Ginza+Jag=Kärlek

Ginza, grundat redan 1968 av en man med en vision.
Själv så har jag ju inte riktigt varit kund i 40 år men däremot sedan 1991.
1991, det är banne mig 18 år sedan, tiden går fort när man har roligt.

Ginza har inte ändrats så avsevärt mycket under de 18 åren som jag varit kund, självklart så har kassetterna försvunnit ur sortimentet av förklariga skäl. Vinylen är på väg tillbaka tack och lov, men detta är ju i.o.f sig inget som Ginza styr utan branschen och vi konsumenter.

Var nog under högstadie tiden då jag för första gången kom i kontakt med Ginzakatalogen och efter det så blev varje Ginzakatalog som kom lite av höjdpunkten i ens liv. Man låg i sängen på sitt pojkrum med en bläckpenna/tusch/blyerts och markerade för skivor som man ville inhandla, ofta slutade detta i att man markerat ett 50-tal alster eller liknande. 
Efter detta ringde man till polarna och berätta att man nu hade gått igenom katalogen och att det var dags att samlas och skriva ner en beställningsorder (inget internettande på denna tid, snigelpost som gällde).
Nästa steg var då självklart att samlas hos någon och få till en beställning på minst 800:- för att slippa fraktkostnaden (låter faktiskt lite skrattretande idag, men vi var unga och levde på studiebidrag osv.). Vi hade aldrig problem att få ihop nog stora beställningar, snarare så var allas problem att välja ut "The Crème de la Crème" från allting som markerats i katalogen.

Året är nu 2009 och jag blir fortfarande lika glad varje gång en ny Ginza katalog dimper ner i brevlådan, ritualen består. Fram med bläckpenna/tusch/blyerts och markera för skivor som man vill inhandla, dock sker ju uppföljningen av detta smidigare idag med internet samt utan att man behöver samlas i en trupp och beställa. 
Men jag saknar charmen…………

 

Etiketter:

En kommentar

  1. Andreas

    Det enda som har förändrats med Ginza är att urvalet av BM och Döds har försämrats till skillnad från hur det var innan man ”kom in på rätt bana” så att säga.

    Nu måste jag skriva ett mail till The End och fråga när/om dom förväntar sig att dom ska få in den limiterade versionen av ”Anthems To The Welkin At Dusk” igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.