TYCKER INTE OM, MEN VILL ÄNDÅ HA …..

Foto: Ulf Kämpeback, Trevor med Världens godaste Pizza i Grönåker

 

Är det inte lite märkligt …

Att det finns personer som säger sig inte tycka om eller ibland till och med hata folk som lever i lyx & har mycket pengar, eller kanske bara en fin bil.

Det finns folk som tycker mycket dåligt om så kallade Kapitalister, vi kan ibland i Sverige hör folk som kallar andra för "kapitalist Svin" eller andra nedlåtande ord för att visa sitt missnöje mot folk som tydligt har tjänat bra med pengar eller driver en mycket bra affärsverksamhet.

Enligt Wikipedia: "En kapitalist är en person som investerar egna eller lånade medel i olika tillgångar direkt (i skog eller andra naturtillgångar, fastigheter, fabriker eller andra rörelser och så vidare) eller indirekt (i aktier eller andra värdepapper) och därmed söker öka sitt kapital genom att skapa avkastning".

Hur kan det vara så ?

Det finns allt för många idag i Sverige som tror sig vara något mer på grund av att man tycker dålig om så kallade Kapitalister, men enligt mig har dessa personer oftast inte fattat att dom själv är med i samma båt.

Bjuds det på godsaker, så vill det flesta äta både Hummer, Västerbottensost & dricka Champange, bara det är gratis så går det mesta ner.

Hur kan det komma sig ?

Borde inte folk som inte gillar andra på grund av att det har bättre ekonomi äta det billigaste skräp som bara finns att få tag på, detta för att verkligen vara en "ickekapitalist".

Borde inte dessa personer sträva efter att få mindre i lön varje månad istället för tvärtom, bara för att inte ha råd att köpa massor av nya saker eller kläder.

Borde inte dessa personer göra med sina egna händer allt som hör livet till, mat, kläder, hus (Hyddor) & allt annat som vi behöver.

Jag fattar inte detta & kan såklart som vanligt ha helt fel !!

 

Ulf Kämpeback

www.garderob.nu

 

16 kommentarer

  1. Hårt arbetande

    De borde helt klart följa sin egen linje mer, men att äta dålig mat kanske var att ta i. Jag tror inte en läckergom behöver vara kapitalist.

  2. Conny Forsström

    Vet du, jag tror att de flesta vill ha ett drägligt liv med en fungerande välfärd (i motsats till oerhörd rikedom). För de allra flesta skulle det räcka. Högerns långsiktiga demontering av välfärden är ett hot mot denna dröm.

  3. Ulf Kämpeback

    Ja du Conny, jag är inte rädd för att Alliansen demonterar välfärden, det har sossarna gjort så bra innan förra valet.
    Jag är mer rädd för ”bidragscirkusen” som vänstern ännu en gång vill skapa i Sverige.

    Du ”Hårt arbetande” kan ha rätt men det borde vara som jag skriver om ”rikedomshatarna”, tycker dom så illa om personer som försöker tjäna pengar ska man också leva därefter även när det gäller föda.

    Ulf Kämpeback
    http://www.dinpt.nu

  4. Conny Forsström

    Vad innebär ordet bidrag? Du talar väl knappast om a-kassa och sjukförsäkring vilka är just det..försäkringar, och INTE bidrag! Eller vad menar du med bidrag? Detta ord svänger sig högern gärna med utan att tala om vad man egentligen menar. Såväl vänster som höger vet att arbete är vägen till välfärd men särskilt högern borde veta att i en marknadsekonomi kommer alltid att finnas en viss arbetslöshet så övergångsförsäkringar som a-kassa måste finnas. Dessutom kommer människor alltid att bli sjuka. Ska de leva på luft under den tiden? Förtydliga gärna vad bidrag innebär!

  5. Ulf Kämpeback

    God dag Conny ..

    Det röda har många gånger genom åren velat införa ”medborgarlön” & 6 timmars arbets dag, sossarna har ALLTID genom åren jobbat för att företag inte ska kunna tjäna för mycket pengar, hellre ska man söka massor av bidrag för att få livet att gå ihop.
    Detta är inget som gynnar folk som vill jobba & tjäna egna pengar.
    Vi har i Sverige haft allt för många som dragit nytta av systemet genom massor av år, med allt från A-kassa till sjukpengar, påstår du något annat är det inte lönt att du skriver mer för då vill du inte ens se sanningen.

    Ulf Kämpeback

  6. Ulf Kämpeback

    Svara Conny del 2: Att sjuka & arbetslösa ska få hjälp att bli friska, hitta ett nytt jobb eller få annan hjälp är självklart för alla partier i Sverige.

    Det är det röda som tror sig vara så mycket bättre på ta hand om det ”svaga” vilket är rent skit prat, självklart har delar av det förändringar som gjorts allt för snabbt drabbat personer i Sverige, men skillnaden mellan blocken är att Alliansen vågar säga att man inte lyckats helt & får göra om vissa saker för att få det bättre, dettta medan sossarna inte vågar ta ansvar för allt skit dom skapat under sin ”STOR MAKTS TID”

    Ulf Kämpeback

  7. Funderande

    Hej Ulf. Du skriver:”Vi har i Sverige haft allt för många som dragit nytta av systemet genom massor av år, med allt från A-kassa till sjukpengar…” Menar du att det är fel att ta emot försäkringspengar som man varit med att betala till när man är sjukskriven eller mellan två arbeten?

    Sen har du rätt i att företagare har skott sig alldeles för mycket på allt från statliga/kommunala/regionala bidrag till EU-stöd, men vill flika in att det är alldeles för dålig uppföljning på var de pengarna tar vägen. Ett oansvarigt slöseri med skattemedel är vad det är.

  8. Conny Forsström

    Vad säger du Ulf, om de 133 miljarder i skatt som staten går miste om p.g.a. skattefuskande företag? (Siffran från Alejandro Caviedes blogg, som källforskat i saken) Nej, istället harv alliansen tagit BORT revisionskravet för små och medelstora företag. Att sanktionera fusk är tydligen ok så länge det är företag som fuskar. Jag har inga siffror på hur mycket det kostar staten att enskilda fuskar. För det första så förekommer det inte i så stor omfattning. För det andra så lär det inte ens vara en TIONDEL av företagens skattefusk. Nå, är det nu lika viktigt att stoppa det här fusket?

  9. Conny Forsström

    Del II: Den sista frågan i första delen gällde alltså företagen, om du anser att det är viktigt att vi tar itu med företagens skattefusk. Det anser tydligen inte dina kollegor inom alliansen i alla fall.

  10. Ulf Kämpeback

    Conny Forsström, tack för dina inlägg, men du snurrar runt problemet som om du har skygglappar. Du anser att folk inte varit hemma med sjukpengar utan att vara sjuka, eller dragit nytta av A-kassa trots att man jobbat svart. Självklart finns det företagare som inte skattar det man borde eller sökt pengar till något som inte är riktigt genomtänkt, men med ännu mindre regler & med mindre inblandning av facket skulle detta troligen helt försvinna, då skulle företagare våga anställa mer & folk kan få jobb. Utan företag stannar Sverige, vad du än tror & tycker !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.dinpt.nu

  11. Ulf Kämpeback

    Funderande: Nej det är inte fel att ta emot sjukpengar eller A-kassa, det har jag aldrig någonsin tyckt.
    Men tydligen står det ju helt klart att en stor del av befolkningen inte märkt vad som har hänt genom åren. Det är viktigt att folk som verkligen behöver hjälp ska få den, eller tycker du annat ?

    Självklart finns det företag som fått bidrag, men jag ger dig ett tips, försök att söka EU-bidrag eller annat stöd till olika verksamheter får du se hur lätt det är !! EU-pengar är redan betalda av oss, även om ingen får dem i Sverige, så att du vet !

    Ulf Kämpeback

  12. Conny Forsström

    Ulf, fusk har förekommit, men inte i den omfattning som alliansen försöker basunera ut. Och det är konstigt att alliansen inte pratar om företagens fusk..ideologiska skygglappar är det tydligt att alliansen bär. Nej, ska alliansen bli trovärdiga så måste de även stå upp, erkänna, fördöma och ÅTGÄRDA företagens fusk, på samma sätt som man jagar sjuka och arbetslösa med blåslampa.

  13. Ulf Kämpeback

    Conny Forsström, Jag känner att jag snart tror att du driver med mig på riktigt när det gäller dina okunniga åsikter om företagare & det STORA fusket. Skatteverket har ”jagat” företagare i många, många år & reglerna HAR blivit ännu hårdare när det gäller att smita från skatter bland annat + att Alliansen vill ha ännu hårdare tag mot det som bryter mot våra lagar på alla nivåer. Enligt våra Svenska lagar är det värre att smita från skatt än att misshandla eller våldta någon, har du tänk på det Conny Forsström ?

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

  14. Katta

    Åh tusan, jag märker att jag har lite att ta igen när det gäller läsandet av din blogg. Hade glömt bort hur förbaskat bra den är!!!!!! 🙂
    Jag har funderat ang. samma saker som dig den senaste tiden. Konstigt att vissa vill ge så mycket till andra men ändå ha allt själv men inte kunna stå för det…eller ja, kanske dåligt förklarat. Läs ditt egna inlägg istället haha! Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.