Ännu en söndag har passerat

Av , , Bli först att kommentera 5

Ännu en söndag har passerat

Ännu en söndag har passerat.. Hösten är här och idag borde man väl ha varit ute mest hela dagen, men istället har jag legat inne och deppat över kvällen igår!

Jag hade som vanligt fantastiskt sällskap och träffade dessutom en fin person som en gång stod mig väldigt nära och som jag pratade lite med i förbi farten, jag hade lockar i håret och smink på ögat och ändå känns det idag allt annat än okej.

Jag och mitt kvinnliga sällskap fick tidernas sämsta bemötande alla kategorier igår av personal på invito som absolut inte ens borde jobba inom serviceyrket!

Jag ska berätta om det imorrn när jag smält det hela så att det inte blir ett alldeles för ARGT inlägg.. Men jag kan helt ärligt säga att så dåligt bemötande som vi fick igår i flera led har då jag aldrig varit med om förut.. usch säger jag!

Vi gick hem lite före stängning och försökte inbilla oss att vi i alla fall hade trevligt med varann, men jag lovar.. jag ska höra av mig dit imorrn och sedan ska jag berätta allt om det totalt misslyckade besöket! Det blir lite intressant att se vad de har för syn på det hela.. Med tanke på den stora försämring som blivit under sista tiden!

Nåväl, det ska bli så skönt med Måndag imorgon och jag riktigt längtar efter jobbveckan som denna vecka bara blir TRE dagar. Energin återvänder i takt med naturens förändringar och kom ihåg att hösten trots allt innehåller löften om mycket nytt. En tid för utveckling helt enkelt :-)

Ha en skön kväll. Vi hörs!

Bli först att kommentera

FÖR roligt…??

Av , , 4 kommentarer 7

Ja, tydligen så har jag ju haft det FÖR kul senaste tiden så nu var jag ju tvungen att få en riktig käftsmäll… Suck!

Det är ju ingen idé att gå in på detaljer, men jag var till tandläkaren här om dagen som akutremitterade mig vidare till annan instans som gjorde vissa åtgärder och… Gav mig en saftig räkning och ett kostnadsförslag på ytterligare åtgärder om jag vill behålla mina tänder… Buhuuu.. Nåväl, kanske ska jag tänka att: Åh, vad bra att jag HAR mina tänder… Ja, förmodligen, men vet Ni.. Att tandreglering (ganska kraftfull sådan och dessutom under lång tid i barndomen) kan orsaka den typen av skador som jag har idag och det… Känns för jäkligt!!!

Men, som vanligt så gör jag enligt följande mönster:

  • Hamnar i chock
  • Grinar och skriker lite
  • Blir apatisk
  • Söker tröst och medlidande via sms hos väl uvalda personer
  • Rycker upp mig
  • Ser över mina möjligheter
  • Fixar och trixar tills det löser sig

Så, jaa… nu gillar jag läget och gör vad jag kan för att få behålla mina stackars gaddar! Och dessutom så har jag nu kunskap om huruvida jag ska låta mina barn genomgå samma typ av aggressiva tandreglering och svaret blir ett direkt NEJ! Fy fabian…

Jaja.. jag har ju förvisso fått en del medlidande av mina kära och trogna vänner, men om även Ni läsare skulle vilja lämna av lite medlidande innan Ni klickar Er vidare så går det alltså alldeles utmärkt och uppskattas en hel del :-)

Haha… Jo, jag pendlar mellan galghumor och sunt förnuft! Men så äre. Var rädda om Era tänder och Ni som röker och snusar… Sluta för F-N med det illa kvickt. DET ger tandlossning ska Ni veta och just idag så tycker jag att det är så sjukt orättvist att jag drabbas av detta fast jag varken röker eller snusar! SUCK!! Dessutom så borstar jag mina tänder som jag ska och dessutom så använder jag tandtråd. Så det så!

IMG_7736

Tydligen så hade jag för roligt i helgen…

(Ser ni förresten att jag har två olika skor på mig?!)

Haha…

IMG_7754

Det blev till slut pumpsen med nitarna..

Kavajen är från Zara och jag har köpt den för 40:- på en loppis! Bra fynd va?

(Skryter igen om ett extremt klädfynd, fast det tydligen luktar illa)

Nä, hörni.. det var bara det jag ville berätta ikväll! För övrigt så har Skandiamäklarna hört av sig idag efter mitt smått arga inlägg igår och för det så tar jag faktiskt tillbaks riset jag skickade till dem igår och ger dem istället tummen upp för en ödmjuk inställning till både sig själva och kanske även människor i både hem och bostäder ;-)

Och med detta säger jag Godnajt!

*går och sköljer med flour innan jag äntrar sängen*

 

4 kommentarer

Skandiamäklare? Nej tack!

Av , , 5 kommentarer 14

Alltså, jag har ganska hög toleransnivå vad gäller diverse irriterande människor som ringer till mig och pockar på min uppmärksamhet och min mycket dyrbara tid! Jag har vänligt men bestämt tackat nej till allt från bankrådgivare, billiga underkläder, barnbokklubbar till marknadsundersökningar som handlar om allt möjligt konstigt (vojvoj vilka konstiga jobb det verkar finnas!?)

Jag har verkligen stor förståelse för dessa hurtiga och (ofta) unga människor som gör sitt bästa och vill tjäna sig en slant på att kränga kalsonger och tidningsprenumerationer. Men jag brukar snabbt som attan säga: ”Tack, men nej tack! Ha en trevlig kväll” och så lägger jag på!

Mer bestämt än vänligt… men ändå! Jag sparar på båder deras och min tid genom att snabbt avsluta ICKE ÖNSKVÄRDA SAMTAL!!

Om jag har tid så blockerar jag dessa nummer direkt efteråt och tänker att snaaaart så tar väl alla dessa samtal förhoppningsvis slut! Men icket! Idag ringde det igen… Ett nummer jag inte känner igen. Bara det stör mig så enormt eftersom jag: 1. Gärna vill veta vem som ringer mig för att pocka på min uppmärksamhet och 2. OM någon ringer så ska det fan i mig vara VIKTIGT! Eller åtminstone innehålla något av värde för mig.

Jag har jobbat som telefonist och därför så VET alla som känner mig att jag inte pratar i telefon ”i onödan”. Jag utbyter gärna relevant information och sedan säger man ”Hejdå”. Ett par minuter räcker oftast och de jag pratar med i telefon med jämna mellamrum tillhör alltså en ganska liten skara! Däremot gillar jag att byta mobil information via sms och whatsapp! (Så nu vet Ni det!)

Men i alla fall… Skandiamäklarna! Jag säger bara: FY FABIAN vilken jävla metod de har börjat med. Efter att ha blivit uppringd av dem idag så kände jag efter (det högst ofrivilliga) samtalet att min begynnande ovilja till slut växt till en rejäl irritation och jag kände mig till slut riktigt jävla förbannad… Så till den milda grad att jag nu sitter och skriver ett smått argt inlägg!

Tjejen ringer för det första strax efter halvfyra på eftermiddagen då de flesta människor GÖR saker… I mitt fall så hämtar eller möter jag barn, lagar mat, sitter på möten eller rent allmänt bara vill vara ifred på toa kanske? Fast jag erkänner.. Jag gjorde INGET utan hade just kommit hem från jobbet för att mysa ner mig i soffan i tio ynkliga minuter i tystnad innan resten av familjen ramlar in.

Hon börjar med att berätta att hon ringer från skandiamäklarna och jag bara… ”Ööööh… jahaa..?!” samtidigt som jag undrar vad i hela fridens namn de vill prata med MIG för?

Sedan upplyser hon mig att de har sålts så många objekt i mitt kvarter blablablaaaaa blaaa… osv… Och jag svarar: ”Öööhh… jahaaa?” Samtidigt som jag fortfarande undrar vaffan hon ringer MIG för att berätta detta?!

Sedan så kommer det: ”Du kanske själv har funderat på att sälja?” Jag bara: ”Öööhh… Näääee…??” Och börjar nästan skratta för att det är ett så jävla dumt, korkat och idiotiskt samtal!!

Sedan sa jag bara Hejdå och la på luren!

Här ringer en för mig helt okänd människa och inte bara gör anspråk på min tid, utan vill också veta om jag ”har planer på att sälja mitt hem”…?? Allvarligt talat! Det var riktigt osmakligt och jag kan bara säga att den dagen jag (mot all förmodan) blir intresserad av att sälja mitt kära hem så kommer jag alltså INTE att kontakta skandiamäklarna den saken är klar!

Jag menar, normalt funtade människor som går i tankar på att sälja sitt hem undersöker väl marknaden på sin egen fria vilja och sitt eget intresse och kontaktar väl DÄREFTER valfri mäklare?

Eller? Har fler fått den här typen av samtal från mäklare? Berätta gärna vad Ni tyckte, för jag tyckte att det var helt anskrämligt och jag tycker att det är att gå helt över gränsen på så många sätt alltså! Det här räknas inte till att vara seriös i mina ögon alltså, så ikväll skickar jag tidernas största ris till Skandiamäklarna! Usch!

Förhoppningsvis så får jag vara ifred för sån här skit nu ett tag för jag har fan fått nog alltså!

*skräpfilter överbelastat*

 

Nåväl, nu känns det bättre när jag fått skriva av mig lite av irritationen och för att avsluta med något skojigt så ska jag visa en bild från när jag gick i sjuan…

SHIIIIIT så jäla cool jag va alltså… Jag funderade nog inte på lägenhetsaffärer eller mobiltelefoner, utan mest på huruvida telefonräkningen hemma skulle vara dyr eftersom jag tjuvringde mycket på den tiden haha..

Men jag ringde åtminstone bara till dem jag kände och ringde inte och störde folk mitt i vardagen!

:-)

IMG_7734

”Undrar om livet förändras när jag fyller fjorton? Jag vet ju allt och lite till och snygg frisyr har jag också. Jag har alltid rätt och alla andra har fel och stentvättade jeans kommer jag alltid att gilla, men en sak är säker… mäklare ska jag nog inte bli!”

Ha en skön kväll allihop!

;-)

5 kommentarer

Efterlyser stolar…

Av , , Bli först att kommentera 8

…som ser ut ungefär såhär:

furu

Gamla furustolar med hög rygg! Gärna från 70-talet. Furumöbler som byggdes då verkar ovanligt stabila och hållbara! Precis som vi männschor som är avlade under detta decennium *skrattar*

6 stycken vill jag ha.

Känner du någon som har något liknande? Bra! Övertala dem att sälja dem till mig ;-)

Jag behöver verkligen nya stolar och om jag får ett schysst höstprojekt på köpet (slipa, spika, måla) så blir jag jätteglad!

Maila mig: e-lackare@hotmail.com

Vi hörs!

 

Bli först att kommentera

Minisemester är inte dumt

Av , , Bli först att kommentera 10

Minisemester är inte dumt

Minisemester är inte dumt! Speciellt inte när man hittar roliga saker på väg hem… haha..

Följande ord kan beskriva allt som hänt sen sist:

Nakna män, hummer, drinkar, hissmingel, gigantiska sängar, extrem shopping, funderingar kring moral… och inte att förglömma.. trevligt sällskap haha..

Nåväl, Kan inte annat än att säga Tack till alla inblandade och det har varit väldigt roligt ;-)

Och nu fortsätter helgen trots att jag trodde att det var söndag! Kramkram, vi ses på stan!

Bli först att kommentera

Lediga fredagar är väl en lyx?

Av , , Bli först att kommentera 11

Lediga fredagar är väl en lyx

Lediga fredagar är väl en lyx? Idag känns det extra lyxigt eftersom jag snart ska dra iväg med en god vän och hänga runt i en annan stad än Umeå.. vi ska lata oss på hotell, käka ute och försöka oss på lite partyliv och till och med testa lite shopping (även om jag misstänker att det blir ytterst lite av den varan.. shopping för oss brukar innebära fika på stan för att GLO på folk som shoppar haha..)

I alla fall så ska det bli himla kul, trevligt, mysigt och riktigt nödvändigt att lämna vardagen en stund.

Och som en lagom illustration inför helgen så får ni se mitt nyaste fynd (4:- på PMU) stå på bordet bland morgonens smulor och sprida sin glädje över vardagen och dess, ibland tråkiga ekorrhjul!

Den fina gröna muggen ser ut att tänka: ”Åk iväg! För det förtjänar Ni verkligen och Du kommer inte att missa något i Umeå och snart är Du ändå hemma och torkar bort smulor igen” ;-)

Haha.. Trevlig helg alla som läser! Vi hörs snart igen.

Bli först att kommentera

Tog med mig lite björkved från Gällivare som…

Av , , Bli först att kommentera 12

Tog med mig lite björkved från Gällivare som...

Tog med mig lite björkved från Gällivare som vi höll på att klyva och stapla medan Morfar fortfarande levde. Jag plockade ut några extra fina och lagom tjocka vedträn och tog hem dem till Umeå. Jag hade en plan på ett litet projekt med ikeasoffan. Så nu är det klart: Soffan fick nya fina möbelben gjorda av björken som växte i skogen bakom mitt barndomshem.. Jag tror att Morfar hade gillat stilen också.

Jag är riktigt nöjd över resultatet faktiskt :-)
Småglina gav tumme upp och fixade och bäddade mys i soffan med filtar och kuddar.

Och lite roligt ändå.. de är klädda likadant och ligger på exakt samma sätt när de myser i soffan!

Ja, nu ska jag också ta och hänga en stund i soffan och fundera lite över livet.. och nästa hemmaprojekt!

Ha en skön kväll allihop! Vi ses ;-)

Bli först att kommentera

Så här glad kan man bara vara på en fredag

Av , , Bli först att kommentera 17

Så här glad kan man bara vara på en fredag

Så här glad kan man bara vara på en fredag!

EXAKT så där vill jag känna mig… jämt :-D fast jag tror inte att jag har nån gul tisha förstås. Men känslan lär ju vara den samma haha.. Happy friday! Länge leve alla de kvinnor som är i sina bästa år.. HELA tiden ;-) dvs.. Alla!!

Bli först att kommentera

Mysiga minnen..

Av , , 2 kommentarer 12

Vissa saker vill jag alltid minnas, medans andra minnen gärna får försvinna för gott!

Eftersom den här sommaren har handlat så mycket om personliga förluster så ville jag gärna kika på gamla bilder och gamla blogginlägg som handlar om vissa som betydde väldigt mycket för mig… Ikväll småler jag åt detta inlägg:

Bus(s)iga pensionärer..

 

Ja, nog är de söta i en viss ålder

:-D

helena januari 054(2)

Bastian och morfar spanar på kompisarna (fåglarna) utanför fönstret…

heart

Tänk vad tiden går…

2 kommentarer

Voffo gör ho på detta viset

Av , , 4 kommentarer 15

Voffo gör ho på detta viset

Voffo gör ho på detta viset? Haha.. jag har en alldeles egen rumpnisse i mitt hushåll :-)

Hans nya tänder gav mig plötsligt lite extra tidsperspektiv idag: Nämligen att tiden går galet snabbt!

Var det inte igår de där små risgrynen kikade fram där han låg vid mitt bröst som rosenkindad liten bebis? Nähää.. det var hela FEM år sedan? Ah.. då vet jag.. Risgrynen är numera borta.. men jag minns..

…tillräckligt för att vara rädd om varenda dag med mina små. Jag är kanske lite nostalgisk på förhand, men jag vill verkligen vara närvarande som morsa.. så gott jag kan och även om småglina kan göra mig smått galen ibland så vill jag ändå försöka hinna se alla små förändringar som sker så subtilt, så om jag vänder bort blicken bara för en sekund så kanske de hinner bli stora håriga pubertetsmonster.. haha..

Så näe, jag håller mig borta från pokemon och instagram och allt annat skumt som verkar få människors blickar att fastna i det lilla mobiltelefonfönstret istället för att spana på det verkliga livet som pågår här och nu..

Min verklighet är inte alltid rolig, inte heller spännande eller ens behaglig.. Den är ganska vanlig, lite slitig emellanåt och ganska ordinär.. men den är min! Den är här och den är NU.. den kommer nog (förmodligen) inte heller att gå i repris så jag spanar på alla små detaljer och tänker att jag ändå har det rätt så bra.

Trots att jag blivit i det närmaste idiotförklarad ett par gånger under den senaste veckan när jag argumenterat om varför jag väljer att INTE pokemon-spela!!

Varför skulle jag jaga meningslösa fantasifoster när jag har dylika varelser hemmavid som mina sköna småglin?? Jag bara undrar :-D

4 kommentarer