Myspace 2003-2010 R.I.P?

I Augusti 2003 lanserades Myspace av Tom & vänner, detta i en tid innan Facebook. Under de senaste 7 åren så har Myspace fungerat som en plattform för musiker, artister, konstnärer, privatfolk osv. Myspace har på ett "simpelt sätt" (Myspace har aldrig varit direkt användarvänligt eller simpelt) kunna dela med sig av sina verk och diverse annat.

Jag har själv upptäckt en hel del nya band/konstnärer och till och med nya vänner just tack vare Myspace. Det har ju till och med gått så pass bra för Myspace att många band helt enkelt slutade med att orka bry sig om att ha en vanlig hemsida utan hänvisade direkt till Myspace som den officiella källan för nyheter osv. Myspace hade lyckats, eller åtminstone är det vad jag trodde tills den digra Novemberdagen då skiten träffade fläkten.

Nov.2010
"Myspace våldtar 66 miljoner användare utan glidmedel!!"

[Källa för 66 miljoner användare: Wikipedia]

Så hade nog löpsedeln kanske sett ut i Aftonbladet om jag hade jobbat där. Myspace bestämde sig helt enkelt för att lansera en ny design för samtliga användare, oavsett om man så önskade eller ej. I denna veva förstördes miljontals egensnickrade designer som många slitit sig i både hårt och länge i håret för att förverkliga, inte att tala om alla skivbolag, band, artister etc. som lagt ut pengar på att få sina sidor designade, NEJ!, "över en natt" blev en hel industri pissad i ansiktet mest troligt p.g.a pengarkåta slipsnissar som märkt att konkurrenten Facebook tjänar större pengar på sina reklamintäkter.

“We want to become the leading social entertainment destination,” Jones said in an interview with Forbes, “connecting users to content that defines different entertainment tastes. We’re not a social network.”
/ Mike Jones (CEO, Myspace)

Myspace har skaffat Facebook, undra om Facebook har en Myspace?

Som slutsats skulle jag vilja påsta att Myspace begick den största "internet-våldtäkten" under 2000-talets första decennium. Jag tror seriöst inte att det finns någon som gillar nya Myspace förrutom ägarna som hoppas på att dra in extra pengar på reklamintäkter, eller vänta nu? Om trenden fortsätter med att folk lämnar sidan så gick ju även detta i stöpet. Snacka om ett klassiskt fall av "att skita sig själv i näven".

Nej, Myspace…..lyssna nu till kritiken och åtgärda eller dra åt helvete!!!

Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

  1. Johan

    Det värsta är att efter den nya designen blev MySpace så in i helvete segt att datorn måste ha Johnny Mnemonic-minne för att kunna ladda första sidan. Helt oanvändbart. Fail!

    Om Reverbenation snyggar till sin användarupplevelse kommer de slå som fan tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.