Larsa Rännar, Umeå

Järnrör och match i ö-vik

KinnanSwedbank Arena

Halva dan har jag och sonen letat efter ett järnrör till styret på den moped som han mekar med, yttre diameter 28 mm och inre 25 mm.
Det visade sig att ingen, inte någon enda av de klassiska bygg och järnvaruhusen, hade något sådant. När jag var liten hette det Bäcklunds Järnhandel. Men det är svunna tider. Inte en järnbit hade dom.
Nåväl, vi fick till slut tag i ett begagnat stag som låg på golvet inne på Beijer Bygg.
Det köpte vi loss och begav oss hemåt för att leta bågfilen. Efter att ha plockat ut halva källarförrådet så fanns den där med sitt oranga skaft. Skam den som ger sig. Fram med tvingen som håller ihop dubbelsängen och så tvinga fast eländet på en liten skamfilad barnstol från IKEA och sen…såga, såga såga. Kändes väldigt hårt men till slut gick eländet av, Trodde jag för då visade det sig att det låg en lång jäng-bult i röret.

Så mycket jobb för så lite. Men nu får vi pröva röret.

Japp i kväll fick vi tag i det sista biljetterna till matchen Modo – Skellefteå. Vi tar bilen ner och tittar på riktig hockey. Vet inte riktigt om jag vill att Skellefteå ska vinna, tror inte det. Men Modo håller jag inte riktigt heller på. Och det glunkas att Foppa kanske ska spela. Det var nog därför som de 7 600 platserna var slut.

Brödet som jag just tog ur ugnen smakade förträffligt och det är kul att bjuda familjen på rejält kvällsfika efter en storfilm som ’Så som i Himmelen’.

Det blir bara bättre

Go´ natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.