Äntligen Maiden!!!

Äntligen släpper IRON MAIDEN ett livealbum för de som aldrig fått möjligheten att se bandet live, eller för den som vill återuppleva konserten de besökt.
Eller vänta nu?? Är det inte så att bandet redan släppt ett livealbum tidigare?
Vi undersöker saken med mina nyvunna excel-kunskaper.

Ok, efter att ha gjort detta cirkeldiagram inser jag att läget kanske inte var så illa som jag upplevde det. Bandet har ju ändå spelat i 22 år och med 10 liveplattor i bagaget så betyder ju bara 1 ny liveskiva varannat år i genomsnitt (typ).
[Uppdatering: En vaksam bloggläsare informerade mig om att mina räknekunskaper inte är riktigt som de ska. Det har självklart gått 32 år och inget annat sedan MAIDENs debut släpptes. Detta betyder att en ny liveskiva har i genomsnitt släppts vart 3:e år och inte varannat år som jag påstod ovan.] 
Lägger man däremot ihop antalet samlingsskivor med liveskivor bräcker vi antalet studioalbum rent procentuellt sett, 53% vs. 47%
Men eftersom att jag inte är ett MAIDEN fan mer än att jag klarar mig mycket väl genom att bara äga studioalbumen släppta mellan 1980-2000 så vet jag inte riktigt hur ett diehard fan känner inför faktumet att mellan varje nytt studioalbum så släpps det antingen en liveskiva eller en samlingsskiva. Det måste ju bli små tungt för plånboken, samt en liten känsla om att man köper samma låtar om och om igen. Skall man däremot äga ett endaste livealbum så lägger jag min röst på "Live after Death" (1985).

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Nicke

    32 år sedan första studioalbumet. Det blir lite mindre än en samlingsplatta vartannat år. Du missade bara 10 år…

  2. TK Blashyrkh

    Svar till Nicke (2012-02-23 22:22)
    Oj. Jag må ha lärt mig att använda excel under vårens matematikkurs på universitetet men vanlig simpel huvudräkning, det gick visst inte så bra ;P Tack för påpekan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.