En vinylafton del.4

Detta är då den försenade och sista delen av "En vinylafton".


Shining – "VI-Klagopsalmer" LP (2009)
Jag blev ett stort fan av svenska Shining först vid deras release av "IV – The Eerie Cold" (2005) som än idag är ett av mina favoritverk från detta band. Bandets efterföljande album "V – Halmstad (Niklas angående Niklas)" (2007) var ett ännu starkare album som hade höjt mina förväntningar upp till skyarna inför det försenade släppet av "VI – Klagopsalmer". Tyvärr så levde väl detta album riktigt upp till mina förväntningar (men det gör ju saker sällan när man längtar för mycket), musikmässigt så är detta briljant men textmässigt så saknar detta album substans.
www.myspace.com/shininghalmstad


Airdash – "Hospital Hallucinations Take One" LP (1990)
Ännu en ny bekantskap tack vare Möken. Tidig finsk speed/thrash, kanske inte det bästa jag hört men helt klart lyssningsvärt. Fick lite tidiga Anthrax vibbar av detta.
www.myspace.com/bothendsofthepath


Sabbat – "History of a Time to Come" LP (1988)
Detta är inte att förväxla med japanska Sabbat som i.o.f sig också inhyser en stor charm, nu snackar vi dock om brittiska Sabbat som skivdebuterade med detta alster 1988. Jag kom själv i kontakt med detta band först i början på ’90-talet då jag införskaffade samlingsplattan "Doomsday News" där låten "Hosanna in Excelsis" var inkluderad. Kärlek vid första öronkastet och jag håller än idag denna platta som ett av mina absoluta (om inte absoluta) favoritskivor från England. Att få se bandet återförenat och live på scen under Wacken Open Air 2007 var en av mitt livs stora höjdpunkter, dock så blev konserten för min del inte så långvarig när bandet valde att spela just "Hosanna in Excelsis" som 3-4 låt och jag drabbades av en "emotion overload" och valde att lämna tältet istället för att storlipa som ett Backstreet Boys fan bland ett par hundra andra hårdrocksfans;)
www.myspace.com/officialsabbat


Nuclear Assault – "The Plague" LP (1987)

Ett band som jag hyser stor respekt för men som jag tyvärr aldrig riktigt lyckats fastna för förrutom enstaka låtar.
www.myspace.com/theofficialnuclearassault


Napalm Death – "Harmony Corruption" LP (1990)
Om det inte vore för Slayer så skulle nog detta vara Möken’s absoluta favoritband, jag har glömt bort hur många olika versioner/tryckningar karln hade av denna platta i sin samling. Detta är i.a.f plattan som var mitt första möte med Death/Grind legenderna Napalm Death någon gång tidigt 90-tal och för att citera någon kass reklam från förr: "Becouse first impression lasts" så är det något jag kan applicera till denna platta. Kommer dessutom ihåg hur jävla tufft jag tyckte det var att John Tardy (Obituary) och Glen Benton (Deicide) gästade på låten "Unfit Earth", tonårsnostalgi som än idag håller. Ett av världens tuffaste band som aldrig gör en besviken!!
www.myspace.com/napalmdeath


Candlemass – "Death Magic Doom" LP (2009)
Det är tidigt 90-tal och jag kliver in på Konsum i Haparanda och bläddrar i en rea-korg med vinyler i hopp om att hitta något lyssningsvärt. Ur korgen drar jag upp Candlemass-"Tales of Creation" (1989) och fastnar för omslaget, väl hemma fastnar jag även för musiken. Dryga två decennier senare så lyssnas det fortfarande på Candlemass men nu förtiden med "nyförvärvet" Robert Lowe som även går att hitta i bandet Solitude Aeternus. Jag var väl inte sådära superförtjust i "King of the Grey Islands" (2007) som var "Robbans" första platta med bandet men däremot så lutar denna platta mot att absolut ta sig en plats i min årsbästa lista.
www.myspace.com/candlemass


Morbid Angel – "Altars of Madness" LP (1989)
Kvällen avslutas med stil. Morbid Angel’s debutalster "Altars of Madness" har åldrats med fantastisk värdighet, den känns lika het och aktuell 2009 som den gjorde 20 år sedan. Jag väntar fortfarande med spänning över kommande Morbid Angel plattan som jag egentligen inte vet mycket mer om än att titeln kommer att börja med bokstaven "i".
www.myspace.com/morbidangelofficial

I det stora hela så var denna afton en hit och kan rekommenderas till eder alla. Samla ihop era polare, bestäm en plats, greppa med album och valfri dryck och kör hårt!!

De tre tokarna som deltog under denna finkulturella afton.

H till V: Mats "Möken" Björklund, Jag & Johan Paulin

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.