Klubb-bloggen: Shape Up!

Bayarea Thrashmetal

När jag gick i 7:an eller 8:an så började jag hänga med David, vi hade varsitt band. Hans band hette Pain och hade Kreator och Slayer som största influenser. Mitt band hette Apotheosis och hade Testament och Coroner som största influenser. Trashscenen i Umeå var grym på den tiden. Meshuggah hade släppt sin första EP på Garageland, Barophobia från Övik hade släppt sin första demo, Unleashed, Tiamat och en rad andra band kom till Umeå och spelade på Galaxen. Vi hade just börjat få långt hår och satt & harvade i replokalen.

Jag, David och Davids kompis Dennis åkte på Bergslagsrocken tillsammans för att se Carcass, Biohazard, GWAR och en massa andra band. Vi blev riktigt inspirerade av varje ny konsert vi såg.

Året innan hade vi arrangerat vår första spelning. Det var Pain och Apotheosis på scen. Vi hade på nåt sätt lyckats få till spelningen på Tegs Kyrkan. Det måste ha varit Davids föräldrar som styrde upp det, dom fixade saker hela tiden åt band. Dom fixade replokaler, spelningar, fika, ett ställe att hänga på när det inte fanns nåt. Det skapade en gemenskap och gemenskapen ökade på musikintresset, vi fortsatte att åka på konserter, vi såg Fugazi inför ca 80 pers i Gävle , drog till Dalarocken och såg EMF.

David började spela med ett nytt band efter ett tag. Det var fortsättningen på gamla Step Forward sas det. Refused hette bandet. Dom blev aldrig lika bra som Pain. Pain brukade köra ’Extreme Aggression’ med Kreator som extranummer eller som förstalåt. Dom hade sina rötter i den miljömedvetna thrashmetallen. Alltså om du spelade thrash på den tiden så var miljön ’key’. Du kunde snacka om ’Acid Rain’, du kunde snacka om atombomber, ’toxic waste’, oljekatastrofer etc, det var lika viktigt för bandet Nuclear Assault att vara miljömedvetna som det var för Public Enemy att snacka om polisen eller slaveriet.

Nu på senare tid så undrar man hur många av dom banden som Egentligen var miljömedvetna och hur många av dom banden som bara tyckte det var grymt att skriva om en möjlig framtid fylld av kaos, miljöförstöring, undergång, mutanter….

Det är ungefär allt jag har att säga om Dåliga Gatan.

Musik:

Nuclear Assault – Critical Mass
Coroner – No more color
Testament – Practice what you preach
Kreator – Extreme Aggression
GWAR – Scumdogs of the universe
Refused – Beverly Hills theme i Dragonskolans Aula
Pain – Raping the dove
Apotheosis – Nomansland

Musik för helgen:

Feadz – Suck it
MGMT – Kids
The Teenager – Homecoming (Gentlemen drivers rave mix)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.