Larsa Rännar, Umeå

Larsa Åhlen i himlaborgen och en dublett till mig själv.

Per LandforsFör första gången i mitt liv har jag varit på en gudstjänst där en medverkande hette Larsa, som jag alltså.
Larsa Åhlen, årets Västerbottning (kolla in http://vk.se/Article.jsp?article=241383)
blev intervjuad av en av församlingens diakoner. Bra frågor och mycket bra och koncisa svar av Larsa, den gamle mannen som rätat upp sitt liv och ger liv till andra.

Detta inslag i Jubileumsgudstjänsten för Tegskyrkan 40 år var suveränt. Det placerar gudstjänsten och församlingen mitt bland människors vardag. Exakt som det ska vara!

I morgondagens VK får Du med säkerhet både läsa mer om detta och se bilder. VK var på plats. Tillsammans med 203 personer, Enligt vaktmästarna.

På tal om namn. Jag heter ju Lars Erik Rännar. Ett namn som för mig alltid varit unikt. Men hör och häpna när jag för ett par år sedan fick ett brev hem där jag ombads hämta ut mina resultat efter en större tenta i numerisk matematik vid Mitthögskolan i Sundsvall.

Jag har en kusin som är kung på matte men jag suger på matte.
Nå jag kollade via glasögonen på internet, (tycker att vissa sajter får för mycket cred).
Nå vad fanns jag, jo, det finns en till !!! Lars-Erik Rännar. Jag blev så häpen att jag omedelbart bestämde att jag hädanefter heter Larsa Rännar (han kallas säkert så oxå)

Kan jag på nå´t sätt köpa loss eller skydda mitt nya namn, skulle inte tro det.
Jag hade för ett par år sedan ett eget företag som hette Larsa Rännar Produktion. Det fick inte kopieras, men mitt namn, tja det är inte möjligt att skydda.

Mitt problem är väl relativt litet om man jämför. Jag kunde ju ha hetat Erik Johansson som är Sveriges vanligaste för- respektive efternamn. Kring 300 000 heter antingen Erik eller Johansson.

När jag tillbringade min dag i Tegskyrkan så var min fru i Vindeln med småstintorna och testade Buberget.
Jag tror att jag hellre hade varit där med tanke på att jag älskar vinter och snö. Men då hade jag missat Larsa Åhlen och det ville jag inte.

I morgon är det ledig dag för mig, men jag har ändå lovat möta Sveriges Radio P4 i kyrkan. Filippa Armstrong, reporter, vill i direktsänding att vi ska reda ut lite kring Kyndelsmässodagen och kyrkoåret.
Då ska jag passa på att göra reklam för kyrkan…hi, hi, hi

Go´natt!

2 kommentarer

  1. K-G Sjöström

    Tjena!
    Jag bara undrar om din pappa, eller kanske rent av farfar, en gång i tiden arbetade på Monark i Umeå. Där fanns en Rännar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.