”Det är ändå vi som bestämmer!”

Under fullmäktiges slutfas i förrgår kan man finna förklaring till den arrogans som så ofta återspeglas i nuvarande majoritets agerande i styrelser och fullmäktige.

Självbilden av upphöjdhet ovan alla lagar och regler visar sig när fullmäktiges ordförande själv äntrar talarstolen och tydliggör för den okunniga massan att det inte spelar någon som helst roll vad lagen och lagtolkarna anser om hans och hans kollegas agerande för att ”det är ändå vi som bestämmer”.

 

Jag försöker dra mig till minnes var jag hört uttrycket och inställningen tidigare och villm innas att det härrört från en gammal maffiafilm med Al Pacino, när han känner sig trygg i att ha mutat alla myndighetspersoner och domare han behöver för att känna sig trygg i sin kriminella värld.

Men frågan är väl om det var väljarnas avsikt med att visa förtroendet att lägga den förtryckta valsedeln för socialdemokraterna i Vilhelmina i kommunvalets valkuvert ?

 

21 kommentarer

    • AP

      Vem bestämmer inom KD?
      Vart har Inga-Lena Larsson tagit vägen?
      Är det partipiskan inom KD som ser till att hon uteblir från fullmäktige så att Göran Jonzon får träda i stället och vara oförskämd?.
      Vad säger gruppledaren Norberg?
      Vad säger Thellbro?

      • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

        Tack för din kommentar Bernt Dahlberg !

        Åsiktspluralism är ett framträdande kännetecken för den kristdemokratiska politiska ideologin.
        Utifrån detta framträder tydligt det personliga ansvaret, där var och en tar hela ansvaret för alla sina egna handlingar.
        Det kan kanske i början kännas ovant för den som vant sig vid kollektivt ansvar och suverän bestämmanderätt från olika ledare.

        Om det är oförskämt att framlägga fakta och eftersträva att sanningen ådagaläggs, då har du all rätt att tycka så.
        Inga-Lena och jag har ett tätt samarbete och hon tillför mycket gott.
        Samma sak gäller övriga i partiet.

        Vad Rickard och Ronny tycker och anser får du fråga dem.
        Men inom vårt parti har jag aldrig kunnat hitta någon partipiska.
        Beslut tas utifrån faktabaserade argument som viktas och balanseras mycket noga och samtalen ligger på ett itellektuellt stimulerande plan.

        Vill du delta i ett progressivt politiskt arbetslag, då är Vilhelminas Kristdemokratiska lokalavdelning verkligen välkomnande för alla olika åsikter.

  1. Åke Nilsson

    Jag rekommenderar att ni läser kommunallagens 10 kap 8 § om laglighetsprövning. Där står det vad domstolen ska pröva.
    Grunder för laglighetsprövningen

    8 § Ett överklagat beslut ska upphävas, om
    1. det inte har tillkommit i laga ordning,
    2. beslutet hänför sig till något som inte är en angelägenhet för kommunen eller landstinget,
    3. det organ som har fattat beslutet har överskridit sina befogenheter, eller
    4. beslutet strider mot lag eller annan författning. Första stycket 3 och 4 gäller inte beslut enligt 8 kap. 3 d § tredje stycket, 4 § tredje och fjärde styckena samt 5 a och 5 b §§.

    Något annat beslut får inte sättas i det överklagade beslutets ställe. Lag (2012:800).

    Noterat det sista. Inget annat beslut får sättas i det överklagades ställe.
    Domstolen kan bara upphäva beslutet. Inte ändra på det.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Åke Nilsson !

      Du får mig att tänka på handlarens son i Torgny Lindgrens roman ”Ormens väg på hälleberget”.
      Han försökte motivera att han idkade sexuell utpressning mot den backstugesittarfamilj som satt sig i skuld i hans faders lanthandel.
      ”-Handeln kräver kapitalet.
      -Jag är ingen ond människa, men handel, handeln kräver detta.”

      Att du och K G Abramsson idkar maktmissbruk och utnyttjar er majoritetsställning till att undslippa ert eget ansvar och skylla på personer som saknat befogenheter att stoppa det ni iscensatt, försöker du nu motivera med att:
      -Kommunallagen kräver detta !

      Du och K G Abramsson smidde ihop en fordran som saknade täckande beställning på 3,161 millioner.
      Du tog med fakturan direkt till din nya majoritetsplattform i kommunstyrelsen utan att följa attestreglerna.
      Där kunde du dirigera dina partikamrater att bryta dels mot attestreglerna, och dels bryta mot delegationsgränsen om 1 million.
      Som vanligt försöker du nu skylla ifrån dig.
      Men det blir extra osmakligt när du försöker skylla på samma dina partikamrater som du lyckades dupera till ett fakturagodkännande i KS.
      Fakturan skulle givetvis ha gått den rätta vägen och granskats av de ”beställarrepresentanter” ni skyller mot deras nekande för att dels ha utfört beställningar av en massa extraarbeten, dels ha haft godkännande från KUN, vilket de även förnekar.

      Sedan skulle fakturan ha tillsänts till avgående KUN för sekundärattest.

      Men hur du än försöker slingra dig så börjar nu väljarna förstå att kejsaren faktiskt är helt naken.

  2. Toni Appelqvist

    Först så skulle jag vilja att du förklarar ett ord för mig, som inte sitter och slår i ett lexikon efter konstiga ord. Vad betyder ”Åsiktspluralism”?

    Sen har vi då ditt svar till denne anonyme AP. Iaf delar av svaret gällande partipiskans vara eller icke vara inom KD Vilhelmina.
    Kommer du ihåg eller har du lyckats förtränga att jag varit väldigt delaktig inom KD Vilhelmina? Jag var redan medlem när du inträdde under jubel och applåder från ordföranden för KD, Ronny Thellbro.
    Jag inbillar mig att du känner till detta.
    Jag ansåg och vet att jag utförde ett mycket gott och plikttroget arbete med mina uppgifter som webbmaster och lite till. Och jag trivdes faktiskt väldigt bra med mina små uppdrag och medlemskamrater. För att inte prata om samtalen som Ronny och jag hade väldigt ofta, om det mesta här i livet. Inte enbart partiet. Även om det var kärnfråga på olika sätt.
    Och vad blev tacken? Jo ut på rumpan så det stänkte om det, pga vissa liknelser mellan djur och S som jag uttalade. Problemet var för ordföranden, att jag inte böjer mig som en strykrädd hund. Har aldrig gjort och kommer aldrig att så göra.
    Jag förstår att du naturligt nog inte medger denna selektiva partipiska inom KD. Hur det är nu har jag inte en aning om. Men min historia har jag helt färskt i mitt minne. Precis som om det hade varit igår.
    Och då ven partipiskan med full kraft mot dom(läs JAG) som inte riktigt uttryckte sig enligt ordförande Thellbros regelverk. Dock var det, och verkar så vara, ett mycket selektivt uppremmande. Men det har jag iof inget belägg eller bevis för.
    Men med ett strålande undantag i alla väder ända från den första dagen som medlem. Och detta undantag benämns Göran Jonzon.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack Toni för din kommentar !

      Jag minns mycket väl den korta tid vi fick tillsammans under samma partihatt.
      Och jag minns en Toni som aldrig krusade eller böjde sig för någon majoritet, i vilken form den än uppträdde.
      Jag var faktiskt riktigt glad över att ha hittat en konstellation som var så inkluderande, att var och en alltid var välkommen att framföra sin åsikt, vad saken än gällde.

      Jag minns även en Toni som var rätt tolerant mot att inte alltid besluten gick den väg just han önskade, en Toni som fungerade riktigt bra i det sociala sampelets regler som måste till för att det inte ska bli anarki i ett sådant inkluderande och tolererande sällskap.

      Sedan var det något som gick alldeles på tok.
      Mitt minne är inte riktigt klart på just den punkten, men jag vill minnas att det rörde sig om någon politisk motståndare som skulle vara ett mindre smickrande djur.
      Vid en gemensam samling med gruppen, var alla överens om att detta inte stämde överens med grundsynen att alla människor har ett lika stort och oinskränkt värde, och att handlingar kan fördömas men aldrig individen.
      Du tog så illa vid dig över att ingen ville stötta ditt uttalande att du bryskt sade upp ditt medlemskap i affekt.
      Och du tog inte riktigt till dig insikten av att vi alla mycket väl förstod att ditt utfall var framprovocerat.

      När du sedan sökte återinträde, var det jag som stod upp för att välkomna dig åter, men under förutsättning att du insåg att du bröt mot en viktig grundsats för vår gemenskap, när du struntade i den viktiga uppgiften att skilja på sak och person.
      Tyvärr insåg även jag att du skadat vårt namn och rykte så pass mycket, att majoriteten ansåg sig vara tveksam till att ta den risken, att du kanske skulle komma att hamna i liknande framprovocerade övertramp under en viktig fas i det politiska arbetet.

      Du har ett temperament som du ibland har mycket svårt att tygla, och då utnyttjas detta av mindre nogräknade politiska motståndare till att befläcka hela vår rörelse, men jag har aldrig upplevt några problem i övrigt med att ha dig med på skutan.
      Tvärtom tycker jag det är alltid uppfriskande med lite udda personligheter, till vilka du nog även själv inräknar dig.
      I väldigt många avseenden tillför du mycket positivt till din omgivning Toni.
      Jag har lite trubbiga känselspröt, men tycker mig ändå uppfattat signaler om att mitt inträde i viss mån störde dig personligen.
      Det är sant att jag blivit god vän med vår ordförande liksom med de flesta av lokala partigruppens medlemmar och hela dess styrelse. Dessutom har jag mycket snabbt fått ett vittförgrenat nätverk inom både distrikt och faktiskt ända in i partistyrelsen.

      Det senaste positiva som hände var att av alla motioner från Västerbottens län som vann rikstingets bifall stod mitt namn på 2 av 3 !
      Maria Larsson var snabb med att hugga för sig min motion om totalförbud mot alla varianter av Bisfenoler i barnleksaker, livsmedelsförpackningar och kassakvitton som något hon personligen står bakom och driver framåt i riksdagsarbetet.

      Jag beklagar att din uppsägning av medlemskapet fick de följder det fick och skulle gärna se att vi fick höra din opponerande stämma igen. Men med kännedom om hur högt du sätter upp din personliga integritet, inser jag samtidigt att du aldrig skulle nedlåta dig till att ånyo söka återinträde.
      Jag har så många gånger tänkt hur onödigt det hela tog sin form och utveckling och jag ber dig ur mitt hjärta Toni att förlåta mig ifall jag trängt mig fram på något sätt som åsidosatt dina intressen.
      Du måste tro på mig när jag försäkrar att det i så fall aldrig varit min avsikt eller ens att jag förstått om det varit så !
      Ibland känner jag att den tjocka hud som min livsresa skapat åt mig kan kännas som ett fängelse i mig själv.
      Att inte kunna bli djupt berörd, sårad eller känna de mest subtila signalerna är priset jag fått betala för att kunna uthärda att gång på gång grillas utöver vad jag var skapad för att tåla.

      Vi har alla var sitt ok att bära !

      P.S. Jag släpper inte fram några anonyma på min blogg, och jag kan se vilken adress som kommentarer sänds från. D.S.

  3. Toni Appelqvist

    Göta Petter!
    Nog för att jag hade förväntat mig något form av svar. Men jag höll på att dåna av.
    Just nu tänker jag inte bemöta så mycket. Och en hel del tänker jag ej heller bemöta offentligt. Vilket inte skulle gagna någon, utom dom läsare som är skadeglada på ett eller annat vis.

    Men lite kött på benen ska du få.
    Du har ganska rätt i ditt antagande gällande dina vibbar om mig, när du inträdde som medlem. Jag var uppriktigt sagt inte helhjärtat förtjust.
    Och du var inte ensam om att märke min, som jag trodde dolda missnöje. Gissa hur många gånger Ronny försökte få ur mig varför vid våra samtal uppe på mitt dåvarande tjänsterum på församlingshemmet. Dvs innan jag blev utsparkad därifrån också. Men jag har överlevt även det med god marginal.Och han vet ännu inte, och kommer att få lämna jordelivet ovetandes.
    Så är det med det.
    När jag läser dina förklaringar om ert möte, om att jag inte skulle komma att kunna sköta mig så blir jag både förvånad och förbannad.
    Jag skrev ett ord eller snarare en kort mening, som jag tyckte passade bra in, med tanke på allt som skett. Vem tror du vill ha hem en tokig förbannad sosse som ska ”tala” mig till rätta? Hur konstigt är det att jag blir milt sagt ursinnig? Nu kom han aldrig trots min vänliga inbjudan. Det är så jag får sura uppstötningar när jag hör hans gurglande stämma vid diverse KFM nu för tiden.
    Ni ville, då det hände sig, inte låta mig bli medlem igen. Och det må så vara. Sådant bestämmer partiet. Men en mer dubbelmoralisk orsak får man leta i universum efter. Och utan att hitta.
    Om det hade varit jag som hade uttalat dina ord vid senaste kfm så hade jag varit borta ur partiet på 5 minuter max. Men nu var det inte jag, utan Göran Jonzon. Vilket uppenbarligen försvarar allt.
    Nu menar jag inte att jag fästa någon som helst vikt med det du sa om KG och Åke. Närmare sanningen går knappast att komma skulle jag tro. Det blev ganska festligt att se skådespelet som sen utspelades. Snacka om att skämma ut sig fullständigt.
    Det var som att se ungar, som någon bestulit på deras bästa leksak. 😀 Helt klart kan dom göra en ny karriär som skådespelare. Löjligt värre av vuxna s.k män. Den som ger sig in i leken får leken tåla.

    Jag kommer aldrig att fatta att ni inte ser själva hur ni är? Har hela KD i Vilhelmina skygglappar, utom för speciellt utvalda, som ska bestraffas hårt och skoningslöst. Inte med en partirem denna gången, utan med en bockfot i rumpan ut ur partiet 🙂
    Sen att du tagit på dig ledartröjan i Vilhelmina, är det väl inget att säga om. Det är sådant som partier bestämmer internt och det angår ingen annan.
    Men det är fullständigt bedrövligt hur mycket dubbelmoral som finns hos er.
    Jag är faktiskt inte helt korkad. Och nog fattade och fattar jag att du får hållas. För ska man läsa mellan raderna på vad Ronny säger, så verkar det som du är/var en större tilldragelse än när Jesus återuppstod.(fritt tolkat av mig) Det framgick helt utan tvekan vid våra samtal. Ett tag började jag fundera på om han blivit förälskad i dig.
    Nu överdriver jag lite. Men det finns alltför mycket allvar i det också. Men tyvärr så kommer ni aldrig att se era egna misstag och framförallt, Ronny kommer troligen aldrig att medge att även Göran Jonzon gått lite för långt i sina yttranden.
    Ett sista ord för denna gången.
    Ta med dig dina partikamrater på en själslig resa, och rannsaka edra samveten om vad som skett och på vilka grunder.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Toni:

      Du blev aldrig ”utsparkad” som jag minns, utan valde att själv utträda.
      Orsaken vet bara du själv, men jag upplevde det som att det skedde i affekt över att majoriteten gick dig emot.
      Jag förstår mycket väl bakgrunden till att du reagerade så som du gjorde, då det sannolikt kändes djupt orättvist att du skulle få del av skulden för något som provocerats fram.
      Men som du kan se i uttalanden från (S)-ledarna i VIlhelmina, gör de ingen åtskillnad på sak och person, vilket är ett prioriterat krav inom vär organisation.

      Oaktat vad tidningarna skriver så kan vem som helst lyssna av videoinspelningen från Kfm och med egna öron konstatera att jag inte chavotterat Nilsson eller Abramsson genom att klä på dem invektiv om hur de är som personer.
      Däremot deras beteende i sakfrågan vilket jag jämför med beteenden som uppvisas från bedragare i bluffbolag.
      Den som inte ser eller förstår skillnaden kan jag bara beklaga.
      Däremot får jag själv ofta ta emot olika etiketter påklistrade rakt på mig som person.
      Lögnare och mytoman är bara de två senaste exemplen.
      Om jag påstår att du ljuger vid ett specifikt uttalande, så är det en helt annan sak än att kalla dig för lögnare, men den skillnaden kanske jag är ensam om att kunna se gränsdragningen för.

      Vidare har jag själv aldrig upplevt att Ronny vid något enda tillfälle skulla ha särbehandlat mig eller någon annan.
      Jag tycker det påståendet känns orättvist utifrån den kontakt jag haft med honom. Tvärtom är mitt intryck att där går en mycket empatisk medmänniska som har hög personlig integritet och försöker se sina medmänniskor genom toleransens och godvillighetens synglas.
      I den jämförelsen känner jag att jag har en hel del kvar att arbeta med.

      Det jag sett beträffande dig är att det finns ett mycket gott hjärta hjärta inunder den ruffiga mask av kantighet du själv tagit på dig. Jag har däremot ännu inte kunnat begripa varför du bär denna attityd av att angripa andra för minsta lilla defekt du ser.
      Du är ju på intet vis perfekt själv i mina ögon, och man kunde önska att du kunde ha överseende med andras brister i åtminstone lika hög grad som du överser med dina egna. Men du ser givetvis ditt eget handlande inifrån dig själv, precis som vi alla gör.
      Det är bara du som vet vad du egentligen avser med det du säger och gör, och ibland tycker jag mig märka att du har lite svårt att förstå varför människor reagerar så som de gör på en del av dina utsagor.

      Jag tar inte på mig uppgiften att analysera fenomenet Toni Appelqvist, till det fordras en kompetens i psykologi som ligger långt över min förmåga. Jag vill bara i all välmening ge dig min ärliga uppriktiga bedömning utifrån vad jag tror skulle kunna underlätta ditt vardagsumgänge. Ta det för vad det är, lite amatörmässigt svammel från en som aldrig ogillat dig som person, men som förkastar ditt beteende vid några tillfällen.
      Jag tror att du har långt fler vänner än du vågar släppa in på livet Toni?

  4. Toni Appelqvist

    Hojtan i stugan.
    Du har nog rätt gällande detta om utsparkning eller ej.
    Jag gick självmant för situationen blev ohållbar. Men mitt beslut blev inte direkt smolk i bägaren för dom ”närmast ”sörjande”. Nu var det så klart inte bara en detalj som fick mig att fullkomligen explodera.
    Hur mycket stöd fick jag av partiet när sossarna ville ha mitt huvud på ett silverfat? Hur mycket stöd fick jag när en hel hop sossar tog som sin livsuppgift att försöka med alla medel skjuta mig i sank totalt?
    Stödet var att i stort sett noll. men ni såg säkerligen vissa fördelar med att det var en osannolik häxjakt på mig som person. Ni andra slapp mycket lindrigt undan.
    Men nog klara rjag av dessa mina personliga jägare. Inte snack om annat.Men vilken människa som helst skulle bli taggad och beredd på vedergällningar vart än man styrde kosan. Så var klimatet.
    Men utan att tänka på egen vinning så tog jag striden å partiets vägnar. Dumlojal som jag var.
    Du måste förstår att i denna tidsanda gjorde jag mitt yttersta för partiet, trots att jag fick ta ofantligt med medialt stryk.
    Jag suckar. DU har aldrig upplevt någon form av särbehandling från Ronny. Nä det är möjligt att du inte sett detta eller inte ville se. Vilket som. Av naturliga skäl så är det självfallet omöjligt för mig att veta vad du och Ronny pratat om. Jag vet bara mina egna samtal.
    Och du tycker nu att det känns lite orättvist. Som du förstår så tar jag till med det lika lite som ni tar till er min kritik. Så vi torde vara jämbördiga.
    För övrigt så är inte jag rätt person att klaga till om att känna sig orättvist behandlad. det biter liksom lite dåligt hos mig.
    Sen varken vill jag eller tänker ta upp en diskussion om hur Ronny är som person. Det hör nog inte hemma i en offentlig miljö. Men du har väl skrapat ihop några poäng till nu. det är ok för min del.
    Sen denna s.k mask som du skriver om ,är inget som jag tar fram vid väl valda tillfällen. Den s.k masken är troligen livets gåva. Och jag har ett enormt stort hjärta. Men inte hur som helst vart som helst. Det ska till en hel del för att få njuta av min godhet. Och dom som uppfyller min kravspec är synnerligen lätträknade. Men Göran. Varför får inte jag, som varandes en någorlunda fri människa tycka vad jag vill om vad jag vill? Du förespråkar helhjärtat öppenhet. Men inte när det kommer till mig. Eller?
    En mycket märklig rättvisa. Vem får lida för att jag är uppriktig och ärlig? Det är ingen annan än jag själv. Och att få på skallen pga uppriktighet är inget nytt fenomen för mig. Så jag är van.
    Nu blir jag lite konfunderar av slutklämmen i din skrivelse.
    Så du menar att det behövs en mycket kunnig psykolog för att kunna bena ut varför jag är den jag är och lämna över ett domslut till rätt instans för vidare åtgärder. Har jag uppfattat dig rätt?
    Men det är så här. Jag varken orkar eller vill gå omkring och i varje minut vid varje tillfälle göra mitt yttersta för att alla ska tycka jag är en hyfens kille på alla sett och vis. Och på så sätt undertrycka mina egna värderingar och åsikter. Inte skuggan av en chans Göran.
    Och vad då ”vågar” släppa in? För att jag inte godtar alla som kompisar hur som helst. jag har inget behov och har aldrig haft ett behov av en fanklubb. Där risken är finns att dom är med i klubben pga vissa av mina färdigheter. Inte för ett ärligt uppsåt.
    Nej tack. Min vänskapskrets är mycket liten men naggande god. Och där har vi ett öppet samtalsklimat och alla får vara den dom är. På gott och ont. Vänner att verkligen ställa upp för i alla väder och som alla vet att man får igen med råge.
    Tack för nu. Det hög tid att vila ett tag iom att natten har tillbringats i vaket tillstånd tyvärr. Men spela roll.
    Tids nog får man sova rejält.

  5. keka

    Konstigt att nästan alla jag pratar med ser det precis som Toni gör, Göran J har under tiden som bloggare (framförallt på gamla Vilhelminabloggen) uttryckt sig med väldigt hårda ord och väldigt oförskämt…..men aldrig en reaktion från Ronny….minns hur han liknade flödet från Vivekas blogg som en brun illaluktande sörja…inte ett ord från Ronny. Jag skriver själv en blogg riktad till Göran J på min VK-blogg….och hoppsan…en reaktion från Ronny där han vill tala om för mig hur man ska uppföra sig på bloggar. Men inte ett ord när GJ trampar i klaveret. Jag sa till Ronny en gång att han går omkring med skygglappar när det gäller GJ och då höll han med mig (undrar om ha förnekar det nu) Så jag kan bara hålla med Toni i det han säger om skillnader mellan folk och fä…..om hans avgång ur KD vet jag inget om så det får ni träta vidare om.

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      De hårda angreppens tid du åsyftar speglar tillbaks på en infekterad konflikt kring Vojmåns utbyggnad, där faktagrundade argument sattes helt åt sidan för diverse personangrepp.
      Inte minst riktades ett näthat mot Ronny Thellbro, där han kallades vid allehanda invektiv och alltid under anonymitet.
      Hans motstånd mot överledningen torde varit underliggande orsak, då aldrig förr eller senare sådana tillmälen använts mot vår kyrkans ämbetsman.
      Därmed inringas de anonyma avsändarna till en begränsad krets. Kulmen nåddes med de blodröda slagorden som målats på kyrkans vägg och som krävde hans död som kompensation för att Vojmån inte fick byggas ut.
      Jag väljer att inte ånya återge de grövsta delarna i de anonyma inläggen, men det organiserade gemensamma utträde ut svenska kyrkan och agerande via hans överordnade, vittnar nog i sig om vem eller vilka som låg bakom.

      Nu minns jag inte ordagrant hur ordflödet såg ut, men känner mig rätt trygg i att det knappast var överord jag själv använde.
      Man väljer vapen efter striden.

      Att vi numera kan föra ett mer civiliserat samtal om det som varit kan väl ses som ett framsteg.
      Men så länge lögner, intriger och ränksmiderier grasserar kan vi heller inte uppnå den rena dialogen med ömsesidig respekt.
      Vi vet nog alla hur vi vill att det offentliga samtalet ska föras, men det behövs bara ett enda ruttet ägg för att förstöra hela kompotten.

      • keka

        Du har lärt dig hur man för ett sansat samtal över nätet Göran, det är bra….men jag och flertalet med mig minns att du var en av de som hade ett illa språkbruk…..så va trygg du men det va inte snyggt alla gånger. Att Ronny blev utsatt för det ena med det tredje har väl inte någon egentlig betydelse i sitt beskyddande av dig? När han ”läxade” upp mig på min VK-blogg så var det bl.a. att jag kom med anklagelser utan reella bevis…men inte ett ljud från honom när du la fram texten om Åkes ordförandeskap i skoterföreningen….där det sen visade sig att du pratade i nattmössan. Det görs skillnad på folk och fä….och det är illa när det kommer från ordföranden i KD….till och med lite pinsamt.

        • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

          Tack för din kommentar Kenneth !
          Det är möjligt att den parallell du drar är relevant, även fast jag tycker den är horribel, men det är inte upp till mig att avgöra och du måste vända dig till Ronny Thellbro för att dryfta det spörsmålet.
          Jag vet inte hur hans bevekelsegrunder såg ut för att reagera på ett av dina många angrepp mot mig.
          Kanske du själv kan behöva bearbeta din fixering mot just mig ?
          Själv upplever jag att du tagit på dig uppgiften att bli min personliga stalker, vilket känns tryggt och bra.
          Tänk att jag har fått så stor betydelse att jag fått en alldeles egen sådan !

          Du kanske vill komma och hälsa på mig här ute i skogen ?
          Men risken är ju förståss att din bild av mig som demon då helt krackelerar ?
          Nej du gör nog säkrast i att hålla dig på sådant avstånd att du fortfarande kan kanalisera din bitterhet mot mig som tydligt avgränsat mål, och därmed hela din världsbild.

          • keka

            Men nu får du väl ändå ta och ge dig, jag lägger fram min syn på vad Toni påstår och håller med…..ger exempel på hur det begav sig under Vilhelminabloggens tid på nätet och då demoniserar jag och stalkar dig. Bara för att man inte håller med dig så betyder det inte att man är fixerad vid dig…..om nån är fixerad så är det väl du….du har under en lång tid letat, nystat och hittat på saker om Åke N och KG A så fixering är nog ditt signum. Nu verkar du ha hittat något som kanske kan få herrarna på fall….så njut du i din by och oroa dig inte för mig….din person har lite och ringa betydelse för mig 🙂

  6. keka

    Förlåt om jag tar upp detta Göran, men du blev dömd för skattebrott för ett antal år sedan….eller hur? Och jag inte helt minns fel så menar du att domen är felaktig, borde inte du som klankar ner på KG.s arrogans mot lagen gör det motsatta? Du skriver:

    ”Självbilden av upphöjdhet ovan alla lagar och regler visar sig när fullmäktiges ordförande själv äntrar talarstolen och tydliggör för den okunniga massan att det inte spelar någon som helst roll vad lagen och lagtolkarna anser om hans och hans kollegas agerande för att ”det är ändå vi som bestämmer”.”

    Gör inte du precis samma sak när du inte accepterar skattedomen mot dig?

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack Kenneth Hellberg för din kommentar !
      Nej Kenneth, jag har aldrig blivit dömd för skattebrott !
      Tvärtom har jag haft 3 stora skatterevisioner riktade mot mina företag och mot mig själv, och alltid fått högsta betyget – ”utan anmärkning”.
      Vid den senaste 2005, hamnade jag dock i tvist med skatteverket beträffande koncernbidrag från det dotterbolag där jag satt med i styrelsen.
      Skatteverket antog att jag hade tillgångar utomlands, och trots att de inte kunnat påvisa några sådana så påförde de mig ett skattetillägg, utöver det jag redan betalat. Jag ansåg detta vara rent ut sagt ett djälva sätt och överklagade i sann övertygelse om att så där fick det inte gå till.
      Den tvisten förlorade jag i högsta instans.
      Men jag kan inte gräva ned mig i all evighet i orättvisorna utan måste försöka gå vidare för att inte gå under som person.
      Men något skattebrott var det aldrig frågan om – jag är ledsen om jag gör dig besviken !

  7. keka

    Inte blir jag besviken för det Göran…men grejen var att lag och lagtolkare ansåg sig ha rätt och du gick emot dom…tolkar jag dig rätt nu?

    • Göran Jonzon (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar Kenneth Hellberg !
      Vi har alla rätt att ha en annan åsikt än vår gemensamma överordnade dömande organisation.
      Men när man kommit till vägs ände har man bara att foga sig i besluten eller verka politiskt för en förändring.

      Men det är en väsensvid skillnad mot att därifrån uttrycka att man struntar i vad samma överordnade organisation kommer fram till, för att man sätter sig själv över lagen och att ”Det är vi som bestämmer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.