Larsa Rännar, Umeå

Vacker och varmt vid havet…

naturbilder.noStorspov med gigantisk kran

När vi är lediga måste vi bara ut och röra på oss. Vi hamnade till slut i Norrmjöle där vi mumsade på ananas och saft. Så fattade vi ett beslut om att sluta köpa juice. Det är myyycket goare med riktigt frukt, säger vår 5-åring. Hon säger oxå att man blir fet av juice.
Jag lovar ingen av oss har sagt ett knyst om det. Men det kommer å andra sidan så mycket lillgammalt och en hel del klokt oxå ur hennes mun.

Vi brukar säga eller stava rättare sagt om något som inte smakar så gott säger vi , det här smakar b-a-j-s. 5-åringen säger ofta, det här smakar b-a-c. Och vi skrattar och hon skrattar.

Idag var det den stora sätta-upp-studsmatte-dagen. Jag tror att jag såg minst 5 mattor på väg att plockas ihop och skruvas upp. eller snarare tvärtom.

Priset tog en matta i Norrmjöle som satt fast på högkant mot en gavel på ett hus. Det såg mer än lustigt ut med denna enorma väggprydnad. Smart att förvara den så.

Så har vi cyklat 2 mil, stått 4 meter framför en superlugn storspov. (asså deras näbb är enorm!) Sett tranor, svanar, gäss, tofsvipor, finkar, måsar, måsar, måsar. Och en hel del andra fåglar.

Nu ska jag njuta av after-work för präster. Söndag kväll- bästa dagen i veckan.
En sak till bara. En kollega berättade igår att han sett ett gammalt fotografi i Åre föreställande engelsmän som åkt båt till Norge och färdats med tåg till Åre. På kortet stod det att ’This happy people now makes time for afterskii’ Inte så häpnadsväckande, Men fotot var från förra sekelskiftet. 100 år sen alltså. Hur häftigt som helst…om det är sant vill säga.

Go´natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.