Var det bättre förr?

Hej, Kapten Stofil här!!

I morse steg jag upp. Hoppade i duschen och kom samtidigt på att jag glömt att brygga kaffe (tiden var knapp innan dagens undervisning på universitetet skulle sätta igång). Jag tar helt sonika och skakar på termosen och upptäcker att det finns kvar kaffe från igår. In i micron med kaffet bara och medans jag kollar om jag fått några eventuella nya mail under natten sörplar jag på gårdagens kaffe till tonerna av UNANIMATEDs "Blackness Of The Fallen Star" från bandets debutalster "In the Forest of the Dreaming Dead" (1993).

———————————————————————————————————————Jag fylls med glädje av tonerna som ekar i mina högtalare och postar länken till låten på min Facebook sida, tillsammans med texten:

"Drömmer mig tillbaka till 90-talet då musiken var bättre och hade mycket mer själ. God morgon!".

Det tar inte länge innan jag får ett svar på min nyligen postade länk med kommentaren:

"Kapten Stofil… ;P" 

Jag vet ju (och ser på den "ut med tungan" smilie grejen) att detta var skämtsamt menat, men jag kunde inte riktigt släppa det utan har gått omkring hela dagen och funderat om det är så att saker faktiskt var bättre förr? 
———————————————————————————————————————

Ni som följt min blogg har kanske lagt märke till att jag sällan (läs: typ aldrig) skriver om "Ny musik" i form av alla dessa nya band som DEVILDRIVER, HEAVEN SHALL BURN, LAMB OF GOD osv osv. Det betyder dock inte att dessa band är något som jag ratar, ovannämnda band har alla gjort en och en annan bra dänga. Men varför skriver jag inte om dessa band då?

Jag tror att svaret till detta på sätt och vis kan ha att göra med att just den musiken som jag växte upp med under 90-talet faktiskt på ett sätt format mig till den jag är och på så vis är det den typen av musik som jag brinner för och således ofta skriver om/tipsar om här på bloggen. Så med andra ord är inte dagens "nya" musik något som jag motsätter mig eller avskyr, däremot så brinner jag inte lika mycket för den och dras ofta till det "gamla soundet".

Så vad har jag kommit fram till med detta blogginlägg?
Inte så mycket förrutom att nybryggt kaffe är fan så mycket bättre än gårdagens microvärmda kaffe.

PS: Vad gäller bilderna i detta inlägg så är det självklart en smaksak vilket man föredrar och faktiskt så är det så att i alla dessa fall ovan så finner jag njutbara låtar på båda sidorna. Men skulle jag tvingas välja så är det albumen på vänstra sidan som vinner mitt hjärta, Kapten Stofil som jag är 😉

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Johan

  Av de fyra skivorna väljer jag de till vänster alla dagar. Jag vet inte om det gör mig till stofil så mycket som en man av smak 😉 men skämt å sido, visst spelar det roll vilka skivor man växte upp med.

 2. pelle

  70 o 80 tals hårdrocken är ju faktist bättre än EVILDRIVER, HEAVEN SHALL BURN, LAMB OF GOD
  man sätter igång en lp på regan o kör igång
  tex ride the lighting, kill em all,south of heaven,number of the beast brittish steel ,holy diver,bark at to moon ,heaven and hell ,sådana plattor det finns inga grupper av det du tagit upp som ens är nära att komma i samma klass som dessa

 3. TK Blashyrkh

  Svar till pelle (2011-09-27 22:19)
  Smaken är som sagt individuell. Men jag förstår ditt resonemang helt och hållet. Jag lyssnar själv hellre på: ”Ride The Lightning” än ”Death Magnetic”
  ”Number of the Beast” än ”The Final Frontier”
  ”South of Heaven” än ”World Painted Blood”
  ”Bark at the Moon” än ”Scream” osv osv.
  Inte för att jag strävar efter att vara en stofil utan helt enkelt för att banden i mitt tycke gjorde bättre musik på de äldre plattorna.

 4. pelle

  jag är vell lite gammelmodig men när man var 9 -10 år kring 82-83 och fick min första lp maiden piece of mind,det blev vell denna period mellan 1980-86 som jag tycker är bäst inom hårdrocken…men just mellan denna period var vell hårdrocken som störst skulle jag tro ,man köpte varenda okejtidning på den tiden och tapetserade väggen men twisted sister mötley crue wasp maiden och t.o.m venom det var vell det första man hörde inom black metalen,man var ju rätt imponerad av In League With Satan,men metalen nuförtiden dyker det säkert upp mycket grupper som är bra men man ej hört det så mycket….men en grupp jag tycker är bra som är rätt ny för jag det var ghost deras skiva tyker jag var riktigt bra ,,

  men kan du säga 10 skivor som är bättre änn dom här 20 som man ska lysna på
  1 metallica master of puppets
  2 ozzy bark at to moon
  3 dio holy diver
  4 slayer south of heaven
  5 bl sabbath heaven and hell
  6 iron maiden number of the beat
  7 metallica ride the lighting
  8 WASP : WASP
  9 accept restless and wild
  10 Metallica And justice for all
  11 Kiss Creatures of the night
  12 Judas Priest painkiller
  13 Pantera : Cowboys from hell
  14 Pretty Maids : Red hot and heavy
  15 Def Leppard : Hysteria
  16 demon-night of the demon
  17 Testament : Practice what you preach
  18 Megadeth : Countdown to extinction
  19 Mercyful Fate : Don’t break the oath
  20 Twisted Sister : Stay hungry
  man kan ju räkna upp hur mycket som helst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.