Kenneths tankar

Göran Jonzons arrogans gentemot lagen och lagtolkarna! (uppdaterad)

Förlåt om jag tar upp detta Göran Jonzon, men du blev dömd för skattebrott för ett antal år sedan….eller hur? Och har jag inte har helt fel så menade du och menar fortfarande att domen är felaktig, borde inte du som klankar ner på KG.s arrogans mot lagen gör det motsatta? Du skriver i din VK-blogg ” http://blogg.vk.se/jonzon/2013/10/16/det-ar-vi-som-bestammer/”:

”Självbilden av upphöjdhet ovan alla lagar och regler visar sig när fullmäktiges ordförande själv äntrar talarstolen och tydliggör för den okunniga massan att det inte spelar någon som helst roll vad lagen och lagtolkarna anser om hans och hans kollegas agerande för att ”det är ändå vi som bestämmer”.”

Gör inte du precis samma sak när du inte accepterar skattedomen mot dig? Och vilka menar du är den okunniga massan?

 

Ps. Toni, jag tar inte KG i försvar nu 🙂 ds

 

Ett tillägg: Göran Jonzon har enligt honom inte  blivit dömd för skattebrott och jag litar på dess riktighet tillsvidare. Men han har enligt mig inte fogat sig inför lag och lagtolkare iom att han överklagade skattepåslaget för inkomst skatteverket menade att han hade fått utöver vad han hade deklarerat.

9 kommentarer

    • keka (inläggsförfattare)

      Hade för mig det, blir lite lustigt när man klankar på andras arrogans emot lag och lagtolkare…..när man själv visar upp detsamma.

  1. Toni Appelqvist

    Jag vet inte om jag själv skulle kalla det kusligt. Men möjligen lite ogenomtänkt och omoraliskt.
    Men tyvärr är det så att moralen lyser skarpt med sin frånvaro i alla politiska partier.
    När makten hägrar så kan man kliva över lik och sälja sin gamla mor till högstbjudande. Alla medel är tillåtna i det politiska rävspelet.

    På tal om moral och etik
    Jag har fått mig tillsänt en fråga och lite info. gällande tveksamheter om något som ska ha försiggått i Tresunds område av en mycket känd politisk aktör i det politiska livet i Vilhelmina. Tydligen handlar det om att ha grundlurat personer på skog i någon form. Jag har inte orkat grotta in mig i det något mer ännu.
    Vad jag tror mig förstå, så ska det vara någon form av släkting till en eller flera drabbade som skrivit till mig om detta med en vädjan att läsa och försöka bena ut hur och varför det blev så.
    Och som omväxling är det inte ett mail från en anonym person. Utan helt öppet vem det är och var.
    Tyvärr så är det just för tillfället andra betydligt viktigare saker i mitt privata liv som tar kraft från min s.k hjärna. Så orken finns liksom inte riktigt ännu.

  2. keka (inläggsförfattare)

    Har fått höra av Göran Jonzon att det inte handlade om ett skattebrott så det tar jag tillbaka…..Göran Jonzon skriver:
    ”Vid den senaste 2005, hamnade jag dock i tvist med skatteverket beträffande koncernbidrag från det dotterbolag där jag satt med i styrelsen.
    Skatteverket antog att jag hade tillgångar utomlands, och trots att de inte kunnat påvisa några sådana så påförde de mig ett skattetillägg, utöver det jag redan betalat. Jag ansåg detta vara rent ut sagt ett djälva sätt och överklagade i sann övertygelse om att så där fick det inte gå till.
    Den tvisten förlorade jag i högsta instans.”

    Tillsvidare litar jag på GJ…men trots det så var han tvungen att överklaga och inte fogade sig inför lag och lagtolkare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.