Jul-Special: Skivtips från kändisvärlden

 Jag bestämde mig för att höra mig av till lite diverse trevliga snubbar och dam för att kolla vilken skiva från 2009 de skulle vilja tipsa om. Här nedan hittar du resultatet, vill passa på att tacka alla medverkande än en gång och önska er en trevlig jul, detsamma går ut till er som läser detta. //Kuno

Namn: Christian Älvestam
Sysselsättning: Sångare samt gitarrist m.m i bland annat band som Solution.45, Miseration, The Few Against Many, Torchbearer, Incapacity och Unmoored mfl.
Skivtips från 2009: CKY – "Carver City"
"CKY (Camp Kill Yourself) har med sin 4:e platta "Carver City" skapat den perfekta blandningen mellan metal och alternativ rock. Deron Miller (sång och gitarr), som står bakom all text och musik, är inte bara en låtskrivare av rang, han besitter även en tämligen flott stämma. I form av egensinniga sångmelodier, genomgående stabilt utövande och mycket starkt låtmaterial, tar sig "Carver City" hela vägen, rakt in på första platsen i mitt årsbästablock!"

Namn: Ed Warby
Sysselsättning: Trummis i band som Gorefest (R.I.P), Hail of BulletsAyreon mfl. Han är även aktuell med det egna doom-projektet The 11th Hour.
Skivtips från 2009:
Paradise Lost – "Faith Divides Us, Death Unites Us"
" In Requiem already hinted at even heavier things to come, but I never imagined they’d ever get this heavy again. The A tuning sounds great and allows for some rougher vocals as well."

 

 

Namn: Kentha "Lord K" Philipsson
Sysselsättning: Gitarrist i The Project Hate MCMXCIX, Torture DivisionBossar även över webzinet Global Domination.
Skivtips från 2009: Vomitory – "Carnage Euphoria"
"Världens bästa (förutom Torture Division och Seance på "Saltrubbed eyes") och mest underskattade death metal band släpper ytterligare en skiva fullkukad med brutalt fantastiskt döds som de flesta andra banden bara kan drömma om att kunna skapa. Vomitory regerar så jävla mycket så det fattar ni inte."

 

 

 Namn: Pierre Törnqvist
Sysselsättning: Sångare i Black´n´Roll bandet Helltrain.
Skivtips från 2009: Funeral Mist – "Maranatha"
"Funeral Mist vinner priset med hästlängder, detta
tillsammans med det som Watain skapar är bland det bästa som gjorts på många, många år – musik gjort med själen och inte med hjärnan."

 

 

 

 

 Namn: Sfinx
Sysselsättning: Sångerska i Norska Ram-Zet.
Skivtips från 2009: Katatonia – "Night is the new dawn"
"Melodiøst, tungt, møkkette og nydelig! Ikke den letteste skiva å komme under huden på, men når du først gjør det er det virkelig en masterpiece. I alle fall i mine ører. Siden jeg har likt dette bandet i årevis er jeg kanskje litt innhabil, men uansett er det den skiva jeg har snurret mest i platespilleren i år."
 

 

 

 

 

 Namn: Tommy Dahlström
Sysselsättning: Sångare i Dödsplutonen Aeon.
Skivtips från 2009: Cannibal Corpse – "Evisceration Plague"
"CC är enligt mig ett av dom få banden som fortfarende släpper bättre och bättre skivor, låtar som "Priests of Sodom" och titelspåret "Evisceration Plague" är två klockrena death metal dängor. I över 20 år har dom lirat och med den här plattan så visar dom att de fortfarande brinner för death metal och inte bara gör det för pengarna….RESPEKT!!!!!!!"

 

 

Namn: Tobias Fällström
Sysselsättning: Är en av herrarna bakom Club Deströyer samt Nordfest. Driver även Metal Fortress Entertainment.
Skivtips från 2009: Behemoth "Evangelion" 
"Återigen toppkvalitét från Polens flaggskepp. Hä ä som sjuuukt bra!"
 

 

 

 

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Anonym

    Haha, det är så uppenbart att det tjejer alltid väljer ut den ”mesigaste” plattan. Katatonia är inte alls dåliga, men deras senare är väl inga höjdare om man ska jämföra deras ooold shit!

  2. Tommi Konu

    Svar till Anonym (2010-01-05 22:54)
    Hej Anonym! (Jo, jag såg att du inte vill ha ett svar, men det kommer ett ändå)
    I en trångsynt värld fylld med stereotyper och fördomar så har du kanske rätt i ditt påstående, jag delar dock inte din uppfattning. Att Katatonia var bättre förr kan jag hålla med om, men jag kan även bejaka min ”feminina sida” genom att lyssna på deras nya ”mesiga” sound.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.