Crappy day!

Av , , Bli först att kommentera 5

Jag brukar inte vara gnällig, men de senaste veckorna har jag varit både gnällig och hängig :-(

Jag har sovit extremt illa på grund av att NÅGON (ibland mer än en) vandrar omkring eller babblar och ropar på nätterna… och eftersom jag har de värsta mammaöronen i hela världen så vaknar jag direkt bara någon av kidsen snörvlar eller vänder sig lite häftigt i sängen vilket såklart bidrar till att min natt är indelad i små kapitel. Ibland så små så att det känns som att jag aldrig hinner somna om..

*suck*

Varje episod BÖRJAR i alla fall med att jag somnar jääätteskönt i MIN egen säng men slutar såklart med att jag på något mystiskt sätt antingen förflyttats till minstingens säng där man vaknar både frusen och krokig eftersom han breder ut sig och dessutom snor ALLT täcke *fnyser* eller att man ligger uppåner i sin egen säng med massor av armar och ben (läs: HELA familjens) överallt… *ännu mera suck*

Otacksamt och orättvist.. Nåväl, efter alla dessa nattliga episoder som innehåller allt från prat-i-sömnen till ”mamma får jag sova me däj?” till ”Jag måste ha vatten” eller ”följ me på toa” så har min kropp följaktligen sagt: Nej! Njet! No! Näpp… NO more…

Jag har haft tidernas skallebank i några dagar och detta är ganska konstigt för någon som i princip aldrig är sjuk *ta i trä* så nu har jag sovit och vilat och sovit lite till och förhoppningsvis så ska jag orka jobba imorrn utan att pajja saker och utan att vara alltför vimsig. Det borde jag ju klara av, för nästa Onsdag får jag ju faktiskt åka iväg på en pyttesemester så det är bara att härda ut.

Och helt ärligt så tror jag faktiskt att även barnen också behöver semester. De har ju också tidiga morgnar och ibland sena eftermiddagar i detta mörker, så självklart så är de ju också Novembertrötta (finns det ett sådant ord?)

Nä fy.. November kan man vara helt utan och jag är så less på mörker och elände.. Men snart… om någon vecka så LOVAR jag att inte vara gnällig längre. Och lite sugen är jag på en skidtur på Dundret också.. Det vore väl något? Vita vidder och nedförsbackar borde göra susen för ett Novembertrött sinne. Det är ju faktiskt skidsäsong å allt i Gällkatown nu :-D

dundretBild knyckt från: dundret.se

Visst är det tjusigt?

:-D

Och nu: Sova… (försöka iaf)

Godnajt :-)

Bli först att kommentera

Glutenfritt är en HIT!

Av , , 4 kommentarer 13

Kan verkligen inte fatta att jag aldrig har anammat det här tidigare… Själv försöker jag att undvika ALLT med gluten (även om jag fuskar liiite ibland) men vad gäller barnen så kör vi ”bara” glutenfritt här hemma tills vi vet och kan mer om det här. Jag själv är min egen testkanin just nu och jag har bara positiva saker att säga om att köra helt glutenfritt!

Alla som känner mig vet ju att jag dragits med lite allergier emellanåt och att jag testat allt möjligt innan jag kom på att det var gluten som pajjade mitt skinn. När man läst på om hur negativt man kan påverkas av gluten så vet man också att det kan orsaka jobbiga hudproblem i form av klåda och svårförklarade eksem.

Hälsa som livsstil

Jo, för gluten attackerar både hjärnan och kroppen mer än vad man kan tro men jag ids inte skriva sida upp och sida ner. Jag bara konstaterar att glutenfritt är en HIT! För mig har det varit enorma förändringar:

 • Jag är lugnare
 • Jag är gladare
 • Jag är inte lika ”speedad”
 • Jag har inga eksem
 • Jag har aldrig ont i magen
 • Jag har knappt mensvärk
 • Jag sover bättre
 • Jag har hyfsat stabilt blodsocker
 • Och en hel del annat….

”Känslighet mot gluten är inte nödvändigtvis ett problem med magen som det är i fallet celiaki. Glutenkänslighet kan orsaka problem i hjärnan, lever, njure, leder eller andra ställen som är din svaga länk. I fall då orsaken till en neurologisk sjukdom (ADHD/Autism/Ms/Demens) är okänd uppvisar 57% av patienterna antikroppar mot gluten. Detta betyder att 57% av personer med någon form av neurologisk sjukdom är känsliga mot gluten trots att de inte lider av celiaki. Gluten är alltså inte nödvändigtvis en mag- eller tarmsjukdom utan kan även vara en sjukdom i hjärnan”

 

Just detta tycker jag är extra intressant då det i vårt moderna samhälle är långt mer vanligt att sätta diagnos och/ eller skriva ut narkotiska preparat till personer med olika typer av Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar än att FÖRST testa olika former av att ändra på kosten och / eller att utesluta vissa saker som INTE är bra för oss och att kanske TILLSÄTTA sådant som är nödvändigt för oss.

 

Att vi ÄR vad vi äter borde ju inte vara någon nyhet för den moderna och välupplysta nutidsmänniskan..? (ironi någon…?!)

Och när man tänker efter.. Ett bra exempel är ju en degbunke som ska diskas: Har det legat en vetedeg i bunken så är den ju hopplös att diska redan efter en halvtimme om man glömmer att blötlägga den. Samma degbunke med en deg som är gjord på tex majsmjöl går nästan bara att skölja ur med vatten så om man sedan tänker sig att den extremt kletiga vetedegen med MASSOR av gluten ska kämpa sig genom hela tarmsystemet… så jaa… då kan man faktiskt få ett hum om hur mycket gluten faktiskt kan ställa till med! Även om man inte lider av celiaki.

HIttade en mycket lättläst och intressant sida på nätet som handlar om att i princip ALLA får en läckande tarm av gluten. dvs, att saker som ska forslas BORT genom vårt tarmsystem (till exempel gifter och slaggprodukter) istället läcker ut i tarmsystemet och orsakar en hel del problem som gör så att man får de här till synes ”diffusa” problem som ingen kan förklara… såsom klåda och eksem ( i mitt fall) som gjorde mig smått galen. Jag har nog testat varenda hudkräm och alla möjliga saker för att lindra, men jag hade aldrig kunnat tro att lösningen på mitt problem var så galet enkelt: Att sluta med gluten!! Eksem och klåda har försvunnit helt och jag märker direkt när jag slarvat med maten. Så jag sitter nu med ett slags facit i handen och kan verkligen inte fatta varför man inte talar mer om detta. Till exempel inom sjukvården? För gluten kan ju vara roten till rätt många hälsoproblem.

Nåväl, vi kan väl helt enkelt bara konstatera ännu en gång att man är vad man äter och när vi får cravings for pancakes här hemma så gör vi så här:

IMG_2112

Pannkakor gjorda med majsmjöl. Lite cocosflingor i för ”frasigare” effekt!! och till detta så serverar vi blåbär och hallon (som alltid finns i frysen) och värmer upp det på spisen i tio minuter och tillsätter lite kanel och honung!

IMG_2110

Galet GOTT!!

:-)

Det vore kul att höra om fler har några erfarenheter av det här! Om Du har något att berätta eller jämföra ”före och efter” så dela gärna med Dig… Jag är mycket intresserad! Roliga recept kan ju också vara trevligt förstås :-)

Och slutligen så vill jag passa på att (ännu en gång) tipsa om denna bok:

mat-for-barn-med-autism-och-adhd-darfor-fungerar-en-diet-utan-mjolk-och-gluten

Bild lånad från adlibris

Håhåjajaa.. Nu blev det till och med en ny kategori i bloggen:

Glutenfritt!!

Det här är ju ändå något som dyker upp här i bloggen då och då och som sagt.. har Du tips?

Dela med Dig vettja :-)

Ha det fint så ses vi en annan kväll!

*kram* till alla som behöver..

 

 

4 kommentarer

Lyckade Lördag..

Av , , 2 kommentarer 7

Åh, vilken skön dag jag har haft idag! Jag smet helt sonika från hela familjen i morse och hamnade på stan med två av de finaste flickvänner man kan tänka sig. Vi intog massor med koffein på Waynes och uppdaterade oss om vad som hänt sedan sist. Som vanligt så hade de massor med kloka infallsvinklar på allas våra vardagliga dilemman och jag känner mig alltid lika stärkt efter varje möte med dessa individer.

Det känns alltid som att man får massor med extra syre efter att knappt ha kunnat andas på länge! Jag uppskattar verkligen de här dagarna då jag får umgås med människor som faktiskt har samma typ av prioriteringar som jag själv har. Alla har ju SIN uppfattning om vad som är viktigt just för dem, men jag blir liksom extra glad när jag får träffa dem som tycker att relationer är värdefulla och som dessutom har vett att uppskatta och underhålla BRA sådana.

Verkliga vänner växer sannerligen inte på varken träd eller buskar och kan nog snarare ses som i det närmaste utrotningshotade arter i dessa ”slit-å-släng-tider”

Bägge flickorna har hängt med mig i rätt många år nu och vet i princip det mesta om mig och… De gillar mig ändå… fortfarande!! :-) Fantastiskt säger jag! De har stått bredvid mig i hårda stormar och stöttat upp mig när livet har varit tungjobbat. Helt suveränt och jag är lika glad och tacksam över varje möte med dem!

heart

IMG_2114

Fast Inger har (som vanligt) de snyggaste naglarna av oss alla…

Alltid :-D

Sedan travade vi runt på stan och jag har köpt några nya teér och vegansk choklad som är både gluten och laktosfri! Moofree är en grymt god choklad som är relativt dyr jämfört med ”vanlig” choklad, men otroligt prisvärd! Dessutom äter man ju mindre när man köper godis av högre kvalité… I alla fall jag haha..

IMG_2129

Lördagsgodis :-)

Och så har jag varit aningens slösaktig och köpt en ny sminkväska! Min gamla fick jag i julklapp av min kära svärmor för sju eller åtta år sedan, så den hade faktiskt gjort sitt tänkte jag. Speciellt när jag såg den här söta och roliga sminkväskan med två stora diamantliknande stenar på… Check it out:

IMG_2130

Ganska söt sminkväska eller hur? Lite lyx i en grå vardag kan man väl få unna sig?

Och sedan gick jag iväg till speachless i Up2 gallerian och fick håret klippt av en jättesöt tjej med KNALLBLÅTT hår. Det blev sjukt bra!! Hon visste hur det skulle vara.. Kolla bara:

IMG_2124

Min ”ordinarie” frissa har lämnat stan men nu har jag hittat en ny som är jättebra! Henne ska vi ha!! :-D

Nu är håret tvättat hela fyra gånger sedan i Maj månad och balsammetoden funkar fortfarande lika bra för mig. I love it!

Och mer då? Joo.. Jag har ju lite nya kläder så jag avslutar väl med en outfit helt enkelt..

IMG_2127Mina sjukt snygga jeans från Kappahls barnavdelning som jag bara betalade femtio riksdaler för! En tjej som jobbar i en flashig butik i stan frågade mig om det var ”jeans från Pleasure jag hade på mig??” Haha… Jeans från Pleasure kostar nästan 1600:- så gissa hennes min när jag berättar att det är barnjeans för en femtilapp från Kappahl i MVG köpta våras :-D

Den nya tröjan i Ponchomodell i brun viskos med fransar är helt klart en ny favorit. Från Bonprix. 299:-

Jag gillar alla mina kläder som tusan och för varje gång jag bär hem ett nytt plagg så åker det ut ett gammalt! Smart va?!

Annars har jag inte jättemycket att förtälja annat än att jag verkligen avskyr November månad med allt vad det innebär. Segt mörker och trötthet suger musten ur mig ganska ordentligt och jag har insett att jag inte har mycket tid över under dessa mörka höstdygn. Jag går i ide med allt vad det innebär men det är ganska skönt! Snart vankas det ju snö och vita gnistrande vidder så jag ska verkligen inte klaga för hur jäkligt det än är så har jag insett att jag ALLTID har något att se fram emot!

:-D

I like it… A lot!! Hihi..

Och nu ska jag bada i min favoritägodel—> Badkaret!

Vi ses & hörs!

2 kommentarer

Transpiderman och BRA böcker..

Av , , Bli först att kommentera 8

Han har visst kommit ut ur garderoben nu.

Iklädd jeanskjol av senaste modell! Spindelmannen är grymt modig som matchar trikåerna med kjol. Och visst krävs det en riktig man för att våga visa sig precis som den man är. Varken mer eller mindre.. haha.. :-D

IMG_2096

”I love my new oufit.. Its so spidey…”

Jag har faktiskt inte mycket att komma med just nu känner jag. Det händer mycket som jag egentligen vill dela med mig av men jag orkar liksom inte sätta det på pränt så länge som jag är ”mitt i det”. Livet snurrar på lite för snabbt ibland, men för en gångs skull så är det nästan bara positiva tongångar. Jag har X antal vänner som ska bli mammor och pappor nästa år och det är ju såklart ofantligt spännande och glädjande :-)

En av dem ska tyvärr lämna landet inom kort och det känns ju trist såklart.. Men.. livet handlar ju om det. Man möts och man skiljs. Ibland finns man kvar i varandras liv trots avstånd och ibland skiljs man åt trots att man lever nära varandra. I de flesta fall så handlar det om att man ska lära sig något. Främst om sig själv och i alla de människor man möter så speglar man ju alltid en liten bit av sig själv.

En del kommer och går utan minsta krusning på vattenytan och andra vänder upp och ner på hela ens liv med buller och brak. Det är då aldrig tråkigt, det är ett som är säkert och det är de färgstarkaste människorna man minns bäst.

Nåväl, nu längtar jag bara efter lite ledigt så att jag kan få åka upp till mina nära och kära (Läs: Mormor och morfar) i Gällivare. Jag vill ju såklart även träffa barnens nya kusin som börjar bli stora tjejen nu och eftersom vi så sällan ses så gäller det att ta vara på alla tillfällen! Jag slutar bort sol och värme före jul, till förmån för vinter och kyla istället och det har jag såklart starka skäl till att göra!

Nå annars då? Näe.. inte mycket.. Lördagsgodis imorgon (såklart) och mest troligt storhandling på Maxi (ve å fasa) men måste man så måste man *suckar* Och om jag orkar så blir det ett eller hela TVÅ gas vitt vin på kvällen (Fort… ring socialen någon) Haha..

Men NU ska jag lägga mig i sängen och läsa min ny bok. Nämligen denna:

tyst”I tystnaden begravd”

Och jag vill även passa på att tipsa om även denna som hon skrivit:

9789174612813_200_lat-mig-ta-din-hand

”Låt mig ta din hand”

En otroligt bra författare som skriver så spännande så att man bara inte KAN lägga ifrån sig boken. Ibland blir jag alldeles svettig haha… Jag har läst massor med bra böcker under det senaste året, men tyvärr har jag varit dålig på att dela med mig, men nu gör jag det… Har du tråkigt? Gå till biblioteket och låna dessa!! Du kommer inte att bli besviken! Tove Alsterdal skriver så sjukt bra och dessutom får man med sig lite extra allmänbildning! Bland annat om hur illa det gick för politiskt aktiva människor i Argentina på 70-talet! Spännande som fasn! *thumbs UP*

Ha en skön helg allihopa!!

 

Vi ses :-)

Bli först att kommentera

Starka människor…

Av , , Bli först att kommentera 12

strong

Det måste vara för att starka människor ORKAR lyfta andra…?

Medans svaga människor bara mår ”bra” i sina futtiga och miserabla liv när de får trycka ner andra.

”Vuxna” mobbare är väl den värsta sorten va?

:-D

De är dessutom mer förekommande än vad man kan tro. Överallt. Hela tiden!

Vad kan man göra då?

Inget… inget annat än att vara precis tvärtom. Vuxenmobbare hatar när folk är glada och de älskar när människor är ledsna och mår dåligt.

Bjud aldrig på det!! Och passa Dig för vem som får dela Dina förtroenden!

careful

Årets hittills viktigaste läxa :-)

(kanske livets viktigaste läxa…?)

Så kom ihåg:

”Omge Dig bara med de BÄSTA”

Bli först att kommentera

För det mesta får jag som jag vill numera..

Av , , Bli först att kommentera 7

För det mesta får jag som jag vill numera :-D...

För det mesta får jag som jag vill numera :-D
Av en rent makalöst lycklig slump lyckades jag hitta en tjej (i Umeå dessutom) som sålde exakt den här lampan som jag ville ha! Den heter för övrigt ”plankan” och kostar ca 1500 ny. Jag betalade endast 400 riksdaler och fick dessutom ett miniprojekt på köpet. Plankan var brun, men efter slipning och målning så blev den lika vit som bord och stolar och nu är det ännu mysigare i mitt kök! Jag har inte ägt en kökslampa på många år för jag har aldrig hittat någon som jag gillat, men den här fastnade jag verkligen för.

Jag tittar mig omkring och planerar redan nästa projekt.. Haha.. det blir som sagt hallen. Men först måste jag till IKEA! Igen.. :-D . Frågan är bara när man ska ha tid? Jag har i alla fall inte tid att vänta tills Ikea är klart här i stan. I-landsproblem deluxe eller vad..?! *skäms lite*

Nåväl, ikväll är jag tacksam över att det mesta går på räls och att jag har en alldeles tyst och ensam kväll här hemma! Barnen sover, Jimpa jobbar och jag bara myser i skenet av alla tända ljus.. hoppas ni har en lika skön kväll i rusket! :-)

Vi ses!

Bli först att kommentera

Såre knakar..

Av , , Bli först att kommentera 10

En och en halv månad sedan senaste ”hårbilden”.

Jag tar ju balsammetoden på största allvar, men jag har dock tagit mig ett återfall på en hårtvätt förra veckan efter att ha använt en inpackning som jag nästan inte kunde skölja ur ordentligt.

Så nu har jag tvättat håret tre gånger sedan i Maj månad och jaa.. det växer så det knakar helt enkelt! Jag har också inspirerat ytterligare några anhängare och det är kul att se att folk vågar testa på lite alternativa metoder. Man behöver faktiskt inte köpa dyra schampon och andra kemikaliebombade produkter i tvätt, hår och tvålväg.

”Våga vara naturlig”

 

 

Ibland är helt enkelt det naturliga faktiskt bäst och balsammetoden är det bästa som hänt mig i hårväg sedan åttitalet då jag och min moster hade delad vårdnad om en krustång.. Haha.. DET var också ganska coolt.. men numera, som 40 plussare så tror jag inte riktigt att jag kommer undan med krusat hår!

Så här långt har det blivit:

IMG_2106

Skillnaden börjar synas mer och mer..

(Å stöket i hallen blir oxå mer å mer.. *skalar fotot ordentligt*)

Å annars så har jag insett att Fars dag kommer att spenderas helt utan pappor eftersom Jimpa är på match i Skellefteå och min Pappa jobbar. Jag och småkillarna har dock två viktiga uppdrag denna dag och det är pannkakor och ett besök på Biblioteket!

Ha en skön Söndag alla som läser, så ses å hörs vi ;-)

Bli först att kommentera

e-lack å läder…?

Av , , 6 kommentarer 14

Haha… Näe.. men läderbröllop firar jag & Jimpa idag minsann :-)

Vi har varit gifta i hela tre år och tillsammans i snart tolv år! Två fina småpojkar och ett halvt vuxenliv senare.. ojoj..

Förhoppningsvis så fortsätter vi att vara gifta i många år till. Det har flutit myyycket vatten under alla broar, det har skrattats många glada skratt, gråtits några få tårar och visst har vi fått oss en och annan törn på den krokiga vägen här i livet. Men vi har fixat det mesta tillsammans och jag minns det nästan som igår då vi träffades för första gången…

En vecka efter att vi träffats för första gången så skrev han ett sms till mig: ”Vi kommer att gifta oss och få barn du å jag.. bara så att du vet!”

Och så blev det!

Jag och min man heart

married

Grattis till TRE år!

Grattis till oss helt enkelt.

Hur har vi firat? Vi hämtade MASSOR av indisk mat och nu ska vi bara mysa av en helt vanlig tisdagkväll :-)

Och kom ihåg:

”Nöj Dig aldrig med mindre än det BÄSTA”

Den bästa mannen..

De bästa vännerna..

Den bästa familjen..

Den bästa lägenheten..

osv..

:-)

6 kommentarer

varvavarvaNER!!

Av , , Bli först att kommentera 10

*phew* Vilken helg alltså! Jag har hunnit MASSOR! Eftersom jag bara är ledig lördagar och söndagar numera så gäller det att styra upp så att man hinner göra det man vill och behöver på två dagar! Tyvärr så har jag inte hunnit träffa några av de vännerna (plus deras barn) som jag längtar extra mycket efter, men det kommer fler helger… Snart… :-)

Men… Jag har varit så extremt effektiv denna helg så jag bara måste få det på pränt. (Om inte annat för min egen skull) haha..

Jag har:

 • Haft paltmiddag på min adress med TIO personer
 • Ställt i ordning en hel lägenhet med allt vad det innebär.
 • Skrivit listor.
 • Handlat massor med husgeråd på EXPO till ovan nämnda lägenhet.
 • Lärt mig nya hushållsmaskiner.
 • Gått hundpromenader.
 • Lagat norrbottnisk och vildfångad laxöring på ca 10 kg (!!)
 • Kört omkring i fel stadsdel och letat efter ett hus.
 • Klippt min son.
 • Vunnit ett vad.
 • Fått tag i EXAKT en sån lampa jag letat.
 • BLOGGAT.. hela tre gånger ;-)

 

helena4

Jaa.. vad sägs? Inte alls illa för att ha en mycket tidsbegränsad ledighet. Jag har fått galet mycket gjort och nu sitter jag med STARKT ingefärste och ska varva ner liiite lite till innan jag hoppar i säng. Det ska bli skönt med Måndag igen. Rutiner är toppen å nu ere slut i tekoppen å nu ska jag vila kroppen!!

Godnajt!

:-)

Vi hörs & störs!

Bli först att kommentera

Oförskämt bra?

Av , , 4 kommentarer 12

Inte är man ju van vid att saker flyter smidigt… Nä, vägbulor i olika storlekar har varit mer regel än undantag under de senaste åren så nu när allt helt plötsligt flyter på som rinnande vatten så blir jag både tacksam och glad förstås!

Allt och då menar jag verkligen ALLT känns så roligt just nu. Det är kul att gå på jobbet, det är kul att handla, det är kul att laga mat, det är till och med kul att städa (!) osv…

Det har ramlat in helt oväntade pengar också under de senaste månaderna som varit helt bortglömda under sisådär tio år och som jag aldrig trott att jag skulle se röken av. Det finns alltså en gnutta moral kvar i denna värld :-D Känns helt fantastiskt!

Ja, jag måste säga att det mesta känns i det närmaste oförskämt bra! Så det är lika bra att surfa på vågen så länge den har fart så jag bara njuter av tillvaron. Vad gör väl mörker och regn i denna gråa höst när man har så mycket ljus och värme i sitt liv? :-)

På tal om ljus och värme förresten: Det kan vara så turligt att det faktiskt blir en resa till värmen för mig och Jimpa före jul och en resa för hela familjen efter jul. Så bortskämda kan det hända att vi blir… Och det bästa av allt är att vi faktiskt förtjänar det allihopa!

granca 044

Mycket ljus å mycket värme..

heart

Oj.. Det här blev ju nästan ett lite skrytigt och förmätet inlägg haha… men skitsamma! Jag var bara tvungen att få dela med mig… Tyvärr så brukar det ju vara mer intressant när folk har det jobbigt.. Så att det finns något att gotta sig åt på andras bekostnad. Men näe… inte idag och förhoppningsvis inte imorgon heller ;-)

Ha det fint!

4 kommentarer