Klubb-bloggen: Shape Up!

T minus 1 dag

Jag blir pappaledig imorgon. Det är riktigt stort att kunna vara hemma med sitt barn tycker jag, det finns många länder där det är ekonomiskt omöjligt. Jag har sett fram emot pappaledigheten sedan de första 10 pappadagarna tog slut. Man kommer hem från BB med sitt första barn, är hemma 10 dagar och ska sen gå tillbaka till jobbet. Det duger inte. 10 dagar är åt helvete för lite tycker jag, särskilt om det är första barnet. Man har väldigt lite koll på nånting, är helt utmattad, man har absolut inte hunnit skapa några rutiner. Sen att lämna sin partner som är ännu mer utmattad ensam hemma med barnet känns också helt åt helvete. Nu ska pappadagarna ökas på till 20 dagar, det känns mer realistiskt, synd bara att jag inte fick ta del av dom. Nu är i alla fall peppen stor, det är snart vår, jag får vara hemma med Ossian och det känns extra kul att han är i den perioden när det händer riktigt mycket hela tiden. Han ska lära sig gå och prata…..bara det liksom.

Umeå Open i helgen var kul. Det roligaste med Umeå Open är alltid att träffa en massa folk som man inte har tid att träffa i vanliga fall. Det här gör att man inte ser så många band men av det jag såg i helgen så gillade jag Pascal bäst. Det var ett skönt bryt mot en massa band som antingen hållt på för länge, blivit för bekväma för att våga sticka ut eller bara älskar att hålla tempot, spela tight och vara aptråkiga. Det kändes som att Pascal skulle rasa ihop närsomhelst och det fanns en nerv som jag verkligen gillade. Jag var på Umeå Open Torsdag och Fredag så jag missade tex Lykke Li, Team Skidoo och den hyllade efterfesten. Nästa år. Jag hoppas Verkligen på mer kontraster i bokningarna då. Det behövs. Som vanligt så kändes själva arrangemanget jutet och proffsigt, förutom korvlukten i Freja. Det var inte okej.

The Swedish Model är en ny samarbetsorganisation som består av 7 små svenska skivbolag b la min lilla skivetikett Nomethod. Vi har gått ihop med Hybris, Adrian Recordings, I made this, Songs i wish i had written, A Tendervision recordings och Flora & Fauna för att få igång en mer nyanserad debatt om ’fildelningsproblemet’. Vi och många med oss tycker inte att det finns ett problem, fildelning ger oss såpass mycket PR och spridning av våra artisters musik att vi utan tvekan tjänar på det. Idag känns debatten om fildelning extremt polariserad och därför känns det extra kul att vi har blivit inbjudna att ha ett anförande i Riksdagen på Torsdag (3:e April). Ämnet är ’Upphovsrätt på internet’. Visas på SVT, kommer bli riktigt intressant tror jag.

Förutom det så är jag riktigt peppad på nästa Shape Up! 11:e April.

Musik:

Pascal – Längtar efter dig
Radiohead – All i need (Them Jeans Stevie Nicks Vocal mix)
Matts Katt – Awake since 2005 feat. Sister

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.