Inga bildbevis..

Av , , Bli först att kommentera 8

Men om jag säger så här:

Igår knallade jag hem från jobbet i ganska många minusgrader. Det tog ca 45 minuter och när jag närmade mig fairytaleroad så hängde grenarna tunga av gnistrande snö och iskristaller virvlade runt kring träden. Magin var påtaglig!

Idag… Cyklade jag hemåt samma väg som igår i slirigt slask och jag kämpade så hårt att hålla cykeln på rätt köl så att armarna värker efter att ha styrt en bångstyrig cykel i grått dis och snögegga i alldeles för många plusgrader. Tristessen var alltför påtaglig!

*suck*

Skillnaden hann alltså uppstå under mindre än 24 timmar.

*suck igen*

Men vet Ni.. att jag inte är så ledsen över det ändå… För det verkar som att jag kommer att kunna iscensätta ledighet under en vecka i Januari eller Februari och då byter jag eventuella plus ELLER minusgrader mot MÅNGA plusgrader på varmare breddgrader! Och eftersom Sverige har blivit så märkligt rent klimatmässigt så känns det som en skön grej om jag tar mig iväg med hela familjen på en riktig Svennecharter!! :-D

Haha.. Jag bryr mig inte om det finns ”Svenskt kaffe på hotellet” eller om det går att hitta billig sprit eller cigaretter… eller var de hetaste barerna finns etc etc…

Jag bryr mig bara om detta:

 • Varm sand
 • Hyfsat badvänligt vatten
 • Ljumma vindar
 • Bubblig läsk i glasflaskor
 • Chips varje dag som lunchsnacks
 • Glass till frukost
 • Billiga nöjen såsom myntkaruseller i varje gathörn och torg…
 • Städtanter som fixar rummet (ibland)
 • Äggröra och tomater till frukost VARJE dag
 • osv…

Ja, vad tror ni? Kan detta vara något? Största snackisen sist vi reste med kidsen var ju att något hände med lille B. En vecka efter hemkomst så pratade han ju som om han aldrig gjort annat… Även denna gång så tror vi på en slags skjuts i utvecklingen! Inte bara för kidsen… utan kanske även för oss vuxna?! :-D

Spännande eller vad?!

IMG_4206

Så här ska det se ut… Tänk Er samma vy, fast med palmer istället för granar i bakgrunden :-D

Haha…

Idag fick jag för övrigt frågan: ”Om det var jag som var familjens projektledare”.. hmpff.. I kassan på en butik i stan.. bara för att jag köpte ”Ensamma mammans familjekalender” Hmm.. det kan ju iof ha varit en finfin komplimang.. (så jag väljer att ta det som en sådan) och tänk er bara att kunna skriva in ordet: UTOMLANDS innan jag ens hänger upp den på väggen i slutet på December… *myys*

2016—> Here I (we) come…

 

Och nu… sova!

Godnajt! ZZZzzZZzZZzzz…zzz…

:-D

Bli först att kommentera

Vardagsbling bland smulor, disk och stök

Av , , Bli först att kommentera 8

Vardagsbling bland smulor, disk och stök

Vardagsbling bland smulor, disk och stök!

Jag är både ytlig och ombytlig.. Har ju alltid sagt: Aldrig guld!! Men nu blev det så i alla fall och jag glittrar ikapp bland barnens alla ljuslyktor som står och glimmar överallt i detta väl utsmyckade hem.

Kan man annat än att älska sin vardag när den innehåller så här mycket glamour?! :-D
Och tänk så lite som ändå behövs för att man ska känna sig lite fin trots att man ständigt hasar omkring i gamla oansenliga kläder! ”När du har bling på dina naglar får du vara beredd på att komplimangerna haglar” haha..

Bli först att kommentera

SKIT i saker..

Av , , Bli först att kommentera 11

…och åk på en resa istället för julklappar… GÖR något med ungarna istället!

Varför inte? De flesta ungar tycker säkert att tid med mamma och pappa är roligare än diverse billigt skräp ”made in china” paketerat i löjligt julklappspapper..

Har suttit och försökt sy ihop olika resor ikväll och den billigaste landade på hyfsat antal tusenlappar. Och med tanke på vad en ”vanlig” svensk traditionell jul kostar med onödiga julklappar och mat som man ändå inte gillar så kan detta faktiskt vara ett alternativ.. (även om själva resan inträffar några veckor EFTER jul) Själva julafton kan man ju kanske mysa i soffan och äta popcorn samtidigt som man lovar samtliga att fortsätta gilla dem även efter nyår ;-) hehe..

Och med mat som man inte gillar förresten så menar jag att det ”bara” i vår familj hinner kärva sig innan ens julbordet är dukat: Mamman gillar inte griskött, pappan gillar inte brysselkål, ingen av ungarna gillar sill osv osv… Dessutom så jobbar alltid minst halva familjen så julen har liksom hunnit bli urholkad under de senaste tio åren så nu skapar vi våra egna traditioner.. tycker jag!

Och även om ”julklappen” inträffar i januari eller februari så kan det väl vara en god idé? Prylar har ju alla ungar i massor ändå men tid tillsammans är ju en ständig bristvara i ”moderna” familjers tillvaro… Dessutom så fyller en av kidsen år mellan jul å nyår så det gäller att lägga kosingen och engagemanget rätt!

Haha.. så vad tror ni? Visst kan det vara en kul idé? :-D

”Seru pliplanet?”

(Fuerteventura 2013 då lille B äntligen började tala)

IMG_2395

 

”Du låååvade att vi skulle åka iväg nästa jul Jag vägrar stanna hemma i

kylan å äta gris”

Har ni tips angående utlandsresor i januari / februari?

Let me know..

 

Bli först att kommentera

Det uppenbara: Jag ser snö utanför fönstret

Av , , 2 kommentarer 6

Det uppenbara: Jag ser snö utanför fönstret

Det uppenbara: Jag ser snö utanför fönstret .. Men bland höstlöven kring lampan ser jag också den lilla svarta fladdermusen som minstingen pärlat på förskolan!

Det innebär att jag inte på långa vägar är redo för jul och pynt och allt som följer med årstiden! Hösten är min favoritårstid och jag tänker stanna i den ett tag till.

Kanske att jag tar fram ett par vinterskor i alla fall.. Jag får se :-D Men nu blire innebandy! Ha en skön lördag allihopa!

2 kommentarer

Cykellycka..

Av , , Bli först att kommentera 11

Ja, efter cykelolyckan så kommer äntligen cykellyckan! (Tack å lov)

Idag cyklade jag hemifrån lite extra tidigt för att undvika rusningen kring lassa. Jag kan lova att pulsen höjdes ett snäpp när jag cyklade förbi stället där jag blev påkörd igår, men när jag passerat så kände jag ändå att det gick som smort och att livet är rätt härligt. Jag och min cykel gillar ju verkligen varandra och vi har varit med om massor tillsammans. Min kära och trofasta Crescent!

Hur som helst så har jag idag lånat sonens reflexväst och jag har dubbdäck på cykeln och jag har hjälmen på mig OCH jag har lysen både fram och bak. Hur många vuxenpoäng genererar inte det liksom?! Haha..

:-D

Det är egentligen bara stödhjul, flytväst och bubbelplast som fattas för att kunna skydda mig mot ALLT ont..(som GÖR ont). Men som vi alla vet så finns det ju en hel del saker i livet också som vi aldrig kan skydda oss ifrån och i många fall är det inte ens lönt att försöka. Vi behöver alla bli nerkickad av ödet då och då för att vi ska kunna njuta av alla de tillfällen då livet glider friktionsfritt.

Vi kan aldrig påverka vem / vilka vi möter… Men… vi kan påverka oss själva och hur vi bemöter!

Oavsett vi snackar medtrafikanter eller annat löst folk!

Och nu… Kommer min man hem så jag ska inte uggla framför datorn.

Jag ska bara konstatera att jag är nöjd och att min cykel inte är så böjd… haha..

IMG_5107

Avslutar med en bild på familjens nya medlem som lille B skapat:

Lyckotrollet!!

heart

H*n har till och med större huvud än vad jag har…

Bli först att kommentera

Krockåchock..

Av , , 10 kommentarer 17

Ja fy fabian.. Här sitter jag! Och funderar.. På allt… Å inget… Fast mest allt… Hela tiden… För mina tankar vilar ju nästan aldrig. Och idag.. Idag så hände något som skakade om mina grundvalar rätt ordentligt! Imorse var en sådan morgon när vi alla skulle iväg hemifrån redan klockan sju. Ungarna satt i hallen och drog på sig skorna… Jimpa borstade tänderna och jag letade frenetiskt efter mina cykellampor. (som för övrigt hängde på nyckelkroken) Jimpa frågade mig: ”Men behöver du dem då? Det börjar ju bli ljust…” Jag: ”JAAA!?? GAAAH.. Du VET ju att jag är livrädd för att sätta mig på  cykeln  ibland. Lamporna och den fula jävla hjälmen hjälper ju mig vet du väl.. (Alla som känner mig vet att cykelolyckan som inträffade förra sommaren har fått mig att omvärdera livet! OCH mina egna tänder)

Hursomhelst… Tio minuter efter att jag uttalat dessa ord och vinkat adjö till mina tre pojkar /killar/ män imorse så blir jag alltså påkörd av en bil vid lassa!! Helt galet! En ung kille sitter i sin bil  B-A-K-O-M ett övergångsställe (Tilläggas kan att bilen stod helt stilla, varvid jag spanar på honom och cyklar över…) vid NUS bussgata och när jag är på väg över så drar han på järnet (kanske för att han såg en magisk lucka i rondellen, men missade det faktum att JAG var i vägen) Han kraschar rakt in i baken på min cykel och jag kastas upp på refugen i mitten på bussgatan och under bråkdelen av denna sekund så hann jag tänka:

1. ”Jag MÅSTE ta mig upp för refugen för om jag faller så kanske mina tänder åker ut!”

2: ”Om mina ben trampat en hundradels sekund långsammare så hade mitt vänstra ben gått sönder och varit trasigt vid detta laget..”

3: ”Jag måste spy”

4: ”Hoppas att jag inte svimmar för det är så himla blött här”

Shit alltså!! Hur hinner man tänka alla dessa tankar under så kort tid?? Hjärnan gick på turbofart. Inget snack om den saken..

Nåväl. Jag kravlar mig över till motsatt sida av vägen och sätter mig på huk för att undvika både spyor och svimningar och då kommer den stackars killen farandes (han tog ett varv i rondellen!!) Han hoppar ut ur bilen och försöker bilda sig en uppfattning om omfattningen av mina fysiska skador (som alltså var NOLL) Han är synnerligen chockad han med och han säger: ”Får jag ge dig en kram?!” och kramar om mig som om det inte fanns någon morgondag… Jag ser hur periferin krymper och jag bara hyperventilerar och säger till killen att jag ”bara vill vara ifred och sitta ner en stund för jag måste skynda mig till jobbet sen”

Han frågar även: ”Vill du ha mina uppgifter? Kan jag hjälpa dig med nåt? ska jag köra dig nånstans?” (Tack och heder till dig! Ditt hjärta är verkligen på rätt ställe) Jag svarar bara att: ”Näe, de e lugnt.. Jag vill bara sitta här en stund”

Chockad?! Jaoo.. förmodligen.. Där satt jag i en.. eller fem… eller tio minuter i hällande regn och snorigt novemberväder innan jag på darrande ben tog mig ner på jobbet. Väl där så släppte chocken och jag grinade så snoret sprutade och alla som redan var på plats blev alldeles förfärade!

”Ja ä inte skaahaaadad män ja blev sååå jäähääävla räädd… *snörvel* *hick* Deeh går bahaara fiiint.. snaart gååre öööhver.. *snörvel*”

Jaa.. det var ju verkligen ingen vacker syn, det kan jag lova. Mascaran hade flyttat ner en våning och kläderna satt på sniskan.. Men nu.. Ganska precis tolv timmar senare så har jag ju lyckats skapa någon slags distans till dagens händelse och jag har kommit fram till följande:

1. Jag mådde enormt mycket bättre när jag fått vara ensam en stund i eftermiddag!

2. Jag är så fruktansvärt glad att min kropp är hel!

3. Även om jag inte skadade mig så är jag sjukt glad över att min fula blåa jättehjälm satt på huvudet!

4. Tack och lov att ingen av ungarna var med!

5. Jag förstår att ödet vill säga mig något (jag lyssnar: KÖR PÅ!!)

6. ViIka underbara arbetskamrater jag har!

7. Imogon nöjer jag mig inte med cykellysen.. jag lånar sonens reflexväst!!

8. Min man till och med skippar träning ikväll för att han ”vill vara med mig för hans fru har ju FAKTISKT varit med om en olycka”

Ja, under dagen så har jag inte hunnit / velat / kunnat tänka på det men nu fattar jag ju vilken jäkla tur jag har som sitter här och skriver om det… Och jag kan inte låta bli att fråga mig själv VARFÖR jag skriver om det? Är det för att fiska efter sympatier eller är det för att bearbeta det hela?! Och tjaa… jag skulle tro att det är lite av varje! Men mest av allt så är det för att jag ska berätta det här för er idag:

”Var rädda om varandra”

 

..Å kom ihåg att trafik är jähäävligt farliga saker!!

stunts

”Så länge du har en ful hjälm å ödet på din sida så ere luuuugnt”

Typ!!

Å nu: Godnajt å sov gott!

(Jag avböjde för övrigt skjuts till jobbet imorrn! Jag SKA cykla… och jag SKA gilla det!!)

:-D

 

10 kommentarer

Inspirerande invito..

Av , , 2 kommentarer 11

Jo, men faktiskt!! Jag och en lagom partypatrull bestående av ex antal damer i varierande åldrar begav oss till invito för lite kroghäng igår och jag träffade flera stycken tjejer/kvinnor/damer som upplyste mig om att de läser min blogg och att de dessutom gillar den.. :-) Himla trevligt faktiskt och bara just därför så fick jag ju såklart lust att sätta några rader på pränt idag. (Och som en liten parentes så vill jag säga till en av dem som jag pratade med inatt: Du är absolut inte ensam om det du berättade och jag fattar ju att det är jobbigt.. Men det finns hjälp att få om man bara vågar be om det och prata om det! Jag menade vad jag sa och du får gärna höra av dig! Jag är ett mail och en knapptryckning bort bara: e-lackare@hotmail.com)

Det är konstigt det där, men när jag haft perioder av bloggtorka så hinner jag alltid tänka att jag borde sluta att blogga helt och vips så dyker det upp personer som creddar mig och ja, när egot vattnas minsta lilla så blommar det ju genast upp igen kan man säga hahaha… Jag blir i alla fall lika glad varje gång!

Hursomhelst så hamnade vi på Invito efter en liten förfest mitt i stan. Det var en helt vanlig kväll på krogen och jag cyklade hemåt strax före  klockan två inatt och när jag kom hem så låg det hela TRE personer i min / vår säng så det var ganska svårt att få någon sömn inatt haha.. Smågrabbar plus en pappa var ingen bra kombo för en mamma som varit ute och slarvat. Jag har väl sovit sisådär tre-fyra timmar inatt bara.

Så idag har vi tagit sen lunch och hämtat pizza på nya stället uppe på Tomtebo: ”Ruccola”. Det var ett helfräscht ställe och jag säger bara att jag blev mycket imponerad! Kolla bara min pizza ”frutti di mare”:

IMG_5106

Lyxig och fräsch pizza ett stenkast från min adress..

I like!!

Nå vad hade jag på mig då?

IMG_5085

Jo, jag hade mina nya herrbrallor från HM och en gammal polotröja som jag haft i min ägo i snart tio år. Stövletter från Buffalo som jag tyvärr pajjade när jag cyklade hemåt och uppför och slant på den vassa pedalen och sabbade hela klacken :-(

IMG_5104

Note to self: ”Cykla inte i höga klackar” *suck*

(jag VET ju vad som händer och nej, det är ju inte direkt första gången heller)

Och nu när jag ändå drar iväg ett blogginlägg så tänkte jag faktiskt visa mina egna favoritprodukter till håret eftersom det efterfrågades mer om balsammetoden förra veckan. Balsammetoden pågår ju hela tiden i mitt enormt spännande liv och jag får ofta frågor om hur det funkar och hur jag gör och vad jag använder osv..

IMG_5103

 • Coop extras balsam (kostar ca 12 kr / flaskan och räcker länge!) Denna har jag som ”tvättbalsam” och den gnuggar / masserar jag försiktigt i hårbotten ca två ggr veckan.
 • Santés hårbalsam. Ca 90 kr bodystore. Den här använder jag lite av i topparna / längderna en gång i veckan.
 • Bodyshops Radiance hårinpackning. Ca 150 kr, Bodyshop. Ett hairbutter som jag använder  1-2 ggr i månaden. Doftar makalöst gott. Kärlek vid första användningen :-)
 • Maria Nilas värmeskydd. Används före plattången.
 • Orofluidio Hairspray används när frisyren är klar!

Det som är så himla bra när man kör den här metoden är att badrummet blir tomt på andra hårprylar eftersom man aldrig vill byta när man väl hittat sina ”favoriter” som faktiskt går ganska snabbt att hitta när man väl börjat köra balsammetoden!

Nu har jag dock bestämt mig för att ta det ett steg längre och låta min egen hårfärg växa ut så mycket som möjligt innan jag ska försöka komma på vilken färg jag ska ha sen. Så länge det inte dyker upp alltför många gråa hårstrån så tror jag att jag kommer att hålla ut några månader till i alla fall! Åldrande går ju som sagt inte att bromsa, men jag har i alla fall insett att knallblont inte passar mig så jag ska försöka bli ännu mer naturlig i både hårfärg och hårvård. Råttfärgen får väl komma då *suck* Ett tag kanske, men jag ser det som ytterligare en viloperiod för håret.

Ni andra som läser detta och som också kör balsammetoden får gärna tipsa mig om nya saker som är värt att testa!

Och nu ska jag faktiskt lägga mig i soffan och läsa lite. Jag är fortfarande iklädd pyjamas och har inga planer på att ändra på den saken haha.. Söndagar som dessa är mycket njutbara!

Hoppas att Ni också har det jättebra :-)

 

2 kommentarer

Kan alla falla..?

Av , , Bli först att kommentera 11

menade

 

Den här bilden har jag SNOTT som fasn (f’låt vem det nu var) av en verksamhet som jag hittade då jag letade efter mycket relevanta saker på det härninga internätet! Det här citatet säger massor, trots att det för ”oinvigda” antagligen bara är rappakalja… Nåväl, jag måste bara få säga att hur mycket vi än vill hjälpa ALLT och alla som kommer hit så får vi aldrig nånsin glömma alla de människor som redan bor på skuggsidan i vårt samhälle och som kanske gjort det i många år… de som levt länge i skuggan under alla lyxiga butiksskyltar och blanka glasfasader, med eftersänd post till ”någon-som-kanske-bryr-sig”! Måhända handlar det om diagnos ”A till Ö” eller missbruk och kriminalitet… före och efter…och eller psykisk ohälsa eller rent allmänt de som inte ORKAR ropa på hjälp!!

GLÖM för FASN inte dessa människor… oavsett flyktingström och romernas situation och diverse olycksbröder/ systrar i vårt samhälle… Kom ihåg de som redan lever på skuggsidan kring var och varannan familj: Missbrukare, hemlösa och de som lever med psykisk ohälsa VARJE dag… Deras behov minskar INTE i takt med att fler hjälpbehövande dyker upp i norden!! Och vet Ni… de är vanligare än vad man tror!

JUST SAYIN!!

 

Vi måste komma ihåg att inte låta en hjälpbehövande grupp ställas mot en annan… ALLA är viktiga! Kom ihåg det kära medmänniskor!

Och med alla… så menar jag ALLA!

battle

”Var och en av alla Du möter har en börda att bära.. Hjälp till att bära… Oavsett vad bördan består av!”

Alla kan falla…

Ung..

Gammal..

Rik…

Fattig…

Man…

Kvinna…

Vuxen..

Barn…

Människa..

Människa…

Människa…
Människa…
Människa…

Människa…

Och så vidare!!

!!

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Snabb snövy..

Av , , 2 kommentarer 9

Jag vill ju gärna hinna allt jag vill, när jag vill och oftast så kan jag iscensätta mina tankar till verklighet! Som i helgen.. Mitt förnuftiga jag tänkte att min ledighet var liiite för kort för att sticka iväg över femtio mil norrut men eftersom hjärtat sa: ”Stick iväg! Lite tid tillsammans är bättre än inget alls” så drog jag såklart iväg.

Jag möttes av ett snöigt Gällivare sent på Fredagkväll och åkte hem mitt på Söndagen så det blev nog en av de snabbaste visiterna nånsin! Men det var det värt. Helt klart!!

Jag har sovit i över tjugo timmar fördelat på två dygn och jag har hunnit både skotta snö och varit på thaimassage *skrattar* Här snackar vi kontraster BIG tajm..

IMG_5030

Utanför mitt fönster på Lördagsmorgonen!

IMG_5031

En pippifågel höll mig som vanligt sällskap till ”ring så spelar vi”

IMG_5029

På ena sidan fönsterglaset: Exotisk miljö inne på honeythaimassage

Utanför fönstret ligger snön…

Och på söndagen så fixade jag en ljuskvist till mormor och morfars farstukvist också. Jag sågade ner en finfin björkgren och trasslade dit en ljusslinga med 100 små dioder. Sedan hängde jag upp den i taket och det blev jättefint!

IMG_5036

Synd bara att jag inte hann se resultatet i mörker..

Strax innan jag drog söderut på söndagen så hann jag i alla fall se det här magiska skenet bakom Dundret:

IMG_5049Naturens egen discolampa

Magiskt!!

För övrigt så blir jag alltid barnsligt glad av att komma hem även om jag ”bara” varit borta ett par dagar. Mitt hemmastök är lika magiskt som Lapplands ljussken och trots att jag suckar ibland så är jag ändå så otroligt glad över att jag HAR ett hemmastök och att jag har ett hem… som jag älskar… med ett badkar i som är det bästa som finns i hela lägenheten… Dock så förstår jag inte varför ALLA måste bada samtidigt? Och varför de inte klivit upp innan det är min tur att bada?

IMG_5052”Dessa superhjältar och dinosaurier… Inte har de mycket hyfs inte! Men jag älskar dem ändå. De påminner mig om livet Här & NU!!”

heart

Sist men inte minst så fick jag mig ett gott skratt nyss när jag läste Grandmothers blogg… Hon, precis som jag funderar mycket över detta med omaka strumpor efter tvätt? Var tar de vägen liksom?

Tjaa.. min egen teori är ju att universum har planterat ut slukhål i varje tvättmaskin och strumpor som spårlöst försvinner varje år hamnar förmodligen på en planet där de jagas av strumpbyxor och behåbyglar *skrattar*

Men vet Ni.. att man sparar minst en timme per år om man STRUNTAR i att matcha strumpor och sockar.. Vem bryr sig om strumporna är färgmatchade?  Huvudsaken är ju att de är hyfsat samma storlek!! :-D

IMG_4987

Fula, men sköna.. Röda å gröna!

Vi ses!!

:-)

2 kommentarer

Längtansfullt läge!

Av , , 6 kommentarer 8

Imorgon är det äntligen Fredag! Och jag längtar så otroligt mycket..

Både efter själva bilresan och såklart destinationen! Haha… Resan kommer att gå i ett huj eftersom jag ska resa med en av Sveriges bästa kvinnfolk. Vi brukar under bilresans gång resonera kring djupsinniga omvärldsanalyser, kolla efter särskilda registreringsnummer, skratta åt inget och allt, dricka massor av kaffe och stanna på märkliga ställen. Det brukar vara rena rama äventyret varje gång vi reser tillsammans och jag ser fram emot resan tack vare sällskapet!

Sedan att slutdestinationen är hos världens bästa mormor och morfar och att jag där kommer att få min efterlängtade hela-natten-sömn två nätter i rad gör ju inte saken sämre..

Jag har haft en hektisk höst med extremt många bollar och tankeballonger i luften omkring mig (in a good way of course) och nu ska batterierna hinna laddas på extra norrländskt vis och jag kommer förmodligen att resa hemåt på söndag som en ny (nåja) männscha.. om inte annat som en gladare och piggare Helena!

Nästa vecka skall projekt annorlunda inledas än en gång och jag behöver verkligen behålla mitt fokus på det och dem som är viktiga för mig!

Och jag påbörjar min energiboost genom att göra en visit hos mitt ursprung.. Mina älskade seniorer!

heart

IMG_3676

Min söta mormor!

”Prioritera tid med dina nära och kära.. tid kommer som bekant aldrig igen, så ta vara på tiden med varann.. även när den är knapp!”

 

Nu blire ledigt offlajn läge.

Vi ses!!

:-D

6 kommentarer