Klubb-bloggen: Shape Up!

Kvinnor inom kulturlivet

Jag har blivit sjuk, klassikern efter en festival. Jag hostar och är hes. Perfekt nu inför min radiointervju senare i eftermiddag! Får försöka mjuka upp rösten med te och hoppas på det bästa. Jag ska intervjua Magnus om The Swedish Model-grejen, lär bli kul!

På lördag ska jag göra mitt radioreportage. Tänkte mig tjejerna bakom klubben Hype it (som kör på News/Costa’s på lördag), lyfta fram just att de är klubbarrangörer och kvinnor eftersom det är, tyvärr, väldigt ont om det. Varför är det på det viset? Vågar vi inte? Är vi inte intresserade? Eller vad kan det vara, tar männen för mycket plats och har lättare att bli tagna på allvar?

Jag har som kvinna och dj och klubbarrangör aldrig någonsin varit med om något negativt, men jag har hört andra kvinnor inom kulturlivet som har fått höra att de inte kan sitt jobb. "Du vet inte hur du gör, jag kan det där bättre, låt mig visa hur det går till".

Men alltså, hur svårt kan det vara? Vi snackar inte om ett traditionellt könsbudet yrke.

Nina Kienast

6 kommentarer

  1. johan

    en anledning kan vara det där klassiska om att män agerar utåt (som the strokes, the bronx, sex pistols osv.) och kvinnor håller otrevliga känslor inom sig själva, men vem fan vet liksom?

    i övrigt tycker jag att det är en ganska dålig anledning till att intervjua dj:s bara för att de är kvinnliga klubbarrangörer. det har ingen betydelse. nu har du gett det betydelse och det spär på segregationen. intervjua dem för att de har klubb i helgen och att deras klubb är en bra klubb. jag diggar inte att skilja mellan män och kvinnor. det är inte så stor skillnad mellan oss, många gånger bara den skillnad vi själva skapar.

  2. åse n.

    du kan inte mena allvar lilla pojke.

    ”män agerar utåt (som the strokes, the bronx, sex pistols osv.) och kvinnor håller otrevliga känslor inom sig själva”

    du diggar inte att göra skillnad på män och kvinnor?

    Snälla…

    Ta dig samman, tänk innan du skriver.

  3. nina kienast

    hej johan. jag var beredd på en sån kommentar som din.
    jag tänkte inte göra ett reportage enbart för att de är tjejer, men jag har tänkt lyfta fram det. men anledningen är precis den du önskar: att de har en klubb och att de kör den på lördag.
    jag tycker absolut inte man spär på segregationen genom att ta upp problemet. hur ska man annars tackla den här frågan?

  4. johan

    jag är fullt medveten om vad jag skrev.

    jag skrev inte att jag sållar mig till gruppen som hävdar att ”män agerar utåt och kvinnor stänger inne” stämmer och absolut inte på det området som nina skriver om.

    jag, däremot, skiljer inte på kvinnor och män. jag anser att det är rätt onödigt.

  5. nina kienast

    vad som tycks och sägs måste jag som journalist ha en vinkel på det jag skriver – och i det här fallet gör radioreportage – om. min vinkel är att de är tjejer i en mansdominerad kultur.

    jag tycker det är bra att problemet tas upp, det har gjorts förr och det kommer tas upp i framtiden. Så länge det ser ut som det gör.

  6. åse n.

    Det finns 2 kön.
    Det finns mycket färre kvinnliga DJ´s än manliga DJ´s. Om man då vill lyfta fram att det känns positivt när minoriteten gör något så är det bra tycker jag.
    Det finns en del som vill påstå att det inte finns någon skillnad på hur män & kvinnor behandlas i samhället. Du är såpass korrekt eller har kommit så långt i din tanke om könsroller att du ställer dig utanför genom att säga att du inte skiljer på män och kvinnor, positivt eller negativt sett.

    Din attityd skjuter sig själv i foten. Blunda inte för orättvisor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.