Klok bok

Av , , Bli först att kommentera 5

”I mitt liv har det många gånger hänt saker som till synes varit dåliga, ibland katastrofala, men som i det långa loppet visat sig ha inträffat av en anledning. Något jag måste ta till mig för att kunna hantera vad som komma skulle. Konsten är att efteråt kunna titta tillbaka och se och förstå den gåva man egentligen blivit tilldelad.”

 

Cit. Annika Östberg

Just nu läser jag hennes bok ”Se ljuset i det svarta” och jag måste säga att hon levererar de mest trösterika och kloka ord, sida efter sida.

Jag var ju och lyssnade på henne när hon föreläste på hamnmagasinet i våras och trots allt hemskt hon både gjort och varit med om så måste jag säga att jag aldrig sett maken till en person så full av självinsikt. Just därför så tror jag att hennes ord berör så mycket mer än om någon helt ”ordinär” person som levt ett helt ”normalt” liv utan alltför många sorger och bedrövelser skulle tala om samma saker.

Jag fascineras verkligen av dessa människors öden och jag kan genom den här typen av berättelser verkligen hålla fast vid min tro att det aldrig är för sent att börja om i sitt eget liv oavsett vad man har varit med om.

Alla gör vi aktiva val flera gånger v-a-r-e-n-d-a-s-t-e dag och vissa av dessa val ger oss större konsekvenser än andra, mer ”vardagliga” val. Men likaväl våra egna val…

Dagens ord:

  • Eftertänksamhet
  • Förlåtelse
  • Självinsikt
  • Frihet
  • Aktiva val
  • Viktiga livsval

someone

 

 

Bli först att kommentera

Brillorm

Av , , Bli först att kommentera 6

Det var ju dags även för mig att uppdatera syn och glasögonbeståndet! Jag har varit sjukt slarvig på att använda mina glasögon de senaste åren på grund av att jag tyckte att bågen var störig eftersom jag SÅG den i mitt synfält hela tiden haha…

Så nu valde jag helt sonika ett par nya som inte syns så mycket! De är mycket tunnare än mina förra och därmed mer diskreta och ändå rätt coola… Jag valde ett par pilotbågar från SAND:

sand

Bild lånad från Specsavers

Jag tror att de kommer att bli rätt så schyssta och jag tror absolut att jag kommer att skärpa mig ur glasögonsynpunkt. Min syn hade förbättrats på ett öga sedan sist och försämrats lite på det andra, så det var liksom ändå läge att uppgradera sig! Jag köpte ett par solglasögon med min styrka också och jag letade febrilt efter en sådan båge som jag redan har på mina solbrillor som jag ÄLSKAR, men det fanns inga sådana så jag tog ett par som i alla fall var nästan likadana :-D

Jag ändrar sällan på sådant som funkar vad gäller kläder, skor och glasögon… *skrattar* Tråkig?! Näe… snarare bekväm :-D

Så nu är det jag och lille B som är brillosar hemma hos oss.

Haha..

Hare fint så ses vi!

Bli först att kommentera
Etiketter:

Idag börjar vårt nya liv

Av , , 4 kommentarer 13

Idag börjar vårt nya liv

Idag börjar vårt nya liv. Den tappra krigaren lille B vaknar upp snart och kommer att både se och höra utan krångel.
Livet hos oss kommer nog att bli både lugnare och aningens tystare :-)

Man ska aldrig ta saker som syn och hörsel för givet! Våra sinnen är något att uppskatta och vara rädda om!

Länge leve ögon och öron… och just idag är förresten första dagen av resten av vårt liv *påminner mig själv*

Ha en toppendag alla som läser!

4 kommentarer

Se & Hör…

Av , , 2 kommentarer 11

Äntligen, äntligen… Idag har jag hämtat ut lille B´s glasögon. Det blev ett par coola bågar från Lego och ett par ÄNNU coolare bågar med Star wars gubbar! Han visade lyckligt upp dem åt ALLA han mötte på stan och stannade till väldigt specifikt vid varje barn som var ungefär i samma storlek som han själv och även de sittande tiggarkvinnorna fick ju även dem beskåda hans nya brillor då han stannade och halade upp dem och berättade glatt om sina nya brillor… Ja, nog tror jag att de hellre hade fått en liten slant men de log och nickade glatt åt den lille glasögonprydde pojken med det långa blonda håret.

Så nu kan vi äntligen säga:

SYN: CHECK!!

 

 

Och så på Måndag… Öronoperation nummer två för mitt babblande lilla pojktroll som inte så många förstår sig på (ännu) Hans språkutveckling bromsades ju avsevärt då hörseln helt plötsligt pajjade igen. Frustrationen har varit stor och tålamodsprövande för honom. Och även såklart för oss andra i familjen. Men på Måndag… *längtar*

HÖRSEL: CHECK!!

 

Vi har berättat för grannar och bekanta att han har nedsatt hörsel och därmed inte riktigt kan prata så bra som han borde för sin ålder. Men han är väldigt uttrycksfull i känslor och kroppsspråk och är en fantastiskt underbar kille som är både rolig och snäll och nu när han kommer att både se och höra bättre så lär det ju bli ännu roligare att hänga med honom :-)

Det är märkligt ändå, för med barn som har speciella behov så pratar man ofta om det som är jobbigt eller svårt. Man pratar ju nästan aldrig om de fördelar som följer med ”problemen”

Och alla de ”fördelar” som jag ser med att ha ett sådant här barn hemma är att vi umgås på ett mer intimt sätt: Sitta i soffan och titta i böcker etc, rutiner och tider blir mer tydliga / viktiga, människor som bara är ”halvbekanta” och inte så viktiga för varken oss eller barnen skalar man bort från familjen helt och hållet och kvar blir dem som vet och känner till vilka behov HELA familjen har, planeringar blir mer noggranna, familjen blir mer medvetna om varandra på fler sätt och just för oss så upplever jag att vi ALLIHOPA har ett bättre samspel och en bättre kommunikation. Vi vuxna är mer lyhörda för både varandra och för barnen och vi har lärt oss fler signaler än bara språket som många tar för givet ska fungera.

Jag är otroligt ödmjuk inför det faktum att vi HAR barn som kräver mer av oss som föräldrar och personligen så tycker jag att speciellt lille B gjort mig till en mycket bättre version av mig själv.

 

Han har lärt mig mer om det som VERKLIGEN är viktigt i livet under de senaste tre åren än vad jag vetat under i princip hela mitt liv hittills :-)

Inte undra på att han är speciell egentligen…

mammaobastian

Den minsta personen som gjort den största förändringen i mitt liv :-)

”Little Boy, BIG Love”

2 kommentarer
Etiketter: ,

Två gånger…

Av , , Bli först att kommentera 6

…har jag tvättat håret med schampo på ungefär fem månader. (!!?)

Jo! Helt sant och inte ett dugg äckligt som många tror. Balsammetoden och nopoo passade mig så otroligt bra och nu har håret vuxit en hel del på kort tid. Hår och hårbotten är nu helt avprogrammerat från parabener, silikoner, sulfater, mineraloljor och andra syntetiska tråkigheter.

Jag får ofta komplimanger för mitt hår och det är mjukt, följsamt och luktar gott som tusan. Från och med idag är det dessutom helt nyklippt och som vanligt så är jag supernöjd. Min frissa vet hur det ska vara :-D

Check it out:

IMG_1914

”He bli ba längre å bättre ju mer tiden går”

Som allt annat ungefär haha…

:-D

Å kom ihåg: Nöj Dig aldrig med mindre än det bästa… vad gäller det mesta ;-)

Bli först att kommentera
Etiketter:

Inte ens en rubrik

Av , , Bli först att kommentera 9

”Det kommer alltid att finnas dem som letar och påpekar ALLT som De tycker är fel på Mig, eftersom de inte kan hantera att allt det jag gör som är rätt gör jag bättre än dem”

 

Fantastiskt sanna klokord?

”Joo… Du vet.. det var ju det här med att Du väcker vissa människors otillräcklighet!”

:-D

010

”Jag bryr mig inte om att Ni (ja, just DU…) snackar så mycket sjit om mig… Spiderman älskar mig i alla fall och DET betyder mycket mer”

Känner mig plötsligt ovanligt viktig och betydelsefull. Haha..

Tack!! :-D

Bli först att kommentera
Etiketter:

Varmt, roligt och FARLIGT!

Av , , Bli först att kommentera 8

Jaa.. jag säger då bara det *suckar*

Livet hemma med mina småkillar är verkligen ALDRIG tråkigt. Näe, livet med dem är hisnande, spännande, varmt, roligt, intressant, farligt, adrenalintillströmmande (finns det ett sådant ord..?!) galet, knasigt, skojjigt och alldeles… underbart!!

*skrattar*

Lille B är en kille som sällan ger sig när han kommit på något han bara måste / vill testa. Han tycker att vi vuxna är ganska trista typer som jämt ska göra saker så som man SKA göra saker… Det här med köksprylar till exempel. En brödrost är ju såklart helt PERFEKT för spiderman och hans motorcykel. Kolla bara:

IMG_1912

Jag tackar min lyckliga stjärna för att inte sladden var i *phew* vojvoj… och PS: Motorcykeln tog en stund att pillra ut ur brödrosten haha… Uttrycket: ”Som handen i handsken” fick plötsligt en helt ny innebörd!

Det är skoj med ungar i 4 års ålder…

Men… jäklar vad hjärtat hamnar i halsgropen hela tiden haha…

Bli först att kommentera
Etiketter:

En skön morgon vid en spegelblank sjö med…

Av , , Bli först att kommentera 7

En skön morgon vid en spegelblank sjö med...

En skön morgon vid en spegelblank sjö med två söta barn, en prickig hund och naturens egna ljud i öronen… Dagen började perfekt! Förhoppningsvis slutar den på samma sätt :-)

Ett ögonblick i livet som helt klart var värt att förevigas :-) *Lovelife*

Bli först att kommentera
Etiketter:

Sjukt roliga…

Av , , Bli först att kommentera 7

…saker som blev sagda igår. Men… you had to be there.. Haha..

Vi var några stycken i blandade åldrar och blandade kön som spelade geni. Ett par glas vin eller öl hade samtliga deltagare fått i sig och det gick bra som fasn för bägge lagen. Några deltagare var fnissigare än andra och jag bestämde mig för att skoja till det när nästa fråga kom. Jag är fena på att låta allvarlig och totalt seriös och så här löd min ”hittepåfråga”:

”Vilken kille har en pinne i röven?”

Varpå två deltagare ropar i munnen på varandra:

”Pinnocchio”

och

”Zlatan”

Haha… Jag menar… BÄGGE svaren var ju HUR roliga som helst och vi höll på att garva läppen av oss resten av kvällen. Det var helt enkelt SKITROLIGT… Men som sagt: You had to be there… :-D

Nåväl, nu har halva helgen gått och jag insåg att jag varken bloggat eller läst bloggar på flera dagar. Jag har inte ens rört min dator (!!?)

Men jag har faktiskt haft rätt många hemmaprojekt all min lediga tid som gått ut på att sätta om alla gröna växter, städa grabbarnas rum, rensa bort hälften av hela familjens kläder och byta gardiner. Så, jo.. jag har varit kusligt huslig och tro det eller ej. Det har varit riktigt kul och nu är det städat och ganska tomt på prylar här hemma. Riktigt skönt.

Höstens anfall av Feng Shui är härmed över :-D

IMG_1905

Den nakna damen hänger numera ovanför min soffa och det är så fint så fint @ my place @ fairytaleroad!

Bli först att kommentera
Etiketter:

Äventyr på Ikea

Av , , 2 kommentarer 13

Äventyr på Ikea

Äventyr på Ikea.. nya gröna kompisar och en naken tjej hänger med hem å nu ska vi ut och packa bilen. DET kommer att bli spännande med tanke på att sällskapet har minst lika mycket.. Haha.. dagens bästa lär väl bli kvällsburgaren i Övik! :-D

Tjohoo…

2 kommentarer