Klubb-bloggen: Shape Up!

Umeåarea Thrashmetal

Jag fick en förfrågan om jag hade någon Apotheosis demo kvar från Thrash eran. Tyvärr inte måste jag säga, det finns säkert någon kassett någonstans men inte i min ägo. Det spelades in demos, massor av demos på kassett. Pain och Apotheosis kopierade upp sina egna exemplar, spelade in hemma på porta studion eller på kommunala musikskolans 6 kanalare. Det var bara de större banden som tryckte upp ’riktiga’ demos. Jag minns när Nocturnal Rites som på den tiden var ett vansinnigt bra dödsmetalband tryckte upp sin demo ’på riktigt’. Vit kassett med svart tryck. Jag är inte säker men jag tror att ungdomsgårdshiten ’Bleed for me’ fanns med på den demon…ni som vet säkert får gärna påminna mig. Tommy, Nils och Mannberg var de högsta hönsen i döds Umeå tillsammans med Möken och Slayer Lasse, dom hade ju radioprogrammet Radio Suffer.

Det anordnades spelningar av entusiastiska UG ledare, peppade kids och ibland föräldrar på ropstugan i Holmsund, Athena på Ersboda, Mariehemsgården, Ålidhems UG, Tegskyrkan och många fler ställen. Varje stadsdel hade sitt favoritband kändes det som. Tex så gillade man Helloween extra mycket på Mariehem, Degen bar Alltid sin Helloween tshirt med stolthet. Senare så blev Misfits och Samhain ’the shit’ på Marihem vilket minifesterade sig genom banden Angelfeast och The Vultures. På Hedlunda så var Acid Reign, D.R.I & Suicidal Tendencies heta innan HC Hasse fixade sina legendariska tofsar och började slamma till Gorilla Biscuits och Minor Threat, på Hagaskolan var det Metallica och en skvätt av Megadeth samt King Diamond.

Det galnaste jag personligen var med om under den här tiden var när jag och David infiltrerade Jazzkursen på kommunala musikskolan. Jazzkursen hölls på sommaren och hade riktigt bra ledare som tex Jonas Knutsson och Göran Teljebeck. Man delades in i grupper beroende på vilket instrument man spelade och sedan i nya ensemble grupper. Kursen avslutades med en spelning på Scharinska villan. Jag och David i stort sett tvingade 3 andra stackare att vara med i vårat band…..Mindpunk. Vi var inne i en ordentlig John Zorn period. Allt som var noise, äckligt och rent vansinne var intressant. David har spelningen på VHS fortfarande. Jag såg den för inte så jättelängesen. Det var helt stört, men samtidigt kanske nåt av det roligaste jag gjort. David….Youtuba.

Musik:

Naked City – Gob of spit
Nocturnal Rites – Bleed for me
Acid Reign – Obnoxious
Suicidal Tendencies – Join the army

Musik för att fira att påsken är slut:

Sun kil moon – April
Stockholm Monsters – Happy ever after
Bitchee Bitchee Ya Ya Ya – Fuck friend (CSS Remix)
Kocky – Oh!

Just ja! På Tisdag så får vi reda på om vår drömbokning spikas. Håll tummar!

/Magnus

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.