En vinylafton del.2


In Battle – "Welcome to the Battlefield" (2004)
Ett Sundsvallsband som hamnat en aning i skymundan, kanske p.g.a. bandets Black Metal bakgrund. "Welcome to the Battlefield" erbjuder dock 11 låtar av snortight Death Metal mixat/mastrat av Erik Rutan (ex. Morbid Angel, Hate Eternal).
www.myspace.com/inbattlenorrland

Xysma – "Above the Mind of Morbidity" EP (1990)
Debut EP’n från detta klassiska finska grind/döds band. Tyvärr så är inte alltid stämpeln "Klassiker" lika med kvalité;)

Midas Touch – "Presage of Disaster" (1989)
Något så coolt som teknisk Speed Metal från Uppsala anno 1989. Detta var för mig kärlek vid första "öron"kastet, Speed Metal gjordes bäst på ’80-talet helt enkelt och denna skiva är ett bevis på att även vi i Sverige kunde tillföra kvalitet inom denna genre. www.myspace.com/midastouchswe

Krypt – "Preludes to Death" (2008)
Ur spillrorna av Tsujder bildades Krypt som utgörs av Nag (Sång,Gitarr,Bas) och Desecrator (trummor,gitarr). Om du gillar Norsk Black Metal så som den var menad att låta så gillar du Krypt, så simpelt är det faktiskt.
"Jeg hater deg – dra til helvete!
Jeg hater deg – parasitt!
Jeg hater deg – dø!"

Som f.d. bagare så är det faktiskt sant, Jag Hater Deg!!!
  www.myspace.com/krypt666

Comecon – "Megatrends in Brutality" (1992) Test-press
Mr.Möken försökte sig på en fuling genom att slå igång detta vax utan någon som helst information om vad skivan innehöll. Ungefär fyra sekunder tog det för mig dock innan jag hojtade COMECON!! Detta är bandets debut album och också deras bästa, svensk dödsmetall med kängpunk vibbar. Bandet böt sångare på samtliga tre skivor de pressade ur sig innan de hängde upp gitarrerna på hyllan. L-G Petrov som under tidpunkten hade hoppat av Entombed sjöng på denna platta följt av Martin Van Drunen (Hail of Bullets, ex.Pestilence, Asphyx etc.) och sist ut, Marc Grewe (Morgoth). www.myspace.com/comeconsweden

Eucharist – "A Velvet Creation" (1993) [Återutgiven 2001 på CD/Vinyl]
En skiva som ligger mig mycket varmt om hjärtat, utan att överdriva så vill jag nog påstå att detta är den bästa melodiska Dödsmetall plattan som någonsin gjorts. Dock så har denna platta ett "fel" (beroende på hur man ser det) och det är ljudbilden. Det är lite av en "Love it or Hate it" faktor över ljudet på skivan, själv så har jag ända sedan releasen valt att älska ljudet p.g.a. att detta är en alldeles för bra skiva att förkasta p.g.a. en sådan liten petitess, ljudbilden skulle kunna beskrivas som väldigt mekanisk och burkig. Bandets andra album "Mirrorworlds" (1997) hade en bättre produktion men var dess värre inte ens i närheten av detta mästerverk musikmässigt.
Bandets kompletta diskografi finnes för gratis och laglig nerladdning HÄR
www.myspace.com/eucharistsweden

Bathory – "Blood Fire Death" (1988)
Från ett mästerverk till ett annat, vad skall man säga?
Kanske inte min absoluta favoritplatta från detta eminenta band men en sjuhelvetes bra sådan ändå med låtar som "A Fine Day to Die", "The Golden Walls of Heaven" och det episka titelspåret "Blood Fire Death". www.myspace.com/bathoryofficial

Excruciate / Epitaph – "Split" (1991)
Splitskiva med Sollentuna baserade Epitaph (ej att förväxlas med Lars Szöke’s gamla Thrashband från Dalarna med samma namn) och Stockholms bandet Excruciate. Skivan innehåller demos från båda banden i tidsenligt stuk a’la tidigt ’90-tal. Båda bandens fullängdare rekommenderas att kollas in medans denna split inte riktigt klingade så bra i mina öron, men ack så charmigt var det i.a.f.
www.myspace.com/epitaphswedishdeathmetal
 www.myspace.com/excruciatesweden
*Slut, del.2*
Nu har vi kommit halvvägs på denna resa och jag har valt att spara fortsättningen till en annan dag…..på återseende.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.