Nordic Rock 2010[På bilden ovan: Skid Row]

I helgen anordnades NORDIC ROCK för andra gången i Umeå stad och ungefär som förra året så hade jag inte tänkt gå och uppleva spektaklet, inte p.g.a att jag inte ville stödja arrangemanget utan p.g.a. ointresset från min sida gentemot de bokade banden (som förra året). Nu blev det dock så att jag på fredagskvällen blev erbjuden en fribiljett (Tack, Robert) och kunde ju självklart inte tacka nej till erbjudandet.

Först ut för kvällen (eller ja för min del iaf.) var NOCTURNAL RITES och de var faktiskt det enda bandet som jag verkligen såg framemot att se, dels p.g.a. att det var länge sedan de spelade på hemmaplan senast samt p.g.a. nyförvärvet Chris Rörland som även går att hitta i det eminenta skellefte thrash bandet TME. Noccarna gjorde en helt ok spelning och kvällens höjdpunkt var gästinhoppet av Kristoffer Olivius (NAGLFAR) på låten "Cuts like a knife".

Efter NOCTURNAL RITES spelning så bestod kvällen mest av att snurra runt på området men jag passade självklart även på att ta mig en titt på både SKID ROW och EUROPE som verkar ha gjort väldigt bra ifrån sig om man tittade och lyssnade på responsen i pubklikhavet. NORDIC ROCK är absolut ett väldigt trevligt inslag till Umeås musikliv och jag hoppas att festivalen återkommer även nästa år (trots extra utgifterna för chartat flyg till SKID ROW osv.). Vad jag efterlyser är dock band som för mig själv ligger lite närmare hjärtat så som W.A.S.P., TWISTED SISTER, ALICE COOPER etc. Men jag vet ju att allting oftast kretsar kring ekonomi så en hel del artister faller bort p.g.a alldeles för häftiga prislappar. Tack dock till eldsjälarna bakom NORDIC ROCK, vi ses nästa sommar.


NOCTURNAL RITES – "Never Again" (Live @ Nordic Rock 2010)


SKID ROW – "I Remember You" (Live @ Nordic Rock 2010)


EUROPE – "The Final Countdown" (Live @ Nordic Rock 2010)

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Johan

    Blackie har ju blivit rabiat Jesus-fixerad, men Twisted Sister verkar ju fortfarande ha bettet kvar. något sånt skulle nog funka ypperligt på NR. Om de flyttade fram festivalen en 4 veckor så det blivit lite varmt i stan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.