Larsa Rännar, Umeå

Fantastisk dag med KG Hammar

Lunds kommunIdag har vi präster i Umeåregionen (kyrkan kallar det för Umeå kontrakt) haft en träff med förre ärkebiskopen KG Hammar. Han berättade bland annat om det mycket långa och tidskrävande arbetet med kyrkan och homosexualiteten. För att komma fram till handlingsmönster för kyrkan som är trovärdiga och utvecklande.

Vi behöver handfasta mönster för hur vi ska agera den dagen då vi öppnar upp för par med lika kön att viga sig i kyrkan. I nuläget känns det inte som att det kommer att bli ngt problem bland prästerna i Umeå att viga personer med lika kön.

Han pratade också om vikten av att tolka bibeln så att orden blir levande. Samt om sin förkärlek för judisk teologi. Att möta en människa med så mycket kunskap och så stor erfarenhet av kyrka och liv i Sverige och världen över det är stort.

Sen bjöd husmor på Lax och potatis och goda sallader. Så är det på Tegskyrkan.
I morron ska vi dra upp riktlinjer för ungdomsarbetet.
Kul har vi och skojigare blir det.

Go´natt!

2 kommentarer

  1. läsare

    på kg hammar, han var fantastisk att höra på då han även var i vår älidihemskyrka.
    i senaste illustrerad vetenskap finns intressanta artiklar om homosexualitet i djurvärlden, där man berättar att forskningen varit styrd men nu börjar våga meddela vad man vetat sen 1700-tal. att homosexualitet är ganska vanligt, naturligt, och gemenskaphets-skapande bland tex bonoboerna.

  2. Fairymary

    Jag är glad att vår riksdag fattade beslut om könsneutral äktenskapslag häromdagen. Jag hoppas att kyrkan också kommer fram till ett kärleksfullt beslut i sin tur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.