Senapsmugglare och korvkonnässör

En tripp upp till Norrbotten är aldrig komplett utan en tur över till Finland.
Och vad gör man i Finland då?
Jo, man köper senap och korv!!
AURAN SINAPPI

Produktionen av denna senap drog igång mars 2003, detta i samma veva som produktionen av den gamle finska klassikern TURUN SINAPPI flyttades över till Sverige. TURUN SINAPPI hävdar att receptet ej har ändrats sedan produktionen flyttades över till Sverige (nu för tiden flyttat till Polen), men jag hävdar att den inte är lika god längre. Det är här AURAN SINAPPI kliver in, tillverkat i FINLAND i TURUN SINAPPIs gamla senapsfabrik. Riktig senap för senapsälskare!!!


MAKKARA

Sverige har gjort majestätiska framsteg när det kommer till korv under de senaste 10-15 åren. Sverige är inte längre bara ett falukorv land utan tillverkar faktiskt riktigt goa korvar med en bra kötthalt, men Finland ligger fortfarande ett snäpp före, vilket de alltid gjort. Hur stor är förresten chansen för att exempelvis MUSTASCH, HAMMERFALL eller varför inte RAUBTIER får en egen korv?
Finska metalbandet KOTITEOLLISUUS har en egen korv (i mitten,längst fram i bilden)

 
Kanske inget som går hem utanför Finlands gränser, men ändå.
Jag efterlyser en RAUBTIER korv, kom igen nu SCAN!!

Bland de övriga inhandlade korvarna hittar vi b.la:
Original Hiillos samt Hiillos med ost, Wilhelm med grönpeppar och smält ost, HK Kabanossi med äkta vitlök, HK Kabanossi med ost & jalapenõs, Wilhelm med chili och smält ost, HK Kabanossi med rökt bacon, Wilhelm BBQ samt den ultraklassiska HK Sininen lenkki® som nog är det närmaste Finland någonsin kom till den svenska falukorven.

Idag tänkte jag dock prova nyheten HK Kabanossi KEBAB, alltså en korv som smakar kebab, med aningen lägre kötthalt (69%) än de hederliga korvarna. Kebabsåsen är tydligen "inbyggd" i korven….hhhmmmm….intressant. 

Etiketter: , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Micke

  Håller med dig fullständigt angående Turun Sinappi, smakar inte bra nuförtiden, konsistens samt färg är heller inte samma som förut.
  Såg även på City Market i torneå att dom hade en korv med senap (dvs korven var kryddad med senap inuti).
  Atrian ’Hot Chili’ Hiillos Makkara rekommenderas starkt 😉

 2. warmastress

  Kebab kabanossen med inbyggd sås låter onekligen intressant! Vill gärna ha ett betyg på den smakupplevelsen. Förövrigt första gången jag läser denna blogg, inte så pjåkigt alls! /den svenska finlandssvenkan(hm)

 3. TK Blashyrkh

  Svar till warmastress (2011-06-27 19:42)
  Kebab kabanossen är härmed proväten och betygsatt. Jag kommer, om jag känner mig själv rätt, att mumsa mig igenom dessa korvar under sommaren och tänkte föra lite anteckningar om de mest intressanta varianterna som sedemera kommer att publiceras i denna blogg i en ”Korv-special”.

 4. TK Blashyrkh

  Svar till Micke (2011-06-27 16:45)
  Förbaskelse att jag inte var till Torneå och handlade. Känns som att Pello och Ylitornio inte riktigt glänste med sitt korv-utbud.

 5. ۩ ~ Camilla ~ ۩

  Jag håller med, den finska senapen är god, visst fanns den väl i olika färger, ja, alltså utanpå då, som olika typer, svart och grön och var det röd..?
  Jaja, typ något sådant.
  Spännande korv, sådant finns inte inte här…
  i ”The Abyss-land”.. Dala-skogen.. Det fattar ju vem som helst att här finns nästan bara Falukorv, skit kul! HA!(skrattar åt det tråkiga..)

  Jag vete 17 om just Kebabkorven låter som något för mig, men grönpeppar stil, det skulle jag säkert gilla..
  //C

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.