Blod Eld Död

 

Efter att ha förhandbeställt denna bok för över 2-3 månader sedan och även följt bokens uppkomst och sammanställning både via www.blodelddod.se och Twitter så är den äntligen här!!

"BLOD ELD DÖD – EN SVENSK METALHISTORIA skildrar hårdrockens utveckling från den massiva förstärkarstaplarnas sjuttiotal, via kyrkbränders nittiotal, fram till de extrema och paradoxala strömningar som finns inom genren idag.

Här finns intervjuer med Entombed, Nifelheim och Dissection, samt reportage om Bathory, Pelle "Dead" Ohlin och black metal-scenens nuvarande hänförare Watain.
Det är en historia om maskätna bandloggor, död och satanism, men också om hängivenhet, sammanhållning och en evig kärlek till musiken."

Redan förra veckan så kunde jag läsa om folk som införskaffat den på bokmässan i Göteborg, men som norrlänning har man mest fått sitta och vänta på posten för att erhålla sitt exemplar. Är boken bra då?

Faktiskt inte den blekaste aning, men bara enbart av alla lovord som jag hört/läst samt en snabb skummning genom sidorna vet jag att detta kommer att vara bra skit. En del av bokens innehåll kommer nog säkerligen vara sådant man redan känner till, men jag räknar med att även bli berikad med ny information som jag inte hade en aning om.

Dags att sluta blogga och börja läsa………

För er som är intresserade av att beställa boken kan ni göra så via exempelvis Adlibris för ynka 185:- BESTÄLL

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Andreas

    Fan..Kliar i fingrarna som bara den, jag antar att det lär ta år för Stadsbibblan att ta in den.:< Ruggigt sugen, får se om jag knallar in på någon bokhandel imorgon och inhandlerar ett ex.

  2. AbbeAbyss

    Sjukt intressant läsning. Vad jag saknade, och något som möjligtvis inte var tänkt att ingå i den här bokens räckvidd, var någon slags musikteoretisk analys över de här genrerna som växte fram… i vanlig ordning skrevs det mest om att ”det var nytt, brutalt och så jävla snabbt”, ”kvicksandstunga/melankoliska riff” osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.