Vad har JAG gjort…

Av , , Bli först att kommentera 7

..i helgen?

Egentligen massor å inget.. Jag har då INTE trängts på stan och letat onödiga ting bara för ATT det är jul.. Jag har inte heller städat eller gjort tråkiga saker.. Jag har faktiskt haft en riktigt fröjdefull helg hemmavid förutom pyttesmå utstickare hemifrån. Jag har varit barnvakt åt grannens två småkillar som sovit över här och de sov ända till klockan åtta på Lördagmorgon!! Fenomenala ungar som borde lära mina barn att sova så länge också haha..

Sedan har jag fixat lite för MIG själv. Jag har till exempel förnyat de äkta plastnaglarna… Blev sjiiitsnyggt med ljust glitter lite fejdat så där så att naglarna är både piffiga och diskreta.

IMG_2216

Pretty pretty..

Och sedan så har jag äntligen börjat läsa igen efter flera dagar av icke-läsande! Jag har snart läst ut Läckbergs ”Lejontämjaren” Spännande och otäck.. brr..

IMG_2190Butler, Öhrlund å Läckberg är denna helgens kompisar!!

Och jag har saknat Christopher Silfverbielke… FAKTISKT! Fascinerande männscha det där..

:-)

Mer då? Ja, det var väl ganska så läckert att det föll snöflingor stora som popcorn och att det äntligen är lite vitt och ljust här i stan?

IMG_2198

Väderbilder är väl JÄTTEspännande..?

Hahaha..

Å mer då? Näe.. inte så mycket annat än att jag har extrem cravings varje dag för tomatsallad med purjolök, basilikaolja och massor med peppar..

(Intressepil i ögat någon..?)

IMG_2217”Craving…? Är hon gravid månne…?”

Näe.. Inte det inte.. Däremot KÄNNER jag massor med folk som ÄR gravida haha..

Men det får bli en senare historia!

Ja, näst sista helgen före jul och jag har inte åstadkommit något alls som har med julen att göra, men det känns bara skönt. Vi skippar julstök mer och mer för varje jul som går och vi formar sakteliga våra egna traditioner som går ut på att alla ska ha det lugnt och skönt, det ska vara få rätter på julbordet och alla tar med något, julklapparna till barnen ska gå att räkna på en enda hand och pengar som vi/barnen får skall omvandlas till roliga aktiviteter och INTE till prylar. Hellre Bio än nya leksaker typ.

Och nu när tredje julen på Sagovägen närmar sig så lutar vi oss alla tillbaks och bara njuter… av lugnet medans vi väntar!

Min viktiga to-do lista ser ut så här i princip varje dag:

to do

Bra lista att anamma, särskilt så här före jul!

Vi ses!

Bli först att kommentera

En ny kompis…

Av , , Bli först att kommentera 8

…hittade vi i äventyrslekparken idag av alla ställen. En söt och jätterolig katt började leka med lille B och de turades om att jaga varandra och den hängde till och med oss ut på sjön en stund. Den lät sig bäras och klättrade då och då upp i träd för att sedan kasta sig ut framför B som skrattade så att han nästan trillade omkull. Jag vet inte vem som hade mest skoj.. han eller katten!

Den var verkligen charmig och totalt orädd. Katten och lille B lekte i nästan en timme och det var riktigt kul att betrakta dem. Ett fantastiskt skådespel i det vi kallar livet…

20141214_122950

Cat and kid..

En sådan här gång blir man nästan sugen på en egen katt…

<3

Bli först att kommentera

Ett getöga på…

Av , , Bli först att kommentera 7

…kunskapskanalen där en dokumentär om Metallica rullar i detta NU!

Åh… vilka minnen. Jag ser mig själv som en trasselsuddig och spikig liten svartögd typ klädd i för stora gympadojor och trasiga jeans som spelar Metallica på en kassettbandspelare som stod i ett rum på skolan där jag och några andra spenderade våra raster när jag gick på högstadiet.

fjortis

”En hemsk unge”

Jag och en av mina trasselkompisar brukade både headbanga (med knallila hår) och skråla på låtar som ”fade to black” och ”whiplash”

Haha.. vilken syn alltså :-D Vi var HUR trashiga och coola som helst (tyckte vi själva iaf) och alla som inte gillade Metallica var självklart töntar. Jag hade alla skivor och jag hade t-shirtar och jag var så frälst som man kan bli som fjortis. Jag hade bilder och flaggor (!) i tyg med Metallicas fula nunor… haha… med en sådan inredning idag skulle man ju få huvudvärk direkt! Men vilka minnen.. Både trevliga och tragiska och vad jag mest tänker på är ju vad som hände med min närmaste Metallicakompis.. Det gick inte bra alls. H*n anammade tyvärr hela Rock’n Roll livsstilen även med medföljande baksida och det gick kort sagt åt H*vete..

Det är så nyligt jag fick veta vad som hänt och det kommer i framtiden alltid att smärta lite extra när jag hör Metallica.. ”Jag kommer att sakna det som var när Du var Du..”

Life it seems will fade away
Drifting further everyday
Getting lost within myself
Nothing matters no one else
I have lost the will to live 
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me freeThings not what they used to be 
Missing one inside of me
Deathly loss this can’t be real
Can’t stand this hell I feel
Emptiness is filling me 
To the point of agony
Growing darkness taking dawn
I was me but now, he’s gone

No one but me can save myself, but it’s too late
Now I can’t think, think why I should even try

Yesterday seems as though it never existed
Death greets me warm, now I will just say goodbye
Goodbye

 
Knallrosa… som den stickade tröjan Du alltid hade på Dig!
Minns Du?
Jag minns…
 
metallica-metallica-32589523-800-613
 
Bild knyckt från ”fanpop”
 
Bli först att kommentera

Hoppas att fler hann se något liknande idag

Av , , 2 kommentarer 7

Hoppas att fler hann se något liknande idag

Hoppas att fler hann se något liknande idag! Makalöst vackert faktiskt… Vardagen innehåller många fantastiska vyer om man har förmågan att se dem.. Dagens ord: Kontraster!

2 kommentarer

En dag då halva Umeå gjort illa sig och…

Av , , Bli först att kommentera 5

En dag då halva Umeå gjort illa sig och...

En dag då halva Umeå gjort illa sig och hamnat på akuten var inget vidare.. jag var där med en av mina små som hade otur med en isfläck på fel ställe vilket resulterade i stillaliggande i nackkrage i ex antal timmar och röntgen och hela faderullan.. Så .. Hur roar man ett barn som vill allt annat än att vara stilla?

Jo.. man knycker en gummihandske i behandlingsrummet och blåser upp den. Sedan ritar man ett gulligt / roligt fejs på den och så har man dockteater :-D

Så vi lyckades ha lite trevligt ändå trots omständigheterna.

Min son är för övrigt en hårding.. ”Jag mår bra fast allt lutar när jag tittar på det”

Vojvoj.. aldrig en lugn stund med dessa underbara ungar :-)

Bli först att kommentera

Ett ganska annorlunda familjefotografi

Av , , 4 kommentarer 9

Ett ganska annorlunda familjefotografi

Ett ganska annorlunda familjefotografi.. Det är inte alla barn som har en farfar som passar så HÄR bra i en rosa morgonrock :-D

Världens bästa familj <3

4 kommentarer

Liten & söt

Av , , 2 kommentarer 10

En gammal bild som legat gömd och bortglömd i en kamera i sisådär nästan fyra år…

Och jag undrar: Hur söt kan man vara egentligen? :-D

skor 274

Lille B är en cool snubbe iklädd FUL napp och gammelmosters glasögon :-)

2 kommentarer

Att NÄSTAN se solen den här tiden på året…

Av , , Bli först att kommentera 10

Att NÄSTAN se solen den här tiden på året...

Att NÄSTAN se solen den här tiden på året väcker väl lite extra glädje och hopp?

Detta är ju ren och skär ljusterapi!
Jag och min kära mormor tog en liten paus i promenaden idag och jag var bara tvungen att fota det här fantastiska dagsljuset. Det här är man verkligen inte bortskämd med hemma i Umeå: snow and fantastic daylight!!

Längtar jag hem? Näe..

Bli först att kommentera

”Min fru förstår mig inte”

Av , , Bli först att kommentera 10

Ja härregu… *suckar*

Det har dykt upp en å annan karlslok i periferin under de senaste åren (Inte növändigtvis i MITT liv, men ändå) och jag blir lika förvånad varje gång en man / karl/ snubbe använder sig av E-X-A-K-T just den här klassiska klichén: ”Min fru förstår mig inte”

I och med att de ens uttalar orden så gör de ju sig själva till just detta: En kliché! En ganska pinsam sådan. Det gemensamma för alla de män som uttalat dessa ord är att de egentligen helt omedelbart och utan fördröjning borde ställa sig framför badrumsspegeln, ta sig en ordentlig titt och fråga sig själva: ”Vad ska JAG göra för att förstå min fru?”

Ibland blir jag så full i skratt och ibland skäms jag.. fast å deras vägnar. Karlarnas alltså. Att män och kvinnor talar helt olika språk vet vi ju redan vid det här laget, men ibland blir det ju rent av komiskt! En slags galghumor kanske man kan likna det med… men hey… jag är ju bara människa och dessutom en kvinnlig sådan, så vad vet jag om vad / hur män tänker…?

 

Jaa… En hel del faktiskt! Jag har både en kvinnlig och en manlig del av hjärnan som tänker lika bra och ibland så tycker jag så förbannat synd om fruarna och lika ofta så tycker jag så jävla synd om männen… I männens värld handlar det oftast om att de inte får ligga.. med fruarna alltså och i fruarnas värld så handlar det mest om att de sällan blir förstådda eller ens lyssnade på (samma sak typ?)

I männens värld tycker jag också så himla synd om dem eftersom de oftast inte har förmågan att ändra på sin egen situation: Dvs… Att lyfta på sin förslappade röv och säga till sin fru: ”Hörrö… vi ligger ju aldrig och jag är rätt trött på Dig… Ska vi inte ta å skiljas medans vi ännu är vänner..?!”

INNAN man börjar ligga runt alltså…

Kontentan av det hela då? Hmm… Jaa… Kanske att man inte ska gifta sig förrns man har genomgått eländiga perioder tillsammans som innehåller blöjor, nattvak, bajs, lån, amorteringar, trotsåldrar, snor, slappa kroppsdelar, tomma plånböcker, disharmoni, sjukdom, ohälsa, trasiga bilar, taskig ekonomi, elaka ex, andras barn och diverse annat som kan göra livet jähäävligt surt

etc.. osv…

 

VA??! Tänker Ni nu? Kan det verkligen vara så enkelt..?! Joo.. *nickar* Det tror jag faktiskt…

wife

Sant?

Jao.. det tror jag!!

*Går genast och ställer mig framför spegeln*

Happy wife, Happy life…

 

Man får den fru man förtjänar!!

Bli först att kommentera

Projekt praktisk hall är härmed påbörjat

Av , , 6 kommentarer 9

Projektet praktisk hall är härmed påbörjat

Projekt praktisk hall är härmed påbörjat! Vi hade ju katastrofområde i hallen med en skohylla som var en kombinerad sittbänk. Det liksom inbjöd till att INTE hänga upp jackor och väskor eller ens att ställa skorna rätt!
När jag är helt klar så kommer det såklart före och efter bild men hittills ikväll har jag åstadkommit detta :-)

En hatthylla gjord av två små lastpallar med mått 60 ggr 80 cm som jag målade vita igårkväll. 4 st konsoler och två vitmålade hyllplan. Några krokar inköpta på jula (fast det fattas en enda krok) jag måste ju säga att jag är sjukt nöjd än så länge. Vägghängd skohylla ska också upp samt tre korgar längst till höger som skall borras upp på lilla cementväggen vid dörren för de gigantiska massorna med vantar, mössor och reflexvästar som denna familj äger. *suck*

 

Nåväl.. Min hall är snart i det närmaste perfekt trots sin ringa storlek och har jag tur före jul så hinner jag hämta en stor garderob på IKEA också haha..

Himla kul. Det blev inge krog för mig ikväll, utan en hemmabyggd hatthylla av lastpall istället. Kanske lika bra?
Hm.. jag tror att det här är det mest kreativa jag faktiskt åstadkommit under november månad!

Lejter allihopa *bygger vidare*

6 kommentarer