Alla är någons barn..

Av , , Bli först att kommentera 9

…och att förlora ett barn oavsett orsak är nog bland det värsta som kan hända. Jag kan i alla fall inte tänka mig något värre och bara tanken på det är i det närmaste outhärdlig.

Det har väl inte gått någon förbi att Tim Bergling så tragiskt gått bort endast 28 år gammal. Dödsorsaken är inget jag vill spekulera i, men jag är i alla fall säker på att det är hemskt och helt emot naturen vilken orsaken till hans död än må vara.

En ung människa ska inte dö. En ung människa får inte dö. En ung människa får inte försvinna före sina föräldrar… Men det händer. Vi vet att det händer… och när det händer så går det inte att värja sig emot det. Jag är en känslomänniska ut i fingerspetsarna och jag blir så jäkla ledsen när unga människor går bort. Speciellt när de gör det helt i onödan och själva väljer att ta sina egna liv.

Jag vet att jag skrivit många gånger om det förut, men jag vill ändå påminna Er om att människor som väljer att avsluta sina egna liv är långt många fler än de som dör i trafiken till exempel. Bara här i Sverige så dör ca 1500 personer om året på grund av suicid! Det är hemskt..

Jag gråter inombords när jag hör talas om någon som dör på det sättet.

Någon förlorar sitt barn på det mest fasansfulla sättet… H*n ville (eller orkade) inte leva!  :-(

Och när det gäller unga människor, till synes helt friska och starka så blir chocken i det närmaste förlamande när det kommer ett dödsbud. Det går nästan inte att ta in!

I alla fall så vill jag bara påminna om att det här kan drabba vem som helst, när som helst och jag skulle önska att fler engagerade sig. Jag önskar också att människor ska bli bättre på att bekräfta varandra på positiva sätt och att vi försöker se det som är fint och bra i allt och alla. Det låter kanske naivt, men så ser min önskan ut.

Jag önskar också att unga människor slutade dö i onödan och jag önskar att världen vore en mer människovänlig plats! Jag önskar att vi kunde förstärka ljuset i alla människor istället för att göra allt för att släcka det hos dem vi finner annorlunda på ett eller annat sätt. Alla människor är unika. Så även DU!

Världen kan bli en bättre plats för oss alla och DU kan vara en del i det!

heart

Vila i frid alla unga människor som lämnat jordelivet för tidigt!

(oavsett orsak)

Var rädda om varandra och glöm inte att tala om för dem du älskar att du gör just det!

”I tried to carrying the weight of the world,

but I only have two hands”

elacks

Livet är det vackraste Du har. 

Men också det sköraste…

 

 

Bli först att kommentera

Frajdey

Av , , Bli först att kommentera 9

Frajdey

Frajdey.. vad är egentligen ”fredagsmys”??
Måste det alltid ha med äta eller dricka att göra? Och måste det verkligen vara fredag för att man ska få bubbla lite?

Ja ba undra… :-D haha…

Ps: Jag har köpt en skitsnygg lampa till hallen idag för bara 95 Spänn… asså… sjukt bra! Det var rent av både billigt å bra att lämna Ume ida… :-)

Bli först att kommentera

Om jag fick önska

Av , , Bli först att kommentera 7

Om jag fick önska

Om jag fick önska.. så skulle den här hemska smutsvåren bara få gå över SNABBT!

Och så skulle jag önska mig lite mera energi och ork. För som vanligt är jag så himla trött när årstiderna växlar.

Just nu önskar jag mig i alla fall mest av allt en till inglasad balkong.. och.. jag kommer nog att få det eftersom Jimpa äntligen (efter lite övertalning av envis fru) har sagt JA! Så jäkla najs :-)

Så nu kan jag äntligen få ett litet hemmaprojekt igen! Tjohoo ..

För övrigt så har jag haft en riktigt social vecka och hunnit träffa några stycken som jag gillar. Jag har lovat mig själv att vara lite mer social framöver och trotsa den här vårtröttheten och imorrn ska jag sticka söderut och göra en kul grej me en trevlig tjej.. haha.. så jag säger ”Trevlig helg” redan nu! :-D

Bli först att kommentera

När barnens ”kompisar” envist hamnar i vår…

Av , , Bli först att kommentera 10

När barnens ''kompisar'' envist hamnar i vår...

När barnens ”kompisar” envist hamnar i vår säng.. suck!

Klart att de måste få vara med, men ibland blir jag lite trött. Speciellt på såna leksaker som liksom fastnar överallt: i håret och i sängkläderna.

Den här lilla filuren är i alla fall gjord av en slags ”stretch” och är väldigt bra för barn som behöver ”pillra” och trixa och hålla sina händer sysselsatta. Den är fylld med någon typ av gele som känns som lera! Härlig och läskigt på samma gång.

Scoobydoo är alltså en väldigt bra diagnos-kompis och jag kan varmt rekommendera den till den som behöver en rolig kompis att hålla i handen när man åker bil, handlar, ska sova eller se på TV!

Den är dock inte kul för vuxna att ha i sängen, men när någon i familjen får gruvlig växtvärk mitt i natten så får man kallt räkna med att sängen blir full av diverse ”kompisar” haha…

Idag är jag och Jimpa i alla fall lediga tillsammans så nu ska vi umgås utan barn och leksaker. Det känns rätt härligt faktiskt :-) det blir liksom fredagsmys… fast på en måndag!

Ha en skön dag allihop

Bli först att kommentera

Alldeles ny tröja

Av , , 2 kommentarer 9

Alldeles ny tröja

Alldeles ny tröja.. full av zombies! Haha.. barnslig? ? Ja, kanske litegrann :-D
Men det gör inget. Jag gillar ”The walking dead” så det kan inte hjälpas. Det var ju ett tag sen jag hade en outfit i bloggen:
Brallorna är som vanligt herrbyxor i minsta storleken (Från H&M). Så_jäkla_perfekta! Flera fickor och sköna som tusan!

Och så tänkte jag passa på att uppdatera om mitt projekt ”håret” också: ser Ni vad långt det har blivit? Balsammetoden är inne på tredje året och nu väntar jag bara på att solen ska komma fram och göra mig lite ljusare!

Annars då? Jo, jag har det så himla bra just nu. Jag har verkligen allt jag behöver och trots att jag har jobbat nästan hela dagen idag så har jag ändå hunnit vara med om rätt så intressanta saker i förvisso HELT fel ända av stan, men ändå ganska spännande! Jag har hunnit träffa både tjuvar och poliser och har faktiskt samlat rätt många karmapoäng bara genom att försöka göra det som jag tror är rätt och även om vissa saker mest är förknippat med både tragik och komik i en sorglig blandning, så vet jag ändå var JAG står och det är ju ändå det viktigaste. Jag försöker att se bägge sidor av myntet även om det är svårt ibland. Att vara människa är inte alltid lätt.

I övrigt så kan jag bara säga: Hoppas att Ni har det bra och att Ni alla får en trevlig helg för all del :-)

Kram!

heart

2 kommentarer

Inte som förut..

Av , , Bli först att kommentera 12

 

..och det är väl kanske både bra och dåligt? Det här med att stänga dörrar faller ju inte alltid så väl ut hos andra, men ibland måste man ju stänga en gammal dörr för att en ny ska kunna öppna sig.

Jag har nog aldrig stängt så många dörrar om mig som jag har gjort under de senaste åren och ibland har jag nästan känt mig isolerad och folkskygg. Vissa gånger har jag nästan blivit stel av skräck bland både kända och okända människor och ibland har jag inte ens känt igen mig själv.

Men det gör inget! För det är nog inte meningen att jag ska känna igen mig själv just nu. Jag tror att det är dags att bygga något nytt och att jag ska lära känna en ny del av mig själv och för att göra det så krävs det att jag stänger några fler dörrar för gott innan de nya kan öppna sig och uppenbara sig, precis så som jag önskar.

Ja, rätt så skumt resonemang tycker säkert några av Er, men för mig är det helt logiskt. Jag har ju trots allt kommit halvvägs i livet och jag måste fortsätta stänga de dörrar där det bara bor kaos och förvirring.

Jag behöver förutsägbarhet i mitt liv och jag gillar ordning och reda… kanske inte i min dagliga tillvaro rent fysiskt, men jag gillar ordning och logik i mina tankar och känslor. (flummigt? Jo, för all del… haha..)

Människor är en stor utmaning eftersom en stor del av de människor jag hittills mött i mitt liv varit både oförutsägbara och opålitliga. Jag själv har också varit en sådan, så jag själv är inget undantag…

Men ju mer jag förstår mig själv, desto större blir behovet av att förstå andra. Och de jag inte förstår eller de som känns falska och oäkta kommer att hamna bakom de dörrar som jag stänger.

För mig är det logik. Saker och ting är ju inte alltid vad de verkar och ju mer jag hittar ”rätt” i det som har med MITT liv att göra, desto mer kommer behovet av att stänga ute det jag inte vill ha eller behöver..

new-door-courage-close-old

Ja, fy fabian.. nu gläntade jag i alla fall BIG tajm på en av mina dörrar och gjorde både en och två metaforer av helt vanliga saker i min tillvaro. Nåväl, det var nog nödvändigt.. Men hursomhelst: Jag är alltså hemma ikväll och…

  1. Tackade Nej till krogen.
  2. Lät lille B sova i sin storebrors rum.
  3. Läser en ny spännande bok.
  4. Äter mitt nya favvosnacks: ”SMASH” från OLW.
  5. Dricker Te.
  6. Letar efter svarta sneakers med kardborreband på nätet.
  7. Bloggar.
  8. Smsar med trevliga människor.

Ja, det var väl inte mer än så jag hade att förmedla ikväll. Men jag hoppas att Ni som läser mår bra och är nöjda med lördagen so far..

Vi ses och hörs!  :-)

heart

 

Bli först att kommentera

solsolsol..

Av , , 2 kommentarer 12

…känns ju jävligt avlägset just nu! *suck*

Jag snubblar över typ hundra par skor i varierande storlekar i hallen som ligger i blöt sörja bestående av grus och lite snö som blivit vatten… *suckar igen*

Sedan hänger det slaskiga täckbyxor i badrummet och alla handskar stinker BLÄ samtidigt som det förmodligen växer både mögel och troll i dem. Åh vad jag vill kasta bort ALLT som har med den här smutsvåren att göra. Visst är våren lite trevlig om man mot all förmodan lyckas tajma en dag då man kan sitta mot en husvägg (gärna i lä) och dricka kaffe medans man sakta men säkert börjar återfå hudfärg!! (vintergrå ansiktfärg är ju inte varken kul eller snyggt)

Men vaffaan… NÄR kommer den riktiga våren?

Bilen är skitig och jag är sur. Jag tog återfall BIG tajm på socker under påsken och det var inte lite det kan jag säga! Jag har ju hållit mig ganska bra i schack sedan i Februari 2017, men nu blev det tvärstopp eftersom jag har hittat det godaste godiset som planeten jorden någonsin har skådat haha…

Nämligen detta:

IMG_2085

Helt underbart med chokladdoppade sombreros… Mums!!

Dessa går absolut inte att motstå..

Å inte innehåller de någon palmolja heller så jag har överseende med mig själv trots att jag åt TVÅ påsar nästan helt själv hehe…

I alla fall så är det här den absolut värsta tiden på hela året och då måste man få göra lite saker så att det känns bättre och så att man står ut med allt grus och all smuts.

Jag klickar mig längtansfullt bort till både Spanien och Grekland via nätet och visst, jag har en resa inbokad i Augusti då jag ska åka till Rhodos med min besta kåmpis, men jag har ett akut behov också som jag VERKLIGEN behöver tillgodose så snabbt som möjligt (innan vårtröttheten dödar mig) och om jag får tid och råd samtidigt så tar jag mina tre grabbar och sticker iväg en vecka någonstans innan sommaren kommer.

IMG_1662

Den här oförskämda katten verkar inte ens vara glad och tacksam över att bo på ett varmt ställe… H*n bara gömmer sig inomhus i skuggan hela tiden haha…

I alla fall.. Nu när jag fått gnälla lite så känns det faktiskt lite bättre (tro’t eller ej) Jag är ju för det mesta en hyfsat glad typ, men just idag och ikväll fick jag bara nooog av 4e april 2018. Så tack för att du stod ut och läste ända hit  ;-)

Så nu går jag och lägger mig och sover. (Något lättare i sinnet) och jag ska sova galet skönt helt ensam i min säng ända tills väckarklockan ska ringa exakt 05:53 imorgon bitti. (Jaa, jag tycker att det är en perfekt tid! Jag har provat 05:57 också, men det klockslaget ser inte lika trevligt ut på displayen haha…

(En vecka i solen kommer förmodligen att göra mig lite mer flexibel i mina små knasigheter haha… fast jag kan inte lova nåt!!)

:-D

Godnajt och sov gott!!

2 kommentarer

Jag är kär

Av , , 8 kommentarer 10

Jag är kär

Jag är kär…

Inte i skyltdockan men i tröjan!

Haha.. jag är nog lite ytlig emellanåt ändå, oavsett om jag försöker ge sken av att INTE vara det ;-) hehe.. inne på nollnitti hänger i alla fall massor med kläder i min smak, men helt allvarligt: även om jag hade massor med pengar så hade jag nog ändå inte lagt 600 Spänn på en tröja.. mer än en halv tusenlapp liksom?!

Näe.. nåväl, jag får väl vänta tills det blir rea helt enkelt. Men visst är den läcker? Jag blir i alla fall riktigt glad av broderade papegojor! :-)

Hoppas Ni haft en skön påsk!

8 kommentarer

Den ständige optimisten

Av , , 2 kommentarer 11

Den ständige optimisten

Den ständige optimisten!

Efter några rundor upp och ner i bräntbergsbacken under en strålande sol så hittar somliga ett ställe som är lite svårare än andra att åka på :-D

”Mamma HÄR är det inte lika mycket folk i backen…” hihi..

Nu sover han som en stock och jag önskar att jag också kunde sova. Jag gjorde ju misstaget att skryta förra veckan om att ”varken jag eller familjen varit sjuka under det senaste året”

*suck* varför sa jag så? För nu är jag inne på dag två med nån jäkla bacill som gör att jag är hängig som fasn, mår pyton, har ont i ögonen och har fått blåsor i munnen.. jäkla skit liksom!
Nåväl, huvudet sitter fast på kroppen och jag har trevligt sällskap ikväll så jag borde inte klaga alltför mycket.

Imorrn ska kidsen i alla fall få leta påskägg och det här året har jag gömt dem på ett skitbra ställe.. inne i Viggos rum inuti hans nya säng.. hehe.. de kommer få leta läänge, länge medans jag tar sovmorgon! :-) å kanske orkar jag ut i solen imorgon igen?

Eller så lägger jag mig under en filt i min pensionärskuvös (inglasad balkong för den som undrar) haha..

Ha en skön fredagskväll!

2 kommentarer

Försök förstå funktionerna..

Av , , 2 kommentarer 13

Äntligen är det helg med allt vad det innebär! Nästan varendaste dag under andra halvan av Mars har varit späckad med måsten å möten å samtal och andra hållpunkter och ÄNTELIGEN är det bara ett fåtal dagar kvar innan jag får vända blad i den berömda familjealmanackan *längtar*

En ny fräsch månad där det inte behöver hända så himla mycket eftersom det mesta av årets (hittills) alla halvjobbiga ”måsten” är gjorda.

Nu börjar saker och ting landa i vardagen och alla praktiska saker som har med bokstäver och diagnoser börjar falla på plats. Det enda jag undrar ibland är vilka bokstavskombinationer jag själv skulle få om jag var barn idag och aktuell för en dylik utredning.. Jag ser och förstår saker hos mig själv nu, som jag förmodligen hade behövt hjälp med som barn, men idag är det egentligen struntsamma! Jag vet vad jag vet om mig själv och jag vet också vad JAG SJÄLV ska göra för att må bra. Man liksom lär sig det efter 5 till 10 misstag och diverse missöden haha.. Men till slut så sitter det!  :-D

Vi pratar ofta om funktionsnedsättningar i somliga sammanhang medans det finns alldeles för få forum där man kan lyfta sina FUNKTIONSFÖRMÅGOR för de är ju minst lika viktiga att framhålla. om inte till och med viktigare!

En gång för några år sedan så fick jag erbjudande om att göra en NPF-utredning. Jag tackade Nej av den anledningen att personen som föreslog / erbjöd det hela både trodde och tyckte att jag kanske skulle må bättre med mediciner. (??!)

Jag är glad för att jag tackade Nej. Jag kände själv att jag hittat rätt bra strategier för att fungera så det kändes bara onödigt. Dessutom har jag själv gått igenom rätt så jobbiga saker som jag trots allt kan använda på ett bra sätt. Oftast i sammanhang där det handlar om att hjälpa andra.

Alltså fanns det ju en slags mening att jag skulle genomgå jobbiga saker för att få den typen av lärdomar som jag i framtiden ska kunna använda mig av i mitt arbete till exempel. Om inte annat så känns det ganska skönt att kunna se det på det sättet. Då har det jobbiga inte varit förgäves liksom… Och jag har längs vägen inte heller dragit på mig missbruk eller så stor psykisk ohälsa att det blivit svårt att klara vardagen även om det såklart förekommit jobbiga perioder i mitt liv.

Men man liksom landar lite mer ju äldre man blir och även om det är totalt olika för alla så är jag tämligen säker på vad som funkat och funkar för mig.

Mediciner funkar säkert för en del människor, men ibland stöter jag på individer som faktiskt skulle ha varit hjälpt av helt andra saker och därför kan jag tycka att det är så jäkla orättvist att bara på stående fot erbjuda olika medicinska lösningar när problemen egentligen är något helt annat!

Men i alla fall… Jag älskar alla diagnoser som jag kommer i kontakt med under en helt vanlig dag mitt i livet. Jag älskar ADHD, jag älskar Tourettes, jag älskar vissa autistiska drag och jag älskar logiken och energin som följer med som speciella FÖRMÅGOR i de olika funktionsnedsättningarna för jag har lovat mig själv att varje gång det kommer ”funktionsnedsättningar” på tal så ska man också nämna funktionsförmågorna oavsett i vilka sammanhang man befinner sig.

Åh vojvoj vad långt jag skrivit nu.. hoppas att du orkat läsa :-D

Jag saknar att blogga och jag saknar också att läsa bloggar för det har jag knappt hunnit denna månad, men nu är jag ledig heeela påsken så gissa om jag ska läsa i kapp?! Varendaste blogg här på vk ska plöjas!

Jag har i alla fall läst två böcker under sista tiden och jag kan rekommendera bägge:

IMG_2075

Camilla Grebes ”Husdjuret”

Galet spännande!! (fristående fortsättning på ”Älskaren från huvudkontoret” som också är jättebra!)

IMG_2076

”Stora boken”

Anonyma alkoholister!

Den här boken har jag fördjupat mig rätt mycket i under den senaste tiden också eftersom jag håller på att lära mig mer om 12-stegs behandling. En bok av den här kalibern kräver stort allvar och engagemang och jag försöker att läsa lite i den varje dag!

Jag önskar bara att jag hade läst den tidigare. Men bättre sent än aldrig! Dessutom så kan jag rekommendera den till ALLA, för man vet helt enkelt aldrig när någon i ens närhet trillar dit och blir alkoholist (eller en missbrukare av annat slag: Knark, sprit, sex, shopping, mat etc) Missbruk finns överallt och i den här boken finns det också mycket tröst även till alla de runt en person som missbrukar: De anhöriga!

Idag ökar ju också gruppen med så kallad ”dubbeldiagnos” och jag tror att alla som jobbar med människor (oavsett profession) skulle kunna ta med sig ett och annat guldkorn från den här boken!

Och när jag ändå tipsar hej vilt här i bloggen så ska Ni få ännu ett tips:

Serien ”Atypical” (Netflix)

Atypical-1000x540px

Bild: autism.org.uk

Handlar om en kille med autism och trots att den ibland är lite ”typiskt amerikansk” så där som amerikanska tv-serier kan vara så gillar jag den. Den är fint berättad och berör samtliga familjemedlemmars perspektiv i en helt vanlig, men ovanlig familj där en person har diagnosen autism.

Jag tror och hoppas att den kommer att bli superpopulär av den enkla anledningen att vi kan lära oss saker om både andra OCH även om oss själva och det kan ju inte vara fel. Eller hur?!

:-)

I övrigt så hoppas jag att Ni alla som orkat läsa ända hit mår jättebra och att Ni får en härlig påsk! Själv är jag aningens krasslig och har ont i halsen och i munnen så jag är lite i ”tycka-synd-om-mode” men det går över.. haha…

IMG_2092

Jag & ”Jens” önskar Glad påsk!

Haha… gissa vem som gjort den helt fantastiska kycklingen..?

2 kommentarer