Inte så glamourös denna gång

Av , , Bli först att kommentera 2

Inte så glamourös denna gång

Inte så glamourös denna gång! Jag har ju varit ”modig” och kört glitter i olika färger hela vintern, men nu blir det ”bara” fransk manikyr! Vita tippar känns väl ganska lagom och lite diskret samtidigt som det är både enkelt och elegant! Så, det får pryda den här tantens naglar några veckor framöver :-D

Annars då?! Jo.. Jag har fått det finaste besöket idag: Både mormor och morfar satt i trappen och väntade när jag kom hem från jobbet idag! Jag blev ju såklart barnsligt glad och förvandlades i ett nafs till ”Helena 6 år” haha..

Nyss har jag nattat dem bägge två i dubbelsängen och ska själv sova inne hos Viggo. Så exakt just nu så sitter jag bara och njuter över både tystnaden och det faktum att jag har en helt underbar familj i åldrarna 5 till 85 under mitt tak!

Tiden går så snabbt och det gäller att ta vara på tiden man har tillsammans.. speciellt när man så sällan ses!

Ja, det var väl en liten uppdatering om mitt ofantligt spännande liv haha..

Ett litet livstecken måste jag ju komma med då och då eftersom jag ser att folk besöker bloggen en del fast jag inte är så frekvent just nu! Bättring utlovas.. men först ska jag pausa lite allmänt och bara njuta av tillvaron!

Ha det jättebra alla som läser! Vi ses :-D

Bli först att kommentera

Obunden!

Av , , 4 kommentarer 12

Jajamänsan!! Jag är helt och hållet obunden: Politiskt, religiöst och sportsligt!

Det vill säga… Jag är inte lagd åt något håll alls vad gäller politik och jag tycker att varendaste parti har ett fåtal BRA saker att komma med och en hel del saker som är av den sämre sorten! Alltså förhåller jag mig till det jag tycker känns mest rätt. Jag läser på och följer politiska debatter med stort intresse och jag blir mer och mer stärkt i min övertygelse att det är förbaskat SKÖNT att vara ”obunden”

Religion då? Ja, att vara religiöst obunden är ju en självklar förutsättning för mig eftersom jag bestämt tror på vissa saker och fullkomligt förkastar andra saker… Även här känns det som att varje religion har en gnutta av något liiitet som känns helt okej, medans det mesta är saker som för mig känns som ren och skär rappakalja! Alltså är det mest funktionellt för mig att helt enkelt bara tro på det JAG vet och det JAG känner till och det jag tror på går knappt att sätta ord på, så jag antar att man kan kalla det min egen hemmasnickrade lilla trosuppfattning.

Men min filosofi lyder i alla fall som så, att så länge folk slår ihjäl varandra på grund av vad de har för religion så kommer jag ALLTID att förhålla mig totalt obunden! Och jag har svårt att tro att så sjuka saker som mord på grund av tro någonsin kommer att upphöra så det får helt enkelt bli ett slags ”jag-står-vid-sidan-och-ser-och-hör-utan-att-tro”

Jag känner mig ganska fri och jag kan förfasa mig ibland över vad folk säger och tycker, men jag känner liksom inte att jag behöver lägga mig i. Jag är ju så liten och oansenlig på denna planet, men jag vet ändå att jag är viktig i den stora helheten och det räcker för mig! :-)

Sport då… Jaa.. suck! Hur många gånger har man inte hört allt möjligt skit om vilket lag man håller på (eller inte) typ överallt? Sportens värld i min tillvaro sträcker sig så långt att jag gärna kollar när make eller barn spelar diverse sporter som innehåller bollar. Det räcker liksom så känner jag.. Jag är väl egentligen mer intresserad av vilken spelare som har snyggaste benen och annat viktigt! ;-)

Jag har svårt att förstå huliganism och otrevliga kommentarer sinsemellan till synes helt ”normala” människor som inte drar sig för att kränka någon med ”fel” sportsuppfattning… (sportsuppfattning förresten? FINNS det ens ett sådant ord?)

Det verkar vara så enkelt i alla fall att människor i allmänhet, både de fanatiska och de ”normala” verkar ha ett stort behov av att tro på något. Men att många går väldigt långt i sin tro på diverse skrämmer mig lite faktiskt!

Det kan vara allt från att en kristdemokrat väljer att PÅSTÅ att homosexuella kommer att brinna i Helvetet!! (Hur kan de veta DET förresten?! Har de möjligtvis fått en förhandsvisning??) Till att ett hockeyfan slår klubban i skallen på en motståndare.. *suck* Eller att en politiker LOVAR att ta pengar från fattiga människor för att ge dem till ÄNNU fattigare människor!

Nae… Det finns så mycket som bara känns som galen rappakalja och just därför är det otroligt skönt att vara helt och hållet obunden :-) På alla plan!

Men vad vet jag ? Jag är ju bara en männscha? Men jag vet vad jag vet och jag vet vad jag TROR… Och så får det räcka så helt enkelt!

Trevlig helg på Er!

life_goes_on

Detta tror jag på för det här VET jag…

:-)

4 kommentarer

Roliga resultat!

Av , , 4 kommentarer 10

Vojvoj vad jag har saknat att blogga ”på rikt”! Via dator alltså.. Nu är den lille datorvännen hemma igen. Telefoner som man kan surfa med i all ära, men roligt är det inte… Bara frustrerande och irriterande!

Så nu tömde jag kameran och bläddrade igenom hela 136 bilder så jag tänkte att jag såklart måste visa lite av det jag gjort under de senaste veckorna.. Det är verkligen inget märkvärdigt liv jag lever, men det är härligt, det är ärligt och det är MITT liv och det är ju rätt svårslaget, eller hur?!

IMG_3012 (2)

Gjorde tidernas godaste glass EVER!!

(Glutenfri och mjölkfri glass)

Ägg, råsocker, honung, kokosmjölk, kokosgrädde, blåbär & hallon!

Ben & Jerrys: Go home ;-)

(Läste för övrigt någonstans idag att ”internetskryt” bara visar hur tom och andefattig man är)

Haha… Det skiiiter jag i!! För jag gjorde faktiskt SJUUUKT god glass *skryter*

IMG_3140

Nåväl.. sedan blev det lite kontraster!! BIG tajm… Förra Lördagen skottade jag energiskt (nåja) MASSOR med snö i Lappland för att tre dygn senare sitta vid ett öppet hav som lugnt och stilla skvalpade vid mina fötter:

IMG_3145

Salusand en öde Tisdag i mitten på April!

Jag var på väg söderut och kunde inte låta bli att stanna till för en liten stund av eftertanke vid mitt favoritelement VATTEN!

Jag satt vid vattnet och mediterade en stund och fick svar på både en och två saker som jag undrat över länge.. :-)

Sedan fortsatte jag min färd söderut. Jag var nämligen inbjuden till ett helt fantastiskt ställe som jag varit nyfiken på länge, både av yrkesmässiga skäl såväl som av personliga skäl. Det var precis så bra som jag trodde, fast till och med bättre och på väggen i deras fikarum hängde denna bild:

IMG_3153

Var öppen för personer som har ”A till Ö”

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är inte alltid hinder och problem… Ibland kan det faktiskt vara tillgångar och möjligheter!

Glöm aldrig det!

Och för att återgå till något mer ytligt och aningens ”internetskrytigt” så bara MÅSTE jag visa vad jag köpt för en tjuga på återvinningen idag: En sprillans NY prasseljacka från ONLY! När man viker ihop den så blir den lika liten som ett kuvert… Jag fullkomligt älskar den och förmodligen så kommer den att bli min trognaste följeslagare i sommar!

IMG_3161

:-D

Och ytterligare ett fynd (som skall spraymålas vit!)

IMG_3162

Vad ÄR det med mig och rottinglampor?!

Och ja, det var väl en rejäl ”statusuppdatering”? Jag kan även upplysa om att jag har fått helt fantastiska resultat både på kropp och knopp efter att ha infört yoga i mitt liv. Jag kör ca tre timmar i veckan fördelat på alla veckans dagar och jag säger bara: WOW!! Varför har ingen sparkat igång mig på detta tidigare? Jag har verkligen blivit ”biten” och tro det eller ej, men jag har fått Jimpa med på tåget också och det är en helt magisk aktivitet för oss alla i familjen faktiskt… Och de fysiska framgångarna är ju något jag skulle kunna skryta rejält om, men det ska jag inte göra *skrattar*

Näe… jag ska vänta till sommaren och DÅ ska jag skryta lite extra ;-)

Svärfar ringde just och undrade när jag skulle uppdatera här i ”blogen” och tjaa… jag gör ju det nu och bara för att just han frågade så kan jag inte låta bli att lägga upp en liten bild på käre svärfar! Han är ju så söt!

IMG_3073

HIV

(betyder: Hans Isaksson Vettasjärvi)

:-D

Haha.. det får avsluta detta inlägg!

Ha det bra allihopa och kom ihåg att Ni får skryta HUR mycket Ni vill på Internet ;-D

Tjohooo…

 

4 kommentarer

Barnfritt betyder ”All in” en helg som denna

Av , , Bli först att kommentera 13

Barnfritt betyder "All in" en helg som denna

Barnfritt betyder ”All in” en helg som denna!

Slarvet har pågått ända sedan i fredags och jag kan berätta att jag (läs: vi) sedan i fredagskväll fått i oss följande: popcorn, hemmagjord glass, sushi, vin, öl, godis, kycklingburgare, chokladtårta, pommes frites, läsk, jordnötter och säkert nåt mer som jag inte kommer på just nu haha..

Kidsen kom just hem och det känns så SKÖNT! Min mage pallar nog inte mer slarv av det här slaget haha.. Men det har varit en otroligt skön helg och jag tackar samtliga inblandade! :-)

Och imorgon är det äntligen måndag.. och just imorgon är en synnerligen efterlängtad sådan! *Älskar vardagen*

Datorn är paj (igen!!) Och således blir det inte bättre än så här i lilla bloggen för tillfället! Nåväl, hoppas Ni alla mår bra för det gör JAG! :-D Vi ses!

Bli först att kommentera

Jag är kär

Av , , 8 kommentarer 11

Jag är kär

Jag är kär! Ordningen är nu återställd.. Adidas Samoa med röda ränder har flyttat in och tagit över efter de grönrandiga.

En på det stora hela en rätt fånig så kallad ”statusuppdatering” haha.. men jag vill liksom dela med mig idag om hur glad jag är för mina nya sneakers!
Denna modell finns ju som bekant inte att få tag på i Sverige och nu när jag har ett par så kommer jag antagligen att vara lycklig varje gång jag tar på mig dem :-)

Ska akta mig för smutsiga pölar och försöka hålla dem rena i åtminstone en vecka!

Ha det bra allihopa och hoppas solen skiner på er från en molnfri himmel där inga i-landsproblem finns ;-)

Ibland räcker det faktiskt med nya gympadojor för att man ska känna sig glad och bekymmersfri..

8 kommentarer

Friluftslivet de luxe

Av , , Bli först att kommentera 11

Vilken skojig helg jag har haft! Jag har bevittnat ihärdiga försök från en husse och matte som gett sig DEN på att den lilla (nåja..) bernersennenflickan ”Våra” ska lära sig att åka skoter… Hmm.. hon tyckte väl att det var sådär.. Men efter några tappra försök och en sönderriven fjällrävenjacka senare så gick det faktiskt! Hon var till och med lite mallig efteråt… Hunden alltså :-D
sammakko 043

Skam den som ger sig…

Matte kör och husse för..

sammakko 082

Sen var det min tur att köra! Det var längesen, men takterna sitter i… Dock så känns det i ländryggen idag kan jag lova!

Vojvoj.. åldern?! *fnyser* Inte alls… :-D

sammakko 091

Från altanen tog jag denna fantastiska bild när klockan var halvåtta på kvällen.. Otroligt ljus och en fantastisk bild från min pyttelilla kompaktkamera!

Sammakko by night!

sammakko 088

Vi avslutade kvällen med att spela Gällivarespelet och det visade sig att min mormor är en riktig kapitalist haha..

Sjukt roligt spel. Som Monopol, fast med Gällivareanknytning!

sammakko 096

Och till sist… Äääntligen… Det jag längtat efter hela dagen:

En god bok framför en sprakande brasa måste ju bara betraktas som en lyxaktivitet!

Boken jag läser är Fredrik Backmans ”Britt-Marie var här”

En underbar feelgood bok som är rolig, charmig och lite sorglig.. fast mest rolig!

Jag älskar nog Britt-Marie lika mycket som jag älskade en man som heter Ove!

:-D

 

sammakko 100

Hej då stugan.. ses till sommaren! Då byter vi vy med snö mot vy med sjö!

Åkej, då bär det av mot Umeå imorgon då med förnyad energi! Batterierna är laddade BIG tajm och jag känner mig redo att ta tag i vardagen igen med allt vad det innebär. Tänk att en liten helg norrut då och då är så otroligt betydelsefull för mitt välmående! I just Love it!

Ha det bra! Vi ses och hörs :-)

PS:

Undrar om det var det sista av snön från taket som föll nu?

sammakko 103

Majgadd… :-o

Bli först att kommentera

I skogarna kring Hakkas och Sammakko finns det…

Av , , 2 kommentarer 12

I skogarna kring Hakkas och Sammakko finns det...

I skogarna kring Hakkas och Sammakko finns det mycket roliga skyltar!

Vi stack på skotersafari och hittade följande roliga skylt som pekar ner mot Lina älv haha.. norrbottningar har humor! :-D

För övrigt så har vi det oförskämt bra här ute i skogen. Sprakande brasa, ingen elektricitet, inget rinnande vatten, inga moderna faciliteter… Men en fantastisk vy över en sjö samt en sol som är på väg ner mot horisonten!

Trevlig samvaro och mat lagad över gasolspis. Kan livet bli så mycket härligare än så här?

Näe.. jag tror faktiskt inte det! Hoppas Ni också har det bra. Vi ses och hörs :-)

Hälsningar från Sammakko (som för övrigt betyder ”groda” på finska)

2 kommentarer

Avkopplad och nedkopplad!

Av , , 4 kommentarer 10

Ja, så kan man faktiskt sammanfatta läget just nu!

För första gången på några dagar så sitter jag återigen vid en laptop och skriver. För tillfället hemma hos kära mormor och morfar. Jag ska säga att jag faktiskt inte har reflekterat så mycket över att inte vara uppkopplad, utan jag har istället gått in i ”mode avkopplad” Helt suveränt faktiskt!

Tågresan igår gick ganska bra, med undantag två fjortistjejer som var lite taskig mot smågrabbarna så lite dramatik blev det allt. Passagerarna i vår vagn höll andan och följde dramat ända tills en äldre dam erbjöd tioåringen att få låna en tidning så att han kunde läsa den istället för att bry sig om de där ”taskiga småtjejerna”. Ja Herra Jumala… vilken upplösning på dramat! Jag fick helt enkelt säga som det var: ”Att det inte är det lättaste att förstå sig på tjejer i den åldern och att de inte alltid uppför sig som man borde”

Nåväl, fram kom vi och svärmor mötte upp med den godaste maten (som alltid) :-) och så fick jag äntligen komma upp till mormor och morfar och mitt lilla rum där jag alltid bor. Mysigt är ju bara förnamnet!

Det är ganska mycket snö överallt än så länge och lite snålblåst, men ljust och vackert!

 

gallka 027

Risk för ras!

gallka 009

 

Snörikt!

gallka 010

Mycke fika blire när man rantar runt hos släkten i Gällka! :-D

Och vilket fantastiskt ljus det är här…

Jag försökte fånga lite… Gick sådär!

Vackert var det på väggen i alla fall!

gallka 022

Och nu ska jag fortsätter min rekreation som både avkopplad och nedkopplad och inser att livet just nu är ovanligt vackert och alldeles magiskt! Jag hoppas att Ni andra också har det toppen med kaffe i koppen och en mössa på knoppen om Ni kanske sitter lutade mot en vägg med ansiktena vända mot solen!

Lovely!!

:-D

Vi hörs! Nu ska jag gå iväg och träffa en bebis! :-) Ha det bra//H

 

 

 

 

4 kommentarer

Jag insåg just att jag faktiskt är riktigt…

Av , , 2 kommentarer 14

Jag insåg just att jag faktiskt är riktigt...

Jag insåg just att jag faktiskt är riktigt BRA på det här med fyrkantigt tänkande.. När jag hittar något jag gillar så sliter jag det verkligen med hälsan och köper sällan nytt förrns det gamla fallit sönder!

Mina fyra bästa reskompisar tex: Mamma Grön, Pappa Grön samt Lilla och Stora Grön! :-D En för morgonsmoothien, en för te, en för vatten och en för kaffe.. Ja, det här är prylar att tycka om faktiskt! Att resa över femtio mil med tåg och två busiga barn kräver sina förberedelser! Och dessa gröna vänner hjälper mig ständigt att hålla lugn och fokus! (Konstigt? Inte alls )

Imorrn åker vi tåg till snön igen :-) otroligt härligt för oss alla och jag ska ha det HUR bra som helst.. framför allt så ska jag odla mitt fyrkantiga jag ännu mer! Jag har insett att det är då jag ÄR som bäst och då jag MÅR som bäst.. Helt fantastiskt egentligen vad man kan lära sig mycket intressant så här på äldre dar Haha…

”It’s hip to be square” å en grej till: Grönt e skönt vare sig man gillar det eller inte!

2 kommentarer

Det var ju det här med i-landsproblem

Det var ju det här med i-landsproblem

Det var ju det här med i-landsproblem.. Påsken fortskrider utan dator och eftersom jag är så pass gammeldags att jag betraktar min telefon som just: en telefon så saknar jag faktiskt datorn.. att Maila, läsa bloggar, googla på allt jag undrar och vill veta osv..
Att skriva små inlägg via mms är inte optimalt och jag längtar efter att både höra och känna tangenterna på datorn dansa under fingrarna när läs och skrivklådan drabbar akut.

Ja, inte är det något annat än ett fånigt problem som drabbar oss ytliga och bortskämda människor i västvärlden! Så jag tar det hela med ro och tänker att det finns någon mening med att bli (nästan ) helt offlajnad.

Så gissa hur glad jag blev när jag besökte båsloppisen på Mariedal som haft öppet hela påsken och lyckades hitta några trevliga böcker!!

Dessa två böcker läser jag om vartannat just nu och sen blir det dags för ännu en bok av Henrik Fexeus.

Jag måste ju säga att böcker för en tia eller en femma smäller jäkligt högt i dagar som dessa.. när biblioteket är stängt och datorn är paj :-D

Ha det skönt bland påskris å äggskal Alla som läser! Vi ses :-)

Bli först att kommentera