Larsa Rännar, Umeå

På tal om rekonstruktioner

SAABLivet känns roligt just nu. Jag gillar när det mesta flyter på. Mängder med positiva människor runt omkring vilket sporrar till att själv vara positiv, i alla möten.
Nu är det bestämt, tingsrätten har gett SAAB möjlighet att rekonstruera bolaget.

Jag minns familjens första SAAB, en grön 99 tror jag det var. Det var mycket prat om att köra svenska bilar på 60- och 70-talet. Jag minns att pappa menade att det var bra för Sverige att just vi körde omkring i en SAAB. Sen minns jag under studietiden i Uppsala. Jag hade fått ta över min mammas gula SAAB V4 med frihjul. Gissa om det gick att spara soppa.

Men när barnen kom så tvingades vi byta upp oss. Det kändes urtrist att göra sig av med SAABen. Jag tror att många människor runt omkring i landet, inklusive Karlsson på taket (rallyföraren för viss körde han SAAB) har minnen av SAAB och VOLVO.

Sen hände nåt. VOLVO blev så otroligt mer populärt. Men det var fortfarande SAAB som var vinterbilen, den var ju framhjulsdriven och tog sig över allt. Nästan.
Min kompis Uffe han kunde göra enorma framhjulssladdar med sin farsas SAAB och jag klarade väl av det till slut jag oxå.

Nu är det sannerligen kris för denna goa gamla svenska bil. Rekonstruera företaget. Ja det innebär ju i stort sett att alla som har fordringar inklusive staten, bara får max 25% i betalning. Och jag tror att alla måste gå med på det för att det ska funka.

Tänk om vi skulle göra så i våra relationer. När det krisar sig och relationen riskerar att gå i konkurs, då skulle vi rekonstruera relationen.

Alla krav som jag har skriver jag ner till 25% och alla drömmar jag har om hur det skulle kunna vara de drar jag tillbaka.

Jag tror att företag lämpar sig bättre för detta…

Trevlig fredagkväll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.