Veckans Gratis – Al Qyanah

      


Artist: Al Qyanah Titel: Demos
Format: Digital
 | Bolag: eget släpp
Genre: Ambient/Experimental/Folk Metal År: 2003-2008
Låtar: 8 | UrsprungAfghanistan 
Längd: 18,00 min.
Hemsida: 
www.alqaynah.com
Betyg: 07 / 10

Som ni kanske märkt de senaste veckorna så är jag förtjust i att undersöka musik från länder som inte är självklara på hårdrocks/metal kartan.
AL QYANAH är en bunt terrorister som…
. Vi börjar om……AL QYANAH är något så exotiskt som en sammansättning av musiker från olika kulturella, religiösa och etniska bakgrunder med Afghanistan som ursprungsbas. Musikerna spelar in sina stycken och kompositioner som sedan skickas till Köpenhamn för att klippas, mixas osv.  AL QYANAH blandar influenser från mellanöstern och indien tillsammans med industri- och metal på ett sätt jag aldrig hört förr, och just därför fastnade jag för detta. Jag har dock skitsvårt för den dära pipiga jävla saken som finns inblandad i mesta av musiken från Arabvärlden, men jag väljer att kunna leva med den i detta projekt i och med att det är så pass eget.

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.