Larsa Rännar, Umeå

Ren och fin

Så är jag återigen ren och fin. Ja faktiskt så in i bängen ren. Efter tre timmar i badet så finns det inte en lortfläck kvar på kroppen. Det enda trista är egentligen att vi tvingas åka till Ö-vik, för att badaloss.

Jag undrar hur klimatsmart det är att köra bil t.o.r 22 mil, bada i uppvärmt vatten.

Efter middan kom en kompis på besök och vi pratade om att Umeå ännu inte har ett äventyrsbad. Varför???
Hur svårt kan det vara att bygga på tomten bakom Mimerskolan. Riv gympa hallen, den var sunkig redan på tidigt sjuttital när jag hade gympa där. Riv Gjallarhornet oxå. Och bygg Umeås Äventyrsbad där. strunta i 50 meters bassängen. Den kan man bygga i anslutning till nuvarande badhus.

På tal om badhus. Jag berättade för barnen härom kvällen att det fanns ett badhus när jag var liten vid nuvarnade PIngstkyrkan mitt i stan. Öst på stan. Huset var grönt och när jag som barn kom dit med klassen fanns en sor tant iklädd vit rock och skurborste. Hon radade upp oss på led och borstade oss rena. Jag undrar jag om det skulle funka idag.

Hon skulle väl få spö av nån elev som först skrikit åt henne att hon skulle skita i var, när och hur man tvättade sig.

Åter till Äventyrsbad i Umeå. Det jag upplever och egentligen alltid upplevt med Umeå är att Umeå inte har en egen själ. Det finns egentligen ingenting som är unikt för Umeå. JA, ok björkarna då. Men jag tänker mer på funktion. Det är klart att det finns mycket som är bra med Umeå. NUS, Campus, Bostaden, Stats-bibblan, för att nämna några saker.
Men när Umeåborna vill ha ngt att vara stolta för. Något som bara finns i Umeå. Alltså inte någon skitsak eller struntkedja som finns överallt, då går vi bet.
Jag vill ha roligt i min stad. Jag vill kunna få valuta för mina skattekronor. Jag vill vara stolt för att jag bor här.
Ett äventyrsbad låter som en liten sak. Men när man står uppe i nya vattenrutschbanan i Ö-vik och ser halva stan då känner jag saknad av ngt liknande i Umeå.

Jag vill inte ha nåt badhus som Storsjöhallen i Holmsund som drivs av ett privat bolag så att det absolut inte finns familjerabatt på helger och lov. För att dom ska tjäna pengar som en kille i kassan uttryckte det sist när jag frågade.
Jag vill ha ett kommunalt badhus bekostat av mina (och andras) skattepengar.
Men mest av allt vill jag att kommunens ansvariga ska göra saker som verkligen blir bra för kommuninnevånarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.