Veckans Recensioner V.18


———————————————————————————————————————-
Artist: Sadist
Skiva: Season in Silence
Genre: Progressive Death Metal
Utgivningsår: 2010
Bolag: Live Global / Scarlet Records
Låtar: 12 | Speltid: 46,34 min
BETYG: 500/666

Ända sedan urminnestider så tänker jag på Italienska SADIST som ett band som velat stå utanför ramarna av det som är "normalt" inom extrem metall, ja eller om vi nu kan kalla 1991 för "urminnestider". Men det jag vill ha sagt är att bandet i fråga alltid inkorporerat udda inslag i sin musik. År 2000 så tog sig SADIST lite för mycket vatten över huvudet och släppte skivan "Lego" vilket för många sågs som ett slut på bandet, skivan är verkligen någon slags urursel form av Metalcore, detta resulterade även i att bandet lade ner sin verksamhet. SADIST är dock tillbaka på marknaden sedan 2005 och detta är bandets andra album sedan katastrofen med "Lego".

Hur klarar sig då SADIST anno 2010 i dagens stenhårda konkurrens?

Jo, det skall jag berätta att det gör de ALLDELES GALANT. Även om SADIST’s musik i dagens läge inte längre känns lika egen och innovativ som den en gång gjorde så har de med "Season in Silence" släppt en alldeles ypperlig progressiv dödsmetallskiva som kan rekommenderas starkt till fans av band så som ATHEIST, DEATH, CARCASS etc. Ut & Köp!!

http://www.myspace.com/sadistribe

———————————————————————————————————————-
 Artist: Under That Spell
Skiva: Apotheosis
Genre: Black Metal
Utgivningsår: 2010
Bolag: War Anthem Records
Låtar: 9 | Speltid: 45,43 min
BETYG: 613/666

Tyska UNDER THAT SPELL är en av de största överraskningarna jag hört på väldigt länge. Känslan jag upplever när jag lyssnar på debuten "Apotheosis" påminner vagt om när jag 2008 hörde Stockholmsbaserade THE UGLY’s debutalster. Varken UTS eller THE UGLY tillför något nytt till scenen men i mina öron så gör det de de skall med sådan precision att jag inte kan värja mig. UTS bjuder lyssnaren på en 45 minuter lång resa bestående av lika delar rå black metal känsla som en känsla av något som dog ut i slutet på 1990-talet (Jag snackar självklart om "sling black/döds" som tagist upp i bloggen tidigare). Ta bara en låt som "Their Last Creation", öppningsriffet ger mig GÅSHUD DELUXE och det låter som att det kunde ha skrivits 1995 lika gärna som i detta fallet 2009/2010. Band som jag kommer att tänka på när jag lyssnar på UTS är NAGLFAR & DARK FORTRESS men ändå inte, bandet har ett relativt eget sound som närmast skulle kunna ses som en potpurri av diverse stilar inom dagens (och gårdagens) black metal .
Nej, ut nu och KÖP FOR HELVEDE!!

P.S: Skivan finnes att beställa från Swedrock för billiga 100 SEK (+frakt).

http://myspace.com/underthatspellblackmetal

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.