EXTREMT POLITISKT

 

Foto: Ulf Kämpeback, Grönåker vinter 2009

Varför blir vissa så arg …

Det är ju tur att alla inte är politiker, det är tur att folk med lite självinsikt eller i alla fall möjlighet att föra en vettig debatt eller samtal utan att bli galen är politiker.

Vad är det som gör folk så arga när man pratar om politik, vad är det som gör att huvet vrids av illska när vissa läser saker inom politiken som det själv inte tycker om.

Så blir det ju ofta inte om vi inte gillar samma musik eller tv program, det är väl inte fel att tycka olika eller försöka få andra att förstå vad någon menar.

Men vad är så hemskt med politik ?

Att förstöra en fest går på 5 sekunder, bara man säger fel politiskåsikt vid fel tillfälle, kanon bra om man vill hem tidigt en kväll.

Men jag fattar det fortfarande inte, jag själv tycker om att ha fel om någon kan övertyga mig om att det verkligen är bättre som någon annan tycker …

Ta nu och slappna av lite & bli inte så förbannad (på riktigt), det är ju bara snack !!

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

 

 

4 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Även religion kan ha den inverkan på folk…

    Det finns ju för övrigt ett välbekant råd om att man inte ska ta upp politik eller religion om man vill undvika dålig stämning.

  2. Ulf Kämpeback

    Ja, det sägs ju så ….

    Men min fråga är fortfarande VARFÖR blir folk så upprörda.

    Enligt mig är det bra att det finns S, V, MP, C, M, FP, KD och allt vad det kan heta, eftersom olika åsikter är bra, då kanske man kan komma någon vart här i världen …

    Samma grej är det med religion, det är enligt min personliga åsikt bra och roligt med olika sätt att se på livet & Gud, bara man inte är dum med andra, då är det FEL.

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se
    http://www.kampeback.blogg.se

  3. Lars R

    Vi svenskar är så rädda att ”trampa någon på tårna” därför spelar vi safe och pratar väder istället. När det kommer till menlöst kallprat måste vår nation vara världsledande (grattis Sverige..?).

    Många svenskar har ett genuint ointresse av politik. Om ämnet politik dyker upp i en diskussion handlar det oftast om politikerförakt. Detta är intressant med tanke på att vi är det land i världen där medborgarna hyser störst förtroende och tillit till statsapparaten(!).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.