Varmast i Sverige just nu: Gällivare :-) Och…

Av , , 2 kommentarer 10

Varmast i Sverige just nu: Gällivare :-) Och...

Varmast i Sverige just nu: Gällivare :-) Och för en gångs skull befinner jag mig på exakt rätt ställe.

Om man bortser från bilolyckan i fredags så har jag haft en av de bästa helgerna på länge. Vi har varit barfota dygnet runt, vi har klippt gräs, vi har grejat med veden, vi har skottat jord, vi har ätit gott, vi har varit på små utflykter som samtliga orkat med, vi har skrattat och vi har gråtit.. och det viktigaste är att vi gjort allt tillsammans!

Jag hade ju ingen mamma på plats idag på mors dag så vi firade helt enkelt mormors dag istället. Det har varit helt suveränt. Imorgon åker vi hemåt men vi har lite logistikproblem från Skellefteå där vi måste lämna tillbaks hyrbilen.. utan bil och massor av packning och två barn i Skellefteå känns som en dålig kombination haha..

MEN! Exakt just nu så skiter jag i det. Det får bli morgondagens huvudbry. Just nu är jag här.. både i kropp och känsla. Det känns verkligen skönt! Hoppas ni som läser har det bra också, hälsar Helena med fortfarande ca 22 grader i skuggan :-)

2 kommentarer

För ungefär tjugo minuter sen kunde man…

Av , , 10 kommentarer 13

För ungefär tjugo minuter sen kunde man...

För ungefär tjugo minuter sen kunde man skåda solen gå ner i Gällivare! Och trots att jag sett det här tusentals gånger förr, så var det denna gången extra magiskt..

Mycket vackert.. Jag är ovanligt tacksam över att få se den här synen just ikväll. Vi var inblandade i en trafikolycka på E4 mellan Umeå och Skellefteå idag (Inte vårt fel som tur var) och nu har vår kära Toyota har nu fått åka till himlen.. Men vi, hela familjen är nästan oskadda som tur är och barnen klarade sig absolut bäst och vi kom alla undan med livet i behåll..

Dessutom så hade vi så pass bra försäkring så vi satt i en hyrbil bara två timmar efter kraschen! Världens trevligaste kille i bärgaren också. Så nu är vi äntligen här och jag vågar påstå att just denna dagen är en av de bästa dagarna i mitt liv..

Jag är så glad och tacksam just nu och jag vill krama hela världen… fast jag nöjer mig med ett inlägg i bloggen så länge!

Var rädda om Ert liv så länge ni har det! :-) Jag älskar livet extra mycket nu och allt i mitt liv.. Jag ville bara säga det.

Kram å godnajt!

10 kommentarer

True colors..

Jahapp!! Här sitter jag.. klarvaken och alldeles schälv.. klockan har egentligen passerat läggdags för sisådär en halvtimme sedan, men det kan inte hjälpas! Jag har hamnat i en slags ”alltings-jävlighet-spiral” fast det är inte så hemskt som det låter.. Det är inte MIN jävlighet, men det som händer andra skapar så mycket huvudbry hos mig och jag kan inte riktigt ta det lugnt… ännu!

Men imorrn… DÅÅÅ… ska jag ta det hur jäkla lugnt som helst. Dagen kommer att börja med fest (jo, det är helt sant!!) och sedan kommer jag att sätta mig i bilen med mina grabbar och min man och så ska vi åka bort ett tag. Vi har rätt viktiga saker att hantera under de närmaste dagarna och det har redan satt oss alla på prov. Ibland fattar jag inte hur jäkla mycket spännande saker som en till synes ”vanlig” vardag faktiskt innehåller egentligen.

Jag skulle så gärna sätta mina tankar på pränt varendaste dag, men jag nöjer mig med att skriva ett sånt här… öhh.. osammanhängande inlägg då och då haha..

Men vad vill jag säga just idag då? Ja egentligen inget annat än att jag tycker att det är så kul att Ni läser, fastän jag (förmodligen) ger ett smått virrigt intryck just nu. Men jag lovar: Det kommer att bli bättre :-D

Jag har varit hiskeligt trött ett tag och jag har fått rådet att ”äta färgglad mat” och att sova mycket ZZZzzzz.. Så mjoo.. jag försöker väl det då!

IMG_6905

Färgglad mat is the shit!

(tydligen)

Färgglada /svartvita barn är också lite skojigt…

Innan man hittar sin egen unge bland alla på dagisgården alltså haha…

IMG_6915

Det här fina paketet hämtade jag på dagis idag hihi…

Och den knallrosa solhatten med powerpuffpinglorna köpte jag för femton riksdaler på Åhléns för snart sexton år sedan och den har stolt burits av alla mina tre barn! Lite coolt ändå.. :-D

Och nu har jag inte så mycket mer att dela med mig av just ikväll förutom att senaste nytt @sagovägen är jag ska sälja min före detta bästa vän nu:

IMG_6909

Min finfina orangea Cresent! Nu är vi färdiga med varandra! Högt damstyre och fotbroms är den här tantens nya melodi!!

(Jag lovar att visa min nya hoj när cresenten har flyttat, den kan bli ledsen om jag tillkännager min nya kärlek innan denna har flyttat!)

Men nu var det nog inge mer för ikväll… så jag säger:

Godnajt å slip tajt!

:-D

Bli först att kommentera

Det här med att göra regelbundna …

Det här med att göra regelbundna ...

Det här med att göra regelbundna statusuppdateringar.. Alla människor har ju en mer eller mindre ”vanlig vardag” så ibland undrar jag hur det kommer sig att en del är så intresserade av just min gråa vardag?! Fast jag tror att jag vet varför.. :-)

Just i detta nu så ligger jag vågrät i soffan och förundras över vilken skön vardag jag faktiskt har. Rolig är den också.. speciellt när Jimpa går omkring med musik i öronen och sjunger Barbados ”kom hem” som vi andra inte hör haha..

På golvet ligger pandabjörnen Åke som är en viktig familjemedlem och på tv tjattrar nåt slags barnprogram. Och här ligger jag.. och statusuppdaterar. Och njuter.. av nuet och av lille B som ligger bredvid och luktar sandlåda och gröna äpplen!!

Tillvaron är toppen.. tjohoo..

Ha en skön kväll allihopa!

Bli först att kommentera

Battery low..

Av , , 8 kommentarer 9

..indikerar mitt inre batteri just nu och egentligen bör man kanske inte dela den typen av information, eftersom vissa tyvärr kan glädjas alltför mycket åt att man inte är på topp! Men skit samma.. jag vägrar gömma mig för barnsliga och lögnaktiga haters och energivampyrer just nu! Det bara ÄR så här och jag förmodar att det sista året med allt som hänt har flutit upp till ytan nu och gjort att energistapeln sjunkit!

Det märks på allt för många sätt och en del saker kan jag inte påverka och det är tidens gång.. Människor jag älskar blir äldre för att så småningom på sikt försvinna helt ur mitt liv för gott. Inte kan jag heller påverka vädret… Det ÄR och förblir grått, hurvigt och lite trist några dagar till verkar det som… Inte kan jag heller påverka att vissa människor gång på gång kommer att sätta sina EGNA behov framför andras och jag kan inte heller påverka det faktum att vissa människor känner ett behov av att ständigt försöka lämpa över sina aggressioner på mig. Inget att göra åt så jag gillar läget och tänker att det mest är synd om dessa stackars individer som inte kan göra annat. MEN… det finns det jag faktiskt KAN påverka och det är MIN attityd!!

Även om jag är ganska trött just nu, både fysiskt och psykiskt så väljer jag ändå att ha en positiv attityd. Till mig själv och till min omgivning.

Jag har så mycket att vara glad för och jag har äntligen accepterat att förändringar är oundvikliga. Under de sista åren har jag varit så jäkla frustrerad över så mycket. Jag har varit glödande ilsken, vansinnigt rosenrasande, fullkomligt förkrossad och så sorgsen så att jag nästan velat lägga mig ner i ett dike och bli en grästuva… Ja, vojvoj… vad ska man säga? Det är ju det här med att vi männschor har ett irriterande brett känsloregister och det är ju tyvärr bara att acceptera. Lite lättare är det ju förstås de gånger man är himlastormande lycklig, bubblande glad, pirrigt förälskad eller bara så där fluffigt nöjd och tillfreds.

Men när man är en tänkande människa med många känslor så är det bara att gilla läget med alla dessa stämningslägen som går från det högsta, till det lägsta på ibland alldeles för kort tid *suck* Man blir alldeles matt!

Hur som helst… det var det här med att bestämma sig för vilken attityd man ska ha. Både gentemot sig själv och till sin omgivning.. och den måste fortsätta vara positiv no matter What!! Mina närmaste förtrogna gör vad de kan för att peppa mig och idag så fick jag till och med en bukett rosor från en otroligt fin person som alltid är på mitt lag. Fatta hur glad jag blev? Lägg till en make som lagade till Tacos till middag (på en måndag) och ett par nyinköpta sandaler med klackar och den här dagen blev en av de mest guldkantade dagarna på länge!

Ytligt kanske Ni tänker nu… men näe, det tycker inte jag.. Jag behöver påminna mig själv lite nu och då om allt som är glatt och när jag tänker efter så är det faktiskt ganska mycket :-)

IMG_6887

Rosor och tacos.. på en MÅNDAG…?!

*wow*

”skrytsam-statusuppdatering-inte-ett-dugg-ironisk-hehe”

:-D

IMG_6894

Svinsnygga sandaler med klack som jag letat på Umeås ALLA skoaffärer HELA våren och så var det i Gällivare de stod undangömda på en reahylla nästan tusen spänn billigare!! Tjohoo säger jag!

(Visst passar de dessutom rätt bra till pyjamas?!)

Haha..

Nåväl, jag hoppas att Ni som läser mår bra och befinner Er på en lagom nivå på den inre energistapeln! Vi ses och hörs!

heart

:-)

8 kommentarer

Att utsikten är tjusig är en klen tröst just nu

Att utsikten är tjusig är en klen tröst just nu

Att utsikten är tjusig är en klen tröst just nu! Vem bryr sig om vackra omgivningar när saker och ting inte är som de ska?

Jag vet ju att tiden har sin gång… men jag gillar inte det. Jag blir bara arg..

Och tyvärr går sällan känslor och förnuft hand i hand. Kanske borde jag egentligen vara ledsen?! Men näe, det går inte riktigt heller.. I så fall är jag nog hellre glad.. GLAD över allt jag fått vara med om och att jag har fått ha en av de bästa människorna i hela världen nära mig i över fyrtio år.

Så kanske kan jag stå ut med den här utsikten i helgen? Den är ju både vacker och sorglig på samma gång. Precis som livet i allmänhet…

Var rädda om varandra!

Bli först att kommentera

Jag sticker nu!

Av , , 6 kommentarer 12

Eller nu och nu… snarare imorgon! Efter jobbet så sticker jag iväg några dagar helt på egen hand. Utan barn… utan man.. Bara, bara jag!! Åh, det är längesedan bara jag hade några dagar utan familjen och det är både lite längtansfullt och lite gruvsamt.

Jag längtar efter att få sova ut och jag längtar efter att få strosa omkring och bara glo. Att läsa en bra bok och att träffa vem jag vill när jag vill känns också som att det ligger på pluslistan!

Men gruvsamt då? Ja, att bryta invanda (och därmed trygga) rutiner hemmavid med känns ju lite trist. Jag älskar till exempel morgonmyset med lille B varje morgon och jag kommer att sakna alla finurliga samtal med Vilde V och jag kommer att sakna Jimpas varma ben och hans sövande andetag nattetid. Jag kommer till och med att längta efter att steka lördagspannkakor så att brandlarmet går haha…

Nåväl, det blir liksom lite av båda! Men jag har haft en ganska hektisk vår och de senaste månaderna så har det skett ganska många livsomvälvande förändringar. Några positiva och några negativa. Jag har såklart välkomnat både de som varit bra och de som varit av den sämre sorten, men alla förändringar leder oss framåt oavsett vilken karaktär de är av och det känns ändå ganska skönt för då blir de liksom lättare att acceptera.. även de förändringar som varit svårast att ta sig igenom.

Jag har länge försökt att sträva efter en jämn balans mellan alla mina ”hållplatser” i livet. Jag tror mig ha hittat den nu och det behövs bara några smärre justeringar för att jag ska ro i land allt precis så som jag vill ha det! Som tur är så har jag det bästa av det mesta och det är ju en förutsättning för att livet ska vara så där skönt som man vill ha det…

Tid, energi och engagemang ska fördelas på rätt sätt så att balansen mellan familj, jobb och fritid blir optimal. Jag har förmånen att ha världens bästa jobb där jag trivs otroligt bra, jag har toppenkollegor, förstående chefer och ett ständigt flöde av fantastiska människor som jag har förmånen att få möta varje dag.

Mina barn är glada och friska, mitt hem är underbart och det är nog så att man landar lite mer i sig själv så här mitt i medelåldern!! Klyschigt så det föreslår, men idag var jag tvungen att sätta allt positivt på pränt så här i bloggen för det har som sagt varit en hektisk och ganska tung vår. Nu börjar jag så smått landa efter allt som hänt och jag ser tillbaks på tiden som gått sen jul ungefär och inser att nu är det dags att helt enkelt dra i bromsen och stanna upp lite i min nya tillvaro.

Jag har förändrats en hel del jag med under den senaste tiden och jag har förstått att all förändring som varit har varit en nödvändig process för både mig och min familj.

Så nu blir det rätt skönt att få några dagar helt och hållet för mig själv och jag planerar att komma tillbaks till en bättre (nåja) version av mig själv… vad nu DET innebär!! Haha… Ja, något kryptiskt inlägg kanske och NEJ… jag och Jimpa ska inte skiljas, ingen av oss är dödligt sjuk och jag har inte heller vunnit tio miljoner på Lotto (I wish!!)

Tyvärr så hör jag ju ryktas att folk (mest kreti o pleti) läser in allt möjligt i min blogg och det är ju bara sorgligt, med tanke på att jag bara är ett samtal bort om nu någon är intresserad på RIKTIGT av vad som händer i mitt spännande liv! Men jag kan inte skriva lika mycket som jag gjorde förr och själv blir jag mer och mer restrektiv med vad jag skriver här i takt med att jag på andra sociala medier kan läsa ALLT om andra människors sexliv och konflikter. Ibland mår jag bara illa över hur en del viker ut sig själva totalt utan en tanke på sin integritet som kan skadas för lång tid framåt beroende på vad man skriver och framförallt var. Men det är en annan historia. Just nu kan jag ju faktiskt bara tala för mig själv.

Jag är i alla fall glad över alla mina läsare oavsett vem / vilka de är och jag har faktiskt fått ett par mail från helt okända människor som skrivit till mig från andra delar av landet och berättat att de läser min blogg och varför..  Det värmer gott i dessa kalla vårvindar och jag skickar mina varmaste tack till Er! Det är kul att få positiv feedback. Speciellt när man faktiskt haft en ”tröttperiod” och inte levererat lika frekvent som förr. I like it :-D

IMG_6765

En Jättetrött selfie…

..fast nästa gång det ska selfiefotas så LOVAR jag att jag ska vara både pigg och välkammad! Dessutom ska spegeln putsas ;-)

Jag kanske till och med drar till med en pussmun *skrattar*

Ha det jättebra alla läsare!

Vi ses & hörs!

heart

 

6 kommentarer

Eurovision NEJ tack..

Av , , 6 kommentarer 9

Brr.. Jag var ute med hunden nyss och jag såg inte en endaste levande själ någonstans… ÄR det verkligen så att nästan alla verkligen kollar på detta spektakel? Jaao.. det verkar ju inte bättre.

När jag var liten så kollade jag både melodifestival och schlagerfestival och de vuxna köpte alltid någon kvällstidning där man kunde fylla i egna poäng om kläder och framträdande. Det var rätt kul och lite spännande, även om jag alltid somnade i sluttampen av programmet och ALDRIG hann se vem som vann.

Men nu… nu är jag vuxen och tråkig och tycker att det är rent bedrövligt att hela skiten expanderat till typ tio tävlingar och andra och fjortonde chansen och delfinaler och diverse löjliga följetonger i både morgon och kvällstidningar där de skriver om vem som gråter och vem som hämtas av ambulans och vilka som grälar och vilka som blivit kompisar och blablablablablablaaaaa…..

Man hinner ju bli så (JEFLA) less så i mitt eget fall pallar jag inte ens att kolla. Jag bryr mig inte ett dugg och det enda jag har att säga om årets spektakel är att min yngste son har fått mig att digga Frans och hans ”If I were Sorry”. Han är ju skitsöt och låten är bra. Jag lyssnar (både frivilligt och ofrivilligt) på den sisådär femton gånger om dagen och det känns (än så länge) helt okej..

Så… Nu vet Ni vad den här töntiga tanten tycker!!

Men nu över till något mycket, mycket viktigare: Jag fyller förti-plus-nånting idag (året jag föddes så vann ABBA med waterloo..ehrm..lite coolt va?!) och min mor har bakat en jätteskojig tårta till mig. Ett fågelbo som innehöll det mesta man behöver på en födelsedag, det vill säga: Nutella, grädde, choklad och godis..

Check it out..

IMG_6821

Smaskigaste fågelbo jag ätit i alla fall..

:-D

Jag bakade ”smarta” muffins också som var helt gluten och laktosfria och med banan, hallon och honung som enda sötsak i, men tårtan var såklart överlägsen. Nu är jag mer än lovligt sockerspeedad och lär inte sova än på ett par timmar haha.. Nåväl, det har varit en bra dag trots att jag haft lite sorgligheter att fundera över. Men livet har sin gilla gång så enkelt är det och jag har haft fullt sjå med att sortera alla tankar idag.

Hunden har suttit och tittat på mig hela dagen och gått i mina spår var jag än vänt mig, så jag antar att hon fattar att jag är lite nere men att hon vill förmedla att det är okej och att livet går vidare vad som än händer.

Underbart med kloka vänner som förvisso inte kan tala, men som ändå förstår precis allt och ibland lite till! Ibland behövs det så lite för att man ska känna att ”Joo.. det FINNS faktiskt dem som förstår mig” :-D

Sen har någon i familjen riggat detta i tvrummet:

IMG_6823

Jag plockade bort kuddarna en gång och vips, så hade han byggt samma sak efter någon minut igen! Jag tog en bild eftersom det här uppenbarligen är en viktig konstruktion!

Nåväl, nu är dagen snart slut och imorgon ska jag fara och köpa mina födelsedagspresenter. Ganska praktiskt upplägg att vi vuxna gör så och jag har redan spanat vad jag ska ha. Det blir en finfin cykel (tjohoo, äntligen dags) och ett par skitfula, men sköna skor (många vuxenpoäng på det va?!) ;-)

Hoppas Ni har en skön kväll alla paljettklädda och chipsätande schlagerdiggare.. haha.. ja, kanske lite fördomsfullt av mig att skriva så..men jag har hört från en och annan säker källa att det är så här det går till framför många tv-apparater i detta NU!

Själv hade jag tänkte mig ut en sväng på stan för lite span, men det vill sig inte för jag har ramlat utför en trappa här om dagen och stukat min axel så det blir soffläge med snäll make som erbjudit ryggmassage.. Supernajs och jättesnällt! Ajlakitalot!

Hej å vi ses!

:-)

6 kommentarer

Nåt för alla..

Av , , 6 kommentarer 5

..ibland är det kul att hänga en halv dag med familjen på ett shoppingcenter någonstans i utkanten av Ume.. Det finns liksom något för ALLA och vad man än gillar så finner man oftast det bara man vet var man ska leta!

Inne på Jack & Jones till exempel fanns det inte bara SKITSNYGGA kläder till både mor & far utan också en supercharmig kille som jobbar där och som tar sig fram med en Hoverboard, som såklart Vilde V blev mer än impad av (uppskriven direkt på önskelistan!) Han fick låna den en stund och fattade knixen direkt…

IMG_6798

Lyckans minuter…

IMG_6812

”Wrooom..”

Och lille B då? Ja, han hittade en av sina best friends forever and ever…

IMG_6817

Minioner är tydligen det bästa som hänt planeten jorden enligt vissa..

(Jag tror jag måste se en film eller nå för att fatta)

Och sedan så fick vi alla pizza och senare GLASS så ex antal timmar senare så landade vi mätta, nöjda och glada på T-bo :-)

Socialträningen med kidsen blir bara roligare och roligare för varje gång alltså! Man får skratta lika mycket åt både den lilla och den stora sonen. Ajlajk it.

Köpte vi nåt då? Näe.. inte en endaste pinal, fast jag har sett en sjuuukt snygg jacka och ett par brallor (till mig schälv) på Jack & Jones så när skattepengar rullar in så ska jag gå dit och prova de minsta storlekarna av både brallan och jackan!

Och varför är jag förresten vaken NU..?! Jo, jag försökte se på X-men med Jimpa, men jag fattar inget så jag hamnade framför datorn istället… *suck* som vanligt när det är skumma saker på tv! Haha..

Vi ses o hörs! Ha det bra! :-D

6 kommentarer

Jag är så stolt

Av , , 16 kommentarer 15

Jag är så stolt

Jag är så stolt!!

Ville bara säga det :-)

Han kan så mycket mer nu sen syn och hörsel kom tillbaks.. Han är med när storebror tränar parkour. Helt otroligt! Ta aldrig något för givet när det gäller era kids och kom ihåg att alla barn är superhjältar på sitt eget unika sätt!

Imorse samlade han ett extra pluspoäng dessutom: Han klev in till mig och pappan strax efter klockan sju, helt påklädd och utbrast: ”Det ä tråkit å sova” haha… Med tanke på att han gärna sover länge och inte gillar morgonstress så var det faktiskt riktigt bra. Dessutom gav det hela familjen ett litet försprång trots att vi sov lite för länge :-)

Dagens ”superhjälpe”: Bästa Bastian

16 kommentarer