Snön förvandlades till regn i samma sekund vi…

Av , , 3 kommentarer 7

Snön förvandlades till regn i samma sekund vi...

Snön förvandlades till regn i samma sekund vi gick ut idag.. Så nu ligger det en slemmig hög med ytterkläder i hallen som luktar skunk!! Haha..

Men vad gör väl det?! Energiska barn med mycket spring i hela kroppen låter aldrig väder och vind hindra dem! :-D

Jag fick i alla fall min vilja igenom efter uteleken, så nu har vi varit på biblioteket och hämtat nya böcker vilket innebär soffläge & tekopp med förhoppningsvis stillsamma kids!! Tjohoo..

Söndagar är underbara!!

3 kommentarer

Barn med extra allt…

Av , , 2 kommentarer 17

…kräver både extra tid och extra engagemang och det finns inte en chans i världen att man kan få dem att ”anpassa sig”.

Nope, detta skall VI stå för.. Vi vuxna som faktiskt KAN anpassa oss på grund av att vi har mer erfarenhet och bredare referensramar än vad barnen har (Logiskt…? Jo… men tydligen rena grekiskan för vissa) Och självklart kan man hjälpa kidsen till de små anpassningarna som ligger i deras nivå, men de stora förändringarna skall alltså VI stå för!!

Ibland får man sådana ”aha-upplevelser” och inser att lösningen till vissa problem funnits framför näsan hela tiden och när poletten väl trillar ner så följs de ofta av flera! Och vet ni.. Att jag upplever alla våra diagnoser som tillgångar i familjen och inte som problem.

Självklart så kan det dyka upp fler svårigheter för oss och fler anpassningar som vi föräldrar får göra lite oftare än vad de kanske behöver göra i de där ”normala” familjerna. (Vad är förresten Normalt?! )

Men på det stora hela så kan jag ärligt säga att jag är så otroligt glad och stolt över mina ungar och vad de trots allt kan och klarar av trots sina ”plusmenyer” (Och ibland tack VARE dem.. Vissa saker är helt enkelt funktionsförmågor och inte funktionsnedsättningar!!)

Jag vet också att mina erfarenheter från när jag själv var liten idag är ovärdelig  kunskap som jag kan tillämpa som förälder idag och jag förstår också mer om mig själv och varför jag var som jag var och gjorde som jag gjorde när jag var liten… Och varför jag betedde mig ”konstigt” i vissa situationer.

Jag säger bara: Tourettes syndrom rockar fett och jag älskar energin och kraften som går att utvinna ur Tourettes!

heart

tourette

Och vet Ni… att en av de största fördomarna som finns om Tourettes syndrom är att de som har TS skriker och svär helt okontrollerat.. Det är tyvärr den allmänna uppfattningen hos alla okunniga människor som tror att det är vad diagnosen innebär.

”Många förknippar Tourettes syndrom med ofrivilliga utbrott av fula ord eller socialt opassande kommentarer. Till exempel könsord, avföringsord eller sexuella anspelningar. Det kallas koprolali och har en fysisk motsvarighet som heter kopropraxia och visar sig genom obscena gester.

I själva verket är det långt ifrån alla som har Tourette som utvecklar koprolali eller kopropraxia. Det går inte att förutsäga vilka som kommer att drabbas men de som drabbas mår ofta mycket dåligt.”

 

Källa: Attention-riks

Läs gärna på!

Det är med denna generation vi kan göra skillnad… På riktigt!!

:-)

”Some people never meet their hero, but I gave birth to mine!”

2 kommentarer

I stormens öga…

Av , , 4 kommentarer 12

…har jag verkligen inte lust att befinna mig. Nä fy fasiken.. Backa ut med ryggen före är det bästa man kan göra när man ofrivilligt hamnar i skit som man inte ens valt att hamna i, utan lyckas trilla in i på grund av att man får obehaglig information som man inte ens bett om!

 

Livsregel nummer ETT: Håll det sjuka ute och det friska inne! (Kan tolkas helt valfritt) och när jag tänker efter så är det nog bara den här regeln som behövs. I alla fall just nu. Men nog om det… Jag har mycket viktig information.. nämligen att jag har gjort ett inköp… Håll i er för detta är en riktig kioskvältare (ironi är svårt att låta bli dagar som dessa.. sorry…)

Ett inköp som är så fantastiskt så det är inte klokt!! Jag har köpt en helt ny vattenkokare och den är så fin och blank och så vansinnigt betydelsefull så jaa… jag känner helt enkelt att jag bara MÅSTE dela med mg helt enkelt. Vad tycks:

IMG_6352

Lägg märke till den blåa knappen.. En påminnelse om att blått förknippas med lugn, ro och stillhet..

Trots allt bestående begrepp hemma hos mig! Med denna fina kökstingest kokar jag en och annan tekopp och avnjuter här:

I soffhörnet vid fönstret!

IMG_6356

Nyinflyttade minionen och spiderman & co får såklart vara med!

Ja, det var nog inte mer än så här jag kunde bjuda på ikväll men eftersom det känns så spännande att vissa läser min ”jävla blogg” och sedan hör av sig via telefon och berättar för mig att jag är både hjärndöd och borde få en käftsmäll och lite annat så vill jag väl egentligen med kvällens inlägg bara försöka förmedla att:

Jag

 

inte

 

bryr

 

mig…!!

 

(så mycket… bara tillräckligt för att knåpa ihop ett litet blogginlägg)

:-)

Vi ses & hörs!

4 kommentarer

En lag som inte finns i Sverige..

Av , , 2 kommentarer 12

En LAG OM CIVILKURAGE Vad tror Ni?!

 

”En civilkuragelag kan fastställa att man som medmänniska ska tänka vad man kan göra utifrån egen förmåga för att undsätta någon i nöd. I många fall kan det handla om enkla saker som att kontakta ambulans vid en trafikolycka eller kasta ned en livboj till en person som trillat i vattnet. Att vid ett sådant tillfälle inte göra någonting kan förhindras genom att med lagstiftning visa att passivitet inte är acceptabelt.”

 

Passivitet skulle alltså INTE vara acceptabelt! Och ikväll har jag en fundering.. Jag bara undrar hur många som skulle se en liten bebis som en person i nöd om denne befinner sig i händerna på flera vuxna som är fulla och / eller påtända…

JAG skulle i alla fall se bebisen som ”en medmänniska i nöd” och att det till hundra procent förelåg hot om liv och hälsa för den lill* personen.

Vad tycker Ni andra?

Dela gärna med Er…

Skulle ni tycka att det inte ”angår er”..?

Skulle ni försöka hjälpa på plats?

Skulle ni ringa någon myndighetsperson?

VAD… skulle just DU göra?

Jag vet i alla fall vad jag gjorde och jag kommer att göra det igen…

Och igen…

Och igen…

och igen…

tre apor

”Våga se, våga lyssna och våga prata”

Det finns faktiskt dem som inte kan tala för sig själva..

Hjälp dem… det är din förbannade PLIKT!!

Och nu måste jag sova… försöka i alla fall! Inte lätt när man är både arg och uppgiven!

(Jo, det angår alla och därför skriver jag om det!!)

2 kommentarer

Superhunkar..

Av , , Bli först att kommentera 13

…på tv (American ninja warrior) , pyjamasläge, blåbärssaft med bubbelvatten i glaset, snälla barn, snarkande hund vid fötterna, sovande barnvakt och gårdagens smink helt bortglömt och ”o-borttvättat” haha…

Ja, så kan man sammanfatta mitt dagen efter läge. En bild hade nästan varit på sin plats, men näe.. Det där med sminket avgjorde saken. Inga monsterbilder så här tidigt på morgonen och en påminnelse om att man MÅSTE tvätta bort smink efter krogsväng innan man lägger sig. Faktiskt ganska lätt för mig eftersom jag alltid går HEM till mig själv efter avslutad krogsväng… Svårare för damer som hamnar på fel ställe och vaknar i fel ände av stan morgonen efter och mår pyton och ska försöka ta sig hem med kläderna på svaj och smink under ögonen… brr… fy vilken fasa! Tur att man är gift :-D

Så nu sitter jag här och ugglar och funderar över gårdagen. Jag hade en heldag med minstingen och hunden och vi sov länge, promenerade och handlade lördagsgodis och pratade om en massa roliga saker. Jag måste säga att det har hänt något med honom bara under den senaste veckan. Han är harmonisk, tillfreds och väldigt trevlig.. Han hör ordentligt, han har inte ont och han behöver inte koncentrera sig så hårt på sin omgivning! Otroligt härligt för oss alla som lever i hans närhet!

Så jaa.. jag hade ju en hel del energi sparat i energibanken och då blev det ett spontanspring på krogen helt enkelt! Det var kul och även om jag var segast i stan så blev det ändå rätt kul. Vi hamnade på Invito och det funkar ju för det mesta!

Jag fick en komplimang angående mina brallor och jag måste säga att även om man ibland lutar åt det ”tjusiga” hållet och kanske vill dra på sig snygga jeans eller klänning eller nåt annat partyaktigt så slutar det alltid med att jag byter tillbaks till mina älskade favoriter: Pilotbrallorna!!

Oslagbara ur alla synpunkter och det bästa är att man inte behöver släpa omkring på någon liten handväska eftersom allt man behöver ryms i byxorna! Pööörfect!

Jag har några stycken i olika färger och det blir liksom aldrig fel. De går att kombinera med det mesta. Jag berättade i alla fall för tjejerna som gillade mina brallor att de ”bara” kostar 299:- och fortfarande finns att köpa på Hennes & Maurits herravdelning i olika färger i storlekarna 29-38. Själv kör jag minsta storleken 29.

hmprod

Bild brutalt stulen från hm.com

(Nej, jag har inte frågat först..ajabaja på mig)

Visst.. killen är snygg… Men.. brallorna passar bättre på MIG! Och tjejer, kvinnor och flickor med lång och smal kroppsbyggnad kan faktiskt hitta mycket skoj på herravdelningarna. Det är dessutom både skönare, snyggare och mer praktiska plagg än allt dritt som hänger på damavdelningarna… just nu i alla fall, men som sagt.. Samma typ av mode som fanns på 90 talet tilltalar mig inte ett dugg.

IMG_6068

Klackar, sandaler, kängor, boots, sneakers…

Jopp! Passar till ALLT!

Och nu ska jag ta en sväng via duschen och sedan ska jag brassa lite bananpannkakor och käka brakfrukost.. Tjohooo.. Familjeliv står på agendan hela dagen och det ska bli så najs. Soffa eller snöhög.. vi får se! :-D

IMG_5624

”Brothers in arms”

IMG_6188

Favoritkillarna…

Ha en toppendag alla som läser!

:-)

Bli först att kommentera

5 nyanser av beige?

Av , , 4 kommentarer 10

Ja?! Haha.. solbrännan blev nog inte så brun som jag tänkt mig, snarare liiite mörkare än min vanliga ljusgråa vinterton :-D fast åt det beiga hållet då såklart..

Drömmen om solen lever i alla fall kvar och vi alla i familjen mår toppen! (Inte ens det faktum att någon *PiiiP* idiot har backat på vår bil i söndags och smitit stör desto mer) Vi fixar det mañana.. :-D så jo, nog sorterar jag bort det jag inte bryr mig om just nu..

Men.. det var ju det här med alla nyanser av beige.. Ehrm.. Några enstaka bilder kan jag ju dela med mig av!

IMG_5585

39 kilo bagage på 4 pers är inte illa va?

IMG_5594

”Snart kommer skjutsen, tur vi slapp ta bussen”

IMG_5635

Las Palmas by night?!

IMG_5637

En kille i varje storlek är inte dumt att ha..

ALLA dessa är bara MINA!! *stolt*

IMG_5684

700 trappsteg ner till stranden..

(många taxiresor blev det!)

IMG_5738

Vi sköt MASSOR av dinosaurier på kvällarna!

(Och jag hade BÄST score.. såklart!!)

IMG_5787

Kanariska ölen Tropical slank ner..

(Ringa socialen…? …Någon?!)

:-D

IMG_5790

En av tre böcker jag hann läsa!

Jonas Moström: *Thumbs up*

IMG_5875

Min bäbis som hann tappa TVÅ tänder!

(Inte grodan alltså…)

IMG_5812

HEJ till publiken..

IMG_6017

Barnen var för det mesta upp o ner o hit o dit…

IMG_6099

Minstingen uppträdde inför stor publik varje kväll…

(Minns ni Billy Elliot?!)

IMG_6129

Jag hittade en snygg man på stranden och jag fick ju tyvärr inte ta med honom hem…

Men det hindrade mig inte från att smygfota honom i alla fall… hehe…

IMG_6208

Tur jag har min Jimpa!

Han följer alltid med frivilligt…

IMG_5882

Han var förresten och sprang i de 700 trapporna en morgon… och liiite ont i vaderna hade han allt haha…

Duktig pojke! *nickar*

IMG_6181

Barnen sov LÄNGRE än oss på morgnarna.. (!!!?)

Tror att jag ska flytta dit bara därför haha…

IMG_6246

Maten på hotellet var suverän! Jag åt ungefär fyra tomater och en lök per dag… TILL maten alltså haha…

*raap*

IMG_6000

Pappa är en krokodiiil!!

IMG_5973

Posing at Amadores med femtonkronorsväskan i högsta hugg!

(Prioritera RÄTT saker INUTI väskan istället)

IMG_5808

Kvällssol..

IMG_6122

Jimpa ”råkar” måsta knyta dojjerna på Las Canteras.. halvnakna brudar att kolla in på stranden under tiden… haha…

IMG_6126

”Nejnej.. inte le i solen… man blir rynkig då”

Haha..

IMG_6313

Hemresan var trist…

Och snipp snapp slut, så var resan slut…

Handlade vi något då?

Joo.. Den minsta semestershoppingen vi någonsin varit med om tror jag..

Detta fick vi med oss hem:

IMG_6323

En Juicy tube från Lancome

En mascara från Clinique

En parfym från Jil Sanders

En stor shoppingbag med Elsa&Anna (Frost)

En minion

En limpa cig (Inte till oss dock!)

Ett sexpack Tropical (världens godaste öl?!)

Plus att jag fick med mig en flaska skumpa som jag VANN (!!) på hotellet… men det får bli ett eget inlägg nån gång…

Kanske…

Hmm…

Jag får se!

Nåväl, i Spanien finns så mycket roligt att shoppa om man är på det humöret.. men näe..

Inte ens på Las Arenas blev det att spendera euros där det ändå finns både Stradivarius, Zara, Mango, Natura och andra finfina butiker som jag brukar gilla. Det fanns just inget alls som jag kände att jag ville lägga pengar på… Näe… det blir till att lägga pengar på hög till nästa resa istället!! :-D Tjohooo..

Två dagar efter hemkomst drog jag iväg till Suveräna Speechless och klippte bort strandrufset!! Balsammetoden är förresten extra enkel när man är utomlands!

IMG_6334

Färgen är skitsnygg (Tack kära solen) och frisyren är fantastisk! (Synd bara att det tar sådan tid att fixa lockarna hemma!)

Solbrännan är på väg att blekna, men kanske hinner vi iväg en sväng till innan sommaren?!

heart

Hursomhelst så vill jag bara säga att jag mår fantastiskt bra efter denna resa. Batterierna är laddade och jag känner mig otroligt tillfreds. Konditionen är på topp och jag är i finfin form. Januari är snart slut och jag har haft en av de skönaste veckorna på länge. Barnen är harmoniska som tusan och nu kan vilken storm som helst få blåsa in. Jag kommer stå pall!

Ba så ni vet… ;-)

Solen gör susen…

Jag är några extra nyanser av beige… Tjohooo…

4 kommentarer

Lycka är att få ha alla sina sinnen intakt

Av , , 12 kommentarer 14

Lycka är att få ha alla sina sinnen intakt

Lycka är att få ha alla sina sinnen intakt! Att kunna se, höra och känna är ju något vi gärna vill kunna göra varje dag utan att ens behöva ”tänka” på det…

Idag har familjens minsta öron blivit opererade igen, för tredje gången och lyckan var total när han vid hemkomst utbrast: ”Tv:n för HÖGT!!! Dämpa den!”
:-D Nu börjar det nya, lite tystare vardagslivet hemma hos oss och denna gång hoppas vi att det kommer att bestå!!

En liten hjälte som varje dag under en längre tid kämpat för att bli sedd, hörd och förstådd på rätt sätt!

Tack svensk sjukvård för att Ni hjälper oss till en bättre vardag.. *big thumbs up*

Dagen just idag är fantastisk på många vis.. :-)

12 kommentarer

Catch a peaceful moment…

Av , , Bli först att kommentera 12

Undrar vad det betyder att en duva flög rakt in i den första bilden jag tog förra söndagsmorgonen då jag hänfört stod och beundrade utsikten från vår terrass på hotellet vi bodde på..

Ett tecken (från ovan?!) på att saker och ting börjar lugna sig lite kanske? Duvor är ju som bekant en symbol för både kärlek och fred och tjaa… vem kan säga nej till något av det?!

Inte jag i alla fall…

(Modig duva förresten)

IMG_5640

Att duvan dessutom nästan lyckas pricka in mitten på bilden kan jag inte tolka på annat sätt än att kärlek och fred skall prägla resten av detta år! Och vet Ni.. att det börjar bra måste jag säga. :-D

För övrigt så är det måååånga bilder att kika igenom från vår härliga resa till Gran Canaria så det blir inte mer än så här just ikväll… men det dyker förmodligen upp några fler framöver.

IMG_6244

”Peace, love and harmony”

Havet, sanden och solen… en perfekt inramning för dessa underbara ungar!

IMG_6023

Och nu börjar sparandet till nästa semester!!

:-D

Ha det fint alla som läser och hoppas att Ni mår lika bra som jag gör just…

NU!!

heart

Bli först att kommentera

Redan slut..?!

Av , , 2 kommentarer 16

Men var det inte igår vi kom hit?!

Ja så känns det i alla fall och just nu är jag en av de stackare som ska tvingas rulla min resväska förbi x antal hotellrum och väcka upp en och annan lycklig person som får somna om för att om bara några timmar vakna upp till sol och värme!

Suck! Vilket hemskt i-landsproblem alltså.. att nu måsta byta bikini mot skoteroverall, att byta ut lyxiga bufféer mot storhandlande på trista stormarknader och att måsta byta ut lyxliv mot vardagslivet…

Men när jag tänker efter så här i min ensamhet innan jag väcker familjen så inser jag ändå att jag längtar hem.. lite.. :-) semestern är över men nu är batterierna laddade big tajm och det var ju liksom det som var meningen!

Förresten så älskar jag ju min vardag och nu, efter en vecka i solen så älskar jag ju den till och med ÄNNU mer! :-D

Umeå.. Here we come!! Tjohoo..

2 kommentarer

Renlig OCH rolig?

Av , , 4 kommentarer 11

Ja, ibland kan det bli tokigt i obevakade ögonblick.. Till exempel när vissa ska bada och glatt säger: ”Jag ska gå å bada”

Jag brukar svara ”åååkej, du vet hur man gör, å inte för mycket vatten…”

Det brukar gå finfint, men just denna dag så bestämde sig denna ”någon” för att överdosera bubblet och det blev nästan TVÅ fyllda flaskor som spilldes ner i badet och på den här bilden så har ändå det värsta lagt sig…

IMG_5584

”ALL IN”

IMG_5572

”Å varför nöja sig med en när man kan få två?!”

Haha…

Tur att vi har golvvärme i badrummet!

Just nu så räknar jag ner timmarna tills jag får sätta mig i ett flygplan och styra kosan söderut. Jag kan inte fatta att jag ska få slippa kämpa mot smulor och udda strumpor.. Att jag inte ska behöva kolla flera avsnitt av Pax jordiska äventyr efter varann… att jag ska få ligga i varm sand och kisa ut över havet… att jag ska få äta vad jag vill när jag vill och så vidare.. Att jag ska få umgås med min make och mina gudomliga kids… att jag ska slippa ha på mig klockan, eller med mig mobilen på en heeel vecka.. Visst låter det som en dröm?!

En underbar sanndröm :-)

Jag har en känsla av att jag inte ens ids blogga nåt mer innan jag far för nu går all energi åt till att hålla värmen inne och baciller ute. Imorrn är den sista vardagen för oss på ett tag och vi ses och hörs om nån vecka. Ha det så suveränt bra allihopa!

 

Det ska jag ha!!

granca-044

”Mycke ljus å mycke värmee…

Tro å hopp, de fååår du me dig….”

*trallar*

Hasta la vista!

4 kommentarer