Larsa Rännar, Umeå

Jag såg ett par bermuda-shorts idag på stan

about.comVår längtan är sååå himla stor efter sommaren nu. Vi har ju inte mycket till vår men snart så smäller det till och så är träden plötsligt gröna.
Men jag kommer ihåg många valborgsfiranden när jag nästan fryst stjärten av mig. Kommer ihåg när jag var liten då firade vi alltid vid Museet på Gammlia. I den lilla holken på museeväggen talade nån person om våren och sen sjöng studentkören eller umeå manskör eller …och ibland var det stora snödrivor där man gick fram till brasan. Smällare yrde och hundarna flydde.

Men idag såg jag då ett par bermuda-shorts på stan. Månne talar dom för att det inte i år kommer nån kallvåg.

Nu när vi bor i lägenhet så känns det liite svårare att grilla på balkongen men jag tror att vi plockar fram grillen i morgon. Min arbetskamrat frågade varför jag var så tveksam till att tända grillen på balkongen. Då berättade jag om hur invandrare brukade göra på Ålidhem och vilket liv det brukade bli.
Han föreslog att jag skulle bli invandrare då om det var ett måste för att få grilla.
Ok, i morgon blir jag Libanes för ett par timmar och skapar en fantastisk grillbuffé. Kanske blir det lamm eller varför inte lax eller kyckling. Flintastek blir det inte i alla fall.
Sånt äter väl inte Libaneser? Kanske dom kristna Libaneserna men knappast Druserna eller muslimerna.
En sak är säker och det är att det blir tomatsallad med persilja, lök och torrostade sesamfrön..

Men nu blev jag riktigt hungrig

Go´natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.