Toalektyr

Jag har med åldern blivit mer och mer intresserad av att läsa böcker, detta kan kanske bero på att allt man tvingades läsa i skolan har med åren sköljts ur systemet med alkohol och hård jävla musik. Nu kan jag fylla på klassrummen i huvudet igen, matematiska avdelningen har ersatts med "Nikki Sixx: Heroin Diaries", fysikavdelningen med Jens Lapidus "Aldrig fucka upp", eller vad vet jag?

Vad jag vet är att hjärnan inte riktigt fungerar på sättet jag just beskrev, men med åldern så har lusten för läsandet återkommit. Nu kanske jag inte ligger och läser Fjodor Dostojevskij romaner eller ens något som i akademiska sammanhang skulle klassas som mer än "7-eleven-skräp-litteratur" utan biografier och faktaböcker.
Detta leder mig till dagens köp, som jag råkade se när jag passerade PopShop som är beläget här i Umeå stad.

"THE 100  BEST AND ABSOLUTE GREATEST HEAVY METAL ALBUMS IN THE WORLD, EVER."
Topplistor har vi nog alla någon gång i livet skrivit eller åtminstone funderat på, eller? Fick i alla fall senast idag frågan om vilken som är den bästa hårdrockskivan genom tiderna när jag köpte denna bok, mitt enkla svar löd:
– Jadu, det är en svår fråga.
Nu säger jag inte att denna bok (eller vilken som helst annan lista vare sig i bokform eller på nätet) gjort mig mer smartare, men vad som förvånar mig dock är att denna bok ändå lyckats sålla fram en riktigt bra lista. Tilläggas bör ju dock att smaken är ju verkligen något personligt och som för mig så kommer nog även ni (om ni väljer att läsa denna bok) hitta album som ni inte alls skulle inkludera i eran lista.
För att stilla lite nyfikenhet så skulle jag personligen åtminstone inte inkludera ett album så som: Hammerfall – "Legacy of Kings".
Vad som bör nämnas dock är att denna bok är sammansatt av folk som även har en förståelse för den mer brutala metallen, eller vad sägs om inkluderade band som:
Behemoth, Candlemass, Cannibal Corpse, Deicide, Gojira, Mayhem, Morbid Angel etc.
Vad jag har lite svårt för dock är hur "Wolf´s Lair Abyss" med Mayhem kunde väljas över "De Mysteriis Dom. Sathanas"? Antar att det bara är att applicera den klassiska "smaken är som baken" på den frågan;)
Och ni som nu fick för er att denna bok endast innehåller "extrem metal", ingen fara. Klassiker som AC/DC, Accept, Black Sabbath, Rainbow finns representerade och till min förvåning även KUNGEN, dvs. King Diamond (både MF & KD är representerade).
Nog om detta, skutta iväg till Popshop om du bor i stan och inhandla boken eller leta upp närmaste bokhandel som säljer boken [Utgiven av Nicotext]. Boken är snyggt utformad och kostade mig 149 riksdaler och kan rekommenderas till alla Metalfans som inte är insnöade på enbart en genre.

[Smakprov på sidupplägget i boken]

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.