10 Rekommendationer – Thrash Metal

Genre nummer 3 i serien av rekommenderade album indelat Genrevis.
Ni som eventuellt vill veta lite mer om denna genre kan hitta info HÄR


Agony [SWE] – "The First Defiance" 1988
Ett undangömt/glömt guldkorn inom Svensk Thrash Metal historia. Trots den korta livstiden (1986-1988) så pressade detta Stockholmsbaserade band ur sig en av de bästa Thrash plattorna från Sverige.
Rekommenderat spår: The First Defiance

Artillery [DEN] – "By Inheritance" 1990
Danska Artillery´s tredje album. Trots att både "Fear of Tomorrow" (1985) och "Terror Squad" (1987) var utmärkta album så är detta min favorit från detta tekniska Thrash band som stundtals får mig att tänka på band som Atheist och Death.
Rekommenderat spår: Khomaniac

Dark Angel [US] – "Darkness Descends" 1986
Bandets andra platta och även den första med en väldigt ung Gene Hoglan bakom trummorna. Gene som för övrigt började sin "karriär" som roadie åt Slayer:)
Rekommenderat spår: Darkness Descends

Forbidden [US] – "Forbidden Evil" 1988
En juvel bland dåtidens Bay Area Thrash. Paul Bostaph stod för trummandet på bandets tre första klassiska album, Bostaph som senare även figurerat i Slayer. Rolig kuriosa är också att Rob Flynn [Machine Head] skrivit 3 av låtarna på denna platta innan han ersattes av Glen Alvelais.
Rekommenderat spår: Chalice of Blood

Kreator [GER] – "Pleasure to Kill 1986
Ett band som med all säkerhet kommer på tal tillsammans med kollegor som Destruction, Sodom, Tankard etc. när det diskuteras Tysk Thrash. Väldigt svårt att välja en favoritplatta från detta bands diskografi men "Pleasure to Kill" vinner på charm i mitt tycke mot 1989 års "Extreme Agression".
Rekommenderat spår: The Pestilence

Metallica [US] – "Kill’em All" 1983
Om du inte känner till detta album eller band så är du helt enkelt inne och läser fel blogg.
Rekommenderat spår: Whiplash

Sabbat [UK] – "History of a Time to Come" 1988
Debuten från detta brittiska Thrash Metal band. Martin Walkyier (ex.Skyclad) stod för den underbara sånginsatsen.
Rekommenderat spår: Hosanna in Excelsis

Sepultura [BRA] – "Beneath the Remains" 1989
Det bästa som kommit ur Brasilien, fotboll intresserar mig inte det minsta. Ett band som tyvärr efter Max Cavalera’s avhopp blev dynga. 2007, 10 år senare återförenades dock bröderna Cavalera och bildade bandet Cavalera Conspiracy som rekommenderas starkt, bättre än allt som Sepultura pressat ur sig sedan 1991 års "Arise".
Rekommenderat spår: Beneath the Remains

Slayer [US] – "Reign in Blood" 1986
Ansedd av många som världens bästa Thrash Metal platta, kan inte mer än instämma att detta åtminstone är ett av Slayer’s absolut starkaste album.
Rekommenderat spår: Angel of Death

Sodom [GER] – "Agent Orange" 1989
Plattan som sålt mest inom Tysk Thrash Metal och än idag enligt mitt tycke bandets bästa.
Rekommenderar spår: Agent Orange

Som alltid så är det massvis med band och album som inte fick plats på listan men här följer en lista på andra rekommenderade band:
Hobb´s Angel of Death, Annihilator, Exciter, Piledriver, Razor, Voivod, Tankard, Athropy, Death Angel, Defiance, Evildead, Exodus, Megadeth, Morbid Saint, Nuclear Assault, Overkill, Possessed, Sacred Reich, Sadus, Testament, Vio-lence, Whiplash mfl.

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Gurgel

    Kill em all, kreator och slayer är ju mycket givna, men det finns en platta till jag känner att du missat som absolut måste med, Walls of Jericho är för mig ett av de absoluta trashmästerverken

  2. Tommi Konu

    Svar till Gurgel (2009-09-20 21:46)
    ”Walls of Jericho” är ett bra alster, men jag har i mina ungdomens dagar lyssnat mer på första Mini-LP´n ”Helloween”´(som iof sig hängt med som bonus-spår på CD versionen av WOJ). Alltid sett Helloween som mer av ett Power Metal band fast att det var mer Thrashigt till en början. En skiva som jag dock själv i efterhand önskar att jag hade haft med på listan är 1985 års ”Bonded by Blood” med Exodus;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.