Chokladfestival och Bruce Springsteen

På fredag lyfter planet som ska föra mig till Stockholm och Hanna. Då det är fyra veckor sedan vi sågs så blir det (minst sagt) ett kärt återseende.

Stockholmsbesöket innebär även ett besök på Chokladfestivalen. Ja, ni läste rätt, en chokladfestival. På Nordiska museet dessutom. Någonting säger mig att översta knappen på byxorna kommer vara ännu svårare att knäppa efter helgen.

Är mitt uppe i Bruce Springsteen – The Rolling Stone Files och är mer än nöjd, Än så länge i alla fall. Rekommenderas för den som vill ha en helhetsbild av hans musik, karriär och kanske framför allt den samhällskontext i vilka de olika skivorna tillkom. Stundtals är det helt underbar läsning.

När vi ändå är inne på tema Springsteen så finns det nu tidigare opublicerade bilder på honom och E-Street Band på Mojos hemsida. Bilderna är tagna från den, framför allt i Sverige, mytologiskt upphöjda världsturnén 1975. Det rör sig inte om något revolutionerande material utan de flesta bilderna föreställer Bruce och bandet i turnébussen, skivaffärer och dylikt. Men för en rock-junkie som undertecknad är det ett lyckopiller.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.