House of Metal 2011 – Del#2


Då var det dags för HOUSE OF METAL att presentera lite fler band till 2011 års upplaga av festivalen:


TNT (Norge)
http://www.myspace.com/tnttheband

TNT är ett band från Norge som pysslat med sin hårdrock sedan 1982 och är helt ärligt inte min kopp Té för fem öre. När jag fick nys om bokningen tog jag mig dock en liten tillbakablick på bandets plattor och tyvärr, nej inget för mig. Men säkerligen en trevlig bokning för folk som går igång på lite snällare tongångar i AOR/hårdrock tappning.

U.D.O. (Tyskland)
www.myspace.com/udoonline

Nu snackar vi hårdrocksikon. I min bok så skrivs Udo Dirkschneider in bredvid namn som Dee Snider, Blackie Lawless, Rob Halford, Ozzy Osbourne osv. över folk med en säregen och stilbildande röst. Jag har nog inte sett U.D.O. live sedan han en vinter långt tillbaka i tiden lirade på Corona här i Umeå. U.D.O är en man med Heavy Metal Pondus och är ett väldigt välkommet tillskott till House of Metal 2011.

Sedan tidigare är följande band klara för House of Metal 2011:
AEON (Sverige)
DARK TRANQUILLITY (Sverige)
ENGEL (Sverige)
GHOST (Sverige)
IMPALED NAZARENE (Finland)
SAMAEL (Schweiz)

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Alexandra

    Hur många fler band kommer att bokas som det ser ut just nu? Förra årets lineup var klockren men självklart hade jag inte möjlighet att gå då. Hoppades på att det skulle komma lika bra band i år men jag vet inte, hittills är jag inte helt övertygad.

    Här är mina förslag på sköna band (ink. några repriser): Lamb of God, Behemoth, Bloodbath, Arch Enemy, Hatebreed, Nile, Morbid Angel, Amon Amarth, Soreption, SYN:DROM.

    /Alexandra

  2. TK Blashyrkh

    Svar till Alexandra (2010-12-20 03:34)
    HoM brukar enligt statistiken boka ca. 25 band per år, ca. hälften som kan klassas som ”större” band och resten som band från övriga Sverige/lokalt. När det kommer till repriser så har HoM hittills kört med praxis att aldrig köra repris av samma band två år i sträck, bra praxis enligt mig.Vissa festivaler kör repriser år efter år och detta är i mitt tycke bara tröttsamt.När det kommer till önskningar av band från e.g USA så bör man ta i åtanke att det inte är ekonomiskt försvarsbart att flyga över ett band för ett one-off gig, LoG & co. var turligt nog på turne i krokarna kring HoM förra året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.