Mysiga måndag

Av , , 4 kommentarer 10

Mysiga måndag

Mysiga måndag!
Ja, jag gillar ju som bekant måndagar av flera anledningar.

Idag beror det mest på att jag fått upp mina nya fina fönsterlampor (en är i rosénguld och en är i vanlig guldfärg) och så är jag glad för att jag har hittat en trevlig kvist / pinne i skogen som passade bra att hänga upp ljuslyktor på. Jag har en Konstig liten sned vägg i vardagsrummet som gör ett helt hörn lite knepigt att möblera men till det här ändamålet blev det riktigt bra.

Tanken var först att hänga en större gren i taket, men rummet är inte stort så det fick bli så här istället :-)

Jag är riktigt nöjd och de fina höstgardinerna med löv på kommer från en loppisbutik i övik.

Tänk vad mycket inspiration som går att hitta både i skogen och på second hand. Inredning behöver ju inte vara varken dyrt eller märkvärdigt. Trendig behöver man inte heller vara ;-)

Huvudsaken att man trivs.. och att man själv gillar sitt hem. Hos oss ska det vara krokigt, brokigt, hemsnickrat och gammalt.. och det viktigaste: Hemtrevligt och barnvänligt!

Vad tycks? Mitt nya favorithörn i lägenheten @fairytaleroad <3 *mys*

4 kommentarer

Superkrafter i omlopp

Av , , 2 kommentarer 13

Superkrafter i omlopp

Superkrafter i omlopp..

Ikväll hittade jag en gigantisk bunt med dokument som jag trodde att jag aldrig skulle titta på igen. Men det gjorde jag och dessutom fanns det några som jag läste lite extra noga. Utskrifter från gamla bloggar och papperslappar och brev skrivna till mig.

När jag läst klart så inser jag ju hur otroligt stark jag faktiskt både ÄR och har varit under hela mitt vuxna liv och det är ju en jäkla tur det för inte har jag då fått någon hjälp (annat än av ett fåtal personer) när det varit som värst. Speciellt inte under de senaste fem åren.

Men egentligen så är ju det också en bra grej för med tanke på allt som varit så har jag i och med det också fått ett slags kvitto på min kapacitet! Som är rent otrolig när jag tänker efter..

Superhunden håller med och kommer som vanligt och ger sina små tecken på att jag har rätt i mina tankar och funderingar :-)

Ikväll känner jag mig riktigt tillfreds och jag kommer från och med nu att bejaka ännu fler av mina superkrafter.. för jag inser att jag har många mer än vad jag trodde!

Tack och lov för det och tack till Er som trott på mig och som aldrig lämnat min sida ens när blixten slagit ner och det har åskat som värst!

Till Er andra: Tack för all skit Ni gett mig.. skiten har förvandlats just till.. Superpower! :-D Kanske inte det Ni hoppats på, men så blev det och för det tackar jag allra ödmjukast.

Vi ses! Kram å godnajt!

2 kommentarer

Vilken stajl…

Av , , Bli först att kommentera 8

Jag hittade en riktigt gammal bild på en viss person som är en av mina favoritpersoner i hela världen och jag kände att jag inte riktigt kunde undanhålla den här underbara bilden för omvärlden! Spana in Virvelvinden med lockar i håret och solsken i blick! Kavaj, toppluva och gummistövlar… Jaa.. det var tider det haha…Han hade ju ett hårsvall som skulle fått självaste Joey Tempest att bli grön av avund alltså…

Tänk.. jag drömde redan som liten flicka om att jag en dag skulle få en grabb som skulle få ha lååångt hår.. och så blev det! :-)

fotboll

heart

Annars då? Jaa.. jag har varit ytlig i två dagar och spenderat pengar på ett nytt puder och två nya fönsterlampor. Pudret behöver jag för att inte se sjuk ut (är lite trött på att höra om hur blek jag är haha…) och fönsterlamporna impulsköpte jag för att de var så otroligt vackra och jag tänkte för mig själv att jag ”nog blir en lyckligare människa bara jag köper dem”

Nu har jag förvisso inte hängt upp dem ännu, men jag ska göra det imorgon och faktiskt… *känner efter* så tror jag banne mig att jag är lite gladare redan ;-)

Det kommer i alla fall att bli ljusare och trevligare i mitt tv-rum och schäälvklart så ska jag visa Er när det är klart!

Och en till grej som jag tänkte att jag skulle berätta: Min sexåring åt en HEL tiobitars laxsushi idag innan jag och min kompis ens ätit hälften av vår mat. Är det normalt? Och jag undrar hur hans matvanor kommer att se ut om ytterligare tio år… Hjääälp..

bastianapril2 002(1)

”Ge mig sushi annars skriiiker jag ännu högre!!”

Ja, ikväll är det nostalgi och fotosortering som gäller och  jag kan bara inte fatta hur stora grabbarna blivit. Konstigt nog så blir ju inte JAG äldre ;-) Eller.. joo.. fast det är ju inte riktigt samma sak och har Ni tänkt på en sak? Varför är det okej att säga till ett barn som man inte träffat på länge att: ”Vad stooor du blivit” men att det inte riktigt är okej eller rentav olämpligt att säga exakt samma fras till mamman??

Vi människor ÄR väl jäkligt konstiga ändå så säg? :-D Och med den funderingen så säger jag…

Godnajt!

Bli först att kommentera

Varför VS varför inte…

Av , , 2 kommentarer 11

Jag har skrivit listor (som vanligt) och den här gången handlar det om FÖR eller EMOT vad gäller ganska viktiga saker. FÖR-listan har betydligt fler punkter än EMOT-listan och ändå är så många så negativa till mina nya tankar vad gäller nya saker som kan tänkas poppa upp i min tillvaro.

Varför är det så? Det inbjuder ju inte direkt till att dela med sig av tankar och funderingar vad gäller framtiden. Av de jag har bollat vissa frågor med under den senaste månaden så har tyvärr en och annan varit så fruktansvärt negativ till mina idéer… Så jäkla tråkigt! Ingen lyckospark i baken där inte, utan bara tankar på negativa saker. Jag fattar verkligen inte varför det behöver vara så?

Min magkänsla säger KÖR, medans en och annan (alltför många) männscha säger ”Näe, de går väl inte?!”

Fy fabian… jag orkar inte lyssna på det alltså. Men jag har i alla fall min man… min största supporter som säger saker som: ”Men SJÄLVKLART ska du göra det där om du vill!” och ”Det är faktiskt DU och ingen annan som ska leva ditt liv i din tillvaro, lyssna inte på de som är negativa”

Ja jisses alltså… fattar Ni att jag har gift mig med världens bästa man?? Att han är den bästa är för övrigt en av punkterna på min FÖR-lista… och jaa.. inget är omöjligt. JAG fattar det och HAN fattar det och det är ju huvudsaken… De övriga gnällisarna orkar jag inte riktigt lyssna på just nu! Don’t call me… I’ll call you…

 

optimistic

Tjaa… glass är ju som bekant bättre än SKIT!! Haha..

:-D

IMG_3849

Min bejb.. Världens bästa..

heart

2 kommentarer

Terve!

Av , , 4 kommentarer 10

Hallå där! Dags för ett livstecken från den här tanten ;-)

Jaha.. så vad har hänt sen sist? Ja, jag har gjort en hel del spännande (nåväl) saker som förmodligen inte är ett dugg spännande för någon annan än mig och kanske (lite) för dem jag känner!

Men det bästa jag gjort är väl i alla fall att göra klar min ”inte-tappa-tänder-behandling” och nu känns allt riktigt bra! Tänderna kommer att stanna i min mun och det gör mig så barnsligt glad så det inte är klokt.. hmm… känslan är den samma som när man TAPPADE tänder när man var typ fem bast, men nu är det ju alltså tvärtom *skrattar* Ja, tänk om man fick uppleva femårskänslan igen alltså.. det vore väl nåt?

Och vad mer då? Ja, jag har varit barnledig i helgen men tackade ändå nej till en sväng på krogen av den enkla anledningen att jag helt enkelt är något utarbetad. Jag insåg att en lördagkväll i soffan med min man framför ännu en finsk deckarserie kändes mer aktuell än att kuta på krogen. Jag har blivit något av en eremit under min lediga tid och det känns faktiskt rätt så skönt. Under de sista två åren har jag bara varit ledig sammanlagt under sex veckor och det är inte riktigt bra för kropp och själ.

Jag älskar för övrigt mitt jobb och det mesta runt omkring men Jag behöver också känna att jag kan stå för det jag tror på eller för all del INTE tror på och ibland blir man faktiskt lite väl ifrågasatt… varför man INTE tror på vissa saker (inga religioner nämnda) och varför man tror på ditt eller datt! Det är ju helt enkelt min ensak och jag framhåller att det är varje människas rättighet att få förhålla sig både religiöst OCH politiskt obunden! Det är i alla fall MIN övertygelse. Och jag tänker mig att det viktigaste är att man är en god medmänniska. Ingen människa är varken god eller ond. Vi lever alla i gråzonerna, men så länge det mesta man gör är av godo så borde det räcka långt. Dessutom så tycker jag att man ska passa på att se möjligheterna när förändringens vindar blåser hårt från alla håll. Man ska passa på att göra något nytt och skoj!! Tror och tycker JAG i alla fall.

 

SÅ DET SÅ!

 

;-)

 

Men att jobba för mycket vad man än jobbar med är inte så hälsosamt men sådan har jag varit och jag ger ju alltid järnet när jag brinner för något och det är väl på gott och ont får man säga. Det gäller ju att inte ”brinna upp” så jag har följt mina egna råd och faktiskt börjat snegla åt både höger och vänster i dessa fyrvägskorsningar som jag nämnde tidigare. Jag har till och med börjat fila på en och annan förändring vad gäller min framtid och jag har insett att allt det som är bra för MIG, faktiskt också är bra för mina barn och min man. (NEJ!! Vi ska inte skilja oss, även om det kan låta så i mina kryptiska beskrivningar)

Jag har också, som Ni säkert märkt blivit snäppet hemligare både IRL och här i bloggen och det beror ju på flera faktorer men främst på grund av att jag inte kan kosta på mig att vara lika offentlig i allt jag företar mig som jag tyvärr var förr.

Men jag har lärt mig massor med saker under mina år som bloggare att det mesta faktiskt inte behöver avhandlas offentligt och jag ser en ENORM skillnad på mitt sätt att skriva nu än vad jag gjorde då.

Fler personer kan påverkas nu av det jag skriver och det handlar ju såklart om både min familj och mina barn, men även om mina vänner och mina arbetskamrater samt människor jag möter inom mitt jobb. Det handlar också om vad jag vill och kan förmedla om både mig själv och andra och numera så försöker jag verkligen tänka till en extra gång innan jag skriver här på bloggen.

Dessutom är bloggen min enda kanal och jag aktar mig fortfarande för Facebook och instagram för min egen del. Men jag ska ärligt erkänna att jag nyligen lärt mig att JAG kan spana på personer på instagram som har en öppen profil trots att jag inte själv är reggad som användare och det är ibland riktigt roligt fast jag för all del känner mig som en smygtittare, men å andra sidan så har väl vissa personer öppna användare för att de VILL att så många som möjligt ska se dem. Men fy så tråkigt ändå med bara bilder och nästan ingen text… och när det ÄR text så är det mest bara massa tecken. Trist och tråkigt tycker jag!

Nåväl, det var väl inte så mycket mer jag hade att säga om detta just nu förutom att jag nu, efter dagens (förhoppningsvis sista) tandläkarbesök har så ONTONTONT i min nedre tandrad :-( *AJJ*

Lämna gärna av en sympati eller två innan du går.. haha..

IMG_7681

Jag ÄLSKAR mina tänder..

heart

Veckans tips är förresten denna:

”Easy living”

på finska..

large_67ed79d45532973d1af879deedbaa1bc-Easy-Living-header

Jag gillar det finska språket.. det är så levande och liksom… dramatiskt på nåt härligt vis!

:-)

Bilden kommer från Moviezine

Nåväl.. ha det bra så hörs och ses vi!

4 kommentarer

Fullkomligt förälskad

Av , , 4 kommentarer 15

Fullkomligt förälskad

Fullkomligt förälskad!

Tänk att vakna upp till det här.. en kompetent liten kille som själv mätt upp två mått kaffe i presson, kokat upp vatten i vattenkokaren och sedan ropar: ”Kliv upp.. ja ha fixat kaffe” :-)

Så sitter han där och väntar på att Mamma eller Pappa kommer och fixar sista momentet eftersom det är lite farligt och vanskligt såklart.

Man blir alldeles varm i hjärtat och så är det så himla praktiskt när man kan ha sina barn till något haha…

Ja, det kan inte hjälpas. Jag var tvungen att få skryta lite om dagens start och om min duktiga grabb. Han kommer förmodligen att bli en lika fantastisk make en dag, precis som sin farsa! :-D

Ha en skön fredag alla!

4 kommentarer

Det här med att kasta sten i glashus

Av , , 2 kommentarer 14

Det här med att kasta sten i glashus

Det här med att kasta sten i glashus..

Ena dagen klagar jag över att jag sett julsaker i en affär och nästa dag så bär jag helt sonika hem flera flaskor julmust haha… Ja, Jag förstod ju egentligen att det var rätt dumt att köpa hem, men det gick liksom inte att låta bli.

Och idag har jag dessutom ätit några pepparkakor och funderat på en julklapp som jag ska köpa så nu säger jag bara: Låt julen få börja :-D ju snabbare vi stökar bort julen desto snabbare blir det ju också vår och sommar..

Åh, vilken bra idé..

God Jul hör ni!!

2 kommentarer

Social söndag

Av , , Bli först att kommentera 14

Söndagar hos oss är oftast vikta för social träning. För oss alla faktiskt.. Vilde V tränar Parkour i två timmar mitt på dagen och vad är väl då bättre för oss andra i familjen än att ta sig en tur någonstans och öva sig på allt möjligt?

Idag blev det socialträning på Avion. Vi hade riktigt kul faktiskt och jag måste säga att det är ganska mysigt att få ha en unge åt gången att ägna sig åt. Lille B är rolig att vara med och han vet precis vad han vill göra:

Först hundpromenad:

IMG_8068

Best friends <3

IMG_8074

Vem rastar vem..?

Sedan glass på Ikea:

IMG_8080

NÅGON… blir mer och mer lik sin storebror.. 

:-D

Och så passade han på att provköra en bil..

IMG_8092

Det ska ju börjas i tid, så varför inte?!

Och så fick han träffa en favoritkille inne på sin favoritaffär LEKSAKSAFFÄREN…

IMG_8095

Fast han genomskådade sin gamla morsa och drog iväg och gjorde nåt annat istället… Men JAG hade kul och det var ju också trevligt förstås!

Haha…

Vi handlade i alla fall inget, för det jag hade TÄNKT handla var slut på både Teknikmagasinet och Kjell & Company så det blidde inget men vad jag hade tänkt köpa är hemligt… Ända tills jag köper det! Då ska jag berätta ;-)

Sedan så var vi och kikade på en hooverboard och jag är lite sugen på att köpa en till Viggo, men jag har hört att det händer så mycket olyckor och att det är ganska stor brandrisk på dessa tingestar så jag vet inte hur jag ska ställa mig till det här… Jag känner mig högst ambivalent. Men å andra sidan så är det ju snart slut på säsong på dem så jag har väl några månader på mig att bestämma mig.

Har Ni någon infallsvinkel på dessa nya farkoster? Dela gärna med Er..

Annars vet jag inte så mycket annat än att jag har haft det otroligt lugnt och skönt detta veckoslut! Helgen har gått åt till många sköna sovtimmar, god vegetarisk middag hos en vän och massor med familjehäng. Jag har också kollat en finsk serie på Netflix som heter: ”Underworld trilogy” och den var rätt bra. Jag gillar ju det finska språket och nordiska deckarserier brukar ju vara rätt bra och tjaa… den var helt klart sevärd även om vissa skådespelarinsatser lämnade lite att önska förstås.

Men PERKELE vad jag hellre kollar svenskt / norskt /danskt/ finskt än massa amerikaniserat dritt (Läs: SKIT!!) som får mig att bli helt sjösjuk av alla biljakter och överdrivet pangpang!

Men näe hörni.. Nu sitter jag ju bara här och tombabblar ;-) Nu är det dags att säga Tack och Hej, leverpastej! Ha det så skönt denna härliga söndagkväll. Vi ses!

Bli först att kommentera

Kära Dagbok!

Av , , 2 kommentarer 14

Idag insåg jag att bloggen än en gång har blivit lidande och att det vi kallar ”livet” har kommit emellan. Men nu har jag en liten stund helt allena i min tysta lya på Sagovägen och då bara måste jag skicka ut några rader och berätta vad jag gjort på senaste tiden… Om inte annat för mig själv haha…

Jag har haft det extremt hektiskt i flera veckor på alla plan faktiskt och enda andningshålet var nog i helgen när jag var i Gällivare. Jag hann inte träffa alla jag ville och det var för att jag prioriterade mig själv, min mormor och lugnet! I den ordningen faktiskt. Men jag hann träffa ex antal djur, sötaste Hanna och min mans lillasyster och ja, det räckte för mig faktiskt. Då hinner man sortera intryck och tankar i lagom takt! Jag hann också spana på förfallet i Malmberget och jag var iväg på en egen liten spöksafari bland rivningskåkar och bråte. Både spännande och kusligt.

IMG_8048

Det ser nästan ut som ett dockskåp. Här inne har folk levt sina liv och haft sin tillvaro och nu ska hela rasket rivas och inget ska finnas kvar..

IMG_8047

Hej då Malmberget.. Nu dröjer det tills nästa gång vi fotar rivningskåkar!

*vemod*

Men sedan hälsade vi på finaste Hanna i hennes nya kåk. Ett helt gäng (fem stycken!!) hundar mötte oss i dörren och smågrabbarna hade hur kul som helst med de fyrbenta vännerna. Hmm… det lutar åt att vi måste skaffa egen hund endera dagen :-)

IMG_8051

Triss i tassar

IMG_8057

Liten jagar stor

IMG_8058

Vem jagar egentligen vem?!

I övrigt kan jag ju berätta att min stackars man fått en allvarlig knäskada och hoppar omkring med ett ”robotben” (enligt lille B) så nu har vi pappan hemma som ändå envisas med att sköta köket och tjaa… inte mig emot! ;-)

IMG_8016

Min tappre make med sitt robotomerade ben haha..

För min egen del så kan jag berätta att jag har fått en hel del att tänka på vad gäller rätt viktiga saker i min tillvaro och det dyker upp ovanligt många vägskäl numera. En del vägskäl förvandlas till och med till fyrvägskorsningar när jag funderat ett tag och det är faktiskt ganska spännande att vara Jag för tillfället haha… Och i vanlig ordning så gör jag som jag brukar när jag har viktiga saker att fundera på: Jag skaffar mig hemmaprojekt! Så nu har jag helt sonika köpt sex stycken gamla stolar som ska slipas och målas! Jaa… vaddårå? Man tänker ju bättre när man håller på med sånt. Alla som gillar sånt pyssel vet ju vad jag menar, eller hur?! Haha..

IMG_8018

Hej då alla ikeastolar! Tack för den här tiden..

Annars är tillvaron som den ska förutom att min nya bil fått en spik i foten (läs: PUNKA av en jäkla spik i däcket) *suck* men vi har ändå lyckats köra över hundra mil innan det uppdagades. Jag älskar i alla fall min nya lilla hybrid och jag känner mig ganska miljövänlig numera haha.. Och på tal om miljövänlig.. Dags igen för en uppdatering angående balsammetoden och håret:

IMG_8066

Jag har fått MASSOR med nya små fjun som sticker upp överallt och först blev jag orolig för att massor med hårstrån gått av, men min frissa upplyste mig om att det är många nya bebishårstrån som sticker upp och jag tror aldrig att mitt hår varit så tjockt och välmående som nu. Jag använder förresten ”bara” coop extras balsam samt responsbalsam (för doften) och jag och mitt hår är ju rätt så miljövänliga… OCH… inte att förglömma… Billiga i drift *skrattar*

I alla fall så har jag inte jättemycket mer att berätta just nu. Jag funderar vidare över min tillvaro och vilka vägar jag ska välja när jag kommer till alla dessa vägskäl och tack och lov för att jag har så kloka vänner att bolla allt stort och smått med! Ni är verkligen GULD värda allihopa… och en extra applåd till bästa Maria som jag tog en fika med idag efter jobbet. Tack för att du finns och för att du delar med dig av lugn och kloka tankar!

Och nu återstår bara att säga: Godnajt allihopa! *hoppar i säng med ny bok* Vi ses och hörs!

2 kommentarer

Skryt luktar illa

Av , , 2 kommentarer 12

Skryt luktar illa

Skryt luktar illa? Ja, tydligen enligt vissa.. men det beror väl på vad man skryter om? Jag kan i alla fall meddela att ett glas rött Vinistella La Passione framför en härlig brasa både smakar och luktar gott. Sällskapet är alldeles förträffligt och ja, det kan inte hjälpas… jag har det så jäkla bra, jag mår toppen, jag njuter och jag är glad.. *skryter* och det värsta av allt är väl att jag är helt övertygad om att jag är VÄRD det.. haha.. Där fick Du minsann ;-)

Skämt åsido.. Allt är fint.. jag jobbar på att vänja mig vid allt det nya mitt i allt det gamla!

Life goes on!

2 kommentarer