Veckans Playlist V.15-2011-KeyboardKEYBOARD


Kalla det keyboard, synth eller plinke-plonk. En sak är säker och det är att det alltid varit ett instrument som delat hårdrockare i olika läger. De som jämför bruket av detta instrument inom hårdrock/metal med pesten, de som inte bryr sig, samt de som fullkomlingen älskar detta instrument. Jag lägger mig själv där någonstans i lägret mellan "bryr mig inte/älskar det", keyboard(s) kan faktiskt fungera som en fantastisk förhöjare av musiken förutsatt att den brukas på rätt sätt. Däremot så är det ett instrument som ALDRIG ser coolt ut att spela live på en scen, med undantaget av Robban Fors som mest bara stod och höll fast sig vid sidorna av keyboarden och headbangade sig igenom en hel DECORTICATION spelning.


Musik med Keyboard(s)

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. TK Blashyrkh

    Svar till Cristofer (2011-04-14 17:39)
    Du! Det har du alldeles jävla korrekt i, och det ber jag om ursäkt för. Det är nu åtgärdat. Tyvärr så lyser Spotify med frånvaron av ”In Abhorrence Dementia”, en av mina absoluta favoriter. ”Moon in the Scorpio” hade funkat utmärkt den med. Fick nöja mig med en låt från 2007 års ”Legacy of Evil”. ”Phantasmagoria” 2010 fastnade jag inte alls för tyvärr.

  2. Cristofer

    Märkte det. Både Moon… och Abhorrence… är riktigt bra. Tyvärr tycker jag dom tappade på de följande skivorna, men både Ad Noctum och The ultimate death worship är ändå jäkligt bra. Sedan gick det dessvärre utför. Man hoppas varje gång en ny skiva släpps att dom ska bli lika bra som förr, men tyvärr tror jag inte det händer.

    En annan grupp som påminner lite om Limbonic är Sirius från Portugal, i alla fall deras första skiva Aeons of Magick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.