Veckans Playlist V.32-2011-I skivsamlingen (I-J)

    


I SKIVSAMLINGEN

Snacka om att Spotify har försämrats. Det första jag matar in till denna playlist är ICED EARTH, resultat: ett par strö låtar från tribut album? Vad hände med Spotify egentligen? Jag som hade förväntat mig att det bara skulle bli bättre i och med USA lanseringen. Men istället har bolag såsom METAL BLADE och CENTURY MEDIA sakta men säkert börjat plockat bort så gott som hela sina kataloger. Pinsamt dåligt resultat till veckans playlist, endast 15 av 54 skivor som står i min samling gick att finna. Ännu ett tecken på att jag aldrig kommer att sluta köpa eller göra mig av med min fysiska samling, vill jag exempelvis lyssna på ICED EARTH då vet jag att den står under bokstaven I i CD-hyllorna.

PS: INTE! "Hellfuck/Killing Christ" (eller "Killing Chris" som det så fint står på Spotify) plattan med INFESTEAD. Är det någon som vet vad detta är för band? 

 

UPPDATERING (10/8): "Century Media Records pull their repertoire from Spotify"


I skivsamlingen (I-J)

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Hook

    Jag har också reagerat på att på att Century Media dragit bort sina band från Spotify, sakta med säkert har Grave, Runemagick och Unleashed försvunnit från mina spellistor.

    Tog ett bra tag innan jag insåg det dock, i och med att spotify verkar ha slutat med att ”gråmarkera” spår som inte längre finns utan nu försvinner de helt enkelt bara. Det är kanske lika bra, men det var länge jag satt och tänkte ”vafan, jag är säker på att jag lagt in den här skivan/låten i den här spellistan”,

  2. Christofer

    Håller med fullständigt. Kommer också fortsätta att köpa skivor, så länge dom finns att tillgå, vilket jag tror att dom kommer göra länge. Iaf i dom genrer man själv lyssnar på. Populärmusik kommer säkert dö ut på fysiskt media men hårdrockare kommer alltid att köpa skivor.
    Väldigt synd att Century Media har valt att ta bort allt från Spotify. Tror verkligen inte att det är rätt väg att gå.

  3. Mattias

    En Vince på MetalSucks har haft lite mail-kontakt med Century Media om vad de beslutat att just göra.

    Även om jag själv tycker de är lite tråkigt så förstår jag ju ändå varför. De är ju ett företag ser de inga inkomster så måste de ju göra något. Sen om de har alla band i ryggen är ju en annan fråga. Han har ju tydligen blivit kontaktad av vissa som inte verkar gilla vad de gjort.

    Är ju som bra med Spotify för att hitta nya grupper då man kollar in relaterade artister. Lätt det blir smalt om mer kommer ryckas bort. Men då får man ju glädjas åt Earaches initiativ.

    Men tack för ännu en lista än om kort 🙂

    http://www.metalsucks.net/tag/century-media/

  4. TK Blashyrkh

    Svar till Mattias (2011-08-11 01:45)
    Jo, det är ju självklart så att om ett bolag (med banden i ryggen) inte tycker att Spotify ger något annat än bara förminskad försäljning, då väljer man att ta sig bort från tjänsten absolut. Verkar dock åtminstone gått bättre för just Earache Records och jag hoppas att detta håller i sig för dem. Jag citerar:
    ‎”I think it is no coincidence that when Spotify launched here in the USA, we also had our best ever month of sales on iTunes. Spotify is just one of the many new ways that fans can find and listen to new music by our recording artists and should be seen as that and nothing more.”
    / Earache Record’s U.S. label boss Al Dawson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.