Veckans Playlist V.02-2011




LULEÅ

Luleå, min älskade hemstad. Trots att jag inte är en infödd Lulebo så är det i Luleå jag är uppvuxen. Efter ca. 20år , närmare bestämt 2001 bar det av mot södligare trakter, en kort sväng till Sundsvall innan jag landade i Umeå 2004. Alla dessa tre nämnda städer har iaf en sak gemensamt, och det är att de har en hel del bra artister att bjuda på, både i nuläget och historiskt sett. Tyvärr så fattas det massor på Spotify, av sådant som jag skulle velat ha haft med i spellistorna, men jag gör helt enkelt det bästa av situationen genom att bjuda på ca. 40min Luleå.
 


LULEÅ

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Johan

    Fan Scheitan måste ju vara en förlaga till Helltrain? Om inte det där är Pierre på sång heter jag ljumskbråck!

  2. TK Blashyrkh

    Svar till Johan (2011-01-13 11:58)
    Korrekt! Scheitan startade som ett BM band och släppte en jävligt rivig platta vid namn ”Travelling in Ancient Times” CD 1996. Jag var ner till studion och lyssnade lite när skivan mixades,kommer ihåg att original keyboard arrangemangen på låten ”Portals of Might” var asmäktiga och blev besviken när väl plattan kom och de tonat ner på fläsket. Kring andra plattan ”Berzerk 2000” CD 1998 ändrades stuket mot det som ”Nemesis” CD 1999 erbjuder. I line-upen hittade du b.la. Bröderna Törnkvist & Oscar Karlsson, grundarna av just Helltrain. Du behöver alltså inte döpa om dig till Johan Ljumskbråck;)

  3. Johan

    Vad skönt, då var jag inte helt ute och cyklade. Tycker man kan spåra en hel del Helltrain även i musiken på ”Nemesis” (som jag för övrigt gillade!). Death n Roll-känslan är helt klart där.

  4. Pierre

    Hehe, fan vad fett! Riffen till Between the demons med Raised Fist är faktiskt från den sista låten vi skrev med The Everdawn (sångarren är inte samma dock) innan vi lade ner det projektet.

    Rock on!

  5. TK Blashyrkh

    Svar till Pierre (2011-01-19 16:32)
    Najs, jag saknar The Everdawn:) Jag efterlyser ett ”reunion” gig någon gång i framtiden där ni inblandade kör låtar av och med Gilgamosh, Decortication, Scheitan och The Everdawn;) Det vore som en dröm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.