Synnerligen oönskade samtal

Av , , 10 kommentarer 10

Synnerligen oönskade samtal får jag rätt...

Synnerligen oönskade samtal får jag rätt ofta nuförtiden. Åh vad jag stör mig på dessa.

Min blocklista i mobilen är numera milslång och jag gör mitt bästa för att artigt, men bestämt tacka Nej till allt möjligt innan jag avslutar samtalet och blockerar numret som samtalet kom från.

Men igår fick jag ett samtal som hittills irriterat mig mest i kategorin ”oönskade samtal”

Det var Margareta, som helt fräckt ringde mig från hemligt nummer för att hon ville informera mig om Jehovas vittnens hemsida.

Svarade att jag absolut inte är intresserad av någon hemsida och avslutade samtalet för att fortsätta mitt ordinarie samtal IRL över en kopp kaffe med min fina vän som jag har VALT att umgås med.. Jag hade absolut inga som helst planer på att prata religion med en för mig okänd person.

Jag försöker att inte låta mig provoceras, men ibland är det svårt.

Någon kanske minns när jag (helt oönskat) blev uppringd av en mäklare här i stan som hade den oerhörda fräckheten att ringa upp mig på min dyrbara kvällstid för att göra anspråk på både min tid och mina pengar.

Så sjukt oseriöst och allt annat än professionellt.
Men visst, Margareta från Jehovas vittnen hade säkert inga ekonomiska anspråk och jag får väl ge henne liiite cred för att hon så entusiastiskt orkar hålla på att ringa folk så här och på så sätt försöka ragga nya vittnen.

Men allvarligt.. nog är det väl bättre att folk själva kan få ha det egna mandatet att söka sig till vilken religion de nu kan tänkas vara intresserade av?
Att folk som ska sälja sina bostäder själva kan få undersöka vilken mäklare de vill välja? Och så vidare…

Fan.. jag är så less på oönskade telefonsamtal oavsett vem de kommer ifrån.

Så om du inte känner mig och mest troligt bara vill åt min tid, mina pengar eller på annat sätt bara irritera mig.. var vänlig ring nån annan.

Margareta från Jehovas vittnen kanske? Nä just det ja.. hon ringde ju från privat nummer haha..

Nåväl, hare bra allihopa! Med vänliga och lite småsura hälsningar från arga tanten :-D

10 kommentarer

Sven & Sven

Av , , Bli först att kommentera 11

Sven & Sven</p><br />
<p>Idag har Sven namnsdag  :-)<br /><br />
På...

Sven & Sven

Idag har Sven namnsdag :-)
På den här favorit-i-repris-bilden är det mina två favorit-Sven som syns: äldsta sonen och min morfar <3

Min mormors pappa hette också Sven och det gör även en av mina yngre bröder..

Så Grattis till alla mina fina Svennar.. eller kan man säga ”Svenns”..? Haha..

Ha det fint! Vi hörs :-)

Bli först att kommentera

Ju galnare världen blir

Av , , Bli först att kommentera 14

Ju galnare världen blir

Ju galnare världen blir.. desto mer ”normal” känner jag mig.

Nog för att jag inte alltid gillar hur ordet ”normal” används, men jag antar att de flesta ändå vet vad och HUR jag menar.

Vi har alla en egen agenda som handlar om vad som är viktigt just för oss.. och för vår familj..

I slutändan kan man bara ta ansvar för sina egna beslut och själv känna vad som är rätt och fel i de beslut man tar.

Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen och ibland blir det så övertydligt. Speciellt när jag blir ifrågasatt för något som är helt självklart.. för MIG!

Det är så jävla jobbigt (för mig i alla fall) att simma MOT strömmen och ändå gör jag det. Gång på gång.

Det är bara så det är och jag hade inget annat val än att bara acceptera att det var så det var!

Haha.. jaa.. metaforer är alltid kul :-D och eftersom bloggen numera är som en liten checklista för var jag befinner mig med och i mig själv så är det ju inte säkert att nån annan fattar så mycket av det jag skriver.

Men det gör inget. Huvudsaken att jag själv vet ;-)

Bli först att kommentera

Att ta en sovmorgon på allvar

Av , , 2 kommentarer 15

Att ta en sovmorgon på allvar

Att ta en sovmorgon på allvar..

Haha.. inatt har vi alla sovit ikapp allt det vi missade under veckan som gick.

Tillvaron går i turbofart och nu är det racerfart på allt året ut! :-)

Alla mina mål för 2019 är uppnådda med råge och ett av målen var faktiskt att sova mer, oftare och bättre.

Men idag.. var det pappans tur att sova extra länge, men när det är dags att vakna så kan man lita på att lille B går in helhjärtat för att väcka sina föräldrar på ett ”mjukbrutalt” sätt haha..

Trevlig helg till alla som läser!

2 kommentarer

För exakt tre år sen

Av , , Bli först att kommentera 10

För exakt tre år sen

För exakt tre år sen…
Så befann vi oss på varmare breddgrader. Helt galet vad som hunnit hända under de här tre åren alltså!

Den här bilden lyckades ju en ihärdig hotellfotograf plåta när jag vände ryggen till haha.. och eftersom kidsen var så fina tillsammans så var det ju bara att köpa bilden och se glad ut :-)

Annars då? Jooo.. jag har uppnått mitt mål denna vecka och cyklat ungefär 5 mil sammanlagt i snö och motvind.
Det känns så jävla bra! Jag lyssnar på gamla avsnitt av ”Mammas nya kille” medans jag cyklar och ibland skrattar jag högt så de stackars cyklister som jag möter blir rädda och tror att jag är helgalen (vilket jag i och för sig ÄR, fast på ett kul sätt) haha…

Joo.. så äre! Ahapp.. å mer då? Jaoo.. imorrn blire akutbesök hos tandläkaren istället för sovmorgon eftersom en familjemedlem slagit ut en bit av en tand idag. Höjden av otur kan man säga.. men tack o lov för att vi ändå har något så bra som ”akuttandvård” här i vårt avlånga land.

Sen har jag nog inte så mycket mer att förtälja än att jag känner mig allmänt tillfreds. Mitt liv är mitt och jag mår så bra som jag KAN.. vissa dagar kämpar jag och vissa dagar glider jag bara fram i tillvaron.

Livet är lätt, livet är svårt, livet är här men det är alltid vårt!! <3

Sov gott! Kram & Godnajt

Bli först att kommentera

Äntligen åt rätt håll

Av , , 4 kommentarer 13

 

IMG_20191124_153713

Plötsligt vänder det!

Efter en skön hemmahelg med elva timmars sömn per natt så vaknade jag imorse och kände mig.. som ny.. eller.. som vanligt igen :-D

Energi verkar vara på ingång och jag har haft världens mysigaste morgon idag med kidsen och sen fick jag hela två ensamma timmar på gymmet.

Konditionen har tagit rejält med stryk under några veckor, men styrkan var det inget fel på.

Jag har liksom längtat efter mig själv och idag hände det: I’m back! Så skönt.

Dessutom har min man äntligen kommit hem efter en helg i Boden av alla ställen (blä) så nu är ordningen återställd och jag kan härmed luta mig tillbaka och känna lugnet!

Fy fan så härligt!! Hoppas att Ni också hare bra! <3

PS: Min outfit förresten: Ny topp från Panos, brallor från HMs herravdelning med ”skrynkel” i benen och superlätta sneakers från Skechers. (Grå å trist? Javisst!)

4 kommentarer

Still schlitn

Av , , Bli först att kommentera 12

 

IMG_20191122_185138

 

Jorå. Fortfarande schlitn till tusn. Samma läge ännu. Inte alls  deppig och nere tack o lov, men bara så infernaliskt jäkla TRÖTT.

Jag sover 9-10 timmar per dygn just nu. Jag cyklar till och från jobbet och försöker vara extra petnoga med vad jag äter och ändå räcker inte energin hela vägen.

Lite extra jobbigt blir det också när nästan alla i ens närhet mår ungefär samma lika. Det gäller verkligen att hushålla med sig själv och sin energi på alla plan.

Men nu har vi i alla fall ett ljus i mörkret att se fram emot: vi har kommit fram till att vi skippar julklappar i år med undantag för en enda julklapp var till kidsen.
Alla potentiella slantar som skulle ha gått till julklappar och julmat lägger vi istället på en solresa i Januari och kidsen är helt med på tåget :-) otroligt skönt!

Det senaste året har varit en ögonöppnare för mig på många sätt och jag har lärt mig ytterligare ett å annat nytt knep för att hålla energistapeln på en hyfsad nivå.

Det är ju trots allt jag och BARA jag som kan påverka mitt mående i slutändan. Andras negativa beteende ska få fortsätta studsa av mig såsom det plingande placket i tuggummit extras tv-reklam. Sjukt skön liknelse haha..

I alla fall.. ett livstecken från mig och en önskan om att just DU får en toppenhelg. :-D vi hörs!

 

Bli först att kommentera

Gummi tamefan..

Av , , Bli först att kommentera 15

 

IMG_20191006_011523

Yes.. faktum är att när man varit gifta i åtta år så firar man gummibröllop haha.. ja, eller ”kondombröllop” som nån sa.. och joo.. denna månad firar vi faktiskt hela åtta år som gifta. Hur kul som helst.

I alla fall så har vi varit gifta i stort sett halva vår tid tillsammans. Det går ju rätt bra och är himla skoj (för det mesta), så planen blir väl att vi siktar på minst åtta år till.

Jimpa håller mig stadigt nere på jorden och ser till att jag håller mig i nuet. Han tröttnar aldrig (hittills iaf) på mig och mina upptåg och dessutom är det en så jäkla cool titel att ha: ”Fru” liksom.. va?! Det tröttnar jag fan aldrig på <3

Länge leve vårt äktenskap i gummi :-D

Bli först att kommentera

Det beskyddande ögat..

Av , , Bli först att kommentera 11

IMG_20190930_164533

 

Min favoritsymbol.. Det beskyddande ögat i alla former.

Den här fina saken hittade jag i Rhodos gamla stad när vi var där i höstas men jag köpte den inte eftersom den var ganska stor och därmed inte skulle kunna få en given plats i mitt hem.. men visst är den vacker?

För övrigt så har jag världens energidipp som jag ofta får i november. Jag är trött, gnällig och förvirrad.. min favoritfråga är: ”Vad är det för dag idag?” Haha…

En annan favorit är: ”vad blire för mat?” eftersom jag är konstant hungrig..

Jag vet att min obalans beror på att jag inte skött kropp och själ så noga som jag brukar, men det är bara att ta nya tag. Tänkte att jag börjar imorrn eftersom jag ändå har jobbhelg.

Det är mitt eget ansvar att må så bra jag kan och det lönar sig ju i längden.. så nu äre ba att kalibrera mat-å-sovklockan igen så kör vi :-)

Livet och vardagen är mina bästa tillhåll och varje dag är en ny dag att starta om och göra de där små, men värdefulla förbättringarna!

Trevlig helg <3

 

Bli först att kommentera

Always happy?

Av , , 2 kommentarer 14

IMG_20191112_082946

 

Kanske inte ALLTID happy…

Men för det mesta?! :-)

Ja, det handlar nog mest om ens grundinställning och hur jävligt saker och ting än kan vara så finns det alltid något (hur litet det än må vara) att glädjas över…

Idag är jag lite ledsen över att Tronn & Knut åker hem till Norge, men jag är så himla glad över dagarna vi haft tillsammans hela familjen.

Man möts och man skiljs. Så är det här i livet och mitt emellan ”mötas” och ”skiljas” så finns det många känslor.. mestadels positiva.

Var rädd om de du älskar och framförallt: var extra rädd om de som älskar Dig tillbaks :-)

2 kommentarer