Larsa Rännar, Umeå

Lördagsledigt och afterwork för präster

Är just hemkommen från milen, som vi säger min fru och jag. Vi går, så ofta vi kan Hälsans stig. Över gamla bron via ön och sen till strömpilen och sofiehem hem till stan.
Fantastisk motion och Gratis.

Vi hinner avhandla en hel del under den 1 1/2 timme det tar. Sen är vi redo att möta dagen.
Idag handlade det om tonåringarnas revolter, minstingens nya frisyr och att ett barn verkar ha blivit friskt. Sen pratade vi om livet och alla par runt om oss som separerar. Och vad det kan bero på. Långa relationer som tar slut. Trist och onödigt känns det som men om livet för en åt ett nytt håll så är det väl bara att hoppa på tåget.
Vi har bara ett liv.

Idag är jag ledig. Som präst, liksom för många många andra så jobbar vi helger. Det är ju då som det finns tid för dop och vigslar, begravningar och gudstjänster. Men idag är jag ledig. Skönt. Jag är oxå alltid ledig på måndagar och min afterwork firar jag på söndagkvällar.

Jag har märkt att det inte är så lätt att gå ut med sina arbetskamrater en söndag. Många restauranger är stängda och det finns liksom ingen fredagsstämning.

Men det går att ha afterwork hemma oxå. Inte lika kul dock.

Läser just nu på VK webben att två män misshandlads i natt och i dag. Så oerhört skrämmande. Sparkar och slag tills någon blir medvetslös.
Det har blivit hårdare tag i Umeå. Trist. Egentligen tror jag att det skulle behövas en stor insats för unga män i den här stan. Män måste lära sig att hantera sin vrede sina nederlag och sitt hämndbegär. Mer om det senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.