Älvräddarna – Älvräddargruppen Älvorna

Älvorna ska arbeta med att sprida information om Älvräddarnas arbete och om miljöanpassning av vattenkraften, framförallt inriktad till den alltmer ökande grupp av kvinnor som sysslar med sportfiske.

Älvorna kommer att agera geografiskt över hela Sverige.

Älvorna består av Sivan Jansson, Älvkarleby och Kina Christoffersson, Umeå.
Båda är aktiva sportfiskare och även med i tjejfiskeklubben Fjällorna.

Älvräddarna kämpar för att befintlig vattenkraft ska miljöanpassas med bl a fiskvägar, fingaller, omlöp, ålyngelledare, minimitappning.

Stopp för all ny utbyggnad av vattenkraft.

Utrivning av onödig vattenkraft.

T.ex. den som producerar väldigt lite el men förstör viktiga vattendrag.

Strömmande vattendrag kan (om den restaureras och befrias från vattenkraft) bli en viktig grundplåt för glesbygdens försörjning.

Detta i form av bl a hållbar sportfisketurism, ekoturism, forspaddling, forsränning.

ÄlvS deltar i olika samråd, seminarier, domstolsförhandlingar, kontrollerar befintliga vattenstånd, gör tillsynsanmälan och polisanmälningar vid behov.
Agerar rådgivare år fiskevårdsföreningar, utför utredningar, kontrollerar sanningshalten i elbolagens marknadsföring osv…

Fjällorna

Källa; Älvräddarna

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Ingo

  Jag förstår att ni tycker att det är organisationen ”älvräddarna” som enväldigt skall besluta om andras egendomar och styra vad som är tillåtet. Ni har nu genom flera inlägg blottat er dolda agenda att den småskaliga anläggningarna skall läggas ned, till förmån för nöjes dödande av fisk.
  En nedläggning av vattenkraften, slår ofelbart mot globala miljön, det går inte en dag utan man ser följderna av vad höga koloxidutsläpp innebär i medierna. Att försvara sig med att Sverige klarar sin koloxid krav, hjälper inte. Vi lever i en global värld som innebär att utsläpp i övriga världen även drabbar oss.

  • Per Persson Eckesrtröm

   Ingo uttalar sig uppenbarligen om saker han inte läst på ordentligt och dessutom är hen väl med största sannolikhet ägare eller i vart fall nära inblandad i en utav de små vattensnurrorna.

   Vem är ägaren till vattenkraftverken, tja i de flesta fall är ägarna faktiskt nästan lika gamla som vattenkraftverken och har svårt för att inse dessas påverkan på miljön.

   För de som inte förstår riktigt att läsa sig till vad vattenkraften i Sverige idag ställer till med så finns det en sida att titta på: http://vattenkraften.se
   En jättebra sida med bilder på hur det EGENTLIGEN ser ut runt den svenska vattenkraften.

   Jättekul att Fjällorna har hoppat med i rörelsen och därigenom visat att allt inte handlar om nöjet med fiske utan att vi måste bevara miljön även för de arter som inte själva kan göra sin röst hörd.
   VÄLKOMNA TJEJER!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.