Kristers blogg

Kosmetisk tandvård

Idag är det vanligt att vi vill förändra det utseende som vi föddes med och detta sker på en mängd olika sätt. Kläder, smink och hårfrisyrer är ett sätt men det finns också mer permanenta sätt att förändra vårt utseende på. Att göra en operation enbart i syfte att förändra vår kropp är betydligt mer avancerad än att gå till frisören. Många väljer idag att förändra sitt leende på olika sätt och tandblekning är det vanligaste sättet att göra det på. Vita tänder har blivit en symbol för fräschhet och hälsa som många vill anamma. Att bleka sina tänder är form av kosmetisk tandvård som fullkomligt exploderat de senaste åren. Om du har behov av att förändra dina tänder och ditt leende på något sätt så kan kosmetisk tandvård  vara något för dig.

Kosmetisk tandvård innefattar alla olika typer av behandlingar som innebär att du förändrar utseendet i munnen av andra skäl än rent medicinska.

En traditionell tandvårdsklinik arbetar på ett helt annat sätt och utför ingrepp i munnen dels av förebyggande skäl men också för att behandla mer akuta situationer som tex hål i tänderna eller en ömmande visdomstand. I Sverige finns ett flertal kliniker för estetisk tandvård dit du kan vända dig. Men tänk på att estetisk tandvård inte omfattas av tandvårdsbidraget eller högkostnadsskyddet som vanlig tandvård gör via Försäkringskassan.

Många patienter som söker upp en klinik och vill göra en behandling gör det av känslomässiga skäl. Det är vanligt att man har ett medfött problem som man länge stört sig på Kanske vågar man inte skratta på grund av missfärgningar eller en ojämn tandrad och har under hela sitt liv sett allvarlig ut på alla familjefoton av den anledningen. Om man mår psykiskt dåligt av sin mun och hur tänderna ser ut så kan det vara en stor befrielse att få detta tillrättat. Men man bör också vara lite försiktig och noga tänka efter före man genomgår en estetisk tandvård,eftersom det ofta innebär mer permanenta förändringar och resultatet kanske inte alltid blir som man tänkt sig.

Det finns ju faktiskt inget vackrare än en människa som ler med hela ansiktet – oavsett hur tänderna och leendet ser ut. Ålder spelar inte heller någon roll utan det är utstrålningen som gör någon vacker. Ett leende smittar oftast av sig oavsett färg på tänderna. Framgång, hälsa och lycka kommer aldrig ett par vita tänder att kunna köpa dig. Detta är något du uppnår genom att vara ärlig mot dig själv och göra sånt som du tycker är roligt i livet. Därför kan många bli besvikna när de genomgått sin behandling för estetisk tandvård eftersom det i efterhand inte visade sig vara lösningen på deras lycka och välgång i livet.

När du skall göra en behandling av dina tänder som både är dyr och permanent så behöver du göra mycket research innan du bestämmer dig.

Framförallt behöver du hitta en bra och seriös klinik som kan hjälpa dig på bästa sätt. Fråga runt i bekantskapskretsen, om någon du känner vet en bra klinik. Du kan också söka i forum på nätet för att hitta recensioner men var försiktig eftersom det ofta förekommer oärliga människor som utger sig för att vara någon annan. Bästa sättet är att få en rekommendation som du känner att du kan lita på.

tandvård

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.