Larsa Rännar, Umeå

Mycket olycklig sammanblandning

I dag ringde en person och frågade om jag var emot att homosexuella ska få gifta sig borgerligt fr o m 1 maj. Hurså? svarade jag. Ja men dom kristna är ju emot homosexuella.
Jag bara ropade rakt ut i telefon,,, Nej, det är kristdemokraterna som är emot. Men inte dom kristna. Faktum är, berättade jag, att jag inte känner en enda kristen som är emot.

Va, svarade mannen i andra ändan.
Jag fortsatte och berättade om hur kyrkan är uppbyggd med en partipolitisk ansvarslinje och en teologisk församlingsstruktur.
Att sammanblanda kristen tro med ett politiskt parti oavsett om det är KD, Piratpartiet, Sap, Fp, M, C, V eller SP det är totalt vansinne.

Nu hoppas jag att Svenska kyrkan säger ett rungande ja till att viga människor som älskar varandra oavsett kön. Det skulle vara väldigt frigörande med ett tydligt och rungande Ja i den frågan från kyrkans sida.

Vi pratade vidare om hur regeringen ska arbeta med denna stora kris i allians-samarbetet.
Jag tror att det behövs rätt många klargöranden med insändare, debattartiklar etc för att slippa denna sammanblandning. Så slutade vårt samtal. Jag hade lärt mig ngt och han hade lärt sig ngt.

Det borde ligga KD varmare om hjärtat tycker jag, att motarbeta all sammanblandning mellan människors personliga tro och det värdekonservativa reaktionära politiska partiet KD.

Go´natt

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.