Dagens besvikelse VS dagens bästa

Av , , 8 kommentarer 13

Dagens besvikelse VS dagens bästa

Dagens besvikelse VS dagens bästa.. Om man frågar Jimpa så är dagens besvikelse den förlorade matchen i Röbäck samt att knäskålen vreds ur led med avslitet ledband och lång sjukskrivning som följd… Dagens bästa sammanfattas: Söta tjejer i ambulansen och flott hamburgare på akuten.

Vojvoj.. frågar man mig så är dagens sämsta att detta händer just NU när vi varken har tid eller råd med detta, men å andra sidan så blev väl min dagens bästa att han följer med mig till Gällivare nästa vecka :-)

Jag kan ju inte lämna den stackars mannen hemma utan hjälp så han blir tvungen att hänga me och jag blev jätteglad!

Nästa dagens bästa enligt mig är också att jag just kom på att jag har ostkrokar i skåpet.. *wohoo*

Livet är ändå ganska najs.. det kunde ju trots allt ha varit värre. Men nu hoppas jag att vi får lite lugn och ro hos oss!

Håll en tumme för det så blir jag glad ;-)

Gokväll!

8 kommentarer

Några timmar i skogen med världens…

Av , , 2 kommentarer 9

Några timmar i skogen med världens...

Några timmar i skogen med världens härligaste elvaåring och en stycken blåbärsätande hund gjorde susen för den här trötta och stundtals sura mamman (dvs JAG)

Skogen bjuder ju på massor av livsenergi och det behövde jag lite extra av idag. Har haft en sova-ikapp-dag idag och det behövdes kan jag lova. Jag intog en synnerligen god men jäkligt onyttig frukost bestående av glass och kaffe och trots att jag egentligen är i det närmaste beroende av näringsrika måltider just nu så kan jag lova att det var SÅ värt det. Nu orkar jag vad som helst!

Och nu är det härlig fredag med allt vad det innebär och jag tror att jag äntligen kommit mig igenom den traditionsenliga trötthet som inträffar vid varje årstids övergång och förändring.

Nu känner jag att livet åter kan fortsätta… :-)

*trycker upp pausknappen och fortsätter på Play*

Ha en skön helg allihop! Vi ses :-D

2 kommentarer

Snygg outfit med nya brallor

Av , , Bli först att kommentera 8

Snygg outfit med nya brallor

Snygg outfit med nya brallor. Minsta storleken inköpt på New Yorkers herravdelning.

Ganska snygga och mycket sköna :-) sneakers från Zara och tröja från only.. visst är jag lite trendig ändå?

Med rätt accessoarer och glatt humör så klär man ju i det mesta tycker jag..

;-)

Bli först att kommentera

”Sunshine in my pocket” Nu är vi helglada…

Av , , Bli först att kommentera 14

''Sunshine in my pocket'' Nu är vi helglada...

”Sunshine in my pocket” Nu är vi helglada på Sagovägen igen :-)

Vi hittade en fin begagnad cykel till hyfsat pris som passar lille B jättebra.. Solen skiner, lördagsgodiset har landat i magen och tja.. det blir nog inte mycket bättre än så här helt enkelt! Ja, det skulle väl vara om pappan fick tillbaks sin älskade cykel igen förstås.. haha.. ha en skön Lördag. Vi hörs :-)

Bli först att kommentera

Fredagspepp eller FredagsDEPP?

Av , , 4 kommentarer 12

Fredagspepp eller FredagsDEPP

Fredagspepp eller FredagsDEPP? Ja, det beror på hur man ser det..
Veckan har varit tung som fasn på tusen olika sätt, men å andra sidan så är det ju faktiskt fredag idag.

Jag har kollat klart alla avsnitt av Narcos och det är trist, men å andra sidan så har jag halva den här spännande boken kvar som handlar om ungefär samma sak som Narcos: Knark, politik och Colombia fast med andra personer och nutid.

Vad mer är depp eller pepp då? Ja, Bastians cykel har blivit stulen i veckan och Jimpas cykel blev stulen för tre veckor sedan, men å andra sidan så har ju jag och Viggo kvar våra cyklar! Femtio procent av familjens cykelbestånd har alltså försvunnit på kort tid.

Alltså är jag således jävligt förbannad på tjuvar och allmänt pack som inte kan skilja på mitt och ditt, fast å andra sidan så vill jag tro att de flesta människor i ett civiliserat samhälle faktiskt KAN det!

Å dessutom har jag ONT som fasn i munnen efter ytterligare ett besök hos tandläkaren idag, fast å andra sidan så är jag ju glad över att tänderna mest troligt kommer att stanna kvar i min mun.

Å ena sidan så är jag deppig för att min huvudvärk inte vill ge med sig, men å andra sidan så är jag väldigt glad över att det fanns både ipren och alvedon hemma.

Ja Ni ser.. hur jävligt det än är så går det trots allt att hitta andra perspektiv bara man anstränger sig.

Men ärligt talat… oss emellan… Fy fabian så less jag är på SKIT som bara händer! Men å andra sidan.. vilken TUR att jag kan beklaga mig i massor i min egen blogg och därmed kan må lite bättre sen bara därför :-)

Nåväl, nu känns det lite bättre. Tack för att just du orkade ta del av min klagan. Ha en skön fredag allihop!

4 kommentarer

Precis vad världen behöver!

Av , , 4 kommentarer 8

Precis vad världen behöver

Precis vad världen behöver… Ännu en selfie! Haha.. Jag har än en gång blivit påmind om att uppdatera angående det här med projekt HÅRET och det går bra, precis som det ska tycker jag.

Jag har numera en färg som känns väldigt ”jag” och kvalitén är riktigt bra. Nästan FÖR bra. Det är inte lätt att locka håret nu för tiden, eftersom det är så mjukt, naturligt och följsamt. Jag klipper det någon gång varannan månad och borstar det en eller två gånger i veckan.

Så nu vet ni det och som vanligt så frågar jag Er som också gillar balsammetoden: Har ni något bra tips eller knep så dela gärna med er :-)

Och sedan så hade jag inte mer att säga om håret just ikväll men visst är det lite kul det här med selfies?? Haha.. hur medelålders man än blivit så bara måste man ju fota sig själv på detta vis då och då. Gärna från den ”braiga” sidan.. annars äre ju ingen idé ;-)

Men nu blire te, säng och bok.. Jag ligger efter mitt sovschema ikväll men jag skiter i det för jag är LEDIG imorrn och ska till tandläkaren och sen ska jag bara vila hemmavid och låta kroppen och tankarna komma ikapp MIG!! Härligt va?

Sov gott! Kram å Godnajt!

4 kommentarer

Vad händer me mina tänder?

Av , , 2 kommentarer 9

Ja, förutom att de gör jäkligt ont just nu efter ett läskigt besök hos tandläkaren idag så kan jag i alla fall glatt meddela att de sitter kvar!! Tjohooo… jippie och så vidare.. Det blev en grön smoothie till middag och som det känns nu så lär det väl dröja en vecka till innan jag kommer att våga äta fast föda igen. Men ååh… jag ÄLSKAR verkligen mina tänder och vi ska bli de allra bästa vänner och numera så liksom SER jag dem på ett heeeeelt annat sätt än vad jag gjort innan! Haha.. Och ja, jag ser ju också på mitt kontoutdrag att tänderna är ganska så betydelsefulla, men vad gör väl det så länge de stannar kvar? I min mun alltså? *skrattar*

Skämt åsido.. Jag måste hålla på så här för att hålla min tandångest i schack! Jag vet ju att det blir bättre om jag skrattar istället för att gråta, så jag försöker verkligen att göra det. Garva alltså..

Nä, Fy fabian… Nu blir det värktablett, pyjamas, tekopp och sängen.. I exakt den ordningen! Jag hoppas att Ni mår bra och att Era tänder sitter där de ska… ;-)

IMG_7301

”Aktarej för tandfen om Du är vuxen”

:-D

2 kommentarer

Skönaste helgen..

Av , , 6 kommentarer 10

…på länge! Lille B har haft två sovkompisar på besök över natten och alla tre småglin somnade strax före kl åtta igår kväll och jag… ja, jag höll ut med min tjocka bok ända till klockan nio! Jimpa jobbar två dygn på raken och min elvaåring har sovit borta inatt så jaa… här på sagovägen är det faktiskt ganska lugnt just nu.

Så nu sitter jag här och dricker dagens kaffekopp nummer två och längtar lite efter vuxet sällskap. När jag är ensam hemma utan Jimmie just på en Lördag eller Söndag så känns det faktiskt lite trist :-(

Ingen kalsongklädd pappa som härjar i köket, ingen att skratta med (eller åt) och inga radioljud med jobbiga sportkommentatorer.. osv..

Det är ju det här med att varje människa ger ifrån sig olika ljud i vardagen och jag kan höra bara på ljuden hemmavid exakt vem som gör vad och var i lägenheten.

Min mormor berättade om att det blev så himla tyst hemma nu sedan morfar gick bort och det har jag tänkt mycket på och kanske är det just därför jag känner lite extra saknad efter min egen man numera när han jobbar helg. Jag har insett att hur jobbiga ljud en del människor ändå genererar så är det liksom det som skapar en vardag.

Att höra alla ljud… som plötsligt bara försvinner om människan i fråga inte är där. Jag har också på något sätt fått en ny insikt om hur mycket jag värdesätter hela min familj och hur mycket de betyder för mig.

Nu, några månader efter att min morfar lämnat jordelivet så har jag också insett att han lämnade en sådan insikt till mig.. Insikten om att varje dag man får tillsammans är en gåva. Oavsett vad, så har vi ändå alltid varandra.

Förra veckan så skulle min mormor och morfar ha firat sin 60-åriga bröllopsdag. Det blev inte så :-( Men om några månader så kommer jag och Jimmie att fira vår 5-åriga bröllopsdag och jag hoppas så att det blir åtminstone..hmm.. kanske femtio till? Om vi får ha livet, hälsan och förståndet i behåll såklart. Den som lever får se helt enkelt!

IMG_7531

 ”Jag älskar Dig fast Du låter för mycket ibland”

Men en sak är säker.. Vi har varandra just nu i alla fall och det räcker långt. Trist bara att han inte är HEMMA just nu och lever om så där som bara han kan göra.. *skrattar*

En annan grej som jag också har funderat mycket på under de senaste åren faktiskt är det här med Lojalitet… Varför är det så jäkla sällsynt numera? Och hur kan det komma sig att lojalitet är något som kan visa sig där man minst anar det? Människor som besitter egenskaper som lojalitet är sällsynta idag, men när och OM man väl har turen att hitta en sådan människa så bör man vara smart nog att uppskatta denna.. Alternativet är ju som bekant att ”nöja sig” och varför ska man bara ”nöja sig” när man alltid kan välja att se till att alltid ha det BÄSTA av allt?

Och det här gäller ju både vänskap och kärlek… Logiskt, eller vad tycker Ni som läser?

 

loyalty

Dagens sanning?!

;-)

 

6 kommentarer

Va äre som händer??

Av , , 4 kommentarer 13

Ja, som vanligt ganska mycket. Och ju mer som händer i mitt riktiga liv desto mindre delar jag i offentlighetens ljus. Egentligen ganska logiskt och visst! Jag skulle ju kunna meddela via bloggen exakt vad jag gör mest hela tiden, men jag orkar inte riktigt det just nu.

Dessutom så känns det som att många av de guldkorn som glimmar i min tillvaro är något som betyder så mycket för mig att jag inte vill dela det med allt och alla. Jag tror helt enkelt att jag gått in i en slags ”online-detox” vilket innebär att jag, som jag sagt tidigare försöker hålla mig lite ”online-fri” och som en direkt reflektion kan jag ju nämna något som hände igår:

Jag cyklade förbi sjön när jag lämnat lille B på förskolan och sjön var helt magiskt vacker med helt stilla vatten, tunga dimslöjor som rullade undan ju mer solen värmde ytan och ja, det var en av de vackraste vyer jag sett på länge. Jag stod där i ett par minuter och bara betraktade skådespelet och sträckte efter en stund ner handen i fickan för att… Jaa… för att vaddå?? Jo, av gammal vana så tänkte jag ju att jag måste hala upp den irriterande telefonen och ta en bild och skicka till… någon eller några eller till… bloggen! Men, jag hade INTE telefonen med mig och fick således behålla den vackra stunden för mig själv och försökte för evigt etsa fast den i mitt eget minne tills nästa gång jag får se en liknande vy när tidpunkt, årstid och väder samarbetar så att jag är där samtidigt.

Telefonen lämnar jag oftare hemma / i bilen / på kontoret / i väskan när jag GÖR saker som handlar om att befinna sig närvarande i det vi brukar kalla ”livet”

Det är ofta skrämmande och till och med irriterande ibland, men för det mesta så är det faktiskt ganska skönt.. speciellt när man har TVÅ telefoner som påkallar ens uppmärksamhet under arbetstid och som gör att jag faktiskt MÅSTE prioritera bort allt som händer i telefonen och behöver ägna all min uppmärksamhet åt IRL.

Jag har kommit en liten bit på vägen och jag är glad och stolt över att INTE ha blivit en zombieliknande varelse med böjd gamnacke som bara existerar i sin lilla, lilla ruta där hela världen (tydligen) ryms och INGET annat spelar någon roll.

Jag har blivit lite rädd för vissa saker som i det närmaste ser ut som en slags masspsykos och jag undrar VAD det är som är så viktigt så att man glömmer bort tid och rum. Som ett exempel kan jag ju nämna att jag bor alldeles vid en bussgata och jag har sett helt horribla saker varendaste dag och som jag nu betraktar som en slags normalitet fast det egentligen är helt sjukt..

Vad sägs om barn som, på cykel vinglar omkring tvärs över bussgatan utan att varken hålla i styret eller hålla koll på vägen/trafiken? (Eftersom de håller i sin superviktiga telefon med bägge händerna och blicken klistrad ner i den)?? Eller föräldrar som styr barnvagnen med en hand och krampaktigt håller i telefonen med blicken fäst neråt i sin fängslande lur medan en liten i barnvagnen febrilt och utan respons försöker få kontakt med sin förälder medans större syskon på kickbikes och sparkcyklar vimsar runt gatan och flera meter framför eller bakom föräldern som borde hålla koll på trafiken och kanske till och med visa sina telningar hur man beter sig kring trafikerade vägar? Shit, det är bara så galet!!

Jag blir lite nästan lite rädd ibland och jag har (för min egen del) tänkt att jag ska 1. vara närvarande som förälder och 2. Visa mina barn att DE är viktigare än vad som än händer i min telefon.

Jag har försökt hitta nya strategier för att göra åtminstone min privata lur oviktig när jag är hemma och antingen så ligger den på hatthyllan, eller inne i mitt badrum! Ja, konstigt kanske ni tycker, men för min del så funkar det faktiskt ganska bra. Mitt störningsläge går på automatiskt kl 21 varje kväll och slås av kl 7 på morgonen.

Visst!! Jag erkänner att det är kul när jag tar luren och ser att någon ringt / whatsappat/ wordfeudat eller skickat sms.. Men å andra sidan så kan det stressa mig en hel del också och när man märker att telefonen börjar erbjuda den typen av känslor så måste man väl inse att det ändå gått lite för långt? För mig får det inte gå längre än så och just därför så försöker jag att betrakta min telefon som en sådan.

Jag har en separat kamera som ÄR en kamera och telefonen ska vara en telefon och dessutom en tingest som JAG väljer att styra och inte tvärtom!

Nåväl, jag vet ju att somliga tycker att jag som vanligt har en ”raljant ton” och att jag ”inte är frisk” och diverse annat bullshit. Men det är ändå lite lustigt hur många som ändå vill veta vad jag gör och med vem och jag kan bara säga att jag har fullt upp i min tillvaro just nu!

Jag umgås med familjen (som mår bra) och jag umgås med samma gamla fina vänner (som är de bästa) och jag har fullt upp på jobbet (som är roligt) och jag lever och mår i min bostad (som är underbar) med min man (som är gudomlig) och jag kör min nya bil (som jag fortfarande är helnöjd med!)

Joo… just det!! Jag läser massor med böcker också och så sover jag bra på nätterna! Jag käkar god mat och är ganska tillfreds med min tillvaro även om jag inte delar med mig lika frekvent numera :-)

Jag ska i alla fall dela med mig av en jäkligt rolig konversation med någon i familjen som jag hade här om dagen.. den lät så här:

 

”Ska vi sjunga??”

Jag: ”jaa.. vad ska vi sjunga då? Säg nån bra sång så sjunger vi”

”Hmm… va hetteeree.. kan duren hära: ”Bä bä vita lamm haru någon bror??”"

Haha… sjukt roligt! Men vi sjöng den och nu har den för alltid fått en ny text! Och så ska jag berätta en till grej.. Nämligen att en av mina älskade småbrorsor har fyllt tretti!! (Shit vad tiden går…) Vi har inte hunnit fira än, men endera helgen när vi alla är synkade så händer det!

Grattis Nocke!!

Vi älskar Dig!

IMG_7517

heart

I övrigt så kan jag berätta att jag just nu läser Roslund & Hellströms ”Tre minuter” som är en fristående fortsättning på ”Tre sekunder” och hittills, efter ca hundra sidor så gillar jag den!

Livet som pågår IRL just nu känns riktigt bra och det hoppas jag att det gör hos just DIG också. Det enda jag skulle önska just nu är att jag hade lite mera tid över bara för MIG och att jag skulle kunna få känna på att ha ”tråkigt” en liten stund.. Livet deluxe i turbofart och tack för att just DU bryr dig om hur jag har det och således har läst ända hit!! :-)

Hej & Kram, vi ses på stan

;-)

4 kommentarer

Att vara ständig optimist

Av , , Bli först att kommentera 15

Att vara ständig optimist

Att vara ständig optimist!

Ja, ibland avundas jag min yngste son. Allt är så himla självklart i hans värld.. När man är sugen på att bada tex.. ja då gör man det helt enkelt. Även om en tråkig mamma säger att det är kallt och att det inte finns någon handduk!

Världens mest logiska kille kör sista sommardoppet medan tråkiga mamman värmer sig i solen :-) Å nu ska vi putsa fönster! *intresseklubben berättar*

Ha de bra!

Bli först att kommentera