Gott!! Men med en besk och bitter eftersmak

 Jag kom igår fram till att jag drabbats av något så mysko som "Pinjemun". 

"Pinjemun är ett fenomen som uppträder hos somliga personer när de ätit pinjenötter. Fenomenet innebär en metallisk, bitter bismak som uppträder efter några dagar och som kan hålla i sig i några dagar eller mer. Fenomenet är hittills oförklarat, men misstänks bero på ämnen i kinesiska pinjenötter."

Här försöker man ändra sina vanor till det bättre genom att äta frukost bestående av fil och en egenkomponerad mix av torkade bär,frön och nötter men straffas med att helt tappa njutningen när det kommer till att äta överhuvudtaget. Spelar ingen roll om det rör sig om en glass ute i den gassande solen eller en saftig biff från grillen, allt lämnar en bitter och metallisk eftersmak i munnen. 

"Något som också förbryllar är att obehagen inte drabbar blint. Om två personer äter ur samma påse nötter eller av samma pesto är det inte säkert att båda drabbas. Det verkar inte heller vara frågan om någon allergisk reaktion."

Jag har dragit nitlotten helt enkelt i detta fall och i och med detta övergår vi till en annan nitlott.


MORBID ANGEL – "Illudium Divinum Insanus" 2011
En skiva som lovade gott men lämnade en besk och bitter eftersmak!!

Jag har medvetet inte gett mig in i "hetsen" som just nu pågår runt omkring MORBID ANGELs senaste alster "Illidium Divinum Insanus" och detta för att jag inte velat uttala mig för hastigt. Denna skiva har nog fått mer chanser än någon annan. Det har lyssnats flitigt, det har gjorts försök till djudanalyser, vad är det jag missar? Varför hyllas detta av vissa men sågas av de flesta?
Jag har nu kommit fram till att jag inte missat NÅGOT, jag hör MORBID ANGELs senaste klart och tydligt och resultateten av mina analyser är: Besvikelse!!

MORBID ANGEL har all rätt till att experimentera med sin musik och göra vad de vill, det kan jag inte ta ifrån dem. Men att de sedan tar och försöker "dumförklara" en hel scen och sina fans genom att skylla på "trångsynthet" får mig att tappa respekt för detta band som ändå gett oss så mycket underbar musik ända sedan 1989 års "Altars of Madness". Bandet verkar även tro sig ha återuppfunnit metalgenren med detta album, jag skulle snarare se det som att de tagit influenser från sådant som redan gjorts med slutresultatet att de endast gjort det sämre än sina föregångare. 

"Illidum Divinum Insanus" är i och för sig inte så dålig som jag kanske får det att låta, plockar man främst bort låtarna "Destructos vs. the Earth"  och "Radikult" så får vi en skiva som går att leva med, men dock är det endast ett skal av det som MORBID ANGEL en gång i tiden var. Någon kallade detta album för dödsmetallens "St.Anger" och det är nog ett påstående som jag också kan ställa mig bakom. All ära till band som vill förändra sig eller experimentera med nya saker, men ge fan i att klanka ner på fansen om de inte köper eran vision.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Morbid

  Fast – varför skulle inte MA få klanka ner på sina fans, när ”fansen” uppenbarligen klankar ner på dem… och sålunda inte är fans.

  MA har väl ingen skyldighet att vara trevlig mot alla som är otrevliga, bara för att dessa gillar vissa skivor de gjort?

  Själv tycker jag det var kul med denna skiva om inte annat för att den rör om i en stock-konservativ scen: dödsmetallen. Plus att David Vincent gör en fruktat bra prestation sångmässigt som bara det gör den lyssningsvärd, oavsett vad man tycker om låtarna annars.

  Jämför med senaste Deicide – där har vi dödsens svar på AC-DC… fast ännu sämre. Och det hyllas av ofattbart många. Tror denna MA-platta kommer vara en sån där som hyllas unisont om typ tio år när folk hajat den. Inte någon St Anger alltså.

 2. TK Blashyrkh

  Svar till Morbid (2011-06-17 23:41)
  MA har absolut ingen skyldighet (vilket jag tyckte jag berörde i mitt inlägg) att vara trevliga med sina fans, men att kalla de som inte gillar deras nya ”approach” för trångsynthet/”living in a box” tar jag personligen som en jävla förolämpning. MA provar nytt med ”Destructos vs. the Earth” och ”Radikult”, jag tycker att det låter som fattigmans Marilyn Manson (åtminstone på sistnämnda). Tog mig inte 10 år att ändra min uppfattning av plattan, det tog 3 veckor. Kommer dock ta 100 år innan jag ändrar uppfattning om just ”Destructos vs. the Earth” och ”Radikult”, SKIT ÄR SKIT!

 3. Monica B

  Pinjemun..!!?

  Har inte hört det förrut, men Jag äter massa nötter, dagligen, och jag upplever ibland denna metallsmak i munnen, jag tänkte att det berodde på att jag är Metal to the bone.. =)

  Ne, metallsmaken beror nog snarare på att vissa födoämnen kan verka utdrivande(detox) av crap som vi ovetande ätit/fått i oss i livsmedel m.m. tidigare..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.