Blashyrkhs Vinylhörna – Premiär

 

Efter ett önskemål från en läsare om att skriva mer om vinyl bestämde jag mig ganska så snabbt för att det absolut kan vara något som jag kan svamla om. Däremot så har jag inte upplägget riktigt klart för mig hur denna hörna av bloggen skall utformas. Det är ju självklart roligt att fota och skriva om rariteter man har i sin ägo men för att vara helt ärlig så består ju inte min samling av så mycket rariteter. Däremot så kan det ju även vara roligt att lyfta fram någon skiva som på ett eller annat sätt utmärker sig. Kanske är det i form av att man har speciella minnen kopplade till just den skivan eller så vidare. "Vinylafton" som figurerade här i bloggen är även den en företeelse som måste återupptas. En liten del av samlingen har under veckan fotats för framtida skriverier men idag kör jag igång denna del av bloggen med ett dilemma som jag hoppas att någon av er läsare kanske kan göra mig klokare på.

"Condition: Very Good (VG) / Sleeve Condition: Not Graded 
Comments: -beautiful picture disc limited of 1000 copies /-side A in vg++, plays excellent, side B is scratched, in g+ to vg, has background noise especially in the beginning, all in all it plays well through /-comes like most picture disc in a plain plastic sleeve."

Jag fick idag en av de sista pusselbitarna till min NAGLFAR-samling. Säljaren gav mig ovanstående information och denna godtog jag utan problem med tanke på prislappen. Men vad som inte framkom i beskrivningen var att A-sidan har en skavank som jag aldrig förr sett.

Här är mitt dilemma; vad fan har hänt? Detta skönhetsfel påverkar inte uppspelningen. Skivan buktar inte heller upp vid partiet som om ett ytskikt på skivan skulle ha släppt.

NAGLFAR – "Vittra" 1995 [Wrong Again Records]


[Klicka på bilderna för större bild]

Etiketter: , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. TK Blashyrkh

  Svar till Suntamer (2012-06-15 17:38)
  Naj 🙁 Däremot så ser det aningen värre ut på bilderna än i verkligheten. Det var svårt att hitta bra vinkel att fota ifrån.

 2. TK Blashyrkh

  Svar till Christofer (2012-06-15 19:31)
  Kör med en König KN-TT20 (Direktdriven/manuell robust sak). Inget för den riktiga finsmakaren antar jag men är personligen väldigt nöjd. Stark motor och Burzum-vinylerna låter bra.

 3. Peter

  Ser nästan ut som att färgen runnit ut.

  Jag vill också passa på att tacka för vinylen du skickade till mig, en oväntad överraskning, tack så mycket 🙂

 4. TK Blashyrkh

  Svar till Peter (2012-07-02 22:26)
  🙂 Det var så lite så. Broder din har varit mer än givmild när det kommer till att komplettera min samling och jag råkade ha dubblett av TFAM-vinylen (då jag fick ett extra exemplar som betalning för ett jobb).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.