Skrotnisse AB

Jag har ända sedan 90-talet velat ha en CD-växlare, men det har aldrig blivit av. Nu, 2011, har jag dock just idag legat på soffan för första gången i mitt liv och bara avnjutit 5st CD skivor i ett enda svep utan att behöva stiga upp för att byta skiva. Det fick bli en riktig black metal karusell vid denna premiär-tur, vilket bilden ovan illustrerar.

Hur kom jag då över denna Yamaha CDC-705 (5CD-växlare) kan man fråga sig?
Jo, jag kom hem i torsdags och där låg den bara, utanför ett soprum i sin ensamhet, lerig och kall. Jag tog den under armen, putsade upp den som ett litet barn och pluggade in den i väggen (inte för att jag brukar putsa barn så ofta). Fungerade klockrent. Ingen fjärrkontroll gick att finna, men efter en snabb googling så programmerades förstärkarens fjärr som nu fungerar även utmärkt till denna CD-spelare. Jag har sagt det förr, jag säger det igen: "One man’s trash is another man’s treasure".

Jag må vara lite av en skrotnisse, men varför låta fullt fungerande saker gå till spillo bara för att Spotify och liknande nymodigheter tagit över. Jag föredrar då fortfarande en hederlig stund i soffan tillsammans med en härlig booklet i handen och ser inte att detta kommer att ändras i någon nära framtid.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Johan

  Grattis! Hade själv en 6-CDs Pioneer växlare som havererade efter ca 6 års service. Vilken är den blanka skivan högst upp? Är det Kvist?

 2. TK Blashyrkh

  Svar till Johan (2011-04-09 18:15)
  Tråkig att höra:( Den ”blanka” skivan (som egentligen är typ orangig) är helt korrekt KVIST-”For kunsten Maa Vi Evig Vike” CD 1996. En riktig juvel:)

 3. dnkn

  Åååh! Zyklon B! Så jävla hårt med nitarmband och revolver. Går det att bli mer black liksom?

 4. TK Blashyrkh

  Svar till dnkn (2011-04-09 20:22)
  Jorå, man har även en ”mushroom cloud” som omslagsbild. Man citerar Comte de Lautréamont i bookleten samt, förrutom att posera med en revolver, även har en ståtlig Dobermann vid sin sida 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.