En selfie i bil kallas?

Av , , Bli först att kommentera 13

En selfie i bil kallas

En selfie i bil kallas?
En ”bilfie” såklart… Vi och vår nya, fina och söta bil styrde kosan mot Gällivare igår och idag är vi redan på väg hem igen!

Vi har begravt vår fina och underbara Morfar Sven nu och hela dagen handlar om hans ära.. Han var älskad av så många och nu känner jag bara frid och glädje över hans minne!

Aimo pratar som vanligt i Turbofart på Gällivareradion, vi har sett nio renar redan och solen ligger bakom oss.. min älskade Jimpa kör och allt känns okej! Riktigt bra faktiskt :-)

Jag känner mig glad.. ”här kommer alla känslorna på en å samma gång..”

Japp! Så sammanfattas dagen idag. Osammanhängande?!

Haha.. precis som det mesta i min tillvaro då!

Bli först att kommentera

Såg Ni den fulla månen?

Av , , 2 kommentarer 11

Såg Ni den fulla månen

Såg Ni den fulla månen??

Det gjorde jag..

Och jag insåg att för varje varv månen tar så försvinner mer och mer ur vår tidBank! Tid är ju som bekant det enda vi har som är lika mycket värd hos varje enskild människa…

Både läskigt och vackert när man tänker efter..

2 kommentarer

Tack för att Du funnits!

Av , , 4 kommentarer 25

”Du kommer alltid att finnas.. För jag ska Dig alltid minnas.

Det kändes som alldeles nyss vi gjorde alla tonårshyss, men vuxna blev vi ändå till slut. Vi fick egna barn, vi fyllde livet med både glädje och sorg. Tyvärr fick du en extra börda att bära som man inte önskar sina nära och kära.

Du kämpade hårt och länge, men idag blev Du en ängel..”

Men hjärtat säger aldrig farväl!

 

 

IMG_7432

1988 var året då vi fann varandra på högstadiet. I en stökig miljö under en otrygg tid i livet!

Jag: En speedad galenpanna

Du: En sansad och cool tjej 

heart

Vila i frid min älskade vän! Jag vill tacka Dig för så mycket.

För att Du varit min vän i nästan trettio år… För att du alltid varit så positiv och alltid kunnat se det som varit bra.  Oavsett vad!! Tack för din okuvliga vilja att alltid vara en medmänniska trots din egen smärta.

Tack för att jag fick vara en viktig del av ditt liv trots att vi ibland hade perioder då vi sällan sågs. Tack för att jag fick vara din vän under alla år och Tack för det jag fått dela med Dig.

I flera nätter har jag också fått dela din sista tid i livet och jag har fått hålla din hand och vara Dig nära. Även det vill jag tacka för även om det var en smärtsam tid både för Dig och mig. Sista gången vi var tillsammans var i Onsdags natt. Jag var så ledsen och arg… Jag grät över mina egna usla problem. Men Du tröstade mig och sa att allt skulle bli bra.. Det var så typiskt dig.. att se någon vara ledsen och ändå orka sträcka ut en hand trots att du själv befann dig i en tung och orättvis situation. Det var sån du var helt enkelt och jag älskar dig för det. Jag tog farväl idag och Du såg så fridfull ut.. Dina vackra ögon var slutna och i ditt ansikte syntes inget spår av smärta, rädsla eller sorg. Det gjorde mig lugn.

Din värme och medmänsklighet dröjde sig kvar. Jag fick krama dig en sista gång och jag tar med mig känslan av glädje att du varit en otroligt fin vän.

Du var en fantastisk människa!

Tack för allt!

heart

4 kommentarer

Otroligt tröttsamt

Av , , 4 kommentarer 13

Otroligt tröttsamt

Otroligt tröttsamt.. med människor som ifrågasätter ens mentala hälsa när det enda de egentligen behöver göra är att se sig själva i spegeln och fråga sig: ”Vad har JAG gjort för att hålla mig själv och min omgivning frisk på sista tiden??”

Shit vad trött jag är på folk som bara älskar att ställa till elände och trivs med drama, när de egentligen borde ställa upp och bibehålla lugnet istället!

”Varför bloggar hon om så privata ting??” Undrar ni kanske nu? Ja, därför att bloggen är min alldeles egna, privata kanal och här skriver jag precis vad fasn jag vill.. dessutom så kan jag inte sova och för övrigt så vill jag tacka alla Er som ikväll bekräftat det jag egentligen redan visste: Vissa människor är och förblir endast skuggfigurer i ens liv och skall alltid behandlas därefter! Det vill säga.. tänd alla lampor och Låt dem försvinna mer och mer! Låt ljus, värme och glädje ta plats och skicka iväg sorger och negativa energier. Kom ihåg att DU endast har ett liv, en tillvaro och en närvaro. Se till att göra det bästa av just DIN tid.. prioritera rätt saker, rätt personer och rätt tillvaro och allt kommer bli… bättre.. :-)

Jo!! Så får det bli. Ut med gammalt, in me nytt.. glöm bort tid som flytt. Du kan aldrig ändra det som var, men du har alltid framtiden kvar!
;-)

Sov gott!

4 kommentarer

Vad kallas en sån här bild tror Ni?

Av , , 2 kommentarer 13

Vad kallas en sån här bild tror Ni

Vad kallas en sån här bild tror Ni? Jo.. en ”fjällfie” såklart haha.. Vi har varit uppe på Dundret ikväll på en liten Festival i härlig fjällmiljö. Vi åkte sittlift lite väl högt över marken så lite läskigt var det allt. Nästa gång vi åker här så kommer allt vara vitt och skidor kommer att hänga från mina fötter.

800 meter över havet ikväll och jag lovar att för första gången på länge så känner jag mig riktigt lugn och harmonisk. Inte illa alls.. Vi behövde både ljuset och luften så nu kan jag återvända till Umeå med bättre balans i hela mitt väsen!

En av de bästa kvällarna under hela året hittills faktiskt.. Tack till alla som varit med :-) både två och fyrbenta!

2 kommentarer

Roligt på tåg

Av , , 2 kommentarer 14

Roligt på tåg

Roligt på tåg?! Ja, i alla fall i dag… Det framgår förmodligen inte på bild, men vi alla sitter på en Två-sits och har gjort i ex antal timmar.. vi alla är på väg-ni-vet-var och resan med tåg har som vanligt varit.. eh.. intressant!

Nu glider vi i alla fall genom den sista natten med midnattsol och pratar om kära Morfar och allt som har med honom att göra.. På måndag hämtar vi en ny bil i Kiruna (!?) Och försöker inbilla oss att livet är ”som vanligt” vilket det naturligtvis aldrig mer blir! Men allt känns helt okej. Jag har accepterat att livet bjuder på förlust då och då och ikväll känner jag ändå att livet gett mig fantastiska möjligheter och med risk för att låta nördig: ”jag älskar mitt liv och alla i det” :-) både två och fyrbenta!!! <3

2 kommentarer

En känsla av vemod

En känsla av vemod

En känsla av vemod!

Det är känslan för dagen! Jag hittade den här stolen när jag och hunden vandrade vid sjön idag.. Konstigt nog så speglar den lite av vad jag befinner mig i just nu..

Stolen andas sorg över svunna tider som aldrig kommer mer igen.. den är tom och stum och kommer inte att kunna lagas till sin ursprungliga form.

Många har nog suttit på den och den har säkert varit med om mycket roligt.. Men nu är det alltså slut.

Jag insåg att den här ihåliga stolen representerar allt vad jag känner idag. Sorg, vemod, ilska, ensamhet och även en gnutta glädje.

Glädje över alla fina minnen som passerat mina tankar denna helg, men sorg över att saker ibland tar slut innan det egentligen ska vara slut..

Men jag vet att livet har sin gång.. Det är bara det att ibland är saker så förbannat orättvisa. Jag tror att stolen skulle hålla med mig om den kunnat tala. Den borde ha fått trona i ett vackert rum i minst hundra år till.. eller åtminstone i femtio!

Men som sagt.. livet är inte alltid rättvist!

Bli först att kommentera

Är allt okej?

Av , , Bli först att kommentera 15

Är allt okej

Är allt okej? Verkligen? Ja.. eller Nej.. det beror på från vilket håll man ser det!

Veckan som gått har minst sagt varit känslomässigt utmattande på många sätt. Jag har till slut lyckats finna mig i att Morfar lämnat jordelivet efter ett långt och rikt liv och tårarna har så Smått börjat torka.. Då kommer nästa sorg och tar vid.. Jag kan inte riktigt ta in det just nu, men ännu en person som jag tycker mycket om är på väg bort från detta liv på denna jord.

Det är så orättvist och det enda jag gläds åt just nu är att vi får korta stunder tillsammans varje dag. Vi kan skratta ihop som vi alltid gjort, trots att situationen är så full av allvar och att döden så fult och elakt lurar bakom hörnet trots att tiden absolut inte är inne ännu!

Att saker och ting inte alltid är rättvist är jag alldeles för medveten om sedan länge, men nu skulle jag bara önska att sorg och smärta höll sig borta från mig och alla dem som står mig nära!

Var rädda om varandra och tala om för dem som står dig nära att du håller av dem.. vilken dag som helst kan det vara för sent!

Försök också att finna glädje i de små tingen även om det ”bara” innebär att skratta åt blåbärsgubben i yoghurten! Det sägs att skratt kan lindra sorg.. Jag är absolut villig att testa! Sov gott, vi hörs framöver när saker blivit bättre. Det kan ta ett tag, men jag dyker upp igen! Det lovar jag. Hej då så länge!

Bli först att kommentera

Varje andetag är viktigt…

Av , , 2 kommentarer 11

…det påminner jag mig själv om några gånger om dagen just nu. Det har varit några tunga dagar sedan morfar gick bort. Jag har gråtit så många tusen tårar så att min kropp är alldeles uttorkad och ögonen känns som att de ska ramla ut. Vi har pratat massor om morfar och jag har varvat sorgen med glädje över att jag har så mycket kvar efter honom… Mina barn till exempel. En av dem heter ju faktiskt Sven efter morfar och vi har så många fina minnen vi har kunnat glädjas åt.

Jag är också glad över att han fick uppleva en sista sommar och att vi fick mycket tid tillsammans trots att över femtio mil skilde oss åt.

Midsommar blev en parentes detta år, men vi gjorde så gott vi kunde och åkte ut till några goda vänner som håller till vid havet. Det var så himla trevligt och jag fick skingra tankarna en stund. Vi har verkligen fantastiska vänner.. :-) Tack till alla i vårt midsommarsällskap och tack också till bästa Maria som körde ut oss eftersom vi numera är helt utan bil och lär vara i någon vecka till!

Och på tal om bilar så har vi kikat på två stycken än så länge! Det lutar åt att det blir en Toyota Auris men vi har inte riktigt haft orken eller engagemanget till att aktivt leta efter ”rätt” bil. Vardagen har liksom pågått i turbofart så det har varit stenhård prioritering i tillvaron. Men nästa vecka så kanske… Håll tummarna :-)

Tänkte i alla fall att jag skulle ägna lite tid åt bloggen och själv spana lite av vad jag gjort på sistone:

IMG_7211

Den här lilla hybriden KAN möjligtvis bli min nya vän… Visst är den söt? :-)

IMG_7207

Vi har träffat en STOR idol och pratade med honom rätt länge. Han svarade dock inte på tilltal men han var cool ändå!

IMG_7227

Vi hänger rätt mycket i Parkourparken eftersom vilde V bestämt sig för att bli proffs! Lillebror hänger hänfört efter :-)

IMG_7249

Tack och lov att jag är gift med den här snubben.. Det underlättar min tillvaro att han är som han är :-D

(Ni som känner oss vet vad jag menar haha…)

IMG_7231

Jag försökte göra en liten krans av mitt eget hår, men inspirationen var inte direkt på topp av förståeliga skäl. Men jag försökte i alla fall göra mig lite fin med klänning. Är det midsommar så är det! Av med långkalsonger och på med klänning!

IMG_7233

Jag älskar klänningen! Superfynd för en femtilapp på Jeansbolaget!

IMG_7258

Salladsbebisarna har vuxit så det bokstavligen knakar!! Vi tittar fascinerat ut på inglasningen och ser hur det växer från dag till dag. Underbart och bara färgen gör ju att man blir varm i själen.. Eller hur?

IMG_7259

På inglasningen har det för övrigt flyttat in en väldigt rolig varelse som minstingen skapat på dagis. En manet! Den är så gullig och jag ler varje gång jag ser den :-)

Ja, det var en liten update om vad som pågår hos mig och min familj. Jag har tre arbetsdagar kvar till semester och det ska bli så skönt. Jag har jobbat intensivt som tusan under ganska lång tid och jag har åstadkommit massor av positiva saker på jobbet. Men nu är jag så trött efter allt som varit så jag ser så otroligt mycket fram emot att bara hänga runt med familjen och jag ska se till att varje dag ha antingen sand eller gräs under mina bara fötter!

heart

Visst låter det härligt?

Hursomhelst, ha det jättebra alla som läser och kom ihåg det där med att varje andetag räknas. Försök att vara medveten om åtminstone tjugo stycken av dina andetag varje dag… Prova!! Jag lovar att man stannar upp och tar in helt ny energi! Try it… You’ll like it!

Vi ses :-)

2 kommentarer