Självmord..

Av , , Bli först att kommentera 9

..vilket fruktansvärt otäckt ord!

Och det är ganska beklämmande att veta att ca 4 personer om dagen begår självmord.. Eller beklämmande var kanske milt uttryckt: Det är för jävla sorgligt helt enkelt!

Hur känner sig en människa strax innan h*n tar sitt liv? Det orkar man knappt tänka på! Sex gånger så många människor tar sina liv än de som dör i trafiken. Det är ganska ofattbara siffror egentligen.

Ensamheten i den här känslan går nog inte att föreställa sig. Otroligt svårt… och sjukt jobbigt.. Det är jobbigt att ens prata om detta och just därför så måste vi prata ÄNNU mer om det!

Läs HÄR om Suicide Zero

 

prevention

Våga fråga hur någon mår och lyssna när Du faktiskt får ett svar!

Det kan vara avgörande….

Jag tänker ofta på dem jag känt som valt att ta sina liv. Jag undrar fortfarande varför. Jag funderar också på om jag kunnat göra/säga/förändra något. Förmodligen inte… men ändå. Sorgen är lite mer efterhängsen när någon själv valt att avsluta sitt liv och kanske är det därför jag är så allergisk mot ensamhet. Jag avskyr att veta att så många är så ensamma. För i den svåraste ensamheten kan de dödligaste tankarna växa sig alltför stora.

Ju äldre man blir, desto mer ensam blir man. Så är det bara! Så var rädda om era nära och kära. Våga säga Hej till en främling. Le mot någon som ser ut att behöva ett leende… Och framförallt: Våga tala om svåra saker!

En vacker dag kan det röra Dig eller någon Du älskar…

heart

”Life is precious and so are YOU!!”

 

Bli först att kommentera

Aldrig klart?

Av , , 4 kommentarer 5

Näe… vissa saker blir man nog aldrig riktigt klar med har jag insett!

I mysigaste lägenheten har vi nu bott i ungefär ca tusen dagar.. Så.. 3-års jubileum i December minsann :-) Och jag har under de här tre åren hunnit göra lite allt möjligt för att modifiera hemmet på alla möjliga sätt. Egentligen så skulle vi ha flyttat in fem personer, men i slutändan blev vi bara fyra så några rum har gjorts om och det har målats, tapetseras, bytts ut möbler, köpts nya möbler etc etc…

Och nu är det dags igen: Nästa projekt blir att bygga om i hallen och byta tre garderober här hemma mot större garderober. Varför? Jo, därför att hallen numera ständigt är ett katastrofområde vad gäller ytterkläder och skor. Och nu börjar det märkas ganska ordentligt att bägge pojkarna växer så att det knakar, vilket i praktiken innebär att ALLA deras kläder och ALLA deras skor stadigt ökar i storlek och med tanke på hur det ligger till redan nu så vågar jag knappt tänka på den dagen då det kommer att drälla av skor i storlek ”40nånting” i hela hallen. Vojvoj.. Inget annat kommer ju liksom att rymmas i hallen?! Hur ska detta gå?

stora-skor

”Först erom pyttesmå å söta… sen blirom BÅTAR å luktar illa”

CIT: Mamma till 3 pojkar om deras skor!

Som tur är så har vi en extra garderob utanför lägenheten med allas träningskläder, löpardojjer, innebandyklubbor, matchkläder etc… Och den är också proppfull så nu MÅSTE något göras!! Pronto…

*suck*

Så vad gör man då? Jo, man planerar in ännu en resa till IKEA för att inhandla diverse förvaringsattiraljer. Dessutom så flyttar en person som jag gillar till Umeå i helgen och jag har lovat att fixa IKEAtrippen inom kort. För h*n behöver också ett gäng prylar därifrån så nu jäklar skrivs det listor här hemma. Jimmie sliter sitt hår och gormar att ”han minsann inte ska följa me till nå Jäävla IKEA”

Haha..

De e lugnt! Han slipper. Ikea är ju mest en tjejgrej och en bil med släp plus några trevliga flickvänner kan ju faktiskt bli en kul roadtrip. Eller hur? :-D

Jag hade först planer på att bygga något eget i hallen, men det kändes som ett för stort projekt. Jag kör IKEA lösningar så länge. Det är ju liksom lättare att göra om då vartefter familjens behov ändras.

När vi nyss flyttat in i nya lyan och jag skruvat ihop en säng och två skoskåp plus en garderob så såg det ut så här:

sovaPowernap deluxe..

*JÄTTETRÖTT*

Det är så himla KUL med hemmaprojekt då och då :-D Alldeles lagoma sådana. Man får inte ta sig vatten över huvudet! Fast det ska jag göra nu: BADA!!

Vi ses å hörs!

:-)

4 kommentarer

Efter”lys”ning

Av , , 2 kommentarer 8

Jag vet… jag är FLERA år för sent ute och hopplöst omodern! Men just därför så kanske det finns något sådant här att få tag i begagnat? Annars kanske jag helt sonika får göra ett hemmabygge… Men om just DU har något liknande som skrotar i ett förråd… Hör av Dig! Jag vill köpa :-)

lampa

Dessutom vill jag ha tag i ett runt litet barbord. Jag har lovat att fixa ett sådant till en av mina småbrorsor! Så har Du ett som bara står och skräpar?

Let me know! :-)

e-lackare@hotmail.com

Jaa.. vad vet man? Kanske har jag tur även denna gång… Bloggen har ju hjälpt mig flera gånger förr då det gäller att få tag i saker och ting!

Ok, då hörs vi!

:-D

Hej så länge..

2 kommentarer

Mitt eget kretslopp…

Av , , Bli först att kommentera 12

Tänk hur det kan bli ibland… Man säger brutalt NEJ till något eller någon som är skit och vips så öppnar sig plötsligt en dörr till något eller någon som är tusen gånger bättre!

Livet har märkliga små krumsprång emellanåt och nu, när jag skiter i att lyssna på andra utan helt och hållet förlitar mig på MIG så verkar saker helt enkelt lösa sig utan att jag ens gör något.. Min inre röst dränks inte längre av alla andras surr och bruset utifrån verkar filtreras bättre än någonsin så helt plötsligt så händer det allt möjligt kul och trevligt :-)

Och alldeles nyss så ringde en person som vi träffade på Fuerteventura förra året och ville att vi alla i familjen skulle resa tillsammans med dem så att vi fick träffas igen! Det lustiga är att vi precis går i tankar ”ska-vi-boka-nu-eller-vänta” så det kan ju inte bara ha varit en slump att de hörde av sig JUST idag typ trehundra dagar sedan vi träffade dem sist?

Fast vi har inte bestämt om bara jag och Jimmie ska åka, eller om vi tar med smågrabbarna! Vi insåg ju att varannan gång UTAN barn är en toppengrej för romantiska (nåja) mammor och pappor som sällan har tid för varandra eftersom barnen JÄMT är med, plus att när man dessutom jobbar om varandra så känns det ibland som att man bor på helt olika planeter haha…

Livet är galet, märkligt, roligt och ganska oförutsägbart just nu.. Allt går min/vår väg just nu och var jag än vänder mig så dyker det upp nya möjligheter och nya infallsvinklar.

Det mesta är det sträng sekretess på i vanlig ordning, men jag vill ändå säga till alla som är här och läser (och faktiskt helt uppenbart ÄR intresserade) att jag mår så förbannat bra och att det går både framåt och uppåt just nu :-) Det KAN också bero på att jag skalat av ytterligare några människor ur utkanten av mitt liv som inte gjorde annat än intrigerade, gnällde, tyngde ner och (försökte) parasitera på min energi…

IMG_2082

Det fallna höstlövet på mitt fönster påminner mig om livets ständiga kretslopp.

När något försvinner så kommer det något nytt.

När någon dör så föds någon.

Någon går och någon kommer.

 

 

För nu när mörker och kyla dominerar under dygnets vakna timmar så gäller det att prioritera helt rätt i allt från  det Du stoppar i Dig till vilka Du väljer att umgås med! Och glöm inte heller bort att sova ordentligt och ägna Dig åt Kärlek och glädje!! :-) Mina tips till DIG som är helt Gratis.

Fridens liljor på Er alla!!

 

Bli först att kommentera

Inte ofta det dyker upp outfits numera

Av , , Bli först att kommentera 9

Inte ofta det dyker upp outfits numera

Inte ofta det dyker upp outfits numera.. Det KAN ju förvisso bero på att Ni som läser förmodligen sett allt vid det här laget haha.. Jag är ju lite tråkig ur den synpunkten eftersom min garderob är så minimal.

Nä, modebloggare lär jag ju aldrig bli men jag finner ju viss tjusning i att köpa schysta kläder begagnat. Secondhand är det absolut BÄSTA på alla sätt: För miljön, för plånboken, för nöjets skull, för barnens skull och deras framtida inställning till kläder och pengar och.. det är mycket lättare att hitta roliga och snygga kläder beggat än att bläddra runt bland ”allaharlikadanakläder” från dussinkedjorna!

Finaste svarta tröjan med snedknäppning från Esprit hittade jag helt i nyskick för en femtiolapp på Röda korset! Schysta jeans från Spanien och helt nya mörkgröna vinterkängor i skinn!

Och idag har jag tagit min gröna dunjacka från Kari Traa i bruk. Den ska jag visa en annan gång och som vanligt så är mitt löfte inför denna vinter att jag INTE ska frysa :-D

Och vet Ni vad vi ska göra med pengarna vi sparar genom att INTE vara shoppingtokiga/ shoppingberoende?

Vi ska åka till solen mitt i vintern.. *mys*
Det bästa av allt med secondhand! Sprillans nya kläder eller en vecka i solen? Inget svårt val eller hur? :-)

Bli först att kommentera

Idag blev en väldigt omtumlande dag på många…

Av , , Bli först att kommentera 10

Idag blev en väldigt omtumlande dag på många...

Idag blev en väldigt omtumlande dag på många sätt.. det som står på tepåsen är sant. Jag sa nästan exakt de här orden till två helt olika personer vid två olika tillfällen idag och så.. plötsligt står det på min tepåse! Nästan kusligt, men jag väljer att ta det som ett tecken på att min intuition fungerar som den ska och det är jag så glad för! Alla är vi faktiskt ”connected” med varandra på något sätt… vare sig vi vill eller inte! Glöm aldrig det.

Jag tänkte på en person alldeles, alldeles nyligen som jag en gång älskat och haft i mitt liv för över tjugo år sedan. Idag fick jag veta något oerhört svårt och sorgligt om den här personen! Hela dagen har jag funderat.. och undrat.. och våndats. Jag är så ledsen, frustrerad och arg.. förbannad över att det slutade så illa. Ledsen för att h*n inte fick bättre förutsättningar som ung och förbannad för att h*n gång på gång gjorde fel val..

Men ikväll vill jag egentligen inte vara arg. Jag vill bara påminna alla om att livet pågår varje sekund. Värdesätt det! Jämt!!!

Lova det!

Bli först att kommentera

Sugen på skor..?

Av , , Bli först att kommentera 5

Ännu ett bloppis inlägg… Nu är det mesta av kläd & prylhögarna BORTA  men än finns det ett och annat kvar. Till exempel dessa:

Varmfodrade Converse i mocka med fransar storlek 39

Helt nya!

Jag fattar inte vad jag tänkte med när jag köpte dem eftersom de är aningens för platta för mina stackars fötter. Men de har ju fransar och jaa.. jag älskar ju såna så jag slog till… Taskigt impulsköp haha… Vinterconverse var inget för mig!

Jag går ju rätt många mil i veckan och det kräver sina skor så nu säljer jag dessa medans de fortfarande är helt nya!

IMG_2050

IMG_2052

IMG_2053

Och som vanligt… Full diskretion ;-)

skriv inte i kommentarsfältet utan —> Maila mig istället på: e-lackare@hotmail.com och ge mig ett bud på dessa roliga skodon!

Vi ses & hörs!

:-)

Bli först att kommentera

Elakt eller sant…?

Av , , 2 kommentarer 12

Haha… Min käre make kan många gånger vara lika osmidig som en elefant i en porslinsaffär… eller som en ljudlig visselpipa mitt i natten… eller som en oxfilé på ett vegankonvent… eller som en stor stark på ett AA-möte… eller som ett ebolavirus på en flygplats… eller… som en gaffel när man äter soppa… eller som en iskall hand under duntäcket eller… jaa…

Ni fattar va…??

Inte alltid så jädra smidig… men idag… Idag kom han med ett sådant klockrent visdomscitat så att jag riktigt F-Ö-R-S-T-Å-R exakt VAD det är han menar…

Han sa:

”Helena! Det är trist, men Du måste ju fatta att idioter dras till idioter!! Det bara ÄR så! Det måste Du acceptera”

 

 

Härräguu asså… karlsloken har ju för fasn RÄTT och jag har helt enkelt inget annat val än att gå och sova med denna nya, tunga vetskap..

Fast.. å andra sidan så är det ändå en trösterik insikt! För då lär ju JAG slippa idioterna i så fall :-D *tänker logiskt*

skit

”Skit e skit, även om det inte alltid luktar”

:-D

Och nu fattar jag ännu mer varför han är just MIN man… MIN och ingen annans!!

*nickar belåtet*

Hörs & Störs!

2 kommentarer

Ofrivilligt oförskämd..

Av , , Bli först att kommentera 12

…var jag inatt på krogen.

Efter att ha tappat min kvinnliga partypartner i sista sekunden igår så fick jag helt enkelt hålla till godo med Jimpa och hans fyra polare.

En för tidigt uppdykande taxi på min adress fick oss alla att hastigt fly… och hamna på… (*suckar litegranna*) Trrrrumvirvel: SCHLAGERKLUBBEN! (kommentar överflödig, alla andra ville dit!)

Nåväl.. en överförfriskad tjej kliver fram och undrar om jag kände igen henne. Jag kände mig skitdum, för jag kände ju igen henne.. men jag kunde inte riktigt placera henne! Hon berättade att hon jobbat med min man för x antal år sen och så virvlade hon väg lika snabbt som hon dök upp och i samma veva knackar en söt kille mig på axeln och säger: ”Hej.. jag vill prata med din kompis”

Jag bara: ”Va? Vem? Jag har ingen kompis?!” Haha..

Och han säger: ”Va..?? Har du inga kompisar? Stackars dig..Men tjejen som du pratade med nyss då?”

Jag: ”Nääe.. hon är inte min kompis, men hon heter *** och har jobbat med min man och hon gick ditåt” *pekar*

Han säger tack och innan han går så säger han medlidsamt: ”Hoppas förresten att du hittar en kompis”

Haha… Ja, jag tyckte i alla fall att det var en ganska kul konversation :-D

I övrigt var det väl inte en superspännande kväll. Jag åkte hem före halvett inatt och jag hade en helt NY outfit som jag såklart glömde att fota. Grymt snygga jeans inköpta för en billig peng på en stor klädkedjas barnavdelning och en snygg svart topp! Lockarna i håret regnade ju såklart bort, och mina höga klackar var inte så kompatibla med regnvåta gator men ja.. så är det ju att vara tjej. Vissa saker lägger man stor ansträngning på helt i onödan och egentligen till ingen nytta. Fast det är roligt när man väl gör det.. Att sminka sig och fixa hår är väl i alla fall EN rolig sak med att vara tjej haha… Annars finns det inte så himla mycket mer!

Nåväl, sovmorgon idag och nybadade barn som kom hem från mormor vid middagstid är ju en helt suverän söndag för mamman och pappan på vår adress. Det ÄR faktiskt väldigt mysigt att ha en dag på tu man hand då och då. Vi är verkligen inte bortskämda med det :-)

Jag gjorde förresten en jättegod risotto med räkor igen idag som bakismat! Denna gång med rödvin. Jag var ju tvungen att testa, men vitt vin är helt klart att föredra!

IMG_2079

Flottig, men nyttig bakismat…

Tomater, röd lök och fetaost till är ÄNNU mera mums!!

Jag och Jimpa hade även köpt varsin bakisläsk :-D

Gissa vilken som är min??

IMG_2078

Ja, det har varit en toppendag på alla sätt. Vilde V har haft en kompis på middag och jag har fått lyssna på de mest fantastiska konversationer… 8-9 åringar är verkligen härliga på alla sätt och vis. Och sjukt underhållande också för den delen! *skrattar*

”Jag är en TOMTE… å om ni röstar på mig så får ni godis…”

Typ sånt! :-D

Jag fixade lite lockar på min ömma moder när hon levererade kidsen. Jag inser ju att det är från henne jag fått min kalufs. Vilket hår alltså…

IMG_2081

:-)

Ja, det var den helgen det! Imorrn är det Måndag och jag ser grymt mycket fram emot det… Av MÅNGA anledningar som jag kanske berättar sen nån gång!

Ha det bra! Vi ses & hörs!

Bli först att kommentera

Äntligen på väg till mormor

Av , , Bli först att kommentera 9

Äntligen på väg till mormor

Äntligen på väg till mormor… han har packat sina väskor alldeles själv och han har även hjälpt storebror att packa!

Ibland måste jag bara fånga dessa ögonblick i livet. Speciellt när det handlar om killar som gillar rosa!

Fasn vad mina smågrabbar är duktiga. Och självständiga.. och såklart världens bästa och vackraste!! Fast det kan ju hända att jag är något partisk haha.. :-D

Bli först att kommentera