Dejlig rosa?

Av , , Bli först att kommentera 11

Ja, här kommer en liten hälsning från världens mest rosa hotellrum.

Jag känner att jag är otroligt lycklig lottad som matchar inredningen. Synd bara att semestern lider mot sitt slut.. men det slitna uttrycket: ”Borta bra men hemma bäst” stämmer ganska bra. Jag längtar lite hem där allt är.. lite mindre rosa.  :-) Hoppas Ni också har det bra! (Trots ca 30 graders skillnad i temperaturen hihi )

IMG_20180118_171413

Bli först att kommentera

Siffran för dagen är TVÅ

Av , , 2 kommentarer 12

Siffran för dagen är TVÅ

Siffran för dagen är TVÅ!
Vi har nu tagit fram våra två resväskor, jag har jobbat två nätter på raken, jag har två arbetsdagar kvar, vi som åker till solen är två mammor, två pappor och två barn i vardera familj…

Det enda som blev lite skevt var att det ”bara” blir en vecka i solen och inte TVÅ… haha.. men det blir ändå himla bra. Två familjer på två hotell bredvid varandra kommer att bli så himla perfekt och jag mår bara så jäkla bra just nu. Så det var liksom läge att skryta offentligt bara därför haha.. i alla fall så tror jag att det dröjer till nästa gång jag bloggar.

Kanske… två veckor eller nåt? :-D Men tills vi hörs igen så får Ni i alla fall ha det jättebra för det ska jag! Kram o Godnajt!

2 kommentarer

Urväxt växt

Av , , Bli först att kommentera 9

Urväxt växt

Urväxt växt.. närmare bestämt en Monstera! För något år sedan så var detta ett litet blad bara, som följde med mig hem efter ett besök i en second-handbutik i Holmsund. Den verkar trivas hos mig, men tyvärr trivs inte jag med den. Den är på väg att växa sig för stor och den växer åt alla möjliga håll just nu med nya blad som är på väg överallt och jag har inte plats för den längre.

Är det någon som vill adoptera denna oönskade växt? Jag skänker den gärna till någon trevlig person med gröna fingrar som kan ge denna monstera den kärlek den förtjänar! Skicka en pling via mail om du är intresserad: rungirl@spray.se

Vi hörs! :-)

Bli först att kommentera

För 88 år sedan..

Av , , Bli först att kommentera 12

…föddes min morfar!

Han var en liten, rosa, skrynklig bebis som vid exakt den här tiden förmodligen låg på sin mammas mjuka arm och spejade runt helt ovetandes om hur världen skulle te sig sisådär nästan hundra år senare… med barn, barnbarn och barnbarnsbarn som skulle vara med och forma världen så som den ser ut idag.

Tanken svindlar ibland när man tänker på hur snabbt en människas livstid passerar. En del människor har en fart i tillvaron som är en stilla lunk, medans andra har ett liv som liknar ett sprinterlopp där åren passerar lika snabbt som en tonåring byter humör.

Själv hoppas jag att jag hamnat i början av ett år där saker och ting kommer att vara hyfsat beständiga. Jag orkar inte med att hetsa upp mig alltför mycket vad gäller ett endaste dugg och vad gäller alla typer av drama så får A-N-D-R-A ägna sig åt detta, medans jag själv bara tare jäfligt luuugnt i tillvaron… haha.. Ja.. nog känns det som ett bra upplägg inför detta nya år!

Jag tänker som Ni förstår ofta på både min mormor och min morfar som de två ledstjärnor de alltid har varit i denna snåriga och underliga värld där vi människor verkar spela en alltför stor roll på den här stackars planeten som kallas jorden (eeh… jag menar TELLUS)

På ett sätt så är jag ändå glad över att jag har fått med mig så mycket av det ”gamla” (sjuttiotalist som jag är) och ibland så känner jag mig hopplöst intolerant mot allt som är nytt och… Konstigt?! Härregu.. inte nog med alla mina autistiska drag.. jag är dessutom en bakåtsträvare av rang! Och ja… jag ÄR ju hopplöst omodern vad gäller vissa saker, men en del saker GÅR helt enkelt inte att kompromissa med!

I alla fall så är jag ju ”bara” halvvägs in i den åldern som morfar var då han lämnade oss. Men ändå så innebär det (för min del) att jag funderar rätt ofta om HUR jag vill vara för att vara en (hyfsat) bra människa och hur jag bör vara för att fungera på bästa sätt FÖR och MED mig själv och andra.

Det finns inga givna svar och med tanke på att jag liksom är född mellan ”gammalt och nytt” så försöker jag ändå tänka på att jag borde kunna ta det bästa ur det mesta, både från det gamla och det nya och att jag kan välja precis alla guldkorn både från ”förr och nu”.

 

IMG_6413

Grattis på din födelsedag kära morfar! Även om Du inte finns mer, så tänker vi ändå på dig idag.

För åtta år sedan låg Bastian i min mage och Du fyllde 80 år. 

Det känns som igår…

heart

Var rädda om varandra och ha det så bra!

Bli först att kommentera

Ingen årsredovisning detta år..

Av , , 2 kommentarer 13

…eftersom det har varit ett år som har gått så snabbt så att jag inte riktigt har hunnit med. Det kändes ju precis som nyss det var nyår 2016 och nu när jag tänker efter så kan jag knappt skilja månaderna från varandra… hmm..

Förra året vid den här tiden så gick jag ju igenom året ganska grundligt men nu vette tusan.. Jag bläddrade igenom årets foton för att se ungefär vad som skett och det är inte så mycket spännande egentligen:

Jag var några gånger upp till fjälls och åkte skidor. Jag åkte till Kreta. Min otursförföljda TV pajjade och jag köpte en ny. Jag gjorde mig av med ungefär hälften av allt jag ägde. Vi råkade ut för ännu en bilolycka. Jimmie blev skadad. Vi bytte ut delar av vårt umgänge. Jag blev mindre frekvent på bloggen. Sommaren var så jävla kall så att ingen nu levande människa upplevt något liknande.

Jag blev erbjuden nytt jobb och tackade Nej. Blev erbjuden ytterligare ett nytt jobb och tackade Ja. Jag lyckades bryta ner mitt sockerberoende till en nästan obefintlig nivå. Jag får en skyddsängel på riktigt (en fysisk person som inte ens VET att h*n är min skyddsängel, men som dyker upp där jag minst anar det stup i kvarten flera gånger i veckan) Jag bokar en resa till hela familjen. Jag drömmer om att flytta från Umeå, men eftersom Jimmie säger Nej så stannar vi kvar. Jag bestämmer mig för att inte äta kött mer än en gång i veckan (och lyckas bra). Jag skaffar nya glasögon och är riktigt duktig på att använda dem och Jo! Bastian fick också nya glasögon. Viggo blev tonåring och färgade håret lila och.. hmm.. … tjaaa… det var väl det mest intressanta som hände i mitt/vårt liv under året 2017

:-D

Ganska spännande va?

Så… har jag något nyårslöfte till 2018? Nope! Inte mer än det gamla vanliga: Att jag ska bli bättre på att göra det JAG vill och det JAG mår bra av. Jag ska också försöka att läsa fler böcker och att vara utomhus oftare. Inga svåra löften att infria och ganska rimliga krav som jag kan ställa på mig själv. Familjen ska som vanligt alltid gå först och ingen ska få störa varken min eller mina barns sinnesfrid eller stjäla tid och energi av oss.

Jag och Jimmie ska fortsätta vara ett lika starkt team under 2018 och vi ska försöka prioritera ännu mer tid för varandra. Kanske kan vi till och med få lite tid över att resa någonstans bara han och jag? Vilken dröm… kanske kan den bli sann? :-) *hoppashoppashoppas*

heart

I alla fall så har jag inte så mycket mer att säga just ikväll. Vi hörs någon gång nästa år och jag hoppas att Ni alla får en finfin nyårsafton och en riktigt bra start på nästa år. Eftersom det nya året börjar på en Måndag (som är min favoritdag på hela veckan) så kan det inte annat än att bli ett riktigt jäkla bra år :-)

IMG_1550

Bastians nya mössa som han INTE gillar, men som JAG tycker är ganska festlig haha….

Gott slut och ett supergott NYTT år!

picture

Fair and square!

2 kommentarer

Idag är ingen vanlig dag

Av , , 4 kommentarer 13

Idag är ingen vanlig dag

Idag är ingen vanlig dag.. för det är Viggos födelsedag. :-) Jag har numera en livs levande tonåring här hemma och det är hur häftigt som helst!

För tretton år sedan låg jag på förlossningen och kunde inte sluta titta på den fantastiska lilla människan som låg i mina armar och plirade upp på mig med sina stora, mörka, outgrundliga ögon som redan då strålade av nyfikenhet och värme.

Jag kunde knappt fatta att just JAG hade haft sån tur och fått världens finaste barn och kände oändlig lycka i min rosa bubbla medan delar av världen raserats av en jättelik tsunami något dygn tidigare.

Av den ljuvliga bebispojken syns idag inte ett spår, men den varma, vänliga blicken och nyfikenheten är den samma.. underbara unge. Välkommen in i tonåren! Härligt och jobbigt på samma gång. :-)

4 kommentarer

Ännu en jul på ingång

Av , , 2 kommentarer 12

Ännu en jul på ingång

Ännu en jul på ingång.. Finns inte mycket annat att säga än: God jul. :-)

2 kommentarer

Om jag hade en extra vägg i min perfekta…

Av , , Bli först att kommentera 12

Om jag hade en extra vägg i min perfekta...

Om jag hade en extra vägg i min perfekta lägenhet, i mitt perfekta liv, i min perfekta tillvaro.. skulle jag då hänga upp den här tavlan?

Jag har dock inte plats , så jag får nöja mig med att vara perfekt i mitt perfekta liv och bara visa upp det på nätet. Så himla bra!

Väldigt praktiskt måste jag säga.

 

Ironisk..?! Jag? Va?? ;-)

Bli först att kommentera

För att vara någon som inte ska slå på…

Av , , Bli först att kommentera 14

För att vara någon som inte ska slå på...

För att vara någon som inte ska slå på stort i jul så har jag ändå varit ute i handeln och dragit på mig några extra rynkor. Men nu har jag i alla fall inhandlat fårfiol och lax och choklad och lite annat grejs som vi gillar i vår familj och jag (plus en till i familjen) har också lärt oss att personal på ÖB alltså INTE blir arga om man råkar riva ner en flaska grillolja på golvet så att den kraschar. De uppskattar snarare att man säger till och ber om ursäkt och sen så känns det lite bättre för samtliga inblandade… men Fy fabian vilken pärs liksom…

Nu sover i alla fall min ”shoppingkompis” efter en intensiv eftermiddag och jag säger bara: Låt julen få börja så att vi äntligen kan få äta UPP alla goda grejer som vi köpt, så att vissa kan slappna av lite sen :-D

Julen skapar verkligen extra rynkor åt de stora och lite extra frustration till de små! Sicken tur att det bara är en gång om året haha… Och jag måste säga att alla morsor och farsor som åker och handlar med sina små på egen hand är riktiga hjältar! Jag och Jimpa var ute tillsammans med hamburgare i magen och ändå var det en ganska stor utmaning.

 Som att bestiga ett berg ungefär :-D

Bli först att kommentera

Bästa måndagen på länge

Av , , Bli först att kommentera 11

Bästa måndagen på länge

Bästa måndagen på länge.. jag har säsong 2 av El Chapo på Netflix, jag har två extra goda apelsiner, en kopp te, en julgran i perfekt storlek och tjocka sockar på mig.. å snart får jag sällskap av en trevlig och lättklädd man också.

så ja… när det dyker upp ett sånt här lyxigt tillfälle på en måndag så kan man ju inte göra annat än att skryta offentligt via sociala medier, eller hur?! Haha..

Jag passerar min sova-klockan-22-gräns med råge ikväll, men är det lyxig måndag så är det. :-D

Bli först att kommentera