huvudet och mina ärr från senaste vurpan påminner mig dagligen om att livet är mer skört än vad vi vill tro!

Var rädda om er alla! :-)

4 kommentarer
Etiketter:

En Dag vid havet med en av de bästa vännerna…

Av , , 1 kommentar 11

En Dag vid havet med en av de bästa vännerna...

Igår blev det en härlig Dag vid havet med en av de bästa vännerna och hennes fina familj!

I den här jordgubben gömde sig ett litet hjärta… Ett tecken som bara går att tyda på ett sätt: Att det är viktigt att omge sig med rätt sorts människor som kan det där med att ta fram det bästa i andra.

Det är faktiskt en konst som inte alla behärskar.

Nåväl, vi sjunger på sommarens sista refräng och tröstar oss med god mat och trevlig samvaro mest varje dag. Och gårdagens ord är: styrka, tillit, tillhörighet, natur och Harmoni.

Inte illa alls på min ära.. Så nu har jag vaknat rätt så lyckligt med håret på ända (somna aldrig m blött hår) och frid i själen :-)

Ha en skön dag alla som läser!

1 kommentar

Idag måste jag faktiskt dela med mig av en kul…

Av , , Bli först att kommentera 7

Idag måste jag faktiskt dela med mig av en kul...

Idag måste jag faktiskt dela med mig av en kul outfit! Cool bralla med söta knytband och glansiga rosetter längst ner. Kostade mig en hel tjuga på en second hand butik i Örnsköldsvik. Rolig tröja från Kappahls barnavdelning för sextio spänn och så hittade jag två hela och rena strumpor i lådan som verkade vara i (nästan) samma storlek (!!)

Vad sägs? En oslagbar outfit om du frågar mig :-D

Lika bra att börja vänja sig så smått för längre ärmar och längre ben på alla plagg..

Håller för fullt på att tömma garderoben igen så snart blire mer bloppis tror jag :-)
Det fanns ju mer intresse än vad jag trodde!

Bli först att kommentera

Äntligen en ny människa!

Av , , 1 kommentar 15

En ny liten människa har gjort entré i det vi kallar livet här på planeten Tellus!

pink

En ny bebisflicka är född långt uppe i Norr och mina barn har därmed fått sin absolut första kusin!!

Ni får inte se henne, för det kanske de nyblivna föräldrarna inte vill.

(Men hon va så söt och vägde lite mer än 4 kilo)

Så nu har mina barns farmor och farfar även blivit mormor och morfar och min man har blivit morbror!!

Hur coolt som helst :-)

Grattis till Ert underverk!

heart

1 kommentar
Etiketter: