Discouraged Festival 2012

Att Umeåbaserade skivbolaget DISCOURAGED RECORDS planerat en festival har jag känt till en längre tid redan, men igår så damp det ner ett pressmeddelande med de första klara banden till denna festival som kommer att hållas i Umeå 14-15 september 2012.

Festivalen kommer att ha en åldersgräns på 13 år, men kommer även att erbjuda ett barområde för folk fyllda 18 år. Nedan följer lite information om de klara banden:

Hellbound
Efter några års tystnad kring gitarrgurun Nils Norberg (ex Nocturnal Rites) är han nu äntligen högaktuell med sin nya supergrupp som även inkluderar Thomas Ohlsson (Apostasy) på trummor, Nicklas Bäckström (Moloken) på bas och Miika Rudin (Scumkill) på sång . Det bejublade framträdandet på House of Metal (Umeå) i februari var bara början på hypen, nu kommer fortsättningen på Discoruaged Fest!

Moloken
Sedan släppet av bandets andra och kritikerrosade album “Rural” i slutet av 2011 har Umeås nya obskyra metalstjärnskott legat lågt, men inte på latsidan. Bandet kommer efter ännu ett hypnotiskt framförande på festivalen äntligen ge sig ut på ny turné genom Sverige för att marknadsföra deras senaste monster till album.

Terrortory
Efter att varit isolerade i Skellefteå i ett drygt decennium släpptes äntligen debutplattan “The Seed Left Behind” i slutet av 2011. Bandet har inte direkt skämt bort sin publik med spelningar under åren, men med kritikerrosade debutalbumet i ryggen är bandet äntligen redo att erövra metalscenen på allvar. 

Plector
Plector är äntligen redo för nästa steg och kommer till Discouraged Fest med en väska full utav deras senaste platta “Punishment Day” och tänker fira ordentligt då festivalen blir den officiella släppfesten för albumet! Sveriges flanellkungar har tagit sin deathtrash till en helt ny nivå och nu är det upp till bevis i hemstaden.

www.discouragedrecords.com

Discouraged Festival 2012 på Facebook


 

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Magnus

  Du ja måste fråga, äre värt å blåsa iväg runt 70 mil (t.o.t) för denna festival? Åker varje år på HOM vilket helt klart är årets höjdpunkt, så kanske du kan hinta lite om de kommer vara värt å åka upp på även detta?

  MVH/
  Magnus Hudik

 2. TK Blashyrkh

  Svar till Magnus (2012-07-21 19:43)
  Ber om ursäkt för det sena svaret. Discouraged Festival är en festival av mycket mindre skala än HoM då denne bara håller till nere i Studion medan HoM ockuperar hela Umeå Folkets Hus. Men om banden som spelar på Discouraged Festival (KHOMA, HELLBOUND, LESRA, MOLOKEN, PLECTOR, MISANTROPIC, TERRORTORY och SOLDIER ONE) är sådana som lockar så tycker nog jag absolut att festivalen är värd att kolla in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.