Det vänder snart

Av , , Bli först att kommentera 2

Det vänder snart

Det vänder snart… Om mindre än två veckor går vi mot ljusare tider :-)
Tänk på det när det känns mörkt och trist och ta vara på varje dags ljusglimtar hur avlägsna de än känns.

Idag är en bra dag! Tack!

Bli först att kommentera

Fortfarande ingen..

Av , , Bli först att kommentera 13

…stjärna upphängd hos oss här @sagovägen. Men till helgen ska småkillarna få kånka upp allt julskrot från förrådet och pynta hur mycket, eller hur lite de vill. Julen i år kommer att bli något annorlunda och det känns skönt! Sedan vi skaffade ”nya” lyan för EXAKT fem år sedan (på datumet) så har vi haft mer än fullt kring bordet och vi har firat hos oss varje år sedan vi flyttade hit.

Men detta år blir det mer stillsamt med bara den närmsta familjen och ett minimalt julfirande med ett annorlunda upplägg kring både mat och klappar. Det blir fokus på ”rätt saker” och vi kommer att inhandla ca tre julklappar var till småkillarna. De vet redan hur vi resonerar kring jul och allt runt omkring och jag hade en intressant diskussion förra veckan med en förälder som har tre barn. Alla barn önskade sig saker för ca 8000:- vardera, vilket kommer att landa på 24000:- om alla barn får det som står på önskelistan..

Ja, vad ska man säga? Jag blir trött bara av tanken och här hemma har vi pratat om vad man istället kan göra kring julen, annat än att dränka varandra i prylar och alla är överens om att det är betydligt trevligare att lägga lite pengar på att göra saker ihop med familjen istället:

Typ: Gå på bio, gå ut och äta eller fika, fara på badhuset, spara till en resa, bo på hotell och lyxa till det i vardagen då och då…

Och med en resa i färskt minne så är det rätt självklart vad vi alla vill göra med sparade pengar :-)

Sedan borde man tänka på hur många som faktiskt är ensamma kring jul.. eller barn vars föräldrar super till när det är jul, eller de som på andra sätt har det jävligt jobbigt runt juletid. Vi borde alla ta oss en tankeställare kring vad jul egentligen innebär och för mig är den varken religiös eller kommersiell. Den är helt enkelt bara en högtid vikt för gemenskap och eftertanke. En tid för vila och umgänge.

Ja, så får det bli helt enkelt. Jag plockar det bästa ur julen så som det passar mig och så blir det oftast jättebra!

 

Bild från förra julen..

IMG_5437

”Two new friends”

IMG_5429

I år blir det fem personer istället för tio!

heart

Jag har landat hemma efter mitt första intensiva pass på det nya jobbet. Det har varit roligt och det verkar inte bli så stor omställning för oss alla ändå. När jag jobbar så jobbar jag och är inte tillgänglig för familjen alls, men när jag väl är ledig så är jag ledig en vecka i stöten. Kan inte bli bättre.. Dessutom så har vi ett otroligt bra stöd kring ungarna så det här kommer att bli så himla bra.

Så det blir nog mycket häng i pyjamas för mig under ledigheterna haha.. Och så kan jag ju vara närvarande morsa dygnet runt när jag väl är hemma! Mycket bra upplägg. Japp!

Annars då? Ja, min man berättade om en spännande händelse som inträffade förra Lördagen när han var på krogen som fick mig att fundera lite smått…

Ett par synnerligen osmakliga och otrevliga personer (kvinnor såklart) dök på Jimmie och började helt ogenerat prata om mig och hur jävla knäpp, dålig, störd, idiotisk osv människa jag är och hur fan han kan vara gift med mig (??!) haha.. Till saken hör att han aldrig har träffat dessa kvinnor förr och således inte hade den blekaste aning om vilka dessa ”charmanta” kvinnor var så det var ju lite spännande för honom. Jag undrar om de hade förväntat sig att han skulle säga att ”jahaa…?? Jamen då bara MÅSTE jag ju genast skilja mig från henne om Ni tycker att hon är SÅ himla dum”

Jag är helt enkelt inblandad i ett kvinnligt svartsjukedrama vare sig jag vill eller ej. Det är i alla fall enligt rykten mitt fel att en kvinna valt att sluta umgås med en annan kvinna.. Och alla vet ju hur sådant kan sluta? Ja, med vidriga sms från ”hemliga” nummer och skadegörelse i ”lagom” omfattning.. men endera dagen kommer ”någon” att tas på bar gärning och då kan den här historien ta en oväntad vändning! Tjohooo så ”spänande”.. (Eller bara jävligt tröttsamt)

:-D

Förra året så skrek i alla fall en av dessa ”damer” helt ogenerat till mig tvärs över hela Guitars att : ”Jag schka slårej din jävel” och ja, kanske skulle jag ha anmält det hela men är det någon idé? Nej…Efter de erfarenheter jag har så är det inte lönt! Min tröst och hennes straff är att hon fortfarande är HON varje morgon när hon vaknar och jag känner väl att det räcker så. (Taskigt sagt av mig? Inte alls..) Nog om det, jag har insett att det här kommer att fortsätta och kanske är det att hälla bensin på elden genom att skriva om det, men när till och med min man blir antastad och påhoppad och utskälld på krogen så känns det ju som att jag ändå vill säga något..

ladda ned”Å då äre int mycke att göra åt annat än att se det som en komplimang!”

:-)

Sen vet jag faktiskt inte så mycket mer som jag kan berätta om. Jag har inte kikat igenom alla bilder från resan än, men några kan jag ju faktiskt visa här för jag vet ju att det är en och annan som undrar hur vi har haft det på Gran Canaria.

IMG_8313

Flygplatsen i Skellefteå hade en cool skoter!

IMG_8337

”När man e på semester får man va sig själv…”

IMG_8661

Mys i Maspalomas

IMG_8908

Jimpa minglar med ”Coco & charley”

IMG_8492

Havet är bättre än poolen..

IMG_8376

En av de första kvällarna..

IMG_8879

Jimmie ville sjunga…

Gick… sådär… haha..

IMG_9051

Tråkigt att åka hem..

:-(

Och detta köpte jag (som vanligt) på Taxfreen:

IMG_9065

En ny clinique mascara: Lash power flutter-to-full

Går att tvätta bort med bara vatten= PERFEKT!

och en Juicy tube, fraise

Och så köpte jag en tröja på härliga ”stradivarius” men den visar jag en annan gång!

Sedan undrar jag om detta tuggummi möjligtvis finns att köpa någonstans i närheten? Eller åtminstone kan tänka sig att köpa det till mig om det är så att ”någon” ramlar över det av en slump?

jenkki

Världens godaste tuggummi?

Bild lånad från Tuis taxfreeshop

Och med dessa rader så säger jag Hej å tack för denna gången. Helgen ska spenderas hemmavid och jag ska ha det så jäääkla bra :-) Hoppas Ni också har det bra!

//Helena

Bli först att kommentera

Klimatchock..

Av , , 4 kommentarer 14

Tidigare idag:

IMG_9075

Prickigt, kallt och halkigt…

För några dagar sedan:

IMG_8811

Varmt, soligt och roligt…

*suck*

Vi kom hem inatt klockan två och sedan dess har jag varit något stelfrusen. Jag har inte ens satt upp någon adventsstjärna (mäh asså vad ÄR hon för en männscha egentligen??)  och jag har knappt fattat att veckan i solen är över. Vad hände liksom?? Nåväl, vi har haft det alldeles förträffligt och ja, som vanligt när man kommer hem så hamnar man framför datorn och spanar efter nästa resa.

Men fram till dess så är det bara att bita ihop och ta tag i livets vedermödor och låta livet gå i sin stilla lunk. Laga mat, tvätta kläder, rasta hundar och barn, jobba, sova och kanske både skratta och gråta lite emellanåt!

:-)

Hursomhelst så vill jag bara berätta att jag är hemma igen och jag har laddat mina batterier och känner mig i finfin form! Jag har käkat skaldjur och superfräsch vegetarisk mat varenda dag, jag ar läst fyra böcker, grabbarna har ätit typ tio glassar om dagen (joo… det är sant!!) och Jimpa har kramats med både Bamse och före detta Robinson-deltagare hahaha.. Jaa.. typ, HUR spännande som helst alltså! Dessutom har han envisats med SEX on the beach nästan varje dag… (drinken alltså.. vad trodde durå?) haha..

Själv höll jag mig till Tropical-ölen…(som är galet god!!) Men det får bli en senare historia! Förresten… en grej till: Jag har faktiskt klätt på mig hela 17 par herrkalsonger på  sextio sekunder och det var tydligen ett slags rekord. Jag var med i en fånig tävling och det finns faktiskt bildbevis, men de kommer jag ALDRIG att visa hehe.. Och kolla vad BRUUUNA vi är… (var?!)

IMG_8995

Brun-utan-tvål

eller

Brun-utan-sol?

:-D

”Back to life, back to reality”

 

*trallar*

IMG_9064

Hello vardagslivet! Jag har saknat dig!

heart

4 kommentarer

En härlig hälsning..

Av , , 2 kommentarer 18

IMG_20161127_180021

En bild säger kanske inte alltid tusen ord, men i alla fall: Fasn vad härligt vi har det :-)

2 kommentarer

Slutet på något…

Av , , 4 kommentarer 14

…innebär alltid början på något annat.

Just November är en månad som i alla fall jag har svårt för. Del för att det är lätt att fastna i det förlamande mörkret som kan dra ner både fysisk och mental energi, men också för att den tycks vara så evinnerligt LÅNG!!

Men imorgon så är det sista November… För mig alltså.. För imorgon drar jag långt bort från kyla och mörker. Jag lämnar helt enkelt Sverige för en vecka på varmare breddgrader. Jag ska inte bry mig om vad klockan är, jag ska inte bry mig om min mobiltelefon, jag ska inte göra ett skit annat än att njuta av livet och allt det som jag har i mitt liv. Jag ska hänga runt med min fantastiska familj och jag ska ägna mig åt min underbara man och mina härliga ungar.

Och ta mig tusan om jag inte också kommer att kunna läsa en och annan bok! Det ska bli jäkligt skönt i alla fall. Min höst har varit alldeles för lång och mörk och det har varit rätt så tungjobbat i min tillvaro på grund av yttre faktorer som jag inte kunnat påverka. Så den här resan blir liksom en slags final på många sätt. En bra final alltså… Så nu säger jag Hej då till November och allt gammalt och HEJ till en helt ny start när jag väl kommer hem igen.

 

Tänk om det till och med dyker upp massor med vit snö också, lagom till nästa Fredag vid hemkomst?!

*hoppashoppashoppas*

Haha…

;-)

1406403582561

Solbränna, kärlek och kanske liiite bubbelvin!

heart

Det kommer att bli så jefla grejt!

Ha det så bra så hörs vi framöver..

4 kommentarer

Dagens känsla är något svår att definiera

Av , , Bli först att kommentera 11

Dagens känsla är något svår att definiera

Dagens känsla är något svår att definiera. Jag har jobbat min sista dag och det kändes verkligen vemodigt när jag gick.

Jag lämnade idag ett jobb som varit helt fantastiskt på många sätt. Och ändå sa jag upp mig..
Men jag har följt min magkänsla och inre röst och jag är så övertygad om att jag ändå gjort helt rätt.

Men ändå.. jag har också lämnat de bästa kollegor jag nånsin haft och den här bilden får förmedla det jag känner och tänker just nu: Mångfald, gemenskap, rätten att få vara annorlunda och ansvaret vi har både för oss själva och våra medmänniskor! Både de stora och de små…

Klumpen i halsen vill inte riktigt ge med sig ännu men jag vet också att den beror på lika delar glädje och sorg.. men mest glädje! Tack till mina fina före detta kollegor. Ni är så TOPPEN! Kreativiteten och energin är något jag kommer att sakna hos Er!

Tack!!

 

heart

Bli först att kommentera

By the way..

Av , , 2 kommentarer 11

Så känns det som att det är på sin plats med ett livstecken. Life is a bit up side down right now och det sätter verkligen hela tillvaron på sin spets vilket innebär att man måste hushålla med kraft och energi och verkligen sortera i vad som är viktigt och oviktigt.

Vissa saker är jag så glad för att jag har med mig i mitt bagage och jag skulle inte vilja vara utan vissa av de erfarenheter jag faktiskt fått på grund av riktigt hemska saker. De hjälper mig idag kan jag ju säga!

Det som är synd är att man aldrig kan få en quickfix när det handlar om ANDRA människor och vad de gör (eller inte gör) Man kan ju faktiskt bara påverka sig själv och borde således inte slösa på sin energi genom att försöka påverka andra i alltför stor utsträckning.

Nåt som också är sunkigt och äckligt är det här med MOBBNING och det måste vi snacka mer (och högre om)

Mobbare finns på alla skolor och i princip på alla arbetsplatser. Mobbare finns i alla samhällsklasser, storlekar och färger och de verkar vara vanligare än vad man kan tro. Vidrigt är det i alla fall men en klen tröst är att barn som mobbar andra barn i alla fall har en större chans att komma till rätta med sitt ”problem” (jodå, att vara mobbare är också det ett problem eftersom det uppenbart finns bakomliggande orsaker som måste tas om hand) än vad en vuxen mobbare har.

Vuxna mobbare har tyvärr inte samma chans att ändra på sitt beteende. Sorgligt… men sant! Vuxna mobbare har också en mer utvecklad förmåga att maskera sitt mobbande och därmed ta det till helt andra nivåer.

Men oavsett vilket så är det helt förkastligt och mobbning är både farligt och jävligt ovärdigt både för den som blir mobbad och för den som mobbar. Dessutom så är det ett stort JÄVLA samhällsproblem!

Är DU en stark person? BRA… Då hoppas jag att du kan:

 • stå upp för DINA och ANDRAS barn om de blir mobbade!
 • stå upp för en kollega som blir mobbad
 • våga höja rösten och påtala problemen i skolan eller på en arbetsplats
 • säga ifrån om du bevittnar en situation som uppenbart handlar om mobbning
 • SLUTA vara en mobbare om du är en sådan!

Nog om det! Min fredag och resten av helgen ska vara helt fri från dylika dumheter!

Veckans klokord från tepåsen passar förresten bra och tänk om alla kunde ägna en liten stund då och då till självrannsakan?!

IMG_8285

”Tepåsarna ljuger aldrig!”

:-)

Jag gillar ju symbolik och jag undrar vad det betyder att bara en av mina novemberkaktusar har blommat med bara en enda blomma? Och vad det betyder att det är den som står i en kruka där det står ”Faith, hope, belive”..?

IMG_8304

Kaktusen vill säga mig något.. Kanske typ..

”Keep the fait, keep the belive and never stop hoping”

??

:-)

I övrigt så jobbar jag bara några få dagar  (de sista på jobbet.. jippiiee…) nästa vecka och sedan blir det semester för hela familjen. Nedräkning kan börja och min pyjamas talar sitt tydliga språk på hur hemmaläget är just nu när man väntar på något så härligt som en solsemester:

IMG_8305

Haha… en benhög.. är det jag eller är det min pyjamas??

Och som jag sa så är det mycket som är upp och ner för tillfället, men vi hoppas att alla justeringar i vår tillvaro ska vända saker åt rätt håll igen så att vi kan få en bra början på nästa år för alla oss i den här krokiga och brokiga familjen!

Huvudsaken att vi alla får vara precis de vi är med allt vad det innebär!

IMG_8292

Inte så smickrande vy men snart vänder vi tillbaks.. åt RÄTT håll!

Och tills dess att vi hörs igen så säger jag bara ”Hare så bra och var snälla med varandra!”

:-)

2 kommentarer

Snart dags igen..

Av , , Bli först att kommentera 13

…att dra! Rent mentalt så har jag ju redan klivit på planet och är på väg till värmen.. Jag längtar så galet mycket och jag får nästan hålla i mig varje dag för att inte börja packa haha… :-D

Minstingen frågar varje morgon:

”Äre idag vi ska fa??”

Och vi räknar ner dagarna nu…

IMG_5641

Sommar, fast mitt i vintern…

IMG_6242

En ”inte-så-bra-bild-tagen-med-självutlösare”

Hela (nåja) familjen fastnade (nästan) på samma bild..

:-D

Idag har jag förresten lagt en taxfreebeställning på solskydd och tuggummi! Lagom för utresan tycker jag… Men, nu ska jag hoppa i säng och somna direkt så att det snart är en ny dag och därmed en dag mindre i nedräkningen för avresa hihi… *längtan och förväntansfull*

Sov gott! Kram å godnajt..

heart

Bli först att kommentera

Svennigt liv är schöönt..

Av , , 5 kommentarer 14

…haha… Jamen visst är det?! :-D

Saker som jag fnös åt för sisådär tjugo år sedan ter sig plötsligt tämligen underbart i min tillvaro. Jag ska inte gå in på detaljer, men vissa saker har fått mig att bli barnsligt glad under de senaste dagarna.

Jag har haft ovanligt nära till mina känslor under den senaste månaden och det har väl att göra med att jag är mitt inne i ganska stora förändringar i mitt liv. Hjärtat och hjärnan löper amok ibland helt enkelt haha.. men som tur är så är det ju mestadels Jimmie som får se spektaklet :-D Men han tar det med ro och skakar mest på huvudet åt mina knasigheter.

Jag har varit så galet trött senaste tiden av allt som har med jobbet att göra och samtidigt som jag älskar mitt jobb så vill jag göra ett hyfsat snabbt avslut på grund av att jag verkligen behöver ”neutralisera mig” lite innan jag hoppar på nästa jobb. Dels därför att jag knappt varit ledig under de senaste två åren och dels för att jag behöver landa lite i min nya tillvaro.

Jag behöver också få lite ledig tid tillsammans med barnen för att förbereda dem inför alla de förändringar som mitt nya jobb innebär.

Hursomhelst så har jag i alla fall fått veta två saker som gör mig så JÄHÄÄVLA glad alltså och den ena grejen är att min mormor kommer hit om en vecka ungefär och att jag ska få rå om henne här hemma hos mig i några dagar och den andra grejen som uppfyller alla mina tankar just nu är att vi ska åka utomlands snart! Åh, jag är så himla glad och bara tanken fyller mig med ny energi!

En vecka i solen med all-inclusive är något som vi försöker göra varje år numera och eftersom vi har ett vårdbidrag (pga diverse diagnoser) så lägger vi de pengarna på hög och ser till att skapa en guldkant på tillvaron för både barn och vuxna i familjen.

Barnen kämpar lika hårt som vi vuxna om inte mer så självklart så måste man ha en liten morot när allt känns som tyngst och när både kyla och mörker känns ogenomträngligt!

Detta år åker vi hit:

gallery_spain-gran-canaria-bahia-feliz-playa-feliz_pool_0267172_1610020149

Bild knyckt från TUI

Granca maj darling… here we come :-D

Lite prioriteringar åt det ena och det andra hållet och vips, så har du en resa till värmen!

 • Tyg / nylonkassar istället för att köpa kassar är ca 800:-/år för en genomsnittlig barnfamillj
 • Handla vinterkläder och skor för halva reapriset varje vår / sommar och spara tusenlappar
 • Laga kläder och köp begagnat i större utsträckning=ENORMA vinster + miljösmart
 • Cykla istället för att köra bil
 • Poppa popcorn hemma istället för att köpa chips
 • Var inte slav under mode och trender (var dig själv och spara pengarna istället för att följa den stora gråa massans konsumtionsmönster)
 • Kör balsammetoden om du har långt hår och spara ett gäng tusenlappar per år (och få bättre hälsa på köpet)
 • Köp bara det du behöver
 • Och massa andra tips som jag inte ids skriva just nu….

På tal om att vara ekonomisk förresten. Jag tror att jag har världens mest anspråkslösa barn:

IMG_8265

Två av minstingens actiongubbar har tappat både armar och händer. Jag sa till honom att ”Mamma ska köpa några nya till dig när vi hittar liknande gubbar” varpå ungen säger: ”Nääe jag ska HA dom hära”

Haha.. Ja, det är skönt och billigt att ha barn som inte har blivit beroende av telefoner och pokemons!

Ja, jag vet… jag låter som en gammal tant med världens största pekpinne men faktum är att jag känner mig som en sådan ibland och sen är det ju bekant som så att vi alla blir äldre och därmed klokare… (eller…? Öhh…?)

Anyway, trots min stora trötthet på grund av kylan och mörkret så orkar jag i alla fall läsa och jag har hunnit ca hundra sidor på Ann Rosmans senaste roman. Den sjätte boken om Karin Adler. Den verkar sjukt spännande redan och jag ser fram emot att läsa resten och att den ska räcka några dagar.

IMG_8276

Vågspel.

Vi har hundkompisen i helgen också och vi trängs alla i soffan. Vi har det oförskämt bra allihopa faktiskt.

IMG_8284

Pussar och kramar får man i massor om man e en prickig tjej @fairytaleroad

heart

Pappan kan ju få en och annan puss han med ibland. Han är ju rätt så gullig där han ligger och zappar haha..

IMG_8283

*myys*

Balsammetoden förresten.. Så här ser det ut nu: Lite mörkare och kortare än vad jag är van vid, men efter Granca så blir det förhoppningsvis lite ljusare igen. Så härligt med solblekt hår.. :-)

IMG_8256

Hårselfie i tandkrämsprickig spegel..

I övrigt så har jag inte jättemycket att förtälja annat än att jag ser fram emot de närmaste tre veckorna så himla mycket. Jag har otroligt mycket att vara tacksam över och jag är också väldigt glad över att så många fortfarande läser här fast jag inte är så duktig på att uppdatera lika ofta som jag egentligen skulle vilja. Men ju mer tiden går, desto viktigare blir det ju (för mig i alla fall) att hålla i sin integritet lite hårdare med tanke på vad man faktiskt kan utsättas för om man väljer att vara alltför frikostig med information om sig själv här på internet…

Det finns trots allt ett liv utanför skärmarna också.. (vaah..? Göör de..?)

Dessutom vill jag inte vara en morsa som ständigt visar mina barn att det som händer i telefonen och i datorn är viktigare än vad DE är. Jag vill inte heller invagga dem i märkliga mobiltelefonaktiviteter som får dem att rent av glömma verkligheten. Konstig morsa va??

Men så omodern är jag faktiskt.. och ska så fortsätta att vara!

Å vips så loggade Helena ut!

(waay beyond läggdax och allt)

Godnajt!

heart

 

5 kommentarer

”Belöningen är stor”….?

Av , , 6 kommentarer 14

Ja, den frasen dök upp när jag surfade och spanade på lite artiklar som handlar om att våga ”kliva ur sin trygghetsbubbla”. Dvs, sin comfortzone..

Handen på hjärtat: Visst ÄR det skönt att ha SITT hus… SINA vänner… SIN anställning… SINA pengar…  SIN bil… SIN familj… SIN trygghet… etc..??

??

Jodå.. så är det! De flesta av oss är säkert också nöjda med att ha sin inrutade tillvaro med allt som är tryggt, förutsägbart och… bra…(?)

Men jag talar om egen erfarenhet och i exakt detta NU.. så har jag våndats och velat och virrat och vimsat och stött och blött och funderat i flera veckor och till slut konstaterat ATT:

Jag, Helena faktiskt har vågat mig på några staplande steg utanför min comfortzone. Jo då! Jag har på skälvande och darriga ben bestämt mig för att göra något så oväntat och drastiskt idag som att säga upp mig!!

*skriiiiik-ehh-vad-gjorde-du-sa-du??*
 
 
 

Jodå! Ni läste rätt… jag har idag gjort något så galet som att säga upp mig! Och varför har jag gjort det? Och varför skriver jag om det så här offentligt? Ja, dels för att jag vill dela med mig om varför jag gjort det och vilka infallsvinklar jag haft och dels för att jag vill berätta om var jag befinner mig just nu.. (i tanken OCH tillvaron alltså)

Jag har sagt upp mig därför att jag har blivit erbjuden ett nytt och spännande jobb som innebär att jag kommer att fortsätta jobba med de människor som befinner sig i exakt den målgrupp som är intressant för mig och min livsåskådning och som placerar mig i facket ”rätt ställe, rätt tillfälle” (Ni som känner mig vet PRECIS vad jag menar!) och så har jag faktiskt bestämt mig för att gå vidare från det jag är verksam i just nu!

Det har varit några veckor med en lång och ganska jobbig tankeprocess där jag har gråtit och skrattat och bollat med nära och kära om varför jag gör som jag gör och varför jag bestämt mig för att gå vidare från något som jag älskar och känner mig trygg i. Men… plötsligt händer det helt enkelt!

Jag har haft ett par ”aha-upplevelser” under de senaste dagarna och de gjorde att jag plötsligt  tänkte att jag faktiskt behöver gå vidare i min egen process och att jag VERKLIGEN måste göra det jag tror på!

Jag har under ett par år arbetat i en organisation som värnar om socialt utsatta människor i olika sammanhang; Människor i aktivt och i före detta missbruk, psykiskt sköra personer, ensamma människor, våldsutsatta kvinnor, barn med anhöriga intagna inom kriminalvården, arbetstränande män och kvinnor och andra människor som befinner sig fastklämda i samhällsklyftorna och dess avgrunder.

Jag älskar verkligen mitt jobb och jag trodde nog att jag skulle stanna i några år till, men vissa faktorer har ändå gjort att jag har haft mina antenner ute och när väl rätt jobb dök upp så kände jag mig helt redo för att söka det och (såklart) få det! Dels för att jag så starkt känt att jag  behöver nya infallsvinklar och dels för att jag tror att jag redan gett allt till min nuvarande arbetsgivare! Just nu kan jag nog inte riktigt sträva efter utveckling eftersom jag redan uppfyllt exakt alla mål i min verksamhet som jag personligen ansvarat för och där jag redan gjort allt som förväntas av mig!

Jag har nått en enorm individuell utveckling på kort tid och jag:

 • Har gjort stora åtgärder som inneburit stor ekonomisk vinning
 • Har knutit ovärderliga kontakter
 • Har utfört en fantastiskt rolig renovering på egen hand och jag har både målat och tapetserat och inrett en jättekåk mitt i stan
 • Jag har dessutom haft turen att få ha lärt känna MÅNGA fantastiska människor och
 • Jag har lärt mig massor om både mig själv och andra
 • Jag har också fått styra mitt eget arbete och jag har skapat något väldigt positivt både för mig själv och andra!
 • Dessutom har jag haft (jag ljuger inte) V-Ä-R-L-D-E-N-S bästa kollegor nära mig och de har alla gett mig så otroligt mycket kraft och energi! Tack till alla Er.. Vilka fantastiska människor Ni är! Jag kommer att sakna Er enormt mycket..

Men nu klappar jag mig själv på axeln och skryter (offentligt dessutom) om att jag bidragit till ett fantastiskt samhällsarbete där både människor och djur värnas om, och jag har helt enkelt fått göra det jag har trott på och det som varit viktigt ur MITT samhällsperspektiv!

Men något som jag specifikt tar med mig är ett uttryck som min före detta chef Magdalena myntat:

”Alla människor är viktiga alla dagar”

 

Hon har varit en stor inspirationskälla under min tid i denna organisation och jag kommer alltid att se henne som en ledstjärna på många sätt. Att kunna se människor och dess potential i allt från det stora till det lilla är något som hon verkligen kunde och var väldigt bra på och som såklart inspirerade mig enormt mycket och kanske är det just därför som jag också kunde hitta modet till att faktiskt våga ta steget och hoppa på ett nytt tåg mot en ny och okänd (och förhoppningsvis mycket SPÄNNANDE) destination.

Och jag tror att det är så.. När man har gett allt och lite till så kommer man till slut till en hållplats där det är så tyst och tomt att man inte ser någon annan utväg än att söka sig vidare! Och nu har jag gjort det ta mig f-n!!

 

:-)

Så ni kan ju fatta att jag inte har så mycket att skriva så här i offentlighetens ljus… Det händer så mycket i mitt privata liv att jag blir alldeles andfådd haha.. Och tyvärr så varken kan, eller vill jag dela med mig av det som är viktigt.

Men jag kan dela några bilder så får Ni se på ett ungefär hur jag har det nu för tiden haha…

IMG_8249

”….eller så tar du steget och vågar det du annars kommer att ångra att Du INTE gjorde….”

 

Men förutom det så räknade vi vår second-hand /loppis kassa och konstaterade att den räcker till en vistelse på canary Islands… igen :-) Få se om vi hinner innan december! *hoppas*

 

IMG_8261

Lille B räknar kosing.. han började om varje gång han passerade tjugo… haha…

IMG_8262

Lille B hjälper i alla fall pappan med hans rehab-träning och nu är det också bestämt att Jimmies stackars knä skall opereras efter jul!! *hurv*

Och sist men inte minst så minns Ni kanske att vi hade femårig bröllopsdag i Fredags!

Hur mysigt som helst…

IMG_8239

Vi är ett riktigt tjusigt par om jag får säga det själv… hihi…

heart

Men nu har jag nog inte så mycket mer att avhandla… Jag ville bara berätta om min nya spännande sits!! Jag känner ny energi och ny tillförsikt… Min tillvaro är både rolig och spännande, men ändå så full av harmoni och rutiner. Livet som bokstavsmänniska fortsätter och jag tackar allra ödmjukast till Er som läser mina skrivna rader här på webben!

Kram å vi ses!!

:-D

 

 
 
 
 
 
 
 
 
6 kommentarer